Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Wit jeukend plekje op schaamlip
Auteur Onderwerp: Wit jeukend plekje op schaamlip
Maaike
BerichtGeplaatst: 30-03-2005 22:33 Reageer met quote

Zo, eindelijk een serieus forum gevonden, waar ik mijn vraag durf te stellen.
Ik heb een week geleden een bultje op 1 van mijn schaamlippen ontdekt en ik weet echt niet wat het is!
Als ik er aan zit wordt het wat groter, doet het meer pijn en soms jeukt het ietsje. Het is wit / huidkleurig.
Ik haal me allerlei enge dingen in m'n hoofd en durf echt niet naar de huisarts.
Ik heb sinds een aantal jaren geen relatie meer en ben in de 20. Alleen seksueel actief geweest met de jongen uit m'n vorige relatie en het was voor ons alle 2 de eerste keer (althans dat mag ik hopen)
Kan iemand mij please vertellen wat dit is? En hoe het weer weggaat?
Oke, alvast bedankt,
Groetjes
Ad
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 31-03-2005 10:55 Reageer met quote

Het allerbest kun je met zoiets toch even langs de huisarts gaan.

Maar ik had het zelf - voor ik in de menopauze zat - heel regelmatig: ontstoken haarzakjes oid en die kneep ik zelf, als ze rijp waren, uit.
Dat schijn ik niet te mogen aanraden!

Waarom ik toch reageer is, omdat ik merkte dat ik dit te danken had aan ALWAYS. Dat spul absorbeert namelijk zo idioot goed, dat je huidvet ook ontregeld raakt. Ik heb de laatste keren een ander merk gebruikt, en inderdaad, dat voelt veel minder prettig aan, maar toen waren die mee-eters ook over!
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 31-03-2005 15:45 Reageer met quote

Ik kan zo op basis van je verhaal niet zeggen wat het is. Als het 1 bultje is en het was voor jullie beide de eerste keer dat jullie geslachtsgemeenschap hadden dan is de kans op een soa heel klein. Het enige dat nog zou kunnen is een genitale wrat maar dan heb je meestal meer van zulke plekjes.

Het beste kun je zoals Jannie al zegt even langs de huisarts gaan. Die ziet meestal meteen wat het is en je bent niet de enige die met zo'n soort vraag bij de huisarts komt, dus dat is geen reden om niet te gaan.
m
GastBerichtGeplaatst: 31-03-2005 21:13 Reageer met quote

Bedankt voor de reacties, maar wacht het toch maar even af voordat ik naar de huisarts ga... Het is i.i.g geen ontstoken haarzakje, het is echt een bobbeltje onder de huid.
Mijn complimenten voor dit forum!
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 01-04-2005 0:21 Reageer met quote

Als je zeker weet dat het dus NIET een van de kleinigheidjes is die wij hier suggereren, is WACHTEN met naar de dokter gaan niet zo slim, is het wel?

Die dokter krijgt dagelijk dames op visite die met de benen wijd gaan, Embarassed om het even platvloers te zeggen.
Ik heb ook hele periodes in mijn leven gehad dat ik, áls ik naar de huisarts moest, een aantrekkelijke vent van nét iets jonger bouwjaar dan ikzelf, moest voor iets wat in de schaamstreek zat.
De patiënt zit daarmee, de huisarts écht niet hoor.

Dus da's geen argument.Wink

Je zít er duidelijk mee, anders schreef je hier niet.
Waarom onnodig je druk maken, het is waarschijnlijk een kleinigheid, en dan weet je tenminste wát het is.
En ja, het kán inderdaad iets vervelends zijn en dan is het meestal zo dat je er beter op tijd bij bent.

Dus niks w88, grote meid zijn en hup: maandag eerste werk: afspraak maken.
auktje
BerichtGeplaatst: 01-04-2005 7:51 Reageer met quote

hoi jannieheetik,
het lijkt wel of ik het heschreven heb ,ben helemaal met je eens,maar als je jong ben(t,jonger,) dan ons is het wel een beetje eng,maar we weten aller maal als je een maal geweest bent dan denk je van ( was dit nou alles).
auktje
BerichtGeplaatst: 15-05-2005 19:23 Reageer met quote

en maaike ben je al heen geweest
meisje-15
GastBerichtGeplaatst: 27-06-2005 17:23 Reageer met quote

heY..! ik ben een meisje van 15 en ik heb al een tijdje een klein wit achtig bultje op m'n linkerschaamlip. ik heb er helemaal geen last van.. het jeukt niet of het brand niet... maar toch zit het me niet echt lekker wat kan dat zijn?? ik durf ook niet naar een dokter ervoor
meisje-15
GastBerichtGeplaatst: 27-06-2005 17:26 Reageer met quote

ik ben trouwens nog nooit ongesteld geworden en heb ook nog nooit geslachtsgemeenschap gehad..
Natascha
GastBerichtGeplaatst: 27-06-2005 18:57 Reageer met quote

Hoi, ik heb dat ook gehad een wit pleke echter bij mij leek het net of het een wit vliesje was. Ik heb mijn verhaal onder Aandoening aan de vaginawand beschreven. Mijn vraag zit er ook een rood randje om het plekje. Bij mij was dit namelijk in eerste instantie niet het geval. Na gebruik van zalfjes van mijn huisarts heb ik dat namelijk wel gekregen. De zalfjes heb ik gekregen voor de jeuk.

Ik zou je aanraden om zo snel mogelijk naar de Gyneacoloog te gaan. Hoe langer je wacht, hoe erger het kan worden, als je hetzelfde hebt dan dat ik heb. Bij mij zijn ze er echter niet achter gekomen wat ik heb. Moet er mee leven na diverse bioptes, een operatie en een MRI scan.

Misschiens is het niets ergs, maar je kunt beter snel erbij zijn.

Hoop dat het goed komt

groetjes
Jip
BerichtGeplaatst: 08-07-2005 15:59 Reageer met quote

Toch jammer dat veel mensen niet naar de huisarts durven, want net wat Natascha zegt kun je bij sommige dingen beter er sneller bij zijn, is het niks dan is dat mooi maar als er wel iets is is een snelle behandeling het beste en in uiterste gevallen levensreddend.
Zo'n bultje kan zo veel zijn en een huisarts ziet elke dag vrouwen en misschien maak je je wel heel lang zorgen en kom je opgelucht bij de huisarts vandaan met het idee, was ik maar eerder gegaan!
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 02-10-2005 17:47 Reageer met quote

Ik heb ook zo'n raar bultje... Het doet bij mij niet pijn en het jeukt ook niet. Ik heb t al wel eens eraf kunnen krabben. Maar een paar dagen later kwam ie gewoon weer terug. Jullie ooit gehoord van een ';fibroodje? Vriendin had het van mij. Zij omschreef hetzelfde. Zij heeft t laten weghalen. Nergens last meer van. Maar kan niets vinden over fibroodje
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 02-10-2005 17:53 Reageer met quote

De bewuste vriendin zal een 'fibroompje' hebben bedoeld.
Een fibroom is een bindweefsel-gezwel en is goedaardig. Verwijdering is niet nodig, tenzij vanwege cosmetische bezwaren.
k
GastBerichtGeplaatst: 14-02-2006 20:41 Reageer met quote

deze bultjes rond de schaamlip heten Hidradentitus Suppurativa (H.S.)
de vertaling is
hidros=zweet
adreno=klier
itis=onsteking
suppurativa=etterend
truuuus
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2006 16:46 Reageer met quote

ik heb ook zoiets, ik heb een keer eerder gehad en toen werd t heel dik en later kwam er uit de bultje pus en bloed, toen is het verdwenen maar je bleef het zien als een beetje blauw/paars plekje, nu is het weer trug als een soort puist, maar t jeukt niet maar als ik er op druk ofzo doet het pyn.
WAT IS HET?
puntkomma
GastBerichtGeplaatst: 13-03-2006 20:55 Reageer met quote

Hoi, ik heb ook last van iets wat hierop lijkt. Ik ben wel al naar de dokter geweest en volgens haar was t n ontstoken haarzakje. Eerst zalf gekregen, maar dat hielp niet. Ik heb t uiteindelijk weg laten halen met n hechting als gevolg. Maar omdat t op zo'n lastig plek zit (in de huidplooi naast de vagina, precies waar de onderbroekrand zit) heelt de wond niet goed. Het blijft namelijk vochtig/klam. Terwijl de wond juist moet uitdrogen.
Ik blijf er last van hebben en t lijkt opnieuw ontstoken. Moet ik t nu weer laten wegsnijden? Ik heb t idee dat er dan hetzelfde gebeurt. Crying or Very sad
17 jarige
GastBerichtGeplaatst: 02-04-2006 19:26 Reageer met quote

Ik had vorig jaar ook last van die bultjes. Bleken ook ontstoken haarzakjes te zijn. Na een paar dagen zalf waren ze zo weg Smile Maar helaas heb ik nu weer 2 van die bultjes.... Maar vind het niet echt leuk om naar de dokter te gaan natuurlijk... Ik heb ze nou al een week, maar ik denk dat ik toch weer even langs de huisarts moet gaan voor een zalfje. Hopelijk hoef ik ze er niet uit laten te snijden. Vorige x bij de huisarts was niet erg... hij keek ook maar 3 sec. en wist al wat het was. Dus dat viel erg mee. Hopelijk ben ik er snel weer vanaf. De huisarts zei toen dat het kwam door het scheren.

Tip: niet tegen de haargroei richting in scheren.
truuuus
GastBerichtGeplaatst: 16-04-2006 13:06 Reageer met quote

ik heb t nog steeds, maar ben nog niet naar de dokter gegaan, ik vind dat namelyk engg, gaat hy een beetje naar me poenie kyken! maar ik wil t wel weg hebben!
anoniema
GastBerichtGeplaatst: 16-04-2006 20:47 Reageer met quote

Paul schreef:
n. Het enige dat nog zou kunnen is een genitale wrat maar dan heb je meestal meer van zulke plekjes.Je kunt ook 1 genitale wrat hebben hoor. Het hoeft er dus niet meer te zijn.
Meisjj
GastBerichtGeplaatst: 27-04-2006 15:40 Reageer met quote

Ik heb ook een buldje sinds eergister ik weet niet wat het is en ik heb er pyn aan maar geen jeuk ik ben pas 13 heb geen sex gehad of wat dan ook.
Als ik erOP Druk dan komt er pus uit ..en een beetje bloed zou iemand mij kunnen vertellen wat ik er mee moet doen of zo? Rolling Eyes
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Wit jeukend plekje op schaamlip Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016