Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > neuspoliepen
Auteur Onderwerp: neuspoliepen
rowen
BerichtGeplaatst: 21-10-2005 20:58 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag betreffende allergie en neuspoliepen. Ik heb al sinds mijn achtiende jaar last van poliepen in de neus door een overactief neusslijmvlies. Ik ben er al een aantal maal aan geopereerd en heb verscheidene kuren Prednison achter de rug. Rhinocort neusspray gebruik ik al twintig jaar.

Vier dagen geleden ben ik opnieuw geholpen waarbij onder plaatselijke verdoving (au,want die werkt nooit helemaal Crying or Very sad) zes tot zeven grote poliepen zijn verwijderd. De KNO-arts heeft me een Prednison stootkuur voorgeschreven (90 tabletten in tien dagen) en Flixonase nasules.

Helaas reageert mijn neusslijmvlies zo gevoelig op de operatie dat mijn neus nog niet "open" is geweest. Het lijkt zelfs of het meer opzwelt van binnen en gisteren voelde ik alweer poliepen in mijn neus "hangen".

De Prednison schrikt mij af en ook de Flixonase geeft me een onrustig gevoel. Je moet weten dat ik heel erg anti-medicatie ben .... Ik heb sinds een dag of vier last van overslagen van mijn hart. Reactie op dichte neus (hyperventilatie) of wellicht op Flixonase?

Heeft iemand een idee wat ik zou kunnen doen aan dat overactieve constant ontstoken neusslijmvlies? Het tast de kwaliteit van mijn leven zo aan. Slapen is door het gesnotter zo lastig en die dichte neus drijft mij tot waanzin.

Ik moet er overigens wel bij vermelden dat ik een vier maanden geleden iets heel naars achter de rug heb, en dat ik het idee heb dat mijn lichaam daarom zo erg reageert en dan op die plek, omdat dat mijn zwakke plek is. Herkent iemand dat? De link tussen emoties en slijmvliezen?

Groet,

Rowen

Rowen
Mary
GastBerichtGeplaatst: 29-11-2005 17:37 Reageer met quote

Hallo Rowen,

Ook ik heb last van neuspoliepen, maar heb me tot nu toe slechts een keer onder plaatselijke verdoving laten opereren. Ook Rhinocort al lang gebruikt en toch vaak verkouden en snotterig. Nu was ik aan het zoeken op Google en vond een website van een natuurgeneeskundige. Daar stonden heel interessante dingen over hoe te veel ademen neurpoliepen kan veroorzaken. Ik ga de adviezen die daar staan eens opvolgen en ik ben van de week naar een homeopaat geweest, waar ik ook wel wat van verwacht.
Opereren schijnt de slechtste oplossing te zijn.

Succes
Gast
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 14:47 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Elke dag minimaal 4 tot 8 keer zoutwateroplossing in je neus spuiten. Dit is te koop bij de apotheek.De spuitjes kun je daar ook kopen. Bij onze dochter kwamen de poliepen normaal gesproken binnen enkele weken weer terug, maar sinds we spuiten met zout water heeft het nu 2 jaar geduurd voordat ze weer aangegroeid waren. 's avonds voor het slapen gaan doen we dan flixonase.

Beterschap,
Jack.
Marcha
GastBerichtGeplaatst: 20-12-2005 22:04 Reageer met quote

Hallo!

Ik wil graag ook even reageren op het eerste berichtje. Zelf had/heb ik ook neuspoliepen. Ik ben er twee keer aan geopereerd.
Zelf gebruik ik ook Flixonase, maar daar heb ik nooit vervelend op gereageerd. Maar dat is natuurlijk bij iedereen anders, dus dat zou misschien best kunnen...dat zou je even bij de arts moeten checken denk ik.

Volgens mij kan stress wel een oorzaak zijn van een dichte en volle neus(holten). Ik heb zelf als ik een drukke dag heb gehad erg veel last, valt me de laatste tijd op. En dan vooral pijn rond m'n ogen. Bij m'n oogkassen en boven m'n ogen zeg maar. Vooral als ik erop druk. Hebben jullie dat ook (gehad)? Maar ik heb nu niet dat mijn neus constant helemaal dicht zit, zoals een paar jaar geleden.

Ik zou dus toch even de arts bellen met je vraag, maar ik denk zeker dat stress invloed kan hebben hierop. Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben.....?
Wat zijn trouwens jullie ervaringen over de operaties? Ik heb het 1 keer onder narcose gehad, en 1 keer onder plaatselijke verdoving.

Groetjes!
ronnyv
GastBerichtGeplaatst: 29-12-2005 1:28 Reageer met quote

hoi
Tja ik heb nu 2jaar last van poliepen in me neus vooral na het eten krijg ik veel slijm in me keel en kan het alleen maar doorslikken door me slijm op te halen naar me keel toe.In het begin was het erger maar idd ik heb nu ook minder stress, [dus dat kan] en ook niet de hele dag is mijn neus verstopt het lijkt minder te worden ook als ik afgelijdt word door bijv me werk is het ook minder.
Evie
GastBerichtGeplaatst: 08-01-2006 1:24 Reageer met quote

Bij mij zijn mijn neusklachten verergert toen ik oververmoeid werd, inmiddels chronische vermoeidheid. Dit is begonnen na stress en overbelasting op het werk en overlijden van een zeer dierbaar persoon (verdrietige tijd). Dus ik denk emoties hebben er mee te maken. Op dagen dat ik meer vermoeid ben, heb ik er ook meer last. In 2000 en 2003 zijn bij mij de neuspoliepen verwijdert onder narcose. En het zit er in dat ik in januari of februari dit jaar ook weer onder het mes moet. Mijn neus zit weer berhoorlijk dicht. En de druk in holte boven mijn ogen veroorzaakt hoofdpijn. Als iemand goede tips heeft hoe ik mogelijk de groei van neuspoliepen kan tegengaan, hoor ik dat graag. Ik vermoed dat het spoelen met zeewater wel wat zou kunnen helpen. Ik heb besloten dat ik naar een andere KNO arts ga en opnieuw allergie testen laat doen. Want dat is ook een oorzaak. Volgens eerder onderzoek blijk ik geen allergie te hebben, maar overgevoelig te zijn voor.. koude lucht bijv. aicro enzo.
Evie
GastBerichtGeplaatst: 08-01-2006 1:29 Reageer met quote

over operaties:
Onder narcose, is mij wel bevallen. Al is de nasleep wat langer. Onder plaatselijke verdoving op de poli, ging ik tijdens het weghalen van de poliepen van mijn graatje. Dus deze behandeling is halverwege mijn eerste neusgat gestaakt...
Ik vond het ook niet fijn moet ik zeggen. maar... je bent hier weer sneller van hersteld, sneller als bij narcose. Maar dan is het wel meteen goed gedaan.
Cor
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2006 21:03 Reageer met quote

Al jaren last , na een periode van enkele maanden stank in de neus, van 'verstopt gevoel in de neus' en verminderde reuk.
Enkele jaren geleden een 'septum' correctie gehad.(onder volledige narcose, met verschrikkelijk veel napijn)
Heeft niets geholpen!
Klachten komen steeds terug.
Vooral in de nanacht.
Ik word daar gek van.

Herkent iemand de klachten en duidt dit op neuspoliepen?
Gebeurt een verwijdering van poliepen poliklinisch?
Ik heb na al die jaren een panieksyndroom ontwikkeld voor een verstopte neus.

graag jullie reactie.
Bij het laatste consult bij de huisarts zag hij vermoedelijk een
kleine neuspoliep.
suzan90000
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2006 22:43 Reageer met quote

hallo mijn dochter heeft neuspoliepen ze is pas 10 jaar heeft iemand hier ervaringen mee?
Ans
GastBerichtGeplaatst: 09-02-2006 16:13 Reageer met quote

Ook ik heb al jaren last van poliepen. ik ben aldrie vier keer geholpen.
Nu de laatste keer was 16 jaar geleden toen hebben ze het via de mond gedaan een operatie die ik niet meer zal laten doen want ik vond hem erg tegenvallen. Nu sta ik weer op de wachtlijst om geholpen te worden.
Verders gebruik ik ook zoutwater en s vonds soms een zyrtec dan slaap ik tenminste goed. Een rauwe ui naast het bed wil ook n og wel eens helpen.
Verders wacht ik maar weer af maar het is en blijft vervelend.
Kan iemand mij vertellen of jullie er ook zo moe en lusteloos van worden?
evie
GastBerichtGeplaatst: 17-02-2006 18:48 Reageer met quote

Hoi ik ben 31 jaar en inmiddels voor de 3e keer geopereerd onder narcose (in 2000,2003,2006). Dit is volgens mij de beste optie, wil je dat er zoveel mogelijk poliepen verwijderd worden.
De nabehandeling is nu belangrijk. Ik heb een spray met zoutoplossing gekregen en 2 weken na de operatie worden mijn holtes gespoeld.
Of ik er moe en lusteloos van word weet ik niet goed. Bij mij zijn de neusklachten begonnen toen ik vermoeid thuis kwam te zitten na een periode van stress. En inmiddels is dit zo´n 10 jaar aan de gang.
Bij mij is er geen allergie vastgesteld bijv. voor huisstofmijt. Bij jullie wel?
evie
GastBerichtGeplaatst: 17-02-2006 18:49 Reageer met quote

ik bedoel met 10 jaar aan de gang: mijn neusklachten.
evie
GastBerichtGeplaatst: 17-02-2006 18:50 Reageer met quote

Voor meer info kan je kijken op: www.kno.nl
jaantje
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2006 12:18 Reageer met quote

hoi


wordt er niet vrolijk van wat ik lees mijn zoon is nu 16jaar en zou voor de vijfde keer neuspoliepen moeten laten verwijderen zijn nu even aant orrienteren een kno arts die hier in gespecialiseerd is weet iemand raad???
tukkertje
BerichtGeplaatst: 17-03-2006 18:26 Reageer met quote

Hoi allemaal

Zo een 2 jaar geleden(ben nu 33) foto's laten maken omdat ik toen voor de 2de keer in 3 maanden tijd een voorhoofdholtsontsteking had. Na t bekijken van de foto's meteen doorgestuurd naar de kno arts omdat alles vast zat. Die keek nog geen seconde in mijn neus en zei meteen"poliepen". Wist toen nog niet eens dat dat kon in je neus en niet laten helpen want ben als de dood voor narcose of wat voor een gedoe dan ook aan mijn lichaam. Wel meteen flixonase gaan gebruiken en sindsdien geen voorhoofdholtsontsteking meer gehad. Ook een allergie test laten doen(2 stuks, 1 via huid en 1 via bloed). Via de huid kwam eruit dat ik allergies ben voor huisstofmijt. Via bloed zou ik nergens allergies voor moeten zijn. Hoezo raar?
Eigenlijk ging t wel goed sinds die tijd. Eens in de 2 maand of zo dak verkouden werd(en dan vooral dicht zittende neus) maar niet echt hinderlijk. Maar sinds november pak um beet is t wel goed raak. Nu al voor de 4de keer snik en snik neusverkouden. Al 2 kuurtjes gehad en die helpen dan ook maar na een week of 3 weer alles dicht zitten. Ik weet dat ze eruit moeten die rot dingen maar probeer eerst van alles om er maar onderuit te komen. Een collega van me had/heeft ze ook en is al 3 keer geopereerd(2 maal volledig onder narcose en 1 maal plaatselijk) Beide keren is hem heel slecht bevallen en beide keren kwamen ze sneller terug dan verwacht dus of dat nu wel DE oplossing is?
Op t moment is vooral mijn linkerneus gat aan de beurt(terwijl eigenlijk recht altijd mijn zwakke plek is) Mijn vriendin was zo erg verkouden dat ik de bui al zag hangen en jah hoor nog geen 3 dagen later had ik t ook weer. Nu is zij er al 2 dagen vanaf maar bij mij wordt t natuurlijk erger en erger. Wel maak ik mij zorgen om mijn rechtse neusgat. Die bloedt nml. Niet een echte bloedneus maar net of er een wondje in zit die na tig keer je neus ophalen per dag maar niet dicht wil. Ook vaak bij leeghalen neus(ik snuif meer dan ik snuit want snuiten schijnt echt slecht te zijn) bloedresten in me rechterneusgat. Ook als ik ver in me neus ga( ik weet dit klinkt niet lekker hehehe) heb ik t idee dat er iets hards zit. Mss is dit wel een poliep, lijkt meer op wild stuk vlees btw.Het kan uitgroeien tot een kwaadaardig gezwel al schijnt dit niet zo gek vaak voor te komen.
Ben nu sinds 3 dagen voor t eerst met zeezout aan t spoelen. Je merkt wel dat t allemaal wat losser komt dan maar links blijft pot en pot dicht. Overdag is rechts gelukkig nog open maar snachts zitten ze beide dicht en geheid dat je tegen een uur of 4 wakker wordt met een hele droge mond.
Moet eerlijk bekennen dat ik niet zo gek vaak hoofdpijn heb. Zo af en toe heb ik ineens een zere kaak, of oorpijn of wat hoofdpijn maar dit is zeker niet dagelijks. Wel snel last van mijn ogen. En mijn werk is ook niet ideaal want we hebben daar een klimaat systeem en das volgens mij helemaal niet goed. Ok swinters meer last dan zomers maar dit komt door de cv. Daar kon ik al nooit goed tegen en is voor mijn neus helemaal niet goed.
Ga vanaf vandaag proberen om minimaal 3 keer pd te spoelen met zeezout. Verder blijf ik mijn flixonase gebruiken en hoop ik dat er meerdere zijn die wel eens wat bloed hebben in hun neus . Zoals ik zei tis geen spontane bloedneus, tis echt een wondje of zo .

Ok dit is mijn verhaal. En iedereen kan nu wel tegen me zeggen, operatie, anders blijf je ermee zitten. Maar dat lijkt mij echt helemaal verschrikkelijk. Als ik ooit ook eens de hele dag hoofdpijn ga krijgen dan wil ik mss wel eens gaan denken aan een plaatselijke operatie, tot die tijd pak ik al t andere aan wat evt. kan verlichten

gegroet en sterkte allemaal

michel
Loes
GastBerichtGeplaatst: 19-03-2006 17:30 Reageer met quote

Het doet me goed om te lezen hoe anderen de aandoening neuspoliepen beleven. Ik heb al 30 jaar last van deze kwaal, ben door de jaren heen al 6 x hieraan geopereerd- onder volledige narcose- maar helaas komen de poliepen elke keer weer terug. Ik heb er nu al weer maanden erge last van, vooral 's nachts, gebruik 2 handdoeken om al het vocht dan op te vangen en sta 's morgens moe op. Ik voel me er weer zo beroerd onder dat ik toch maar weer besluit om me er aan te laten opereren, hoeveel ik daar ook tegenop zie. Weet iemand welk ziekenhuis er gespecialiseert is in deze operaties? Ik hoorde afgelopen week van iemand dat het academisch ziekenhuis in Nijmegen er erg goed in is. Graag commentaar.
tukkertje
BerichtGeplaatst: 20-03-2006 14:17 Reageer met quote

Wat mij wel opvalt is als ik met iets bezig ben en ff niet bij mijn neus Laughing stil sta ik er een stuk minder last van heb en veel meer lucht heb als dat ik stil zit en vaak zit te tobben over mijn dicht zittende neus. Mss gaat t niet helemaal op wat ik nu ga zeggen maar zou er dan toch een kleine kans zijn dat psyche ietsie mee speelt? Tuurlijk zijn de poliepen schuldig voor 99% maar toch wel raar. Gisteren op mijn werk bijna de hele dag niet bij stil gestaan en kan niet zeggen dak naar lucht zat te happen. Kwam thuis, kuste me vriendin(hoort er ook bij) en die zei hoe t was met alles. Zei wel ok en kon zowaar lekker vrij ademen door me neus. Maar toen ging er ik er ook weer over nadenken en jah hoor ging weer met 2 dichte neusgaten naar bed.
Mss stom toeval en dikke onzin wak nu zeg maar t viel me gewoon op en volgens mij heb ik dat hier ook al iemand zien typen.
Maar goed, links zit alweer pot dicht, rechts weer open(is nu al een dag of 10 dat dit zo is) en zo maar weer eens met zeezout spoelen.

doei

michel.
Puckie
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2006 14:01 Reageer met quote

Wat herkenbaar allemaal, om deze berichten te lezen.
Heb zo'n 25 jaar last van holtes, poliepen, ontstekingen etc. Afgelopen 5 jaar 4 keer geopereerd. In 2001 aan beide kanten poliepen verwijderd, holtes schoongemaakt en gangetjes verwijd. In 2004 aan een kant een cyste verwijderd, die keer traden er complicaties op, veel bloedverlies, dezelfde avond nog een keer naar de OK en geopereerd om bloeding dicht te branden en bloedtransfusie gehad, ipv 1 dag, 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Tussen de operaties door vele kuren antibioticum, zoutwaterspoelingen, flixonase (spray en nasules) en nasonex.
Inmiddels overgestapt naar ander ziekenhuishuis en daar afgelopen dinsdag geopereerd. Er zijn poliepen en cystes verwijderd en de holtes zijn schoon gemaakt. Gelukkig is dit keer alles goed gegaan. Nu wordt er onderzoek gedaan naar alle troep die is weggehaald. Er zijn afgelopen weken al meerdere kweken gemaakt en naast een bacterie lijkt het er op dat er ook schimmel in mijn neus zit. Als de uitslag van de kweken bekend is zal de nabehandeling starten. Gisteren zijn de tampons verwijderd en toen gaf KNO-arts aan dat er gekozen kan worden voor antibioticum (niet waarschijnlijk, want is schimmel niet gevoelig voor), myoticum (specifiek voor schimmel) of een tijdje prednison gebruiken (werkt op bacterie en op schimmel). Dit hoor ik zo snel mogelijk van hem.

Las hier het een en ander over vermoeidheid, dat heb ik ook heel erg. Alleen heb ik ook een hartritmestoornis (slik hiervoor medicijnen) en een gewrichtsaandoening, die ik beide eerder de schuld gaf van m'n vermoeidheid dan mijn neus en alles eromheen.

Heeft iemand naast poliepen ook ervaring met schimmel in de neus en het bestrijden hiervan met Prednison?

Iedereen heel veel sterkte met de neuzen!
Nana
GastBerichtGeplaatst: 02-04-2006 23:16 Reageer met quote

wie weet of neuspoliepen zichtbaar zijn? Kan je ze zelf zien? Of zitten ze te ver in je neusgat?
annick01
BerichtGeplaatst: 05-04-2006 22:18 Reageer met quote

Reactie voor Suzan
Mijn dochter is ook 10 jaar. Zij is twee weken geleden geopereerd aan haar neus. Volgens KNO heeft hij een gigantische grote polypeuse massa (ik versta poliep) bij mijn dochter weggehaald. Dit zou zeer zeldzaam zijn bij kinderen.
Index > Overige ziekten > neuspoliepen
Pagina 1 van 11  

1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring