Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > mirena
Auteur Onderwerp: mirena
adriana.
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2005 8:38 Reageer met quote

wie heeft een mirena gekregen om het vloeien te laten stoppen of verminderen?
ik vloei dus ook veel en vaak moet vrijdag naar de gynacoloog,maar wil liever geen hormonen heb de pil gehad en de implanon in het begin ging dat wel goed maar later vloeide ik steeds vaker.
vraag me wel af of dat met de mirena ook zo is.
ben wel bereid het te proberen beter als een operatie of zo maar vraag me af of het zin heeft.
en hoe voel je je dan weer anders onder invloed van hormonen net als met de pil?
en kom je aan in gewicht dat zijn voor mij dus allemaal dingen die meespelen.
ook mn zin in sex is over als ik de pil slik en dat gaat nu juist zo goed.
als ik niet vloei tenminste.
weet dat ik ook het bezoek van de gynacoloog af moet wachten maar wat zijn julli ervaringen dan met de mirena?
groetjes adriana.
Ad
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 28-03-2005 11:21 Reageer met quote

Met deze link kan je een folder vinden die gaat over veel bloedverlies en wat eraan gedaan kan worden. Daar staat ook beschreven wat de voor- en nadelen van het mirena zijn.

Ik hoop dat er nog mensen komen die ervaring hebben met het mirena spiraal om je nog wat meer te vertellen.

Laatst aangepast door Maarten op 12-05-2006 9:08, in totaal 1 keer bewerkt
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2005 13:54 Reageer met quote

Hoi Adriana,

Ik heb 1 jaar heftige bloedingen gehad, maar door het mirena spiraaltje (nov 2004) heb ik geen last meer en ook geen verder eklachten als gewichtstoename en vermindering van sex.

Ben erg blij met dit middel.
Citroen
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2005 22:28 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb ca. 5 weken geleden Mirena laten plaatsen. Ik had de laatste 6 mnd. enorm bloedverlies...bleken er 2 poliepen in mijn baarmoeder te zitten. Die zijn verwijderd en onderzocht, waren ok. Ik heb wel vaak last van kramp li.onderin mijn buik wat aan de voorkant van mijn bovenbeen doorstraalt ! Herkent iemand dit ? Verder heb ik dagelijks last van vloeien...ik had vandaag weer ongesteld moeten worden, maar hoop dat dit mettertijd zo goed als weg blijft. Wel heb ik begrepen dat lang niet iedereen niet meer ongesteld wordt.. nou ja.. als het maar minder wordt als voorheen. Ik hoef pas in juni terug voor mijn 1e controle !

Groetjes,

Citroen
selma
BerichtGeplaatst: 27-04-2005 7:39 Reageer met quote

hoi hoi

Ook ik heb de mirena sinds 2 en een half jaar, en ben er zeer over te spreken!!! Vroeger had ik ook last van hevige mesnstruaties, en na de geboorte van de jongste wilde ik niet meer aan de pil, vandaar dat ik toen de mirena heb laten plaatsen. Hij was zo geplaatst, deed haast geen pijn. Enige nadeel wat ik wel heb gehad is dat ik de eerste 8 a 9 maanden ongeveer om de 2 weken ongesteld was. De gyn vertelde me toen dat ik misschien bij de vrouwen behoorde die ondanks het spiraaltje overmatig blijft vloeien, en sindsdien ben ik nog maar eens in de 2 a 3 maanden ongesteld, en dan maar heel erg weinig (inlegkruisje). Voor de rest geen klachten, mijn man voelde in het begin tijdens het vrijen wel het draadje, maar daar heeft ie nu geen last meer van. Het schijnt wel zo te zijn, als je nog geen kinderen hebt gehad, het plaatsen van de mirena pijnlijker is, dan dat je wel al kinderen hebt gehad.
Ik wens je veel succes met je besluit

Knuffel xxx Sel
ellen
GastBerichtGeplaatst: 27-04-2005 7:51 Reageer met quote

Hoi, ik heb ook een mirena spiraal genomen, omdat ik niet langer aan de pil wou. Ook had ik te horen gekregen dat je door de mirena minder (vaak) ongesteld zou zijn. Helaas bij mij werkte het omgekeerd. Ik was wel 6 weken ongesteld en dan een paar dagen niet en dan begon het gewoon weer. Ik heb de mirena naar een jaar eruit laten halen en toen bleek dat hij naar beneden was gezakt. Ik heb toen besloten dat ik me zou laten sterliceren.(ik had al 2 kinderen) de pil was voor mij geen keus, omdat ik rook en dit niet goed is in combinatie met de pil. Maar wat ze ook zeggen over de mirena, ik nooit weer.
groetjes Rolling Eyes
Nina
GastBerichtGeplaatst: 03-05-2005 19:00 Reageer met quote

Hallo,

Citroen, ik las jouw berichtje en herken mij zeker daarin. Ik heb inmiddels 7 weken het spiraaltje. De laatste week heb ik ook buikpijnklachten, de pijn straalt uit naar mijn bovenbenen. Elke dag verlies ik wel wat bloed, zodat je niet zonder voorzorgsmaatregelen de deur uit kan. Een echte menstruatie heb ik nog niet gehad sinds de plaatsing, dat maakt je soms onzeker vindt ik.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2005 0:33 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb 5 jaar de mirena gehad en heb 5 jaar last gehad van tussentijdse bloedingen,altijd pijn in mijn buik vooral tijdens de sex ook altijd bloedverlies na de sex en vaak compleet geen zin in sex!Nu......7 dagen na verwijderen van mirena weer zin in sex(gelukkig)en vooral geen pijn en geen bloedverlies naar de sex maar..........helaas wel weer heftig bloedverlies tijdens menstruatie maar niet erg genoeg om weer voor de mirena te kiezen.NOOIT MEER!!!!!!!!
Groetjes
Josje
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2005 17:39 Reageer met quote

Ik heb 31 december vorig jaar de mirena laten plaatsen.
Dit omdat ik vaak lang en hevige menstruatie had en omdat ik geen kinderen meer wil. Het mooie ervan vond ik dat naar ze zeggen de menstruatie met 90 % vermindert. Dat kan wel zo zijn maar nu ben ik ipv van 5 dagen per maand ongesteld, 5 dagen per maand NIET ongesteld. De arts zegt dat ik geduld moet hebben, maar wat is geduld!! Ik wordt er zo moe van en het doet je sex leven niet echt goed. Groetjes Josje
Myriam
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2005 21:18 Reageer met quote

Vanwege hevig bloedverlies - ik kon mijn huis niet meer uitkomen! - heb ik 5 jaar geleden na een curettage meteen een Mirena laten plaatsen. Korte tijd nadien is mijn menstruatie volledig weggebleven. Heerlijk! Nu beginnen de maandelijkse bloedingen heel langzaam terug te komen, teken dat de hormonen in de spiraal op zijn. Mijn gynecoloog dacht dat ik ondertussen wel al in de overgang zou zijn, maar blijkbaar niet dus ik krijg over een maand een nieuwe Mirena. Ik zie wel op tegen het plaatsen. Vorige keer is dit onder narcose gebeurd (met de curettage), nu dus niet.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2005 10:32 Reageer met quote

Het plaatsen van een mirena doet geen pijn als je je maar ontspant. En gelukkig werkt de mirena bij jouw wel goed. Dit is bij veel vrouwen niet zo(bij dus ook niet, ik was altijd ongesteld)
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 19-05-2005 16:07 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb precies dezelfde symptonen als Josje [ik heb het spiraaltje nog maar twee maanden]. 's Ochtends weet je niet of je maandverband in moet doen of een inlegkruisje. Ik lees dat heel veel vrouwen blijvend bloedverlies hebben, dit vind ik niet echt opbeurend. Ik geloof dat ik mijn strandvakantie maar annuleer en thuisblijf, wat zoals het nu gaat kan ik nog geen dag naar het strand.
anne
GastBerichtGeplaatst: 21-05-2005 20:11 Reageer met quote

Ik heb nu 3 jaar de Mirena tot grote tevredenheid.Bloedingen blijven zo goed als weg en de PMS-klachten heb ik ook niet meer...............tot de laatste paar maanden ik weer regelmatig last krijg van zware borsten, buikpijn ,humeurigheid, lichte depressie ed.
Kan het zijn dat de Mirena al uitgewerkt is tegen de PMS-klachten?
Bij overgangsklachten moet je hem nml. ook na 3 jaar al vervangen.
Verder heb ik nu al zo'n 10 dagen buikpijn links bij mijn eierstokken.........Cysten?
Heeft iemand hier ervaring mee of herkent iemand iets van deze klachten?
Ik hoor het graag.
mydognoa
GastBerichtGeplaatst: 22-05-2005 21:47 Reageer met quote

Ik heb nu sinds aug`04 een mirenaspiraal laten plaatsen( 8 weken na `de keizersnede van mijn zoontje) en ik mag mij gelukkig rekenen tot de vrouwen die daarna nog maar 2 x gemenstrueerd hebben en daarna niet meer! Wel heb ik sinds een aantal weken regelmatig last van heftige krampen, soms zo erg dat ik haast zou denken dat ik flink aan het menstrueren ben? Ik ga morgen eerst maar ff de gyn bellen om te vragen of dit normaal is en evt een echo aanvragen om te kijken of alles nog wel goed zit!

Verders ben ik voor de 100% tevreden met dit spiraal.
radeloos
GastBerichtGeplaatst: 23-05-2005 21:18 Reageer met quote

Ik heb nu bijna 1 jaar het mirenaspiraal. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik gesteriliseerd (tegelijk met een operatie aan een verzakte baarmoeder, blaas en darmen) maar had na de operatie steeds veel klachten over tussentijds bloedverlies. Niet veel bloedverlies, maar maar wel langdurig. Van de 4 weken cyclus, was er ongeveer 1 week zonder het bloedverlies. Op advies van de gynaecoloog ben ik aan de pil gegaan, wat betreft het bloedverlies wel beter ging. Maar hier schijn ik gevoelig voor te zijn, want nu had 1 week bloedverlies, 2 weken schimmelinfecties en nog steeds 1 week geen last. Toen het spiraal. Ook nu heb ik maar 1 week geen klachten. Weer last van schimmelinfecties, tussentijds bloedverlies, gewichtstoename en 2 weken ontzettend pijnlijke borsten. Ik weet inmiddels niet meer wat ik moet doen. Het heeft nl. nogal wat invloed op ons sexleven. Is mijn laatste redmiddel dan nog de baarmoeder verwijderen? Maar ja, ik ben nog maar 38. Heb inmiddels weer een afspraak met mijn gynaecoloog, maar zou graag wat meer informatie of ervaringen willen ontvangen.
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 24-05-2005 8:00 Reageer met quote

Er staat bovenaan in deze lijst met berichten al een linkje naar een website met een folder over bloedverlies. Informatie en ervaringen over baarmoederverwijdering kan je ook al terugvinden op het forum. Ik hoop dat er misschien nog wat ervaringsdeskundigen zullen reageren op dit probleem.
ellen
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 11:09 Reageer met quote

Ook mijn enigste keus is een baarmoederverwijdering. Ik ga over 2 weken na de gyn. om te zeggen dat de baarmoederverijdering moet doorgaan. Dit beter dan elke maand last. Ik ben nog maar 32, maar wil niet mijn leven zo doorgaan. Ook ik ben gesterliceerd en er is ook nog een spiraal geplaats(mirena) geweest, dit hielp allemaal niet. Gelukkig heb ik al jong besloten om kinderen te nemen, anders zat ik nog langer met deze problemen. Succes ermee.
rosa
BerichtGeplaatst: 24-05-2005 13:59 Reageer met quote

In de korte periode dat ik de mirena heb gehad werd het bloedverlies maandelijks minder en de dagen namen ook af, de eerste maand had ik constand wel wat bloedverlies het is een korte tijd goed gegaan eigenlijk wilde ik de mirena niet kwijt vond het toch ideaal maar met de pijn die ik had was het niet te doen ik dacht dat het allemaal door de mirena kwam totdat ik ander nieuws kreeg te horen. Vocht in me buik en toen was alles mis
ellen
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 16:18 Reageer met quote

Rosa, wat bedoel je met alles mis... Rolling Eyes
ellen
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 16:23 Reageer met quote

Sorry Rosa, iets verderop las ik wat je bedoelt.
Index > Gynaecologie > mirena Bookmark and Share
Pagina 1 van 78  

1, 2, 3 ... 76, 77, 78  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016