Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Is dafalgan slecht voor je?
Auteur Onderwerp: Is dafalgan slecht voor je?
Dennis
Gast



BerichtGeplaatst: 14-10-2005 15:00 Reageer met quote

Ik ben iemand die regelmatig dafalgan slikt omdat ik regelmatig hoofdpijn heb.

Nu, met "regelmatig" bedoel ik gemiddeld een 500Mg tabletje om de 2 - 3 weken ofzo. Mijn ouders zeggen me dat het slecht is om zoveel dafalgan te nemen, maar ik vraag me af of dat ook zo is ... waarom is dat slecht voor je? Bouw je daar uiteindelijk een immuunsysteem tegen ofzo?

De laatste dagen heb ik het erg en ik heb zelfs twee weken geleden een migraine gehad, iets wat ik niet nog eens wil meemaken. Sad Heeft iemand daar een antwoord op? Of iemand die daar een artikel over kan vinden ofzo? Vreemd genoeg vind ik bitter weinig over de verschijnselen van langdurige gebruik van dafalgan op google.
Paul
Admin



BerichtGeplaatst: 14-10-2005 15:19 Reageer met quote

Ik neem aan dat je met dafalgan de combinatie van paracetamol met codeine bedoelt?

Het bestandsdeel codeine is een opiumalkaloïd en niet het meest geschikte middel als je 1x in de 2 weken een pijnstiller wilt gebruiken. Bovendien is het alleen te verkrijgen op doktersrecept. Dus als jij het niet van jou arts hebt gekregen voor de hoofdpijn dan kun je beter paracetamol zonder codeine gebruiken.
MedMan




BerichtGeplaatst: 29-12-2005 18:44 Reageer met quote

Hoi Dennis,

Paul heeft gelijk.

Pijnstillers enkel op basis van Paracetamol zijn heel onschuldig en hebben nagenoeg geen negatieve bijwerkingen.

Dafalgan met Codeïne daarentegen, dat is een heeeeeeel ander verhaal. Codeïne is niet zo onschuldig EN het werkt daarbovenop nog eens verslavend ook.

Dus, opgepast jogen!
Marianne




BerichtGeplaatst: 30-12-2005 21:55 Reageer met quote

ik ben het er mee eens dat je eerst beter gewone Paracetamol moet proberen.maar ik slik al 7 jaar Paracetamol Codeine 500/20 4tot6 per dag en het gaat nog goed met me groetjes Marianne
JohnH
Gast



BerichtGeplaatst: 01-01-2006 20:48 Reageer met quote

Het lijkt me dat als je 4 tot 6 tabletten paracetamol codeine slikt je een probleem hebt(of erg ziek) het lijkt me beter om een met je huisarts te gaan praten!
Marianne




BerichtGeplaatst: 02-01-2006 13:33 Reageer met quote

de neurochirurg heeft het me voorgeschreven heel me rug is op door bestralingen en operaties,hiermee kom ik aardig de dag door.ik heb echt geen last van die pillen hoor.
mich
Gast



BerichtGeplaatst: 30-07-2006 14:06 Reageer met quote

ik ben blijkbaar allergisch aan dafalgan over heel men lichaan hou ik water op,oedeem zoals ze zeggen.voor mij geen dafalgan meer
faye
Gast



BerichtGeplaatst: 15-10-2006 14:21 Reageer met quote

ben blij dat ik er eindelijk kan over praten!ik slik reeds 5 jaar codeine en mijn vriend zegt dat ik er gevoelloos door geworden ben als ik ze inneem!ik weet me echt geen raad meer en ik kan me geen leven voorstellen zonder,ik heb een heel zwaar verleden achter de rug en het heeft me geholpen om me wat te kunnen ontspannen!zijn er nog mensen die hetzelfde ervaren of die me raad kunnen geven?babs
Sientje
Gast



BerichtGeplaatst: 07-11-2006 20:50 Reageer met quote

Hallo Dennis Bij deze kan ik je een tip geven iets wat mij helpt bij hoofdpijn of migraine als ik de pijn voel aankomen neem ik een kop sterke zwarte koffie of mocca koffie met een flinke scheut citroen vers of uit een flesje wel een klinke scheut en binnen een half uur is de pijn weg,
Het is in het begin niet lekker maar het went .
Het is het proberen echt waard,
als het bij jou ook werkt zou ik dat van jou graag vernemen.
met vrinendelijke groeten Sientje
Peter-umcn




BerichtGeplaatst: 14-11-2006 23:44 Reageer met quote

het medicijn wat jij bedoeld is paracetamol-codeine en ik ben het totaal niet eens met de waarschuwingen die hier gegegeven wordt.

Het medicijn is een medicijn wat alleen op recept verkrijgbaar is en wordt voorgeschreven als een iets sterkere variant van paracetamol.

Het is zeker geen opiaat en valt ook niet onder de opiumwet, verslavende werking van paracetamol is niet bekend en ook in de combinatie met codeine is het geen verslavend medicijn.

Gezien de zware hoofdpijnklachten is het waarschijnlijk een goede keuze van de huisarts en als het medicijn je helpt is het prima en heb je een relatief onschuldig medicijn wat afdoende is.

Zorgen zou ik me zeker niet maken over de lange termijn effecten van je gebruik van dit medicijn, zeker niet omdat het gaat om een paar tabletten in een tijdsbestek van meerdere weken.

Groet,

P. Denekamp
genezer
Gast



BerichtGeplaatst: 19-11-2006 12:59 Reageer met quote

als je last hebt van migraine, hoofdpijn , rugpijn enz..
ga dan gewoon eens naar de coffie shop en bestel daar een dikke joint en de pijn zal ook wel over zijn, medicatie is brol je kan ook genezen zonder medicatie en tis nog de beste manier ook Smile dafalgan is idd niet zo goed maarja zo heeft iedereen wel zijn middeltjes eWink Twisted Evil
DoorsawWAe
Gast



BerichtGeplaatst: 03-12-2006 17:39 Reageer met quote

En Cannabis is niet onschuldig zeker! Dikke zever zeg ik!
map
Gast



BerichtGeplaatst: 05-12-2006 0:52 Reageer met quote

ik gebruik ook dafalgan 3 tasbletten per dag en mag gaan tot 6 maar dit heb ik nog niet nodig gehad. na mijn rug en heupoperaties heb ik er tijdelijk 4 gebruikt. ik heb dit middel voorgeschreven gekregen door de orthopeet in plaats van de NSAID's ik heb artrose is al mijn gewrichten.
ik moet wel zeggen dat ik hiernaast nog eens 3 x daags 500 paracetamol bij gebruik
groetjes Map
Usha
Gast



BerichtGeplaatst: 19-12-2006 22:36 Reageer met quote

Dafalgan codeine bestaat uit paracetamol en codeine. Codeine IS een opiaat, wel een van de lichtste. In die zin is codeine potentieel verslavend. Als je 1 X om de 2 weken wat neemt, kan je absoluut niet verslaafd raken aan codeine. Als je het vaak neemt raak je wel lichamelijk verslaafd, je wordt dan ziek als je het een tijd niet gehad hebt. Buiten het verslavende effect is codeine absoluut niet schadelijk. Paracetamol is een ontstekingsremmer, is redelijk zacht voor de maag en nieren (itt aspirine en ibuprofen), maar kan wel leverproblemen geven. Bij langdurig en veelvuldig gebruik raak je lichamelijk verslaafd in die zin dat je snel hoofdpijn krijgt. In de doses die jij aangeeft kan dat absoluut niet het geval zijn.
Mensen die denken verslaafd te zijn aan dafalgan codeine zouden e beter aan doen pure codeine te nemen om problemen met nieren en lever te vermijden. Of ermee te stoppen natuurlijk.
Dan ben je wel even ziek, maar zo erg is dat niet.
Voor mensen met ernstige pijn, of erg pijngevoelige mensen is dafalgan codeine een schitterend product.

Babs, ik weet niet of je de gecombineerde versie slikt, waarom slik je het (heb je pijn, ben je ziek), krijg je het voorgeschreven door je dokter?
Ik begrijp dat de codeine je (lichamelijke EN emotionele) pijn stilt.
Als je je gebruik problematisch vindt, spreek dan met je arts of een vrtrouwenspersoon! Aangezien codeine een opiaat is, heb je dus een opiaatverslaving. Na zo lang gebruik ineens stoppen kan heel moeilijk zijn, en gevaarlijk (je kan in shock gaan) dus laat je best door een arts bijstaan, deze kan het wat lichter voor je maken.Veel succes!

Aan wie daarboven zei dat codeine geen opiaat is, ooit van google gehoord voor je iets post?
Trouwens codeine wordt gebruikt door heroineverslaafden als ze geen geld hebben, dan worden ze niet ziek.
Ex-addict
Gast



BerichtGeplaatst: 11-01-2007 3:37 Reageer met quote

Peter-umcn schreef:

Het is zeker geen opiaat en valt ook niet onder de opiumwet, verslavende werking van paracetamol is niet bekend en ook in de combinatie met codeine is het geen verslavend medicijn.


Euh, codeine is WELDEGELIJK verslavend! Ik heb dit namelijk (helaas) zelf aan de lijve ondervonden.

Ik ben ongeveer 5 jaar afhankelijk geweest van dafalgan codeine (500mg paracetamol, 30mg codeine).

Het begon als een oplossing voor een (matig) pijnprobleem en eindigde met rond de 10 pillen PER DAG. Ik had nochtans niet meer pijn maar deed het puur voor het roeseffect en de euphorie die codeine opwekken.

Ik ben ondertussen 8 jaar verlost van codeine maar ik mis het nog bijna elke dag...


Of iemand codeine wil nemen of niet is zijn keuze maar pas in ieder geval op als je niet verslaafd wil raken! (geen dagelijks gebruik)
Marijke77




BerichtGeplaatst: 20-01-2007 13:36 Reageer met quote

codeine is in kleine hoeveelheden en bij niet te lang gebruik niet verslavend, alleen bij langdurig gebruik van hoge doseringen. Het zit ook in kleine hoeveelheden in sommige hoestdranken verwerkt, alleen ouderen en kleine kinderen moeten dit niet zomaar nemen. Het behoord ook alleen in hoge doseringen tot de opiumwet.
kenner
Gast



BerichtGeplaatst: 03-03-2007 19:15 Reageer met quote

Veel efficienter dan dafalgan is PANADOL. dit zijn tabletten verkrijgbaar in volg. dosis: 1g(voorschrift), 500mg, 500mg+codeine(voorschrift), 500mg+cafeine
Marijke77




BerichtGeplaatst: 03-03-2007 22:15 Reageer met quote

Panadol bevat paracetamol met coffeine en geen codeine. Codeine is heel wat anders dan coffeine. Panadol plus kun je gewoon bij de drogist kopen maar paracetamol met coffeine niet.
Gast




BerichtGeplaatst: 08-03-2007 20:36 Reageer met quote

Dennis schreef:
Ik ben iemand die regelmatig dafalgan slikt omdat ik regelmatig hoofdpijn heb.

Nu, met "regelmatig" bedoel ik gemiddeld een 500Mg tabletje om de 2 - 3 weken ofzo. Mijn ouders zeggen me dat het slecht is om zoveel dafalgan te nemen, maar ik vraag me af of dat ook zo is ... waarom is dat slecht voor je? Bouw je daar uiteindelijk een immuunsysteem tegen ofzo?

De laatste dagen heb ik het erg en ik heb zelfs twee weken geleden een migraine gehad, iets wat ik niet nog eens wil meemaken. Sad Heeft iemand daar een antwoord op? Of iemand die daar een artikel over kan vinden ofzo? Vreemd genoeg vind ik bitter weinig over de verschijnselen van langdurige gebruik van dafalgan op google.


Dafalgan is behoorlijk slecht voor je lever. Dat staat trouwens ook in de bijsluiter.
Als je zo veel last hebt van hoofdpijn, kan je dat beter sowieso eens laten onderzoeken. Misschien heb je een of andere permanente vorm van migraine...
celine
Gast



BerichtGeplaatst: 11-03-2007 23:27 Reageer met quote

Ik ben 16 jaar heb regelmatig hoofdpijn, dan grijp ik naar dafalgan codeine soms neem ik er zo 3 tot 4 per dag.
Mijn vriend is er kwaad voor als ik ze neem omdat hij zegt dat het slecht is en een verslaving zal worden.
soms helpt het niet als ik ze neem en wordt mijn hoofdpijn erger.
Ik ben bang dat ik iets verkeerd doe maar kan het toch niet laten om dafalgan te nemen.
Index > Een gezonde levensstijl > Is dafalgan slecht voor je?
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring