Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden
Auteur Onderwerp: Galstenen + leverwaarden
Dirk
GastBerichtGeplaatst: 17-12-2005 14:28 Reageer met quote

Hallo Julia,

Sorry voor mijn late reactie, maar jou vraag was compleet aan mijn aandacht ontsnapt.

Jawel, galstenen kunnen ook vergruisd worden. Maar werkt slecht bij een op de vijf mensen met galsteenklachten. Uit onderzoek blijkt dat combinatie van ursodeoxycholzuur(regulier medicijn) en steenvergruizer betere resultaten heeft(N Engl J med).

Het gebruik van paardebloem voorkomt het aanmaken van nieuwe stenen en het verhinderd het groter worden van aanwezige stenen. Daar zouden wetenschappelijke studies van bestaan die dit ook daadwerkelijk hebben aangetoond. Ik zal ze proberen op te zoeken.

Paardebloem zorgt ervoor dat de verzadiging van de gal met cholesterol verminderd. En minder cholesterol in de gal betekent dat de cholesterolstenen geleidelijk kunnen oplossen. Ook een goed natuurlijk middel hiervoor is boldocynara van dokter Vogel. Ik gebruik dit middel al enige tijd en met veel succes.Sinds ik al deze natuurlijke producten gebruik, blijf ik gespaard van deze problemen.
julia
GastBerichtGeplaatst: 20-12-2005 1:00 Reageer met quote

Dirk bedankt voor je antwoord. Uit onderzoek is deze week helaas gebleken dat mijn gal niet meer kan functioneren. Hij zit al te vol en wordt binnenkort verwijderd. Ik vind het jammer dat pas na een aantal jaren de huisarts er achter is gekomen dat ik last van mijn galblaas had. Ik vind het jammer want ik zou zeker gebruik maken van alle nuttige tips op deze site. Toch bedankt voor je reactie.
Gast
BerichtGeplaatst: 21-12-2005 15:09 Reageer met quote

Ja, dat is jammer voor je. Anderzijds is zo dat bij het drinken van appelsap ( 1liter/dag) en het consumeren van olijfolie (240 ml)en magnesium (500mg), galsteenoperaties kunnen blijken te verminderen / voorkomen. (Bron: Dekkers R. Apple juice and the chemical-contact)


Ook het eten van veel plantaardig eiwit vermindert de kans dat de galblaas operatief verwijderd moet worden significant. Dit concluderen de onderzoekers na het volgen van 121.000 vrouwen uit Nursesā?? Health Study. (Bron: The nursesā?? Health Study. Am J Epidemiol 2004; 160(1):11-8
marleen
GastBerichtGeplaatst: 28-12-2005 20:39 Reageer met quote

Steeds vaker lees ik dat alvleesklierontsteking vaak voorkomt in combinatie met galstenen. Bij mij is zijn galstenen verwijderd, en bleek de galblaas chronisch ontstoken. na 3 weken pijnvrij te zijn geweest heb ik nu links nog steeds pijn uitstralend naar schouder. Is alvleesklierontsteking aantoonbaar dmv. bloedonderzoek
Anita1969
BerichtGeplaatst: 28-12-2005 21:18 Reageer met quote

Hoi Marleen,

Ja een ontsteking is so wie so aantoonbaar in je bloed. Maar wat voor pijn heb je dan, is dit echte pijn of heb je nog andere klachten?
slompie
GastBerichtGeplaatst: 04-01-2006 16:15 Reageer met quote

Hallo Dirk

Ik heb sinds een jaar ook geregeld last van vage schouderbladpijn en pijn in de maagstreek alleen rechts.
Sinds aug 97 zijn er bij mij ook galstenen gesignaleerd via echoscopie.
Zou paardebloemthee ook voor mij een middel zijn .
groetjes Herma Boers
Annemarie
GastBerichtGeplaatst: 05-01-2006 0:18 Reageer met quote

Na mijn zwangerschap zijn er in juli 2001 galstenen ontdekt. Ik heb toen een paar keer een aanval gehad en nu sinds 3 jaar al niet meer. Ik weet dat ik 3 grote galstenen heb, maar laat me pas opereren als ik weer last krijg. Nu heb ik af en toe wel last van een benauwdheid als mijn ontlasting gaat komen. Kan dat iets met de gal te maken hebben? Als mijn ontlasting eenmaal geweest is, trekt de benauwdheid wel weer weg. De benauwdheid lijkt wel erg op een galaanval. Graag verneem ik jou antwoord. Alvast bedankt.
Dirgni
GastBerichtGeplaatst: 08-01-2006 13:24 Reageer met quote

Al jaren heb ik veel lichamelijke en psychische klachten.
Ik heb HPU (voor informatie zie www.keac.nl) en candida die maar niet over wil gaan.
Na helemaal door de molen te zijn gegaan in het medische circuit, is er gebleken dat er met mij niets aan de hand is.........
Maar waarom voel ik mij dan zo ziek en ben ik zo depressief??????

Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in alternatieve behandelingen en heb veel therapieen gevolgd met zeer weinig resultaat. Ik heb zelfs boeken van Mayr gelezen over de Mayrkuur (darmreiniging en ontslakken) en heb darmspoelingen bij mijzelf toegepast: wel wat maar weinig resultaat.
Totdat ik in contact met iemand kwam die zelf galblaas- en leverzuiveringen heeft gedaan er daar heel erg van is opgeknapt.
Ik ben er ook mee begonnen na mijzelf goed te hebben ingelezen en heb nu de 5e zuivering achter de rug. Ik ben al heel wat galsteentjes (uit de galwegen van de lever) kwijtgeraakt en het gaat na iedere zuivering een beetje beter met mij.

Ik ben door bovengenoemde persoon verwezen naar de volgende site: www.ener-chi.com. Vanaf deze site kun je de Nederlandse vertaling downloaden van het boek: The amazing liver and gallbladder cleanse geschreven door Andreas Moritz.

Ook een goed boek schijnt te zijn: "Handboek zelfgenezing" geschreven door Hulda Regehr Clark. Ik heb het bij de boekhandel besteld en ontvang het volgende week.

Overigens, galstenen in de galwegen van de lever en in de galblaas ontstaan door: stress, onverwerkte emoties, eetbuien, te grote hoeveelheden eten, te veel zoetigheid eten, te veel dierlijke eiwitten consumeren (vlees, vis, ei, kaas, melk, yoghurt enz), snaaien tussen door enz.

Het is in tegenstelling wat Dirk zegt, wel belangrijk vetten te blijven eten!!

Het boek van Andreas Moritz is momenteel mijn "bijbel".
Ik geloof erin dat ik zowel geestelijk als lichamelijk weer in balans kan komen wanneer mijn lever en galblaas op een natuurlijke manier gezuiverd worden!

Dit zijn mijn psychische klachten: depressiviteit, gauw boos en geirriteerd

Dit zijn mijn lichamelijke klachen:
spier-en gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid, chronische rugklachten (lumbaal), droog haar, droge huid, vette huid in het gezicht, extreme kouwelijkheid, hormonale klachten (=verminderd libido), ernstige concentratiestoornissen, gezichtsvermogen en gehoorproblemen (ik ben niet doof en heb ook geen bril nodig), enz.

Ik hoop dat jullie veel aan deze informatie zullen hebben en dat jullie de kracht en het doorzettingsvermogen hebben om zelf deze zuiveringen te kunnen doen. Het vergt heel wat zelfdiscipline want je moet immers ook je eetgewoonten aanpassen en dat valt niet altijd mee!

Ik zou zeker niet zomaar mijn galblaas operatief laten verwijderen want deze heeft echt wel een functie, anders hadden wij hem allemaal niet bij onze geboorte meegekregen!

Veel succes!
groetjes,
Ingrid
Teddy
GastBerichtGeplaatst: 09-01-2006 12:13 Reageer met quote

Graag wil ik ook een en ander opmerken en vragen: bij mij is in april afgelopen jaar een verhoogde schildklierwerking geconstateerd, omdat ik nog graag en kind wilde is besloten om het medicijn: propylthiouracil te gaan gebruiken. In augustus waren mijn waarden zo perfect dat besloten is om te stoppen met de medicatie, deze schildklier waarden zijn overigens nog steeds perfect. Maar gelijktijdig begon ik allerlei klachten te krijgen, het begon met haaruitval en overmatige vermoeidheid, toen kreeg ik extreme blauwe plekken en mijn man vond mij er regelamtig gelig uitzien, daarop kreeg ik een vreselijke koliek uit mijn maag, de pijnscheuten trokken daarbij door tussen mijn schouderbladen, uiteindelijk ben ik met deze klachten maar eens naar de huisarts gegaan (weken later toen e.e.a niet uit zichzelf verdween, ik dacht namelijk steeds aan mijn schildklier maar deze bleek na herhaaldelijk prikken steeds perfect te functioneren) de arts heeft allerlei bloedtesten laten doen, zoals lever functie, eventuele hepatitis ed. ook een echo om te kijken of ik galstenen had, en naar een hartspecialist vanwege de hartritmestoornissen, later bleken deze vooral na het gebruik van alcohol op te treden.(slechte afbraak door slecht functioneren lever/ of nieren?) Uiteindelijk kwam er niks uit, wel bleek ik een te laag ijzergehalte te hebben en deze bleef dalen (maagbloeding, maagzweer?) en waren mijn witte bloedlichaampje iets verhoogd (geen reden tot paniek dus) nu na 5 weken maagzuurremmers te hebben gebruikt blijven de klachten nog steeds, misselijk,maagkrampen,boeren, slecht naar het toilet kunnen, maar vooral de pijn in en onder mijn linker borstkas vind ik zorgelijk, zowel de huisarts als de internist zeggen dat deze klachten niet van de schildklier medicijnen afkomstig kunnen zijn maar als ik de bijsluiter lees (bijwerkingen) dan vind ik mijn hele lijst met klachten terug! Mijn angst is omdat de klachten niet verdwijnen dat mijn alvleesklier en/of galblaas naar de knoppen is....ik ben het er mee eens om niet zomaar galblaas of alvleesklier te laten verwijderen....wat zijn eventuele stappen om erachter te komen waar mijn klachten vandaan komen? Ik heb zo langzaam het idee dat mijn huisarts mij niet meer echt serieus neemt...Wie herkend deze klachten, al dan niet in samenwerking met deze medicijnen? is er iemand die mij kan vertellen of het te maken heeft met schildklier hormonen dan wel het ontbreken van mijn milt (als kind verloren bij een ongeluk)? en wat kan ik doen om de klachten te verminderen?Ik las al iets over paarden-bloementhee (ga ik zeker proberen) Alvast bedankt voor eventuele reacties, groetjes Teddy
Gast
BerichtGeplaatst: 14-01-2006 1:47 Reageer met quote

ik ben net thuis uit het ziekenhuis en zo,n operatie stelt niks voor 3 kleine sneetjes heb ik en het woord snee is een groot woord ik ben mijn galstenen kwijt 35 in totaal kheb ze in een potje ranzig he .o ja en die pijn linksonder die had ik continu ik ben 2 dagen geleden geopereerd en ik voel me echt donderse goed nu na de operatie.mijn bloeddruk onder van 94 naar 62 helemaal top Very Happy
Ilonka
BerichtGeplaatst: 14-01-2006 15:09 Reageer met quote

Fijn dat je je zo goed voelt, bij mij zijn geen galstenen geconstateerd maar ik heb al begrepen dat dat ook niet alles zegt. Wat wel raar is dat mijn huisarts(was ik gisteren nog) zegt dat pijn links niks met galblaas te maken heeft maar dat de pijn dan rechts moet zitten. Volgends hem komt pijn links eerder van de dikke darm??? Nou ik weet het niet meer hoor, is de pijn bij jou en anderen die hun galblaas kwijt zijn nu weg? En trok de pijn bij jou ook wel eens richting je nieren?
Ben benieuwd, gr Ilonka Alias Teddy
Niki
GastBerichtGeplaatst: 14-01-2006 21:55 Reageer met quote

Hoi Ilonka, mijn galblaas is op 7 oktober verwijderd en ik heb daarna NOOIT meer pijn gehad. Heerlijk!! Wel eens een beetje maagzuur maar dat verdwijnt met een Rennie. Toen ik nog kolieken had zaten ze midden onder het borstbeen en trokken ook naar de schouders. Nooit naar de nieren eigenlijk. Ze vonden bij mij bij de eerste echo ook geen stenen, maar ze waren er wel.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 15-01-2006 15:41 Reageer met quote

Hoi Illonka,

Wil even reageren op je linkerzij pijn. Dit zouden inderdaad je darmen kunnen zijn, maar het ik weet ook een uitstraling van naar je linkerzij afkomstig kan zijn van je aalvleesklier. Maar is er al bloed geprikt en wat was de uitkomst hiervan,

En heb je dan mediciatie nu gehad voor het dikke darm probleem, of heb je klachten niet meer bij de linker zij?

He groetjes,
Anita
Ilonka
BerichtGeplaatst: 16-01-2006 10:49 Reageer met quote

Hoi Anita,
Ja ik heb nog steeds pijn in mijn linker zij en linker borst, en een beknellend gevoel in het midden van mijn borstbeen (maag/slokdarm?) Volgends mijn huisarts zit de pijn van galblaas en alvleesklier aan de rechterkant van je borstbeen?? Er is wel e.e.a geprikt op lever en nier functie en ik heb een echo gehad waaruit niet bleek dat ik een galsteen had en er was ook niks vergroot. Ik heb al een aantal weken maagzuurremmers en sinds vrijdag magnesium, sinds de magnesium kan ik in iedergeval weer naar het toilet maar de klachten zijn wat mij betreft niet minder. Ik denk dat ik er maar mee moet leren leven en zolang de pijn niet erger wordt gaat dat ook wel, ik ben alleen bang dat als ik het niet weet de dingen misschien vererger die ik kan verbeteren door bv. een dieet.
In iedergeval bedankt voor je reactie en als er nog tips zijn hoor ik dat graag.

Gr, Ilonka
Anita1969
BerichtGeplaatst: 16-01-2006 10:56 Reageer met quote

Hoi Illonka,

Nou balen hoor, maar wat betreft de linkderzijde en aalvleesklier moet je maar ff google en dan zal je het zien dat dit 1 van de symtomen zijn. Maar er zijn dus geen dingen uit je bloed gekomen zoals aanwezige ontstekingen etc.

Kijk ik ben nu na mijn operatie ook erg aan het klooien met pijn in mijn linkerzij, heb je misschien geen rugklachten?

En jou opmerking over het leren leven, dat zou ik dus niet doen, pijn is een teken van je lichaam dat er iets niet goed is hoor, en dat hoeft niet ergens te zijn maar wel een teken.

Er wordt hier ook op het forum gezegd dat paardebloemthee schijnt te helpen, probeer het, dit heeft te maken met de bitterheid of iets.

Succes en laat nog ff wat horen he.

grt,
Anita
Em
GastBerichtGeplaatst: 16-01-2006 23:17 Reageer met quote

Hallo Allemaal!!

Jeetje wat een hoop informatie allemaal zeg, over galstenen. Ik heb er zelf ook last van, en vooral op dit moment veel pijn. Een tijdje terug heb ik aanvallen gehad, maar nu heb ik een heel erg zeurende pijn. Ik word er ontzettend onrustig van. Ik heb geen last van pijn in m'n linkerzij. Eigenlijk bijna alleen maar rechts. En dan net naast het midden, onder de ribben. En pijn in m'n rug. Af en toe weet ik gewoon even niet waar ik het zoeken moet:S Binnenkort krijg ik nog 2 darmonderzoeken, de laatste gelukkig. Op deze manier hopen we alles uitgesloten te hebben en gaat waarschijnlijk de galblaas eruit! Ik ben heel benieuwd. Aan de ene kant ben ik heel bang, aan de andere kant, op zo'n moment als vanavond denk ik; Ruk dat ding er alsjeblieft uit! Klinkt een beetje grof, maar op zo'n moment denk je dat gewoon!

Ik heb nog even een vraagje; af en toe denk ik inderdaad ook; ach, ik moet er maar mee leven. Stel je voor dat het straks de galblaas niet blijkt te zijn die de klachten geeft (al kan ik me dat haast niet voorstellen). Ze kunnen namelijk niets vinden, behalve als ik een aanval heb. Maar dan denk ik ook weer; hij kan er maar uit zijn. Want die stenen blijven zitten, en anders heb ik er over 10 jaar (of wanneer dan ook) wel weer last van. En inderdaad een alvleesklieronsteking waar je voor op moet passen. Dus eigenlijk heb ik gewoon zoiets van; ik ben 'm liever kwijt dan rijk, die galblaas. Stel Stel Stel dat de klachten daar toch niet van komen, dan in ieder geval ben ik m'n stenen kwijt. Of is dat een stomme gedachte en kan ik 'm beter nog laten zitten??

Ik hoop op een reactie en op nog meer ervaringen. Heeft er trouwens iemand ervaring met galblaas verwijdering op de klassieke manier? Dus niet via een kijk operatie?

Groetjes!
Meta
GastBerichtGeplaatst: 17-01-2006 20:45 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb sinds een maand of vier koliekpijnen s'avonds of s'nachts soms wel drie per 14 dagen.
De laatste was heel heftig pijn LINKS in de flank en alsof een band strak werd aangetrokken om de ribben.
Zweten, boeren, rillingen veel ontlasting, donkere urine.
Toch maar naar de huisarts, kon direct door naar het ziekenhuis voor een echo van de bovenbuik.
Uitslag galstenen, en een ontstoken alvleesklier. gelukkig dat mijn huisarts zo allert was, en zodoende de ontsteking in een vroeg stadium is ontdekt. Een galsteen had geblokeerd in de galbuis gezeten, de galsappen (biliriubine) kunnen niet naar de dunne darm, deze lopen naar de alvleesklier) Kon dus zo blijven. Ik had een gelige huidskleur en oogwit omdat de bilirubine in het bloed komt? Met infuus en pijnstillers en absolute bedrust, mocht ik met 5 dagen weer naar huis. Ben wel bang voor een nieuwe aanval. Eet nu op advies van de chirurg vetarm. Als de alvleeklier volledig rustig is kan ik geopereerd worden om de galblaas te verwijderen. Ik hoop dan van de pijn af te zijn. Weet iemand wat "biliair" betekent?
Ik denk zelf "mild" of i.d Was ik vergeten te vragen, de arts had het over een biliaire pancreatitus, oftewel een alvleesklierontsteking.
Groetjes
daan
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2006 10:02 Reageer met quote

Ik heb van het weekend kolieken gehad en was / ben enorm misselijk. Heb pijnstillers maar het blijft zeuren . Ben benieuwd wat ze vinden vanmiddag
moi
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2006 11:36 Reageer met quote

Succes vanmiddag, dat pijnstillers nog iets helpen bij jou is wel prettig,,bij mij hielp helemaal niets meer.
Op een gegeven moment s'nacht huisartspost moeten bellen omdat de koliekaanval op dat moment al 7 uur duurde en er geen eind in zicht leek,, ik heb 2 injecties gehad en zelfs dat duurde nog een uur voordat het begon te werken.

groetjes moi
Maddemelein
BerichtGeplaatst: 07-02-2006 16:25 Reageer met quote

Ilonka schreef:
Hoi Anita,
Ja ik heb nog steeds pijn in mijn linker zij en linker borst, en een beknellend gevoel in het midden van mijn borstbeen (maag/slokdarm?)Gr, Ilonka


Pijn aan de linkerkant van je borst en een beknellend gevoel in het midden van je borstbeen kunnen heel goed van het maagzuur afkomen. In het engels heet dit dan ook Heart burn. Omdat je het gevoel hebt dat dit aan je hart ligt.

Succes,

Marjolein
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden
Pagina 2 van 34  

Vorige  1, 2, 3, ... 32, 33, 34  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring