Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Nachtelijke rugpijn
Auteur Onderwerp: Nachtelijke rugpijn
Robin
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2005 11:58 Reageer met quote

Ikzelf heb trouwens veel aan deze site http://www.handy-wijzer.nl/ er staan weet-ik-niet hoeveel hulpmiddelen, handy's, aanpassingen, echt van duwrolstoel tot sportstoel en van ad-matras/kussen tot braces op. Alle soorten, alle merken, mét de leveranciers en, globaal, wel of geen vergoeding door WVG, ZF en/of AWBZ. Een uitkomst, vind ikzelf. Heb em ook al aan mijn fysio en WVGconsulent doorgegeven, gek genoeg hadden ze er nog nooit over gehoord.
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-10-2005 12:01 Reageer met quote

Robin schreef:
Hee, das mooi! Nu kan je in ieder geval 1 deel van het probleem (gedeeltelijk) oplossen. Misschien dat de ET nog tips heeft tegen het draaien?
Die EDS-kennis van me had het over een matras wat elke zoveel tijd wordt opgeblazen en dat dan weer langzaam leegloopt en weer wordt opgebalzen, etc. Ik denk wel een erg duur grapje...maar misschien is het ook wat voor jou??

Lijkt me wat 'zwaar geschut' voor mijn problematiek, als ik eerlijk ben. Ik weet van het bestaan van die dingen hoor, maar zou het nooit bedenken voor mijn probleem. Zal idd ET nog 'ns vragen..

Even OT: MCP II (en III) van één hand subluxen bij mij naar boven toe.. maar alleen als ik echt iets groots probeer vast te houden oid. En afwassen moet je natuurlijk niet doen Wink. Nog verder OT is vragen over rolstoelgebruik en (m.n. schouder)instabiliteit. Ik kan jouw e.mail niet zien, zou je mij misschien willen mailen?
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-10-2005 12:03 Reageer met quote

Oh, die is handig, inderdaad! Net als trouwens het hulpmiddeleninformatiecentrum. (www.hulpmiddeleninformatiecentrum.nl) Ideaal, dat internet Wink.
mereltje
GastBerichtGeplaatst: 15-12-2005 15:33 Reageer met quote

Hi Robin,

Ik wil graag even reageren op je geplaatste post over traagschuim. Je zegt dat je gelijk al dacht dat het niets voor je zou zijn omdat je "vast" zou liggen. Ik heb zelf ook een traagschuim matras en heb daar helemaal geen last van....het ligt juist heerlijk. Ik heb het gevoel dat het matras m'n houding heel goed corrigeerd, vooral m'n onderrug. Van mijn onderrug had ik altijd het meeste last en dit is nu zo goed als over!
Ik wilde alleen maar zeggen dat ik helemaal geen last heb van dat vast liggen waar jij het over hebt en ik zou je willen aanraden het toch te proberen.

Groetjes,
Mereltje Wink
Robin
BerichtGeplaatst: 16-12-2005 13:18 Reageer met quote

Hoi Mereltje,

ik moet zeggen dat ik de laatste tijd er weer over na aan het denken ben om een topmatrasje van traagschuim te gaan kopen...Misschien moet ik het inderdaad maar gewoon proberen, al dat gedraai is ook niet je-dat....

Waar heb jij je traagschuimmatras vandaan?

Goeds!
adaa
BerichtGeplaatst: 05-12-2007 21:35 Reageer met quote

Beste Heleen, ik las zojuist jullie communicatie over jouw klachten. Gelukkig blijven mijn klachten beperkt tot mijn onderrug (ik begrijp dat het bij jou daar niet tot beperkt blijft). Ik heb precies hetgeen jij beschrijft. 4 jaar geleden om die reden een nieuw bed gekocht. Ik wilde een zachte matras met wel voldoende ondersteuning maar kwam uiteindelijk thuis met een nieuwe boxspring met tot mijn eigen verbazing een redelijk harde matras. Nu heb ik dus nog steeds elke nacht rugpijn. het begint na een paar uur en ik word er wakker van. blijf daarna maar van de ene op de andere zij draaien. terwijl ik eigenlijk op mijn rug zou willen slapen. maar dat gaat al helemaal niet. ik dacht dat het mijn si gewrichten waren maar ik loop sinds een week of 4 bij de manueel therapeut en volgens hem komt het omdat er onder in mijn rug (waar veel werveltjes en bekkenranden en kleine gewrichtjes zitten) te weinig ruimte zit. hij is nu aan het proberen daar ruimte te creeeren zodat dit 's nachts niet meer tegen elkaar aan zit/elkaar raakt. ik had 's nachts het gevoel dat ik 'door mijn korsetje aan het zakken was'. niets blijkt minder waar. het is niet zo dat mijn rug te vlak wordt maar juist dat ie te hol trekt. net als bij jou dus. als de therapeut me wat oefeningen laat doen blijkt ook dat het bollen van mijn rug op geen enkele manier een probleem is. alleen wanneer ik (al is het maar een beetje) achterover hel doet het pijn. dat is dus ook wat er 's nachts mis is. ik hoop dat de therapie gaat werken. hij probeert dus elke week ruimte tussen mijn wervels onderling en mijn wervels en mijn bekken te creeren. ikzelf hoef maar 2 x 1 minuut per dag een simpel oefeningetje te doen. denk wel dat ik een nieuw matras ga kopen. iets zachts met ondersteuning waar mijn heupen (kont beter gezegd Very Happy ) een beetje in weg zakken. weet niet of je hier iets aan hebt. maar who knows.
jolandachristin
BerichtGeplaatst: 28-12-2007 2:40 Reageer met quote

het kan liggen aan een matras, ik heb drievierde deel van leven last ervan gehad, heb een nieuw matras en is nooit meer teruggekomen, de nachtelijke stijve onderrugirritatie
BrownEyedGirl89
BerichtGeplaatst: 21-07-2008 18:37 Reageer met quote

Hallo

Ik heb al 3 dagen last van ernstige buikgriep. Mn buikgriep wordt langzaam iets minder maar ik krijg zo'n ontzettende rugpijn!!
Ik kan ook al 2 nachten niet slapen. Ik kan niet liggen, niet lang zitten, al helemaal niet staan/lopen. Het is hopeloos!!
Heb wel vaker last van mn rug. Mn rug is blijkbaar erg gevoelig. Maar met deze griep lijkt het echt wel een hernia te zijn ofzo. Dat is het natuurlijk niet,maar het is wel erggg pijnlijk en vervelend.
Wie weet wat ik hieraan kan doen?
Ik slaap al nachten niet.. En mn griep word hier ok niet beter van..

Mvg
RiLen
BerichtGeplaatst: 21-09-2008 9:55 Reageer met quote

Heb je al op heupartrose laten nakijken? Dat voel je niet in je heup en kan prima uitstralen naar je rug.

Heleen schreef:
Een irritant iets. Ik slaap in principe op mijn rug, en andere houdingen zijn om verschillende redenen nog minder 'handig' voor mij. Maar als ik lange tijd op mijn rug heb gelegen, krijg ik last van een toch wel behoorlijke (lage) rugpijn. Wat dan helpt is mijn rug bol trekken. Dus even gaan zitten, rug bollen, of -even- op m'n zij draaien en hetzelfde doen. Ik heb een erg holle rug, en naar mijn idee zal dat er iets mee te maken hebben. Als kind al had ik bij lang lopen of staan precies hetzelfde probleem. Ook dan trok ik mijn rug even bol, leunde ik even voorover, om de pijn te verminderen. Het enige probleem is, dat dit maar heel kort werkt. Dus ik word 's nachts wakker, ga even zitten en trek m'n rug bol, en vervolgens komt de pijn meteen weer terug als ik weer ga liggen. Ik heb al van alles geprobeerd met kussen onder m'n benen e.d., maar echt afdoende is dat niet. Een kussen onder m'n benen recht m'n rug niet, een kussen tot onder m'n bekken opgetrokken doet dat iets meer, maar veroorzaakt op andere plekken weer (druk)pijn. Daarbij vinden mijn benen het ook al geen prettige houding..

Dus. Herkent iemand dit probleem, kan iemand het principe van "nachtelijke rugpijn" verklaren, of heeft er iemand (een idee voor) een oplossing? Ik sta open voor suggesties! Wink
SlaapFysio
BerichtGeplaatst: 14-01-2016 16:21 Reageer met quote

Hoi Allemaal,

Ik zie dat hier veel personen over slaaphoudingen en rugklachten praten en dat het lastig te bepalen is waar de klachten dan vandaan komen. SlaapFysio kan hierin een uitkomst bieden. Een meting van uw slaapgedrag en inspectie thuis geeft u meer inzicht of de klachten daadwerkelijk aan de slaapsituatie te relateren zijn. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@slaapfysio.nl
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 18:10 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Nachtelijke rugpijn
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring