Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Auteur Onderwerp: Pijn na gastroscopie
sparretje
BerichtGeplaatst: 08-05-2013 18:58 Reageer met quote

Jeje,

Onze MDL-specialist zei dat je een reservoir mist als je voedt via de darmen. Daarom zou het niet mogelijk zijn om via porties te gaan geven. Hij zei ook dat het alleen mogelijk is om het dan via een voedingspomp toe te dienen. Maar ons zoontje moet dan 20 uur per dag gevoed worden
Ad
Jeje
BerichtGeplaatst: 08-05-2013 19:10 Reageer met quote

Hallo Sparretje,

Het gaat ook via een voedingspomp, maar wel in bolus/porties. Ik heb contact met meerdere lotgenoten en ook zij doen het in bolus/porties via een pomp (flocare pomp gebruik ik).

Wat hij precies bedoelt met, dat je een reservoir mist, daar zal hij waarschijnlijk de maag wel mee bedoelen en daarbij de maagsappen. Alleen, er zijn genoeg mensen die geen maag meer hebben door bijv. maagkanker en waarbij hun slokdarm rechtstreeks aangesloten zijn op hun duodenum. Hierbij missen zij dus ook de maagsappen en dat gaat ook goed. Ik zou het toch nog eens goed navragen, als ik jou was. Misschien dat het ligt aan de situatie bij jou zoontje, dat het daarom niet kan, maar om nu te zeggen dat het bij iedereen niet kan, dat is dus niet zo.

Veel sterkte en succes!
Finn
BerichtGeplaatst: 12-09-2014 3:57 Reageer met quote

Goedemorgen,ik heb maandag een gastroscopie gehad na een paar keren flink wat bloed overgeven te hebben en uiteindelijk niet eens meer kunnen eten/drinken zonder over te geven,dokter vondt het niet zo'n leuk verhaal(na de standaard maagcontrole was hij nogal bezorgd) dus gelijk 2 uur later een spoed gastroscopie gekregen in het St jansdal ziekenhuis zonder Roesje.

Was erg naar-ik kan heel veel hebben maar constant 5 minuten overgeven en dan tranen in je ogen hebben vanwege het overgeven en het schaamtegevoel van het constant boeren is toch wel heel naar!

ben nu 3 dagen verder en ziek als een hond,kan nauwelijks eten,hele lichaam doet pijn,voelt idd als spierpijn,en gewoon de normale ziekte symptonen,hoop dat het geen infectie is en om half 11 even langs de huisarts kijken of ik gewoon ziek ben en gewoon pech heb gehad of dat het een infectie van de gastroscopie is. dus ff afwachten dan maar!
Kriesh
BerichtGeplaatst: 10-01-2017 14:52 Reageer met quote

Ik kan maar niet begrijpen dat er nog ziekenhuizen bestaan waar men gastroscopieen uitvoert zonder roesje. Ik heb in het verleden gastroscopieen gehad met en zonder roesje, en weet het nu wel: voor mij geen middeleeuwse toestanden meer. Het is helemaal niet waar dat je met een roesje eeen hele dag kwijt bent in het ziekenhuis: ik kwam er vanmorgen aan rond 10.00uur en was om 12.30 alweer thuis.
Je voelt amper iets tijdens de hele procedure: een klein prikje, en verder merk je niets, niks van het inbrengen van het bit of van de slang. Een kwartiertje later word je wakker in een andere kamer, waar je naar believen nog een half uur tot een uur verder kan soezen. En dan gewoon naar huis!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie Bookmark and Share
Pagina 5 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016