Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > aangezichtspijn
Auteur Onderwerp: aangezichtspijn
Diny
BerichtGeplaatst: 19-08-2005 11:58 Reageer met quote

Ik ben Diny ,ik heb sinds enkele jaren aangezichtspijn ,dat is een hele tijd rustig geweest maar nu schrijnt mijn gezicht aan de rechts kant het is ook overgevoelig mag het niet aanraken kan ook niet goed op slapen ,de laaste weken krijg ik pijn aanvallen aan de zelfde kant van mijn gezicht ,als ik eet als ik met mijn hoofd naar voren buig kauwen van een stukje kauwgom alles roep een pijn aanval op .Mijn vraag is kun je alle twee de soorten aangezichtspijn krijgen.Ik slik Neurontin 300 ,3 per dag .Ik ben 48 jaar ben wel onder behandeling van de huisarts maar ben nog nooit bij een neuroloog geweest ervoor wil toch aan de huisarts vragen voor een doorverwijsing.Is er iemand die dit herkend. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Diny
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 19-08-2005 13:16 Reageer met quote

Diny schreef:
Mijn vraag is kun je alle twee de soorten aangezichtspijn krijgen.

Misschien moet u uw verhaal iets uitgebreider maken. want u verwijst met deze vraag naar twee soorten pijnen, die verder niet goed door u uitgelegd worden. Dit maakt het voor bezoekers lastig om goed te kunnen reageren op uw vraag.
Diny
BerichtGeplaatst: 19-08-2005 14:48 Reageer met quote

Hoi Maarten
Wat ik bedoel te vragen is ,ik heb voor mijn gevoel alle twee de soorten aangezichtspijn ,eerst was het het schrijnen het niet aan kunnen raken ,de haren niet te durven kammen alles is heel erg gevoelig het zit bij de haargrens tot aan het oor ,ik heb er ook weleens oorpijn van .De laaste weken krijg ik doffe pijn aanvallen door te kauwen ,bij kou, bij het praten de pijn zit op de wang op de bovenkaak ,de aanvallen duren een paar seconden er zitten ook een paar seconden tussen voor de volgende aanval. Ik kan er ook niet op slapen want dan wordt de pijn erger.Daarom is mijn vraag kan ik allebei de soorten aangezichtspijn hebben zijn er meer mensen die dat hebben .Ik gebruik drie maal daags neurotin.
hanny
GastBerichtGeplaatst: 07-09-2005 12:00 Reageer met quote

Ik herken alle factoren. Had 12 jaar geleden voor het eerst aanvallen aangezichtspijn, ben behandeld inhet UMC voor lange tijd. Medicijnen zijn daar uitgeprobeerde en uiteindelijk ging ik naar huis met Tegratol (=carbamecipine 600 mg).
Ben totaal van de pijn af geweest maar leef wel de tegratol slikken. Nu weer hevige aanvallen. UMC geeft mij nu ook neurotin 1800 mg per dag. Maar bij de tegratol. Het effect afwachten.
Ik adviseer u direct naar een neuroloog te gaan en lid te worden van Nederlandse Ver. hoofdpijnpatienten, die geeft alle inlichtingen over aangezichtspijn. Ook te vinden op internet.
Op uw vraag van twee kanten aangezichtspijn kan ik geen antwoord geven. Wel de Ver. aangezichtspijn.
Diny
BerichtGeplaatst: 08-09-2005 12:37 Reageer met quote

Hanny wat kan een neuroloog doen voor mij ,ik sta nog steeds in dubio om daar naar toe te gaan .Ik weet wel dat er methodes zijn om te operen maar dat is toch het laaste wat ik laat doen ,wat ik je nog wil vragen heb jij ook dat je vaak slechter kunt zien als je aanvallen hebt.

Gr Diny
pumberg
GastBerichtGeplaatst: 30-09-2005 1:32 Reageer met quote

Ik leef met jullie mee. We zijn nu 4 maanden bezig met onze dochter die er 4 maanden ernstig last van heeft. Mijn ervaring is dat de reguliere geneesjongens er maar raar tegenover staan. ze weten het niet volgens mij. We werden soms zelfs kwaad weggestuurd bij artsen en ziekenhuizen terwijl ze zat te janken van de pijn. We zijn het alrternative sicuit op gegaan en hebben met acupunctuur,manueleterapie en de via de vega-test gevonden virus op de trigeminus goede resultaten gehad. Het is nog steeds aanwezig maar we winnen. Ik ben echt niet van plan mijn dochter hier jaren mee te laten zitten, heb mijn baan opgezegd en ben voltime hierop aan het werk. Ik heb sdagen gehad dat ik 5 specialisten afliep met haar om de oorzaak te vinden en het op telossen. Volgens mij is er ergens iemand die je van alles af kan helpen, je moet alleen even goed door zoeken maar er is er ergens een. Laat je niet met het kluitje in het riet sturen van " we weten het niet kom over 3 weken maar terug" Ga er op uit en blijf zoeken tot je de oplossing hebt gevonden.

Pum
marbar
GastBerichtGeplaatst: 07-11-2005 12:45 Reageer met quote

Ik heb ook al vier jaar pijn. Het voelt als heftige kiespijn en de pijn straalt uit naar oor en keel. De tandarts zegt dat er met mijn gebit niets mis is. In het verleden heb ik wel diverse wortelkanaal-behandelingen ondergaan. Ik krijg het zware vermoeden dat daarbij een zenuw is beschadig, maar dat zal de tandarts niet beamen. De neuroloog heeft mij doorverwezen naar pijnbestrijding en inderdaad helpt het medicijn amitriptiline erg goed. Daarmee kan ik echter niet werken, loop als een zomby rond en ben via via bij acupunctuur terechtgekomen. Daarmee wordt de pijn aardig verdoofd maar keert weer regelmatig terug. Inderdaad zeggen artsen vaak dat het tussen de oren zit, maar dit is absoluut niet het geval. Ze weten het gewoon niet. Voor een operatie ben ik ook niet te porren. Als er iemand is die voor deze pijn een oplossing heeft, zou ik dat ook heel graag horen.
SWEET
GastBerichtGeplaatst: 02-01-2006 16:53 Reageer met quote

Help !!!!!!!!!!!!!!! Aangezichtspijn, om gek van te worden, heel veel geprobeerd, pijnpoli Rode kruis Ziekenhuis,medicijnen,acupunctuurmaar het brengt weinig of geen verlichting, WIE HEEFT ER EEN TIP ???????
hans1963
BerichtGeplaatst: 17-01-2006 11:47 Reageer met quote

Mijn ervaring:

Ik heb in September vorig jaar onwijze steken in mijn linker kaak gekregen. De pijn was steeds even kortstondig (1-2 minuten) en liep vanaf mijn slaap naar mijn kiezen toe. Binnen een week heeft de tandarst en kaakchirurg drie kiezen getrokken. De pijn leek weg te zijn tot gisteren avond. Precies het zelfde alsof er 380 volt op je linker gezichtshelft wordt gezet. Ik heb er vooral last van als ik nu ga liggen en slapen. Dat doe vandaag dus nog maar niet.

Vannacht (16jan06) naar de EHBO het LUMC in Leiden geweest.
Daar heeft een Neuroloog uitgelegd wat ik heb:

Aangezichtspijn (Trigeminusneuralgie)

Ik heb alles nog eens na gelezen op: www.nvvn.org/voorlichting/TGN_trigeminus.html

Het probleem is wel dat ik nu medicijnen heb die ik moet slikken, maar die niet " direct" werken. Deze Tegretol moet een spiegel opbouwen in je bloed om de pijn te lijf te gaan.
Ik ben dus benieuwd hoe dit af loopt.

Zijn er lezers die dit soort klachten ook hebben ?
Wie heeft er ervaring met alternatieve geneeswijze ?

Groetjes,
Hans
Johan
GastBerichtGeplaatst: 04-02-2006 19:30 Reageer met quote

Man wat herken ik hier veel in...
Heb al jaren pijn. Begonnen met een wortelkanaalbehandeling die echt moest. Kies deed zeer.
Maar steeds niet van de pijn af, Apexresectie, toen trekken, toen nog maar een trekken.
Niets helpt totdat ik hoorde van aangezichtspijn.
Wat een kneuzen die tandartsen en kaarchirurgen ja dat ze dat niet herkennen???
Heb het vaak rechts in de bovenkaak maar straalt uit naar oor en oog. Altijd rechts.
Ik lees over medicijnen die niet pretiig kunnen zijn, maar schrik nog veel meer van de mogelijke operaties.
Ik kan met de pijn leven, met de nodige paracetamol e.d. is het te doen.

Wat raden jullie me aan?
elske
BerichtGeplaatst: 04-02-2006 23:10 Reageer met quote

Nou Johan, ik kon jouw stukje geschreven hebben....
ik wacht ook vol spanning positieve reakties af, duimen maar|!
mona2
BerichtGeplaatst: 06-02-2006 18:29 Reageer met quote

dag collega-pijnlijders
ik heb sinds 2,5 jaar een ontsteking van de aangezichtszenuw. ik ben bij de tandarts langs geweest, bij twee neurologen en volgende week bij de neus- keel- en oorspecialist, want ik heb ook nog een vervelend geruis in mijn linkeroor (alsof er krekels inzitten). ik heb een hoofdscan laten nemen, maar daar was niks abnormaals op te merken, dus voor een operatie (het plaatsen van een sponsje) kom ik niet in aanmerking. ik neem 5,75 tabletjes tegretol van 200 mg per dag en ik mag de dosis niet verhogen omdat mijn bloedspiegel al veel te hoog is. pijn lijden dus maar. onlangs heeft een kennis met hetzelfde probleem zich laten behandelen met acupunctuur, met goede resultaten. heeft iemand hier ervaring mee?
Johan
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2006 19:26 Reageer met quote

Nou Elske, dat is op zich wel grappig om te lezen. Maar ja daar schieten we beide niets mee op hè?
Ik ga maar eens langs de huisarts om eens een medicijn zoals tegretol te testen.
Ik lees dat in de zware gevallen dat niet helpt maar wel regelmatig bij de wat lichtere klachten.

Ik heb het wel te doen met collega's die dus echt die zware pijnen hebben, jeemig moet er niet aan denken.
Johan
BerichtGeplaatst: 07-02-2006 19:48 Reageer met quote

Ik heb me maar eens ingeschreven als lid van dit forum. Gedeelde smart is halve smart Wink

Zitten hier ook allerlei mensen tussen die de paracetamol al op verschillende adressen kopen om maar niet al te veel op te vallen? Ik wel.....

Ik heb regelmatig van die scheuten die zomaar ineens komen. Met een paar pillen zakt het af maar blijft min of meer altijd zitten.
Nu het winter is heb ik het gevoel dat het erger is, hebben jullie dat ook?
wilma36
BerichtGeplaatst: 08-02-2006 22:49 Reageer met quote

hoi ik ben wilma ik moet vrijdag naar een kaakchirug omdat ik pijn in mijn kies heb maar de tandatrs kon niets vinden en dacht aan aangezichtspijn
nu mijn vraag .wat kan een kaakchirug daar aan doen?
Johan
BerichtGeplaatst: 08-02-2006 23:12 Reageer met quote

Nou Wilma, als het aangezichtspijn is kan de kaakchirurg niet zo veel denk ik, behalve vaststellen dat het niet in de kiezen of kaak zit.
Ik heb al twee laten trekken en ben er nog niet af, terwijl de pijn echt in de kies of wortel lijkt te zitten die er dus niet meer is ???

Echte aangezichtspijn zit naar mijn mening in de zenuw en niet in de kaak.

Laat je goed informeren en niet zomaar iets laten trekken. Ik ben twee kwijt rechtsboven zonder dat ik er ook maar iets op vooruit ben gegaan.

Kijk op eens op http://www.nvvn.org/voorlichting/TGN_trigeminus.html
Johan
BerichtGeplaatst: 09-02-2006 0:18 Reageer met quote

Hans heeft ook al drie kiezen laten trekken kan je een stukje terug lezen.
Ook bij Hans heeft het niet geholpen.

Hoe is het eigenlijk met Hans1963
Werken de medicijnen al?
elske
BerichtGeplaatst: 09-02-2006 14:56 Reageer met quote

Johan, ik koop de paracetamol ook niet bij de "buurt"drogist of apotheek, ga meestal naar het Kruidvat 100 voor 1.67, scheelt ook nog eens bijna de helft, haha!! En herkennen doen ze me daar toch niet!!
Johan
BerichtGeplaatst: 10-02-2006 1:07 Reageer met quote

Dus Elske, ook grootverbuiker dus Crying or Very sad
Het is maar goed dat het er is
Ik ben nog niet naar de dokter geweest om Tegretol te vragen, ik hoop eigenlijk nog op wat meer reacties hier.
Is daar nog wat over te zeggen?
wilma36
BerichtGeplaatst: 10-02-2006 18:28 Reageer met quote

hoi ben vandaag bij de kaakchirug geweest.
nou dat was geen pretje hij zei tegen mij dat hij het niet snapte waarom het spoed was en wat ik daar deed.
maar hij zei dat ik geen aangezichtspijn heb . veder weet ik het ook niet moet maandag weer contact op nemen met mijn tandarts . ik weet wel dat ik nooit meer naar die kaakchirug heen ga. hij viel echt tegen me uit
kan kan er toch niets aan doen dat mijn tandarts er spoed achter zette.
Index > Neurologie > aangezichtspijn
Pagina 1 van 37  

1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring