Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Afkickverschijnselen efexor
Auteur Onderwerp: Afkickverschijnselen efexor
kimma
BerichtGeplaatst: 03-08-2010 20:33 Reageer met quote

Vrijheid,geniet van je vakantie,hopelijk kom je er beter van terug.
lizzy ,wat lekker dat je erbijna vanaf bent!
Ik haal er elke dag 5 korreltjes vanaf,deed jij dat ook?haal je nu je er nog maar 10 hoeft steeds 1 vanaf om het langzaam af te bouwen?
merk je erg verschil nu je er veel minder slikt?
ik haal er nu 85 af,dus schiet ook wel lekker op!
groetjes kimma
Ad
lisalisa2010
BerichtGeplaatst: 06-08-2010 19:17 Reageer met quote

Momenteel ook coldturkey efexor.
Hoofdpijn,misselijk,moe,geirriteerd,onrustig,stemmingswisselingen,labiel,angstig,onverschillig,afwezig,noemmaarop..geen fijne ervaring als je ook moet werken..bovendien last van mouches volantes(vlekjes zien) ineens terwijl ik net 26 jaar ben..kent iemand it ook.
Hoopdat het weer verdwijnt.
groeten
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 06-08-2010 19:24 Reageer met quote

Hoi Kimma, ik deed er soms 5, soms 10 korreltjes vanaf. Nu ben ik een aantal dagen op de 7 korreltjes blijven hangen want ik kreeg toch last van wat ontwenningsverschijnselen (duizelig, moe, schokjes in hoofd etc.) Heb nu nog 7 capsules over en dan ben ik ervanaf! Ik heb dan nog wel een doosje voor een maand over maar die breng ik netjes naar de apotheek. Dan heb ik er zo'n twee maanden over gedaan en dat is heel netjes, zeker als je het al 10 jaar geslikt hebt;-) Succes Kimma! Lisalisa, jij ook. Jij bent dus in een keer gestopt? Dan komen de ontwenningsverschijnselen hard aan, ja. Geef het een aantal weken, dan moet het beter gaan!
kimma
BerichtGeplaatst: 10-08-2010 11:32 Reageer met quote

Ik heb nog 20 korreltjes over,maar voel me eigelijk weer niet super,heb nu mijn werk dus opgezegd en mijn laatste dag al gehad ,heb nu officeel vakantie maar verveel me en ben erg down,heb ook nergens zin in.
hoe is het met jou nu lizzy?
groetjes kimma
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 11-08-2010 14:27 Reageer met quote

Hoi Kimma, ik heb morgen de laatste capsule met een korreltje. Merk nu veel meer van afkickverschijnselen dan eerst maar dat lijkt me logisch. Ik ben vooral erg moe maar dat kan ook komen door al de stress. Hier is de vakantie al bijna voorbij maar ik heb beslist geen vakantie gehad;-( Ach, dat komt wel weer. Eerst ga ik ook mbv een goede therapeut werken aan het weer in balans komen. De afgelopen 10 jaren moeten even goed verwerkt worden, zeker nu zonder Efexor...
kimma
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 20:15 Reageer met quote

Hi Lizzy,
hoe gaat het met je?nu zo zonder efexor?
Ik zit nu op 7 korreltjes,het het gaat wel ok,ben wel erg uit mijn doen,maar alles is op dit moment ook anders,baan opgezegt,dus veel vrije tijd,proberen zwanger te worden,wil dit zo graag ,dus merk dat er een soort stress achter zit.
groetjes kim
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 21:12 Reageer met quote

Hall dappere dames!

Even een berichtje om te laten weten dat jullie nog steeds in mijn gedachten zijn en bewondering heb voor jullie doorzettingsvermogen!

Toch bijzonder, Lizzy, dat je alsnog met maar 7 korreltjes die schokjes in je hoofd voelt en overige afkickverschijnselen ervaart. Voor mij een teken hoe sterk het spul is! Maar als ik je berichtje juist interpreteer is het wel uit te houden.

Hier gaat het wat moeizaam (ondanks de vakantie in Zwitserland; ook daar geconfronteerd met behoorlijk wat 'oude' angsten), maar ben nog altijd blij dat ik niet meer afhankelijk ben van de AD. Voel me ondanks allerlei oud zeer wat naar boven komt, wat soms echt heel heftig is, toch sterker dan een paar maanden geleden en heb er vertrouwen in dat mijn huidige klachten ook met het nodige geduld en doorzetten binnenkort tot het verleden behoren!

Sterkte met jullie laatste loodjes!

Hartelijke groet,
Vrijheid!
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 21:15 Reageer met quote

VRAAG:
Ik ervaar sinds ik zo'n 2 maanden AD-vrij ben, het verkeer als een soort achtbaan waar geen einde aan komt; adrenaline giert door m'n lijf en het lijkt alsof alles om me heen met 300 km/u voorbij raast. Echt doodeng.

Kortom, na 19 jaar (zelf rijdend) met plezier op de weg te zitten (met en zonder AD) zonder enige angst, zit ik nu veelal met angstgolven in de auto en vliegt het verkeer me aan. Gelukkig heb ik maar 1 keer zelf gereden de afgelopen tijd, maar ook naar Zwitserland heen en weer rijdend, waarbij mijn vriend achter het stuur zat, voelde als een ware beproeving.

Mijn vraag: herkent iemand dit QuestionQuestion

En zo ja, ging dit vanzelf voorbij?

Groetjes!
Vrijheid!
kimma
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 13:11 Reageer met quote

Hoi Vrijheid,ik had dat juist toen ik net met efexor begon,en dat is toen langzaam weg gegaan,het is idd een heel eng idee.
toe jij op 7 korreltjes zat voelde je je toen ook zo down,nergens zin in,hele tijd huilen?
groetjes kimma
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 13:39 Reageer met quote

Hoi Vrijheid, ja, ad zijn zeer effectieve middelen;-) Van dat autorijden herken ik niet maar ik heb dan ook al weer een aantal jaren geen auto meer. Een verklaring zou kunnen zijn dat ad ook werken tegen overmatige (onbewuste en bewuste) angsten en fobieen dus die neurochemiek moet ook weer in balans komen en jij moet eraan wennen en het nu "zelf gaan doen". Bij mij is de angst nu wat heviger bijvoorbeeld dat er iets met mijn zoontje gebeurt. Waar de ad de boel onderdrukt steekt eea nu zijn kop op en daar moet je zelf mee leren omgaan nu. Eigenlijk zou er iets als "after-care therapie" beschikbaar moeten zijn voor mensen die van de ad af zijn. Kan je zelf natuurlijk achteraan gaan zoals ik nu doe maar het zou standaard moeten zijn. Zie het maar als een ex-verslaafde die opeens zich nu moet redden zonder verdovende/opwekkende/onderdrukkende middelen. Maar het gaat vanzelf wel beter; het kost alleen tijd. Kimma, dit hoort er allemaal bij. Maar zoek wel begeleiding om hierbovengenoemde redenen om te voorkomen dat je weer terugvalt! Accepteer je gevoelens en probeer er goed mee om te gaan. Heel veel succes iedereen!!
kimma
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 16:21 Reageer met quote

Hoi Lizzy,
wat voor hulp bedoel je ,psygoloog ofzo?
weet jij toevallig of dat word vergoed?(anders is het altijd zo duur)
Ik ga volgende week met yoga beginnen ,lijkt me ook wel goed toch?
wat je net mailt dat je bang bent dat er wat met je zoontje gebeurd ,dat gevoel ken ik wel een beetje ik heb dan geen kindje maar ben dan bang dat er wat met mensen om wie ik geef wat gebeurd en mijn huisdieren.
groetjes kimma
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 16:30 Reageer met quote

Ja, zoiets. Of psychotherapie. Wordt vanuit de basisverzekering altijd vergoed mits je een verwijsbriefje hebt van de huisarts. Eerstelijns-psychologische hulp en 2elijns-psychotherapeutische hulp wordt dan geheel of grotendeels vergoed. Ik hobbel al ruim 20 jaar lang rond in hulpverleningswereld voor zowel mijzelf als mijn zoontje en ik heb nog nooit een factuur zelf hoeven te betalen;-) Yoga is ook uitstekend, net als T'ai Chi. Waar ik zelf veel aan heb gehad is hypnotherapie en haptotherapie. Mindfulness is ook een goede therapie (zeker bij stress- en angststoornissen) en wordt ook steeds vaker vergoed. Heb jij dan nooit eerder therapeutische hulp gehad voor je depressie?? Ikzelf had het met alleen ad niet gered hoor...
kimma
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 17:47 Reageer met quote

ja ik ben wel toen ik begon met efexor naar psygoloog geweest en dat hielp toen der tijd best wel ,alleen zat ik toen echt met mezelf in de knoop en dat is nu wel beetje anders.maar het kan natuurlijk nooit kwaad.
toen ik bij de psyg zat werd er overigens nooit over de medicijnen gepraat ,die slikte ik er gewoon naast.
helpt jou het nu wel om naar de psygoloog te gaan?
waar ik op yoga ga wordt ook veel met je geest gedaan ,dus dat lijkt me goed!
Doortje75
BerichtGeplaatst: 26-09-2010 20:54 Reageer met quote

Na jarenlang gebruik van Efexor kreeg ik er een hoge bloeddruk van en moest ik stoppen. Ben in een half jaar van 150 naar 37,5 gegaan. Fluitje van een cent. Makkie, dacht ik.
De laatste weken om de dag een capsule genomen en de laatste week om de twee dagen. Toen kreeg ik pas ontwenningsverschijnselen: enorme spierspanning en spierpijn, slapeloosheid (anderhalf uur slaap en dan naar je werk...) veel huilen, een druk in mijn hoofd, schokjes in mijn hoofd en moe, moe, moe.
Van de dokter moest ik meteen stoppen. Heb vijf oxazepammetjes meegekregen voor de ergste slapeloosheid/spierspanning.
Ben net maar naar de sauna gegaan om in de infraroodcabine mijn spieren wat te laten ontspannen. En wat gezwommen in het zwembadje. Dat voelde ook wel lekker. Voordat ik naar de sauna ging een half uur lopen huilen om mijn nieuwe badlaken dat ik niet kon vinden. Daarna een half uur lopen huilen omdat mijn huis altijd zo'n chaos is. Kan er nu wel weer om lachen.
Ik hoop 3 dingen: dat ik snel van mijn ontwenningsverschijnselen af ben, dat ik misschien wat kilootjes kwijt raak die ik tijdens het slikken van die pillen er aan heb gegeten en dat ik wat meer energie heb als ik geen a.d. meer slik.
Zou ik een nieuw mens worden of gewoon hetzelfde blijven? Ik ben benieuwd.
Ps. Mensen zeggen altijd dat ze zo afvlakken van a.d., maar daar heb ik geen last van. Ik voelde meer dan genoeg. Ben nogal overgevoelig van mezelf namelijk.
Doortje75
BerichtGeplaatst: 28-09-2010 21:37 Reageer met quote

Heb vandaag bijna in mijn badpak geplast van het lachen, heb een politieagente (die erg neerbuigend deed tegen mijn vriend) half uitgescholden en kreeg een gierende huilbui bij het lezen van een lieve kaart van mijn moeder. Hoop dat ik snel van deze extreme emoties af ben...
Alleen dat lachen was wel leuk.
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 28-09-2010 22:02 Reageer met quote

De laatste loodjes wegen het zwaarst, ook bij afbouwen. Je hersenen krijgen dan opeens door dat ze veel minder serotonine krijgen en moeten zich dus daarop instellen.
Hier gaat het lekker maar ik slik wel l-tryptofaan en melatonine. Maar voor het eerst slaap ik weer goed en voel ik me weer prettig in mijn vel. Niet aangekomen of afgevallen en ik voel me zeker geen nieuw mens. Maar wel meer mezelf. Met alle ups en downs die bij het leven horen. Geen rare stemmingswisselingen meer of afvlakking.
Maar goed, het kan ruim een half jaar duren voordat de efexor helemaal uit je lijf is dus ik gun mezelf de tijd. Zeker voor wat betreft de lichamelijke bijwerkingen die ik had (verhoogde oogdruk, verhoogd cholesterolgehalte).
Doortje, stel je verwachtingen gewoon niet te hoog en geef jezelf de tijd. Minstens een half jaar. Vertroetel jezelf idd lekker maar probeer echt geen "pammetjes" of andere rotzooi meer te slikken. Desnoods ga je ook melatonine proberen; het is niet schadelijk en bij mij werkt het heel goed, net als de tryptofaan. Het zijn allemaal stofjes die je lichaam zelf aanmaakt als het goed is maar veel mensen maken het niet allemaal uit zichzelf aan en dan kan je wat hulp hebben aan supplementeren. Drink verder brandnetelthee of een andere reinigingsthee en veel water. Geen alcohol.
En misschien toch therapie? Ik ben zelf nu ook weer bij een hele fijne therapeut want tjongejonge wat zit er nog een hoop oud zeer van de afgelopen 10 jaar.
Sterkte!!
Doortje75
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 20:41 Reageer met quote

Dankjewel Lizzy. We gaan er maar weer tegenaan! Neutral
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 05-10-2010 17:17 Reageer met quote

Lizzy,

Wat is I-tryptofaan?

Ik ga zelf nog altijd door vele heftige gevoelens heen, van angst en paniek tot wanhoop, maar gelukkig heb ik ook goede uren, voel ik volop vertrouwen en overzie ik alles heel helder.

Ik heb het gevoel dat ik in een mega-opruim proces zit van emoties en gevoelens en dat is behoorlijk zwaar, maar ik zal er doorheen moeten.

Het is echt een nieuwe manier van leren omgaan met alles in m'n leven. Ik zie veel patronen, word me erg bewust van allerlei dingen die de angsten veroorzaken (o.a. gedachten die me soms urenlang proberen naar beneden te trekken) en hoop dat ik nu snel die bewustwordingen zo om kan zetten dat ik een stabiel leven kan leiden.

Sterkte Doortje met jouw proces! En natuurlijk elk ander die bezig is in zijn/haar proces!

En Lizzy wat fijn dat het bij jou zo lekker gaat. Heel fijn om te dit te lezen!

Lieve groet,
Vrijheid!
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 05-10-2010 18:17 Reageer met quote

Tryptofaan is het aminozuur wat nodig is om serotonine aan te maken. Het zit bijv. ook in je voeding maar vaak niet genoeg. Als je al een serotonine-opname stoornis hebt (zoals bij depressie) zet je lichaam ook geen tryptofaan om in serotonine. Het is volstrekt natuurlijk, vergelijkbaar met hoe melatonine werkt. Lichaamseigen stoffen. Ik slik een capsule per dag en ik voel me geweldig! Geen mood-swings meer, veel energie; gewoon lekker mezelf. Daarnaast dus 's avonds melatonine (op recept) en ik slaap beter dan ik ooit heb gedaan. Mijn zoontje heeft vermoedelijke dezelfde stoornis in serotonine-aanmaak en melatonine-aanmaak (hij heeft ook ADHD), net als mijn moeder, mijn zus en ik en hij heeft in geen 9 jaar zo goed geslapen nu hij ook melatonine krijgt (ook op recept). Tja, soms moet je de natuur een handje helpen. Het wordt allemaal niet vergoed maar ik heb dat geld er graag voor over. Geen chemische ad meer voor mij in ieder geval. Nooit meer. Ook ik heb nu wel psychotherapie (meer hypnotherapie eigenlijk) om de boel op een rijtje te krijgen en te houden maar over een tijdje heb ik die ook niet meer nodig Sterkte allemaal!
brendadeC
BerichtGeplaatst: 29-10-2010 16:25 Reageer met quote

Zit na 6 jaar 75 mg te hebben geslikt en het laatste half jaar af te hebben gebouwt, met korreltjes te verwijderen eindelijk op 37,5 mg...Oh wat was ik trots op me zelf.. maar nu 2 weken later voel ik me helemaal niet trots meer
Huil veel, ben vooral moe onredelijk en nergens zin in..En mijn nek trilt steeds voel me net een bejaarde soms met parkison Confused
Herkennen jullie dat?
Wil zo graag lachen en gek doen normaal zijn
Had gehoopt me een stuk beter te voelen maar in plaats daarvan voel ikme juist minder goed
Hoelang nog??????
Index > Psyche > Afkickverschijnselen efexor Bookmark and Share
Pagina 20 van 21  

Vorige  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016