Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Pijn bij inademen
Auteur Onderwerp: Pijn bij inademen
agirl
BerichtGeplaatst: 19-04-2006 19:30 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb een vraag.
Ik voel bij het inademen een scherpe felle pijn in mijn linker borstkas. Het zit dan voor mijn gevoel aan de kant van de rug. Ik voel dit alleen bij het inademen en de pijn is er de hele dag door. Ik voel het heviger wanneer ik eerst heel diep uitadem en DAN weer in, de inademing doet dan echt zeer in de linkerborstkas. Ook wanneer ik hard moet lachen en dan weer inadem, is de pijn heftiger.

Ik heb soms ook een last van wat vastzittend slijm (mn sochtends de eerste 2 uurtjes na het opstaan) wat ik eruit krijg door veel te hoesten.

Wie weet wat dit zou kunnen zijn..?

Liefs, meisje 20
elsgiss
BerichtGeplaatst: 22-04-2006 17:15 Reageer met quote

Hallo,

Heb je geen koorts? Heb je ook pijn als je alleen je borstkas uitzet zonder in te ademen? Voel je je niet ziek? Heb je ook pijn bij voorover-buigen?
agirl
BerichtGeplaatst: 23-04-2006 11:27 Reageer met quote

elsgiss schreef:
Hallo,

Heb je geen koorts? Heb je ook pijn als je alleen je borstkas uitzet zonder in te ademen? Voel je je niet ziek? Heb je ook pijn bij voorover-buigen?


Hallo,

Bedankt voor de reactie!
Nee ik heb geen koorts. Ik voel de pijn alléén tijdens inademen. Als ik mn borstkas uitzet zonder dat ik heb ingeademd, voel ik niet die scherpe pijn.
En hoe bedoel je die pijn bij voorover buigen? Ik heb het even geprobeerd hahaha maar de pijn bij het inademen blijft dan aanwezig, ook weer alleen bij inademen. Heb dan geen andere 'pijnen' (zoals hoofdpijn?). Voel me verder ook niet ziek. Weet jij wat het zou kunnen zijn? Ik wil graag weten of ik me zorgen moet maken Sad

Liefs
David
GastBerichtGeplaatst: 01-05-2006 1:17 Reageer met quote

Ik kan uit eigen ervaring een aantal dingen noemen maar ben tevens bang dat je hierdoor je zorgen gaat maken terwijl er misschien héél iets anders aan de hand is of het eigenlijk niet zo veel voorsteld. Het lijkt me verstandig om naar een huisarts te gaan, eerder vanzelfsprekend.

Maar waar je aan zou kunnen denken is dat een van de spieren in de borstkas te ver uitgerekt is wat hevige pijn kan veroorzaken. Ik weet niet hoe lang je hier al last van hebt, maar de beschreven verschijnselen lijken voor mij ook verdacht veel op de symptomen van een longontsteking. Ik heb zelf drie longontstekingen achter de rug en heb ook deze klachten gehad (pijn bij inademing)

Mijn advies is vooralsnog je geen ernstige zorgen te maken, laat je door een arts onderzoeken. Zij zullen tot een betere diagnose kunnen komen, en bovendien zijn een hoop longproblemen (mocht je dat hebben) goed te verhelpen. Een simpele antibiotica-kuur is zeer effectief en de pijn verdwijnt abrupt.
Sowieso is je zorgen maken om iets nooit goed, het helpt je toch niet verder. Door een positieve instelling te behouden en de gedachte dat je weer beter zult worden helpt je veel verder (ik kan het weten)!! Succes met alles!
e.
GastBerichtGeplaatst: 20-06-2006 22:28 Reageer met quote

Komt me heel bekend voor, kijk maar eens bij; Syndroom van Tietze
Stamilian
BerichtGeplaatst: 03-07-2006 19:05 Reageer met quote

Hallo,


Ik heb soms ook een last van wat vastzittend slijm (mn sochtends de eerste 2 uurtjes na het opstaan) wat ik eruit krijg door veel te hoesten.

hmmm, zit er in het speksel ook bloed? (had ik namelijk wel).
een meisje
GastBerichtGeplaatst: 18-08-2006 14:43 Reageer met quote

hallo,
ik heb een vraag,ik heb soms tijdens hartkloppingen pijn en soms ook met inademen op mijn borst en op mijn rug een hele gekke pijn. ik ben bang dat ik iets heb wilt u alstublieft hierop antwoorden?.. Confused
goetje een meisje van 12
meisje van12
GastBerichtGeplaatst: 18-08-2006 14:55 Reageer met quote

hallo,
ik heb een vraag, ik voel een hele scherpe spijn als ik in adem en bij sommige hartklopping en soms lijkt het ook wel bij mijn spieren op mijn borst en rug(in de buurt van mijn schouderbladen)volgens mij bij mijn longen:s wat heb ik? Sad alstublieft wil een arts hierop beantwoorden Confused Sad
veel liefs een bang en verdrietig meisje van 12
misstral
GastBerichtGeplaatst: 20-08-2006 9:20 Reageer met quote

meisje van12 schreef:
hallo,
ik heb een vraag, ik voel een hele scherpe spijn als ik in adem en bij sommige hartklopping en soms lijkt het ook wel bij mijn spieren op mijn borst en rug(in de buurt van mijn schouderbladen)volgens mij bij mijn longen:s wat heb ik? Sad alstublieft wil een arts hierop beantwoorden Confused Sad
veel liefs een bang en verdrietig meisje van 12


Kunnen je tussenribspiertjes zijn. Die zijn verkrampt door verkeerd ademen. Is niets ernstigs. Probeer wat lager te ademenen, dat ontspant.
(Ik ben geen arts) Bye en sterkte.
Gast
BerichtGeplaatst: 08-09-2006 20:22 Reageer met quote

Hoi meisje van 12. Je kan last van astma hebben. Zeg tegen je ouders waar je last van hebt en ga naar de huisarts. Die kan je verder helpen.

Suc6!
dick
GastBerichtGeplaatst: 24-09-2006 1:01 Reageer met quote

hallo
ik heb deze klachten ook bij onderzoek is er gebleken dat ik vocht achter de linker long heb moet volgens de arts vanzelf weggaan waardoor de pijn ook verdwijnt
Buck
GastBerichtGeplaatst: 12-04-2007 12:40 Reageer met quote

Ik heb deze klachten ook,als ik moet niezen of geeuwen me voorover buig,diep inadem ook bij nacht voel ik die pijn als ik lang op mijn linker kant lig.Heb dit nu toch al een half jaar ben naar de huisarts geweest maar die zegt dat er niets aan de hand is,ik heb gevraagt om rontgenplaten te nemen van mijn longen maar hij beweert dat men daar niets op ziet.(REACTIE GRAAG) Rolling Eyes
meisje 22
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2007 14:11 Reageer met quote

hoi heb vanaf vanmorgen pijn tussen mijn bordten zeg maar in het midden en vooral als ik inadem help me wat kan ik eraan doen

groetjes meisje 22
lindje
BerichtGeplaatst: 29-09-2007 16:18 Reageer met quote

Pijn bij inademen kan wijzen op een longembolie. Een stolseltje in een longvat. Ik zou hier zeker mee naar de dokter gaan.

Groeten Linda
christman1
BerichtGeplaatst: 01-12-2007 0:28 Reageer met quote

hoi meisje22. Ik heb ook pijn op mijn borstbeen en weet niet wat het is. Wel heb ik griep en ben al naar de dokter geweest voor pijn in mijn rechterborst. Hij heeft naar mijn longeng geluisterd en gevoeld maar zei dat alles goed was. Wel heb ik last van stress en ik heb ergens gelezen dat die pijn van stress kan komen. Ben jij al bij een HA geweest? sterkte een jongen van 20
Elisje
BerichtGeplaatst: 01-12-2007 11:10 Reageer met quote

Ik heb ook last bij het inademen en als ik te diep inadem voel ik het nog erger en ook bij het lachen.
aan de linkerkant van mijn rug.
Het trok ook naar mijn schouder toe.
Ik heb maandag nacht zelf een pyn aanval gehad.
Dat ik naar het ziekenhuis toe moest maar ze hadden niks gevonden.Eerst werd er bij de huisarts aan een galsteen gedacht maar dat was het dus niet.
Donderdag was ik bij een ander ziekenhuis ze hebben ook niet kunnen vinden wat ik heb alleen in mijn bloed enkele afwijkingen.
De pijn is nu iets minder maar ik krijg opeens last van mijn schouder savonds.En snachts heb ik het zo warm dat ik helemaal doorweekt ben.

herkent iemand deze sypmtonen?
xIriss
BerichtGeplaatst: 19-07-2010 9:46 Reageer met quote

Ik Heb precies het zelfde!
Alleen heb ik ook pijn aan mijn linkerschouder,
linkerkant van de ribben, en de longen.
Ik ga vanmiddag naar de dokter ervoor.
Ik ben vanacht in paniek door hevige pijn
wakker geworden, en kon niet meer slapen.
Ook hoest ik erg veel met slijm, en krijg
ik koorts, en heb ik verschrikkelijke keelpijn, en ben ik doof aan 1 oor door mijn verkoudheid. Jaja, ik ben echt zielig xd

Elisje, deze symptomen zijn dus bijna
hetzelfde.
Ik heb het ook in mijn schouder. Doet echt erg pijn!

Vanmiddag als ik bij de dokter ben geweest, zal ik het zeggen wat er van is gekomen!
Agressieve Opa
BerichtGeplaatst: 24-09-2011 8:31 Reageer met quote

Dat is gewoon groeipijn. Ik heb het ook gehad maar dan ontzettend hevig en door een warme kruik op je borst te leggen en helemaal te ontspannen.
thomasje64
BerichtGeplaatst: 01-04-2012 0:32 Reageer met quote

ik heb ongeveer 't zelfde, ook met die felle stekende pijn in de rug, en echt alleen als ik diep inadem.

maar ik zat het is te googelen, en volgens mij heb ik wel redelijk de zelfde symptomen als een klaplong,

want: ik had plotselinge hevige pijn, alsof ik in me rug geschoten werd, had op het begin een grote moeite met ademhalen. ik begon te zweten en werd erg angstig.

het is gebeurd met judo op school, we gingen wedstrijden doen, en ik lag op gegeven moment in een hele pijnlijke houdgreep waarbij mijn borstkast helemaal werd samengeperst. toen ik afklopte had die jonge het eerst niet door, pas bij de 2e keer, en toen ik eindelijk los was had ik dus hier last van.

sommige mensen zeiden: nee het kan geen klaplong zijn, want dan had er ook een rib gebroken moeten zijn.
zover ik weet is dat niet het geval.
maar een maat van mij heeft wel is een tik met een gummielat gehad, en die had ook een klaplong zonder gebroken rib...

kunnen jullie mij verder helpen? want het is gister gebeurd, en natuurlijk net weer vlak voor het weekend, dus ik kan maandag pas naar een huisarts.

gr. thomas, 16 jaar.
Oogklacht
BerichtGeplaatst: 09-07-2012 15:50 Reageer met quote

hallo, ik ben 16 jaar en heb deze symtonen ook, en ik heb dus een klaplong gehad,
Index > Longziekten > Pijn bij inademen
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring