Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Streepjes aan been...
Auteur Onderwerp: Streepjes aan been...
gitta1994
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 15:52 Reageer met quote

hallo ik ben een meisje van 14 jaar... 1,60m en ik weeg ong 53 kilo. het is misschien een rare vraag... maar ik heb aan de binnenkant van allebei mijn bovenbenen ong 5 roze streepjes staan.. ze zijn een beetje ingedeukt. Kan iemand mij vertellen wat het is en waarom ze er zijn??
marije14
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 16:06 Reageer met quote

Hoi Gitta,

dat klinkt als striae (je zegt striee). Het komt omdat je huid in een korte tijd snel wordt uitgerekt. Wil niet zeggen dat je dik bent maar dat je groeit.
Ik kreeg het rond jouw leeftijd bij mijn borsten en toen ik zwanger werd onderop mijn buik.
NIets om je zorgen over te maken. Sommigen zeggen dat het helpt om de huid soepel te houden, Weg gaan ze niet meer. ze worden wel lichter.
Als je bij google striae intikt krijg je een hoop info (waaronder een hoop reclame om het weg te smeren, maar dat is dus niet altijd helemaal het geval, dat je het weg kan smeren bedoel ik.)

groetjes Marije
gitta1994
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 17:21 Reageer met quote

gelukkig.. ik kon het niet vinden op google dus ik dacht misschien weet iemand anders hier iets van. Hartelijk bedankt!
missy001
BerichtGeplaatst: 21-09-2008 23:44 Reageer met quote

gitta1994 schreef:
hallo ik ben een meisje van 14 jaar... 1,60m en ik weeg ong 53 kilo. het is misschien een rare vraag... maar ik heb aan de binnenkant van allebei mijn bovenbenen ong 5 roze streepjes staan.. ze zijn een beetje ingedeukt. Kan iemand mij vertellen wat het is en waarom ze er zijn??


ik heb dit ook bij mij is het gekomen dat toen ik 12 jaar was exzeem had en een of andere zalf kreeg en dit was de bijverschijnsel ervan lijkt raar. maar er valt niets aan te doen ik vondt het in het begin heel erg en schaamde mij ervoor zekers in de pubertijd nu heb ik dat niet meer ik zie het zelf ook niet meer(ben nu dan ook al 47 jaar hoor) hahah
Papertissue
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 13:49 Reageer met quote

ik heb dit ook, ook aan de zijkant van m'n heupen.
komt door de groei door de puberteit enzo.
vroeger was ik graatmager tot ik 12 werd, niet dat ik nu dik ben, nu ben ik op een zeer normaal gewicht ;D
je kan een zalfje halen bij de dermatoloog alsje ze n beetje lelijk of ambetant vindt..maar thelpt zeer traag en je moet het iedere avond opsmeren en geloof me, het ruikt niet al te lekker! dus na een tijd kom je het serieus beu. ik heb het drie weken volgehouden en je merkt dan allezins nog geen resultaat. maar geloofme niemand let er op (:
GabbanaDoll
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 13:27 Reageer met quote

Gewoon veel masseren met een vette creme Wink
JongeDame
BerichtGeplaatst: 10-09-2011 14:02 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb erg last van strepen om mijn billen en heupen. Ik ben 17 jaar oud. De dokter zegt dat er niets aan te doen is. Maar ik ben bang dat het niet meer weg gaat en het ziet er erg lelijk uit. Om deze reden vind ik zwemmen ook een stuk minder leuk. Maar er is dus echt niets tegen te doen?

Gr.
Nikitabelleza
BerichtGeplaatst: 05-10-2011 20:54 Reageer met quote

Hoi, ik ben 13 jaar en heb het zelfde, mij is verteld dat dit komt doordat de binnenkant van je lichaam sneller groeit dan je vel zelf, dat de huid uitgerekt word. wat hierboven trouwens oko al aangegeven is:d.
maar er zijn heeel veel meisjes met dit probleem, je bent echt niet de enige en het is heel normaal!
thea
BerichtGeplaatst: 05-10-2011 22:47 Reageer met quote

hallo dit is inderdaad het geval je huid rekt niet voldoende mee en daardoor onstaan deze onderhuidse scheurtjes Sad (komt ook veel voor bij zwangere vrouwen)in het begin zijn ze nogal rood maar naar verloop van tijd worden ze lichter maar gaan helaas niet meer weg.toch bijna wel iedere vrouw en ook man heeft er wel een paar.mooi is het niet maar ze worden echt lichter.succes Very Happy
ikke87
BerichtGeplaatst: 09-07-2012 22:03 Reageer met quote

en wat iemand hier dan beschreef van ik kreeg het van een zalfje, dit kan wel omdat de zalf je huid dunner kan maken en dus kan die dus eerder 'scheuren' wanneer de huid wat uitgerekt wordt.
montana22
BerichtGeplaatst: 14-02-2013 8:33 Reageer met quote

Ik ben 14 jaar 1.60 en ik weeg 55 kg ik heb ook striae op myn benen en kont aangezien ik voelde me hier heel onzeker over totdat ik met mijn vriend ging praten en hij vertelde dat hij me bloedmooi vond zoals ik was en hij helemaal niet op die dingen letten nou wat was ik blij ik maak me er helemaal geen druk meer om en als ik jullie was zou ik dat ook niet doen want mannen kijken daar HE-LE-MAAL NIET naar ze kijken wel naar je kont ib het geheel maar ze zouden dan niet het verschil zien als je een paar streepjes hebt of niet bovendien veel mannen hebben het ook en het is de normaalste zaak van de wereld want ieder meisje die door de puberteit gaat word nou eenmaal wat dikker en tja dan krijg je nou eenmaal streepjes niks aan te doen
Index > Een gezonde levensstijl > Streepjes aan been...
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring