Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Spierontsteking
Auteur Onderwerp: Spierontsteking
lisseth
BerichtGeplaatst: 28-03-2007 8:09 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb een week of 10 geleden een spierontsteking gehad. Echt niet te houden zo'n pijn. Ik kreeg 4x daags tramadol 100 mg. en daarbij diazepam 10 mg 2 x daags en daarbij mocht ik nog asperine nemen als ik het niet houden kon. Ik zat net een junk de gehele dag met mijn mutella op de bank. Na een week of 7 werd de pijn minder tot een aanvaardbaar nivo. Er zijn echo's gemaakt, foto's en ga zo maar door. Ik ben van de reumatoloog (waar ik al loop voor problemen met handen en voeten nog steeds in testfase) naar neuroloog ben op de ehbo beland omdat, ik het niet meer kon uithouden daar heb ik ook de medicijnen voorgeschreven gekregen en toen weer naar de chirurg. Ik kreeg als advies rust, rust en nog eens rust. Nou, dat heb ik gedaan en doe ik nog steeds omdat, ik nu net aan een baarmoederverwijdering geholpen ben. Ik doe dus helemaal niets!!! Pak zelfs nog geen stofdoek vast zeg maar. Maar toch............... De plek blijft maar zitten in mijn rechter oksel en trekt door naar mijn rechter arm, rechter borst. Het is een soort steek zeg maar wat er nu nog is. Net of ze even snel met een mes in mijn oksel steken en dan krijg ik een soort snelle pijnscheut door mijn borst en arm en op de plek in mijn oksel. Ik begin erg te twijfelen of dit wel een ontsteking is. Ik heb trouwens geen antibiotica hiervoor gehad want, ze noemde dit een steriele-ontsteking en daar helpt antibiotica niet voor. Het komt puur door overbelasting werd me gezegd.

Ik wil hier echt vanaf. Na het herstellen van mijn operatie (waar ik wel pencelline voor heb gehad tegen alle bacterie) wil ik onderhand weer eens normaal aan de gang met alles. Wil mijn kinderen weer op kunnen tillen en met ze spelen. Als ik dat weer mag ben ik 4 weken verder. Het kan toch niet zo zijn dat ik gewoon meer als 3 maanden hiermee rond sukkel???

Weet iemand hoe lang dit nog kan duren? Of dit iets is wat terug kan komen? En heeft iemand van jullie dit ook gehad en wat is jullie ervaring???

Ik hoor het heel erg graag van jullie.

Alvast bedankt,

Groetjes Lisseth
Ad
ph
BerichtGeplaatst: 20-01-2008 21:27 Reageer met quote

Hai hai,eindelijk lees ik eens iets wat herkenbaar voor mij is,alleen is het bij mij niet rechts maar links.
Ook mij word verteld overbelasting.Loop hier al ruim een jaar mee,wat begon met raar gevoel aan de aanhechtings spier onder oksel,moest naar fisio en bloedprikken,hier kwam niks uit,geen ontstekingen of infecties,na eerste keer fisio ging zij op die spier masseren,dit deed zo'n pijn aan de achterkant van mijn schouder,het einde van die spier zeg maar dat ik het uitgilde,weer terug naar huisarts die me naar neuroloog stuurde voor emg(had ook prikkelingen in hand,elleboog en bovenarm,ook hier kwam niks uit dus door naar orthopeet,die me weer doorstuurde naar manuela therapie,na ondertussen soms gek te worden van de pijn,tot koorts en misselijkheid aan toe,je doodellendig voelen,heeft het NIKS geholpen,ook zit er naast mijn schouder een verdikking,mijn linker schouder voelt soms zwaar alsof er een steen aan hangt,heb die pijnlijke steken links bij einde van die spier en dus ook onder mijn oksel,of er inderdaad een breinaald of mes word ingestoken ik noem het een soort zenuwpijn,waar je echt gek van word van de pijn en ellendigheid,ben nu doorgestuurd naar Hoofdorp naar een manuala arts die zegt dat er spanning op de spieren staat en door de overblasting de werfels zeg maar anders zijn gaan staan,wat spanning veroorzaakt en dus die stekende pijn schijnt te zijn,ook ik twijfel heel vaak kan overbelasting zoveel ellende veroorzaken,na een jaar word je er zo zat van soms is het een dag goed uit tehouden,al voel ik het elke dag maar soms ben ik er echt ziek van,en weet ik niet waar ik het zoeken moet.Heb jij ook brandend gevoel in je nek en zere nek?????
Renato
BerichtGeplaatst: 10-03-2008 21:37 Reageer met quote

Ik loop al 18 maanden met dezelfde klachten ... ben volledig door de molen gegaan met onderzoeken. Onderzocht en behandeld door een: nefroloog, manuele therapeut, fysio, begeleidend fitness, sportarts, chiropraktor, neuroloog en een orthopeet. De neuro loog testte me op lyme wat evt de klachten kunnen veroorzaken, maar ik mis een deel van de puzzel. Bij mij begon het met een pijnscheut in mijn oksel/schouder. De neuroloog kon dat niet verklaren en wees me intern door naar de orthopeet om te kijken of er iets te zien was in dat gebied. Een mri scan van mijn schouder leverde ook niets op helaas, ik hoopte dat daar iets vandaan kwam wat met een kleine ingreep verholpen kon worden.

Nog altijd is er nog steeds niemand die mij precies kan vertellen wat er aan de hand is, oorzaak en gevolg, en er gerichte behandeling op toepast. Ik heb ook een verdikking naast mijn schouderblad ... heb ooit eens een tip gekregen om triggerpoint massage behandelingen te gaan nemen, maar dat kost me klauwen met geld. Ik heb er veel voor over om beter te worden, maar dan moet ik wel zekerheid hebben dat die kosten ergens toe leiden. De manuele arts heeft me ook ca 700 euri gekost zonder resultaat. Weggegooid geld dus helaas Sad

Ik ben het zo enorm zat. Heel mijn linkerkant tintelt, vooral als ik actief ben geweest of een warme douche heb genomen Sad

Hoop dat jullie nog iets van je laten weten hier, ook al is jullie post al van een tijdje terug.
johnouendag
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 20:29 Reageer met quote

Ik ben pas een paar dagen bezig, althans 10 dagen, en gelukkig een dokter die me snel morfine heeft voorgeschreven - ik heb spit of een hernia, is nog niet duidelijk, maar na 2 nachten in bed liggen zonder 1 moment verlichting van de pijjn, en kruipend naar de kleine kamer Embarassed , had ik het wel gehad. Morfine is echt een oplossing voor de rust die je af en toe even nodig hebt, en ik ben blij met het begrip Razz van mijn dokter.
Sterkte, voorgaanden!
pierine
BerichtGeplaatst: 23-04-2008 22:58 Reageer met quote

Ik herken deze klachten direct.Loop er ook al 4 maanden mee.Hebben jullie dan ook een gevoelige borstspier en af en toe ribben?

Groetjes Pierine
Renato
BerichtGeplaatst: 27-04-2008 18:32 Reageer met quote

ja, vanuit mijn oksel naar mijn borstbeen is pijnlijk, ribbetjes doen ook zeer. Ook de ribben die aan me lange rugspier zitten branden de hele dag. Dat is de spier die vanuit de oksel omlaag loopt langs je zij.

Heb inmiddels 3 triggerpoint behandelingen gehad, maar die persoon adviseerde me om uit het reguliere medische circuit te stappen en een second opinion te vragen bij het Erasmus, waar de echte specialisten zijn. Deze week de verwijsbrief halen en dan snel een afspraak maken. De branderige pijn is soms echt niet te harden Sad
pierine
BerichtGeplaatst: 28-04-2008 0:24 Reageer met quote

Hoi Renato

Hopen dat je snel weer wat wijzer bent dus...Ik heb 3 bulten op me spier die vanuit me oksel binnenkant bovenarm naar me borst loopt.Zijn soort springbulten zijn dit spierknopen ?

Groetjes Pierine
pierine
BerichtGeplaatst: 06-05-2008 7:23 Reageer met quote

Hoi Renato

Hoe gaat het met je?Ben je intussen al wat wijzer?
Groetjes Pierine
Renato
BerichtGeplaatst: 07-05-2008 13:54 Reageer met quote

Ik weet niet of ze zoiets spierknopen noemen, ik weet zelf niet eens wat spierknopen nou precies zijn ...

Ik ben nog niets wijzer helaas, maar zit nu voor 2 weken aan de antibiotica welke redelijk aanslaat tot nu toe (ciprofloxiacine 500mg), maar dat gevoel had ik ook toen ik antibiotica tegen borrelia slikte. Zolang ik weinig inspanning lever met mijn arm/rug is de pijn te onderdrukken, maar ik wil me weer vrij kunnen bewegen. Die kuur kreeg ik voorgeschreven door de uroloog, krijg nu ook een nieronderzoek (of er verband is weet ik niet, maar de artsen zullen wel weten waar ze mee bezig zijn).

Mocht hier niets uitkomen ga ik die 2nd opinion doen.

Ben jij er al mee naar de huisarts geweest?
pierine
BerichtGeplaatst: 07-05-2008 15:29 Reageer met quote

Hoi Renato

Jeetje jammer dat je dus eigenlijk nog niks wijzer bent Sad Ik ben intussen bij ome doc geweest en ben weer bij de fysio.Ze hebben nu me schouder getaped en zeggen dat alle peesjes daar ontstoken zijn en daarom ook me borstspier en zijkant ribben en ook soms me oksel zo zeurt.Verder heb ik oefeningen en nieuwe pijnstillers.Ben heel benieuwd of dit allemaal gaat aanslaan Confused Verder heb ik ook steeds soort messensteken boven me rechterborst echt balen dus.Ik krijg dus geen antibiotica wat ik wel jammer vind had wel willen weten wat dat zou doen.Nou jij ook weer sterkte.

Groetjes Pierine
Renato
BerichtGeplaatst: 08-05-2008 15:18 Reageer met quote

Dus als ik het goed begrijp hebben ze jouw schoulder vastgezet met tape ?
pierine
BerichtGeplaatst: 12-05-2008 17:25 Reageer met quote

Ja klopt woensdag weer naar fysio dan hoor ik weer hoe verder.

Groetjes Pierine
Renato
BerichtGeplaatst: 13-05-2008 14:14 Reageer met quote

Mijn chiropraktor zei me dat bij mij wat zenuwkapsels ontstoken/geirriteerd zijn ... op de vraag hoe dat kan en waarom het zo lang moet duren had hij geen antwoord.

Ik heb me de laatste 3 dagen weer ellendig gevoeld. Pijn ok, maar t is ook net of er iets afgesloten zit in mijn buik, waardoor er een vreemd soort tinteling ontstaat in mijn linkerbovenlijf SadHeb jij het idee dat het vastzetten van je schouder enige resultaat geeft?
pierine
BerichtGeplaatst: 13-05-2008 21:34 Reageer met quote

Hoi Renato

Ja ik heb wel het idee dat het helpt ik heb de tape er gisteren afgehaald omdat het los begon te raken en ik merk echt dat ik nu meer pijn heb.Hopelijk gaat het met jou nu ook wat beter.

Groetjes Pierine
Renato
BerichtGeplaatst: 17-05-2008 1:21 Reageer met quote

Hoe gaat het nu met je?
pierine
BerichtGeplaatst: 17-05-2008 20:01 Reageer met quote

Hoi Renato

Ik ben donderdag aan me galblaas geopereerd dus heb ik veel pijn aan me schouder dat hoort bij de operatie.Ik kan nu dus even weinig zeggen over hoe het daadwerkelijk gaat.Hoe gaat het met jou?
Groetjes Pierine
Renato
BerichtGeplaatst: 25-05-2008 0:33 Reageer met quote

Galblaas? Was dat al gepland of zijn ze daar ineens achter gekomen? Gal zit rechts geloof ik he. Wat hebben ze gedaan?

Hier is het drama de laatste dagen ... huisarts moest op bezoek komen, lig weer plat op bed en fokking veel pijn linkerbovenlijf.
pierine
BerichtGeplaatst: 25-05-2008 6:43 Reageer met quote

Hoi Renato

Wat balen zeg dat het met jou zo slecht gaat is er dan niemand die weet wat ze voor je kunnen doen....Met mij gaat t wel galblaas was gepland zit idd rechts.Met mijn spieren aan me rechterkant gaat het minder vooral onder me rechter schouder en me borstspier zijn niet te harden en me borst doet ook helemaal zeer.Er zal toch ooit wel een oplossing komen voor ons... Crying or Very sad Sterkte en hoor je gauw weer.

Groetjes Pierine
hildasteenge
BerichtGeplaatst: 11-04-2009 7:29 Reageer met quote

hoi ik ben hilda ik heb ook spier ontsteking. En heb het nu 3 weken ben nu gaan zoeken op internet toen kwam ik hier terecht.
En ooo boy hier naar het lezen wordt ik er niet vrolijk van heb allemaal de zelfde symtomen en rust helpt ook niet. Maar moet wel zeggen dat waneer ik veel werk bv onkruid trekken heb ik helemaal erg pijn dagen er na ben maar 40 wil zo veel doen nog .Maar kan het niet en help hoe kom ik er af. Wordt er verdrietig van ik heb het ene keer links andere keer recht. mijn ruggewerfels en nek en polsen en armen shouders en rug. Oo te veel om op te noemen . Ben ik ook nog schoonmaakster van beroep zie zo tegen aan om werkloos te worden hier door. Wie kan me helpen liefs hilda
KeesJan
BerichtGeplaatst: 20-04-2009 1:04 Reageer met quote

Hoi allemaal !
Mijn vader heeft sinds een paar dagen precies hetzelfde probleem, alleen zit het bij hem meer in de schouder, en trekt het ook naar arm en borst gedeelte.

Ik las iets over Lyme in bovenstaande tekst;
Mijn vader heeft sinds kort de ziekte van Lyme, misschien heeft de pijn direct daarmee te maken... Plus dat hij een paar dagen geleden veel aan het tillen was en dus idd zijn schouder zou kunnen hebben overbelast.

In ieder geval de moeite waard ook voor jullie om een onderzoek te laten doen in het ziekenhuis naar Lyme.
Wie weet is Lyme de boosdoener en zijn spier(uiteindes)en daardoor overgevoelig of zelfs aangetast.

Ga mijn vader in ieder geval melden dat het geen slecht idee is om Morfine te gebruiken. De andere genoemde medicatie heeft hij ook al in gebruik, maar zonder resultaat. Heeft dan ook te maken met de dosering denk ik. Ik las hier boven iets van 100 mg, en hij heeft nu 50 mg meen ik gekregen...

Ik hoop dat ik iedereen hiermee heb kunnen helpen en hoop dat Lyme de boosdoener is, dan heeft het tenminste een naam en kan er gekeken worden naar een oplossing.

Succes allemaal !
KeesJan
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Spierontsteking Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016