Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Afkickverschijnselen efexor
Auteur Onderwerp: Afkickverschijnselen efexor
kimma
BerichtGeplaatst: 09-07-2010 11:49 Reageer met quote

Ik ben ook aan het afbouwen met efexor.ik zit nu op 37,5 om de dag.
dit is de 2de week die ingaat,de 1ste week had ik nergens last van maar nu zijn er dingen op mijn werk die niet zo gaan als ik wil en komen er gelijk mprikkels bij,ook ben ik heel erg moe steeds en hele zware benen,en ben ik somber en snel aan het huilen.
Heeft er iemsnd ervaring met dit dat het de 1ste week goed ging en nu 2de week niet?
Ad
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 09-07-2010 21:09 Reageer met quote

Kimma, lees mijn stukje van 4 juli 10.26 uur naar Lizzy28 even en de goede ervaringen van Lizzy zelf daarop. Heb je vast wat aan!!

Sterkte!
Zomerse groet,
Vrijheid!
kimma
BerichtGeplaatst: 10-07-2010 10:03 Reageer met quote

Vrijheid,het lijkt me idd een hele goede tip maar gister heb ik niks genomen en vandaag weer wel,kan ik dan van dat systeem zomaar overstappen op het systeem met de korreltjes tellen ?lijkt me wel veel rustiger ook op die manier aftebouwen.
had jij trouwens ook zo last van moeie benen,vooral onder benen?
Alvast bedankt voor je tip!
fijne zomerse dag!
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 17:03 Reageer met quote

Hoihoi,

Ik lees je berichtje vandaag pas.

Ik ben geen arts, maar ik durf met 95% zekerheid te zeggen dat het geen kwaad kan om op deze manier over te stappen. Sterker nog, het lijkt me juist heel goed om over te stappen als ik zo hoor hoe het Lizzy bevalt. Ik geloof dat zij ook al om de dag bezig was!

Ik kreeg de tip van het korreltjes uittellen van mijn psychiater toen ik al zo'n 2 weken helemaal niks meer nam. Ik heb het toen niet meer gedaan omdat ik bang was om dan toch weer opbouw-klachten te krijgen. Ik reageer nl. behoorlijk heftig op medicatie (op- en afbouw en 'gewone medicatie').

Als ik het na 2 weken zonder iets te nemen aangeraden kreeg van mijn psychiater, dan kan het bij jou, na pas een paar dagen bezig te zijn met het om-de-dag schema vast en zeker geen kwaad. Mocht je twijfelen dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met je arts en/of apotheker.

En wat mijn afbouwklachten waren........te veel om op te noemen (lees mijn eerste paar stukjes eventueel maar eens als je wilt weten wat ik allemaal mee heb gemaakt; had ik deze methode geweten had ik absoluut toen dit systeem ingezet Exclamation).

Succes met je afbouw en, zoals ik aan Lizzy ook heb gevraagd, laat hier of via persoonlijke mail, af en toe horen hoe het met je gaat. Ik ben erg benieuwd hoe deze methode zich tot het eind houdt. Ik ben me nl. hard aan het maken voor nieuwe afkickers om de hel die ik (en velen met mij) hebben meegemaakt te besparen. Daar kan ik jullie ervaringen goed bij gebruiken!!

Hartelijke groet,
Vrijheid!
kimma
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 17:15 Reageer met quote

Hoi!

ben nu de 3de dag bezig met de korreltjes,1ste en 2de dag 5 korreltjes eruit gehaald en vandaag 10.
ik heb hecht het idee dat het veel beter is!ik voel me altans een stuk beter! Smile
Wat goed vrijheid dat je je in gaat zetten oor mensen die afkicken!ook badankt weer voor je reatie!

groetjes kimma
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 17:32 Reageer met quote

Hoi, het gaat hier nog steeds prima hoor! Zit nu op 55 korreltjes zonder vervelende afkickverschijnselen. Aangezien ik dat gedoe 's ochtends met korreltjes tellen en in de capsule terugdoen niet zo prettig vond doe ik nu voor vijf, zes dagen tegelijkertijd. Dus ik heb een extra doosje Venlafaxine gehaald, maak wat capsules open, en maak voor een hele week capsules met aangepaste inhoud. Die gaan in een medicijnendoosje met weekindeling. Zo heb ik voor morgen en overmorgen twee capsules met 55 korreltjes, en voor de dagen erna 45. Je bent wel even bezig maar dan heb je er 's ochtends voor de rest van de week in ieder geval geen omkijken meer naar;-) Succes!!
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 19:05 Reageer met quote

Wat fijn om jullie positieve berichten te lezen zeg!!! Echt super!!!!
kimma
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 13:11 Reageer met quote

dat is idd wel handig lizzy maar ik vind het niet zo erg omdat elke dag opnieuw te maken.
zit jij ook aan de 37,5 lizzy?
Ik vind de manier met korreltjes eruit halen echt een top idee,heb nu ook minder bijwerkingen ,wel nog steeds heel erg moe en pijnlijke benen,heb jij nog wat bijwerkingen?
Als ik klaar ben met de medicijnen wil ik graag zwanger worden ,weet iemand als je stopt of de medicijnen dan gelijk uit je lichaam zijn?

groetjes kimma
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 14:25 Reageer met quote

Hoi Kimma! Ja, ik zat ook aan de 37,5 mg. Eerst Efexor XR, nu alweer een tijdje de generieke Venlafaxine XR. Welke heb jij? Hoeveel korreltjes tel jij in de originele (complete) capsule? Ik kom ergens tussen de 120-150 korreltjes. Zit dus nu op 60 korreltjes, ga morgen beginnen met 55 korreltjes. Die moeheid hoort er echt bij hoor. Dat is een bijwerking die zowat iedereen heeft, op welke manier je dan ook afbouwt. Pijnlijke benen heb ik niet. Zou natuurlijk ook met de warmte te maken kunnen hebben... Wat zwanger worden betreft: is geen probleem. Alleen als je tot aan de bevalling Efexor zou slikken zou je baby kans hebben op onttrekkingsverschijnselen maar het is niet eens ongewoon dat zwangere vrouwen ad slikken en er zijn zelfs ad die geslikt worden tijdens borstvoeding. Ik gaf nog borstvoeding toen ik begon met ad; heb wel snel de borstvoeding gestopt en moeten overstappen op flesvoeding maar dat vond ik helemaal niet erg;-)
kimma
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 16:01 Reageer met quote

hey Lizzy,
Ik gebruikte eerstook efexor en bestel nu dat nog steeds maar dan staat erop venlafaxine actavis xr,maar volgens mij is dat hetzelfde.
Ik heb de korreltjes niet geteld,ga ik morgen even doen!
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 16:57 Reageer met quote

kimma schreef:
wel nog steeds heel erg moe en pijnlijke benen,heb jij nog wat bijwerkingen?
Als ik klaar ben met de medicijnen wil ik graag zwanger worden ,weet iemand als je stopt of de medicijnen dan gelijk uit je lichaam zijn?


Ik babbel ook nog even mee Wink:
Die vermoeidheid en pijnlijke benen zouden te maken kunnen hebben met de afvalstoffen die door je lijf heen spoken en eruit willen. Voelt waarschijnlijk aan alsof je verzuurde benen hebt na te lang sporten??

Je lever is aan het ongiften op zijn eigen tempo en dat dat met vermoeidheid gepaard is heel normaal. Zover mij ter oren is gekomen (weet niet meer waar) duurt het ca. 3 maanden tot een half jaar tot alle reststoffen van de efexor uit je lichaam zijn, maar hang me daar niet aan op EmbarassedWink!

Wat ik een paar weken lang zo'n 3 keer p.d. heb gedronken is reinigingsthee van pyramide. Dat zuivert je bloed en helpt de afvalstoffen je lichaam uit te werken.

Wie weet heb je hier nog wat aan.

Zet 'em op meiden! Wat zijn jullie goed bezig Smile!!
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 17:09 Reageer met quote

Ik drink trouwens Brandnetelthee van Zonnatura. Al heel wat jaartjes hoor, twee grote koppen per dag. En ik drink soweiso veel water door de hele dag heen dus misschien heb ik daarom geen last van pijnlijke benen en andere klachten? Ik ben al behoorlijk ontgift vier jaar geleden toen ik radicaal afkickte van de Tramadol en de alcohol;-) Wat ook heel goed helpt bij het reinigen van de lever is Paardebloemcapsules/thee. Net weer compleet bloedbeeld laten testen en lever, nieren, schildklier etc. werken perfect;-) Ik voel me kiplekker op wat zonne-allergie na (maar daar valt heel weinig aan te doen behalve de zon zoveel mogelijk vermijden)... Dat mijn zonne-allergie nu wat opspeelt kan ook te maken hebben met dat ontgiften dus veel histaminen in mijn bloed. Ik neem nu ook wel iedere dag braaf weer een Zyrtec of Claritine. Afijn, morgen weer een nieuwe dag korreltjes tellen (voel me net een apotheker als ik bezig ben lol).
kimma
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 22:31 Reageer met quote

dank voor jullie tip,ik ga morgen de thee kopen!
ik zit ook steeds heel erg tegen op om te werken,was er zoiezo al een beetje op uitgekeken maar zit er nu enorm tegen op ,en nerveus word ik ervan,hadden jullie dat ook?
mijn vriend zegt ,dan zeg je het toch op,want je bent elke x helemaal nerveus en chago,maar misschien hoort dat bij het proces ?
Ik zit nu te twijfelen maar efexor is toch echt het zelfde als venlafaxine?ik vraag altijd naar efexor maar krijg dan venlafaxine.
nou ik ga mijn bedje maar op zoeken want moet morgen weer vroeg op.
weltruste!
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 22:36 Reageer met quote

Efexor is exact hetzelfde als Venlafaxine; Venlafaxine is de chemische stof en Efexor is de merknaam maar het nieuwe beleid is erop gericht dat apothekers om kostenbesparend te werken ipv het product met de merknaam te geven gewoon de merkloze variant geven. Dat is niet alleen bij Efexor zo maar bij steeds meer medicijnen. Dus geen zorgen! Wat werk betreft kan ik je niet helpen want ik ben al weer heel wat jaartjes werkloos... Als dat werk je tegenstaat zou ik er soweiso niet mee doorgaan maar dit ontwenningsproces maakt het niet makkelijker om goede beslissingen te nemen dus ik zou wel even wachten met opzeggen oid. Rustig aan, stapje voor stapje. Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen en mogelijkheden;-) Slaap lekker!!
kimma
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 22:08 Reageer met quote

hallo,
Nou ik drink nu 2 dagen reinigings thee,en weet niet of het door thee komt of dat het minder warm is maar mijn benen voelen beter aan!
ik voel me deze afgelopen dagen ook weer wat rustiger ,ook op mijn werk,hopen dat dat zo blijft!
Hoe gaat het met jullie en de korreltjes?
groetjes kimma
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 28-07-2010 8:40 Reageer met quote

Hoi allemaal, het afbouwen gaat hier nog steeds goed. Ik zit nu op 14 korreltjes per dag en hoop binnen 2 weken er helemaal vanaf te zijn! Totaal geen problemen gehad. Heb het gevoel alsof er een zware mist wegtrekt en alsof al mijn zintuigen weer opleven. Er komen wel veel emoties los maar dat is natuurlijk logisch en ook alleen maar goed. Het betekent dat er de afgelopen 10 jaar van alles is onderdrukt waar ik nu mee moet dealen en dat ik moet verwerken. Een volgende, belangrijke stap in het proces van mijn geestelijke groei en gezondheid! Ik ben ook erg benieuwd of over een half jaar blijkt dat mijn oogdruk weer normaal is, net als mijn cholesterol en andere lichamelijke zaken waarvoor totaal geen medische verklaring is behalve dan dat het bijwerkingen zouden kunnen zijn van het langdurig slikken van Venlafaxine. Hoe is het met jou Kimma? Gaat het ook goed?
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 29-07-2010 16:32 Reageer met quote

Wat ontzettend fijn om te horen dat het zo goed gaat Lizzy!!

Ik ga volgende week op vakantie en als ik terugkom zal je zeer waarschijnlijk op 0 zitten en ik ga er helemaal vanuit dat je je dan nog steeds goed voelt!

Ik word helemaal blij van je berichtje!

Hoop dat het bij Kimma net zo goed gaat!

Bijna-vakantie-groet Smile,
Vrijheid!
kimma
BerichtGeplaatst: 29-07-2010 23:12 Reageer met quote

hallo,
Met mij gaat het ook wel goed nu.
ik heb de afgelopen weken een beetje met mezelf overhoop gelegen.ik heb ontslag genomen van mijn werk,mijn baas was niet blij,wat bij mij veel stress bracht,maar voel me nu wel iets beter.
de agelopen weken heb ik steeds 2 dagen dezelfde dosis korreltjes genomen maar nu doe ik elke dag weer 5 korreltjes ervan af.
zijn jullie ervan afgevallen ?door te minderen.

groetjes!
Lizzy28
BerichtGeplaatst: 01-08-2010 15:58 Reageer met quote

Stress is nooit leuk en het kan best zijn dat je heftiger reageert omdat je aan het afbouwen bent. Dat heb ik zelf tenminste. Ik zit nu op 10 korreltjes en doe er iedere dag eentje minder. Ik voel me wel erg moe maar ook hier veel stress door omstandigheden (einde WSNP en die laatste loodjes zijn verschrikkelijk zwaar). Jammer dat ik niet afval; wellicht komt het bij jou door de stress? Maar ik moet zeggen dat ik ook niet aangekomen ben door de Efexor. Dat was wel het geval bij de eerste keer dat ik Seroxat gebruikte en zeker bij de Remeron. Alsof de kilo's er spontaan aanvlogen(-; Tot zover maar weer even. Nog ruim een week en ik ben ervan af!!! Fijne vakantie Vrijheid en sterkte Kimma!!
Vrijheid!
BerichtGeplaatst: 02-08-2010 20:50 Reageer met quote

Kimma, ik heb juist veel meer eetlust sinds het stoppen. M.n. 's avonds eet ik veel meer dan anders, maar ik kom niet aan. Sterker nog, ik ben ook wat afgevallen de laatste maanden!

Morgen ga ik lekker op vakantie; lekker de frisse berglucht van Zwitserland opsnuiven is vast goed voor de (hopelijk) laatste zware periode waar ik de laatste weken inzit (hyperventilatie/erg nerveus met wederom flinke pijnen in mijn lijf door het verkeerde ademen en behoorlijke vermoeidheid Sad)

Als ik terugkom dan hoop ik te kunnen berichten dat ik energiek en ontspannen ben en alle laatste afbouw-perikelen volledig achter me heb gelaten!!

Succes meiden, met jullie processen, en ik ben steeds erg blij om jullie goede berichten steeds weer te lezen!! Het klinkt hoopvol hoe het jullie vergaat en dat doet me goed!

Vakantiegroet,
Vrijheid!
Index > Psyche > Afkickverschijnselen efexor Bookmark and Share
Pagina 19 van 21  

Vorige  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016