Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > vreselijk hoesten na bestr. longtumor; chem. longontsteking?
Auteur Onderwerp: vreselijk hoesten na bestr. longtumor; chem. longontsteking?
tishabe
GastBerichtGeplaatst: 15-12-2005 17:55 Reageer met quote

Hallo,

Ik schrijf deze mail voor een vriend van mij. Hij heeft longkanker. Kreeg eerst chemo en daarna bestraling. Na de bestraling begon hij vreselijk te hoesten; dit is ongeveer 3 maanden geleden. Volgens de artsen was dit een vrij zeldzame rectie op de bestraling. Het zou wel overgaan en hij kreeg codeïne om de hoestprikkel te onderdrukken.

Ongeveer een maand geleden zei een dokter dat hij een chemische longontsteking had. Hiervoor slikt hij nu Pretnizon (Prednizon?). Het wil allemaal niet helpen. Hij hoest nog steeds zo heftig als in het begin, na de bestraling. Kan daardoor ook niet goed slapen, kortom, hij heeft het erg moeilijk. En de artsen weten het blijkbaar ook niet goed. Ik zoek nu info voor hem op Internet. Misschien heeft u een antwoord, advis of tip of anders een doorverwijzing naar een pati├źntengroep of zo?
Heel hartelijk bedankt, liesbeth/Taishabe
Gast
BerichtGeplaatst: 12-03-2006 17:28 Reageer met quote

Bij is in augustus verleden jaar longkanker geconstateerd. In september ben ik begonnen met chemo en 3 weken later met bestralingen.
Ook ik hoestte heel erg. Maar het neemt af ik heb van alles geprobeerd. Mijn bed iets hoger, maagtabletten omdat mijn maagzuur terug zou komen en mijn slokdarm zou irriteren. Het enige wat ik nu nog gebruik is een zogenaamde puffer: Symbicort. Of dat echt help weet ik niet. Ik weet wel dat het hoesten nu langzaam iets minder wordt.
Mijn longarts heeft het over een chronische longontsteking. En of het ooit nog over gaat daar doet hij wazig over. Dat weet hij niet. Maar het gebied waar de tumor(en)hebben gezeten zien er rustig uit dus daar blijkt het geen invloed op te hebben. In april wil hij een nieuwe foto maken en dan de boel opnieuw bekijken. Zodra ik meer weet zal ik zeker weer reageren
N-Holland
BerichtGeplaatst: 17-10-2013 12:31 Reageer met quote

Ik las net dat meer personen er last van hebben hoesten na bestraling van de longen mijn man heeft dit ook we worden er gek van heeft geen longontsteking heeft wel longfibrose maar sinds de bestraling van de longkanker hoest hij en het gaat maar niet over, ook codaine gehad.Hoop dat iemand een oplossing weet.
Index > Longziekten > vreselijk hoesten na bestr. longtumor; chem. longontsteking?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring