Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > cyste of gezwel op linker eierstok
Auteur Onderwerp: cyste of gezwel op linker eierstok
haarstyliste
BerichtGeplaatst: 03-05-2007 10:38 Reageer met quote

hoi, ik ben edith een vrouw van 34 jaar en ik kreeg afgelopen vrijdag(27 april 2007) ineens ontzettende pijn in mijn onderbuik, ik kon niet meer lopen en had veel pijn, ik heb toen meteen de gyn gebeld omdat ik vermoedde dat mijn mirena niet goed meer zat( is nov 2005) geplaatst.
Toen de gyn gisteren een inw echo maakte bleek mijn mirena goed te zitten maar zag hij op mijn linker eierstok een cyste of iets anders zitten het was 4cm bij 3 bij 2 cm, ik mocht me weer aankleden nadat hij 2 kweekjes had genomen. Hij zei dat ik ook bloed moest laten prikken, ik schrok wel een beetje, maar ging met een belafspraak over 2 weken en een vervogafspraak over 3 mnd de deur uit.
Op het bloed formulier waren aangekruisd de ca 125, lrp en pre operatief volw, toen ik mijn vriendin belde die in het avl werkt en vroeg wat het betekende schrok ik wel een beetje van het antwoord dat ca 125 een tumor zoeker is.
Nu heb ik ook al een tijdje last van misselijkheid en van mijn darmen en een opgezette buik, alles bij elkaar maak ik me wel een beetje zorgen en is 2 weken wachten wel erg lang!Nu wil ik eigelijk bellen naar het ziekenhuis amstelland of de bleoduitslagen niet al eerder bekend kunnen worden, wie heeft hier ervaring mee? graag wil ik ook weten of het standaard procedure is dat je een bloedonderzoek krijgt bij het vermoeden van een cyste! Heel graag ontvang ik reactie van jullie! Alvast superbedankt voor het nemen van de moeite hiervoor!haarstyliste edith
Ad
Gozewijntje
GastBerichtGeplaatst: 03-05-2007 19:12 Reageer met quote

Hoi Edith,
Bij mij is op 13 april jl een cyste van 7,5 cm operatief weggehaald.
Op het fomulier voor het bloedprikken wat ik op 13 maart moest laten doen stond ook CA125 aangekruist. Deze was bij mij 91 terwijl dit normaal gesproken onder 35 moet zijn. Mijn vriend heeft op Google de term CA125 opgezocht en nu blijkt dat dit ook verhoogd kan zijn bij endometriose, iets wat ik ook heb. Ook de cyste kan een vorm van endometriose zijn.

groetjes, Gozewijntje
haarstyliste
BerichtGeplaatst: 03-05-2007 22:36 Reageer met quote

bedankt voor je berichtje, ik ben volgens mij al eens op endometriose nagekeken, dat kunnen ze toch ook uit een bloed onderzoek halen? vorig jaar nov heb ik een zware bacterie infectie in mijn vagina gehad ze dachten eerst aan herpes maar dat verbaasde mij zeer dat bleek niet zo te zijn maar het ws een streptokokken infectie behoorlijk heftig met veel pijn maar na een zware antibioticum was ik er vanaf gelukkig, was die cyste bij jouw een vorm van endometriose? en stond er bij jouw ook aangekruisd op het bloedform pre operatief volw ? de vrouw die bloed afnam zei toen ik vroeg wat dat inhield dat ik binnenkort toch geoperreerd zou worden??? nee niet dat ik weet zei ik ,raar he? gr haarstyliste edith
Gozewijntje
GastBerichtGeplaatst: 04-05-2007 4:23 Reageer met quote

Endometriose kunnen ze eigenlijk alleen vaststellen tijdens een kijkoperatie. Pre operatief volw betekend volgens mij dat ze, voor het geval je geopereerd moet worden, je bloedgroep willen weten. De dag van de opname wordt deze ook nog een keer geprikt.
Bij mij is de cyste bij toeval op 27 december jl. ontdekt tijdens mijn eerste bezoek aan de verloskundige een dag later zat ik al bij de gyn. Ik ben op 17 januari jl. met spoed geopereerd omdat een onsteking aan de linker eileider gesprongen was en er pus in mijn buikolte was gekomen. Je word dan getest op allerlei soa's. Bij mij bleek de ontsteking te zijn veroorzaakt door een bacterie van het type kokken. Ik heb toen 2 weken in het ziekenhuis gelegen omdat mijn ontstekingswaarden niet omlaag wilden. Nu was de curretage (nav niet volledige miskraam op 3 januari jl.) die ik op 23 januari kreeg ook niet echt bevordelijk voor de ontstekingswaarden. Uiteindelijk mocht ik, op mijn aandringen, op 31 januari naar huis ondanks de nog hoge waarden. Maar thuis herstel je meestal wat sneller dan in het ziekenhuis is mijn ervaring.
Naast de cyste (zat aan de linker eierstok) is mijn rechter eierstok verkleefd aan mijn bekkenwand (endometriose).
Tijdens de operatie bleek er naast bloed ook pus in de cyste te zitten, dit waarschijnlijk een gevolg van de gesprongen ontsteking. Ook kwamen ze wat andere dingen in de cyste tegen, maar volgens de gyn was dit niet kwaadaardig. Ipv de verwachte chocoladecyste (endometriose) zou het bij mij dus ook een zgn. dermoidcyste kunnen zijn. Maar op 5 juni a.s. moet ik terug naar de gyn en zal ik meer te horen krijgen, ook wat betreft IVF mogelijkheden. Want met een halve linker eierstok, een door onsteking beschadigde linker eileider en een verkleefde rechter eierstok zal zwanger worden op de natuurlijke manier een lastige klus worden.
groetjes, Gozewijntje
haarstyliste
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 12:45 Reageer met quote

jeetje best hefig allemaal, ik heb dus hetzelfde als jouw gehad die kokken infectie, ik hoop dat het voor jullie allemaal goed uitpakt in de toekomst en jullie een kindje mogen krijgen! veel sterkte in iedergeval! gr edith
Annetje1268
BerichtGeplaatst: 28-09-2010 23:37 Reageer met quote

Een cyste hoeft niet kwaadaardig te zijn , heb er al 3x 1 gehad en steeds word er eerst een bloedonderzoek gedaan! Een cyste wordt of aangeprikt om het vocht er uit te halen of doormiddel van een kijk operatie weg gehaald.
Dat laatste is beter want dan wordt het in zn geheel weggenomen. Bij het aanprikken wat niet onder verdoving plaats vind en erg pijnlijk is kan het vochtzakje zich met der tijd weer vullen met vocht.
Onze oudste dochter was 11 jaar toen bij haar de eerste cyste is verwijderd door middel van een kijkoperatie. Het komt heel veel voor in onze familie al zegt men dat het niet erfelijk belast is, maar daar heb ik zo mn twijfels over!!!
Vrouwen die en spiraal hebben schijnen ook gevoeliger te zijn voor deze cystes!
Index > Gynaecologie > cyste of gezwel op linker eierstok Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016