Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > zwanger raken van voorvocht
Auteur Onderwerp: zwanger raken van voorvocht
I LOVE YOU
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2007 19:14 Reageer met quote

lysanne 16 schreef:
hoi ?
Voorvocht wordt door kleine blaasjes in de buurt van de prostaat gemaakt. Er zitten dus geen zaadcellen in voorvocht. Zaadcellen komen pas bij het klaarkomen in de urinebuis. Als er kort tevoren een zaadlozing is geweest (en er is niet geplast), kunnen er wel zaadcellen in de urinebuis achterblijven, die dan ook in het volgende voorvocht zitten.

Normaal kan je van voorvocht dus niet zwanger raken.

ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je de volgende keer oppast en als je "het" gaat doen, gebruik condoom, dan heb je al een stuk meer zekerheid dat je niet zwanger kunt raken.

je kan een zwangerschapstest doen, maar doe dat dan met ochtend urine en op de dag dat je ongesteld moet worden, het is beter om het te doen als je een paar dagen over tijd bent, want als je het dan wel bent, dan verdubbeld het zwangerschapshormoon zich.

succes ermee.
laat je het weten?
lief lysanne


vraag:
is dit echt waar?
want de een zegt dat t wel kan en de ander niet,
maar mijn vriendje schijnt het te weten.
alleen we doen t toch.
maar hij komt niet in mij klaar hoor.
dus dit berichtje verward mij een beetje.

alvast erg bedankt!!

dagg..
Ad
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 31-05-2007 8:23 Reageer met quote

Er is maar een kleine kans dat je zwanger wordt van voorvocht, maar het kan wel, dus gewoon het zekere voor het onzekere nemen.
gaste
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2007 18:09 Reageer met quote

ben je ontmaagd als de penis helemaal in je is geweest?
anoniempiej
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2007 6:20 Reageer met quote

Els schreef:
Er is maar een kleine kans dat je zwanger wordt van voorvocht, maar het kan wel, dus gewoon het zekere voor het onzekere nemen.


Ja maar nu ben ik erg BanG
want de een zeg dat t niet zo is en de ander wel en ik moet vandaag menstrueren.
Maar kan het ook zijn dat er geen voorvocht aan te pas is gekomen?

veeel groetjess
anoniempiej
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2007 6:32 Reageer met quote

gaste schreef:
ben je ontmaagd als de penis helemaal in je is geweest?Ja volgens mij is dat wel zo,
ligt eraan of je maagden vlies weg is of gebroken.
maar dat weet je nooit dus je kan ervan op uit gaan Wink
menitavdk93
BerichtGeplaatst: 12-09-2007 23:49 Reageer met quote

Heey, heelp.
Ik ben mandaag ongesteld geworden, en het duurde 7 dagen, Zondag was k helemaal klaar. De dinsdag daarop (nadat k klaar was) heb k gevreen met mijn vriendje. Maar we waren geen van beiden nat, of klaargekomen, of erg opgewonden. Hij is even in me gekomen maar dat was voor minder dan 2 seconden zeker. Ik weet dat je van de voorhuid ook sperma (dus zaadcellen) in je kan krijgen maar die kans is tog klein? En ik ben waarschijnlijk niet ontmaagd want de helft van zijn penis kwam in me, en niet eens lang, dus het was geen hete sex, maar een soort preview. Komende zaterdag ga k een testje kopen en afwachten, maar voor nu alvast? Mag k jullie mening hierop? Wat denken jullie? Is de kans groot of klein, of zeker niet, of wel, of wat dan ook. En jah, we hebben het zonder eneige veiligheid gedaan. Maar we dachet, hijs i niet klaar of nat ik ook niet, en het is voor 1 seconde...

Please help me, onzeker meisje
Anica
BerichtGeplaatst: 13-09-2007 10:56 Reageer met quote

Het zal niet waarschijnlijk zijn dat je hier zwanger van bent geraakt omdat het volgens mij ook niet rond je eisprong viel en wat je al zegt er ook geen voorvocht was, maar ja het kan altijd als hij bij je binnen is geweest ook heel even dus waarom gebruik je niet gewoon altijd een condoom?? Dat lijkt me toch altijd het verstandigst ook inverband met soa's daar kun je erg ziek van worden! En als je van plan bent om seksueel actief te worden kun je beter ook aan de pil gaan!

Groetjes Anica
Luz
BerichtGeplaatst: 13-09-2007 11:13 Reageer met quote

Das waar.
Je kan zwanger worden van voorvocht.
Je bent normaalgezien niet vruchtbaar de eerste dagen na de menstruatie.
Veel geluk en in het vervolg beter veilig eh!
xxx
_Carola
BerichtGeplaatst: 29-03-2008 13:43 Reageer met quote

Hoi meisje!
Ik begrijp wel dat je je erg ongerust gemaakt hebt. Om toch de fabels even de wereld uit te helpen zal ik je het volgende citeren: "De betrouwbaarheid van coitus interruptus is gering, vooral omdat de methode het meest wordt toegepast door seksueel onervarenen. Hoewel in het voorvocht (secreet van de kliertjes van Cowper) geen spermatozoa voorkomen, is er vaak voor het optreden van de ejaculatiereflex al sprake van enige emissie van semen" Dit fragment komt uit 1 van mijn geneeskundeboeken en is dus de waarheid. Wat wel zo is, is dat er nog wat spermacellen achter kunnen blijven in de plasbuis en dat deze er bij de volgende opwinding uit kunnen komen.
Groetjes
??vraagje
BerichtGeplaatst: 16-03-2009 15:21 Reageer met quote

hoi

ik heb ook een vraagje ik en mijn vriend hebben het ook gedaan maar met condoom hij is die avond niet klaar gekomen maar kwamen er achter dat de condoom er niet meer omheen zat er is wel voorvocht bij gekomen.
kan ik nou zwanger zijn?:S
ps ik gebruik de pil

groetjes
logan
BerichtGeplaatst: 18-03-2009 15:19 Reageer met quote

ik ben nou al 5 dagen overtijd en ik ben regelmatig ongesteld (dit is om de 5 weken)en ik zit niet aan de pil

ik heb rond de 15e, 16e dag van mijn menstruatie geslachtsgemeenschap gehad zonder voorbehoedsmiddelen.

ik ben nu dus bang dat ik zwanger ben geraakt. het erge hier van vind ik dat het een aantal maanden geleden ook zo was. toen ik naar de dokter was gegaaan kreeg ik een hele preek aan te horen en moest ik met mijn moeder over de pil en dergelijke gaan praten terwijl ik weet dat mijn moeder als de doods is als ze hoord dat ik al geslachtsgemeenschap heb gehad op mijn 16e.
ik had een test gedaan bij de dokter en toen ik de uitslag had , dat ik niet zwanger was werd ik de zelfde avond nog ongesteld. mijn menstruatie was dus weggebleven door de stress en spanning

ik durf nou niet meer naar de dokter te gaan.
ik heb op internet al dingen op gezocht waaraan je zwangerschap aan kunt herkennen. ik heb geen van de sypmtonen maar overal staat bij dat sommige er last van kunnen hebben en sommige niet. ik ben bang dat het nou toch wel echt fout is gegaan.

bij de geslachtsgemeenschap is hij niet klaargekomen, het duurde maar heel even omdat het pijn deed en toen waren we gestopt.

is de kans dat ik zwanger ben erg groot? of blijft mijn menstruatie weg omdat ik weer heel erg bang ben dat het fout is gegaan.

groetjes.
Shizzy
BerichtGeplaatst: 30-03-2009 1:34 Reageer met quote

Hey Logan,

Of je zwanger bent of niet zal ondertussen wel duidelijk zijn, hoop dat je het nog even laat weten!

Die preek bij de huisarts kreeg je niet voor niets en is jammer dat je er niet naar geluisterd hebt, ze hebben het niet gezegd om je te plagen maar juist om je dit soort dagen te besparen!

Luister maar naar hun en zorg dat je niet volgende maand of over een paar maanden weer zo zit. De kans dat je op je 17 of 18 anders echt met een kind zit is te groot. Gebruik een condoom op z'n minst!!!!
Xtravanganza
BerichtGeplaatst: 06-05-2009 13:22 Reageer met quote

Ik heb ook een vraagje..
Mijn vriend en ik hebben voor het eerst gisteren onveilig gevreeen, en ik gebruik niks,hij is in mn klaargekomen en vandaag ben k ongesteld geworden en mn vraag is Surprised
kan/ben je/ik zwanger (ge)worden (is de kans groot? Rolling Eyes )

Alvast bedankt!!
macka
BerichtGeplaatst: 06-05-2009 14:40 Reageer met quote

Nee hoor als je vandaag ongesteld bent geworden ben je niet zwanger. Je kan alleen zwanger raken tijdens je eisprong en die is ongeveer 14 dagen na je eerste menstruatiedag en de dagen ervoor zijn dan risicovol omdat zaad kan overleven in jou tot 3 dagen. Maar nu is er niets aan de hand. Groetjes macka
Xtravanganza
BerichtGeplaatst: 06-05-2009 14:49 Reageer met quote

Dankjewel..
SophiaSo
BerichtGeplaatst: 11-05-2009 19:52 Reageer met quote

Hey lieve mensen.


Ik ben een meisje van 18 en heb een heb een onregelmatige cyclus. Nu, ik heb nog niet gevreeen met mijn vriend, maar hij vingert mij wel nadat hij aan zijn penis is gekomen. Meestal veegt hij eerst zijn handen af, maar ik weet niet of dat helpt. Hij heeft ook gewoon met zijn penis tegen mijn vagina zitten aanwrijven, ik weet dat je op die manier ook zwanger kunt geraken, maar voor de zekerheid zijn we er snel mee gestopt. Al bij al, zijn we vlak nadat we wat intiem zijn geweest de noodpil gaan halen, en heb die binnen het uur ingenomen. Dit is wel gebeurt tijdens de laatste dag van mijn menstruatie, alleen op dat moment bloedde ik niet. Nu, 4 a 5 dagen geleden heb ik ook een test uitgevoerd en ik bleek dus niet zwanger te zijn. Maar maar, ik heb het gevoel dat ik die te vroeg heb gebruikt. Was ongesteld de 25ste april.

Kan iemand mij wat wijzer maken, aub. Want zit echt niet te wachten op een kindje en aangezien ik Moslima ben, is dit sowieso niet gewenst. Alvast bedankt.
SophiaSo
BerichtGeplaatst: 12-05-2009 16:40 Reageer met quote

Up!
SophiaSo
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 16:47 Reageer met quote

Help.
klunske
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 19:22 Reageer met quote

Hallo Sophia,

ik snap dat je ongerust bent. Maar tijdens je menstruatie met je niet vruchtbaar. Rond de 14e dag VOOR je menstruatie bent je het vruchtbaarst, maar dit zegt niet dat je de rest van de dagen niet voorzichtig moet zijn!
Je kunt aan de pil gaan (ik weet niet of dit wel of niet mag als je moslima bent? Embarassed ), deze kun je bij de huisarts krijgen zonder dat het je ouders wordt verteld.
En/of gebruik een condoom voor de veiligheid.

Oja, een zwangerschapstest kun je eigenlijk het beste uitvoeren VANAF de eerste dag dat je ongesteld moet worden (het liefst zelfs een paar dagen later).
Als je het eerder doet, dan geeft de test meestal negatief aan omdat je dan nog niet genoeg hcg-hormoon in je bloed hebt..

Hoop dat dit je heeft geholopen,

Liefs,Rolling Eyes
SophiaSo
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 22:26 Reageer met quote

klunske schreef:
Hallo Sophia,

ik snap dat je ongerust bent. Maar tijdens je menstruatie met je niet vruchtbaar. Rond de 14e dag VOOR je menstruatie bent je het vruchtbaarst, maar dit zegt niet dat je de rest van de dagen niet voorzichtig moet zijn!
Je kunt aan de pil gaan (ik weet niet of dit wel of niet mag als je moslima bent? Embarassed ), deze kun je bij de huisarts krijgen zonder dat het je ouders wordt verteld.
En/of gebruik een condoom voor de veiligheid.

Oja, een zwangerschapstest kun je eigenlijk het beste uitvoeren VANAF de eerste dag dat je ongesteld moet worden (het liefst zelfs een paar dagen later).
Als je het eerder doet, dan geeft de test meestal negatief aan omdat je dan nog niet genoeg hcg-hormoon in je bloed hebt..

Hoop dat dit je heeft geholopen,

Liefs,Rolling Eyes


En een dag na je menstruatie? Heb wel die noodpil geslikt. En denk er wel aan om aan de pil te beginnen, ook gewoon om mijn regels regelmatig te krijgen. Ze blijven altijd weg, weeg maar 47 dus volgens de dokter is dat de oorzaak. Heb al veel gelezen over dat soort contact en de kans is er wel, maar is erg klein. Ik hoop dat ik niet tot die kleine kans behoor. Ik heb vandaag denk ik mijn eisprong gehad, het was slijm zoals het beschreven wordt, dus slijmerig en het leek net een draadje.

Ik maak me zorgen omdat het in mijn hoofd zit, voorheen dacht ik er niet eens aan. Zou wel erg zeldzaam zijn moest ik enkel door gevingerd te worden, zwanger zijn en hij veegde de laatste keer zijn handen af, ookal was hij niet klaargekomen.

Bedankt voor je reactie, het doet heel wat hoor. Liefs Sophia.
Index > Zwangerschap > zwanger raken van voorvocht Bookmark and Share
Pagina 2 van 8  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016