Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > na een baarmoederverwijdering
Auteur Onderwerp: na een baarmoederverwijdering
ellen
GastBerichtGeplaatst: 21-03-2005 21:18 Reageer met quote

Hallo, ik zou graag willen weten wat er naar een baarmoederverwijdering mij te wachten staat. Ik moet mijn baarmoeder eruit hebben, alleen ik kan zelf beslissen wanneer. Ik wacht hiermee, omdat ik nog een kind in huis heb, hij gaat na de zomervakantie naar school. Ik wou graag weten hoe moeders het doen die hun baarmoeder laten verwijderen en nog een kind in huis hebben. Hebben ze een oppas of gezinshulp. Ook wil ik graag weten of er vrouwen zijn die na een verwijdering rare klachten hebben gekregen, zoals bijvoorbeeld haaruitval.
Alvast bedankt.
Ad
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 25-03-2005 15:07 Reageer met quote

Hallo, Ik ken wel iemand die dat heeft ondergaan en 3 kleinere kinderen had op zich was zijn vrij snel weer op de been, ze rustte wel s'middags even en mocht niet te zwaar tillen. Dat verschilt natuurlijk per persoon hoe snel iemand weer op de been is en haar baarmoeder is van onder verwijderd dus geen jaap en hechtingen.
Daarna had ze geen rare klachten maar toch wel een beetje angst om weer seks te hebben, dat is allemaal goed gekomen maar ze vond het wel eng.
Een gezinshulp was bij haar echt niet nodig ze heeft korter dan een week in het ziekenhuis gelegen en ze moest daarna wel verder vanwege de kids.
Ik hoop dat je er wat aan hebt maar ik denk ook dat het per persoon verschillend is.
Heleen
BerichtGeplaatst: 26-03-2005 9:22 Reageer met quote

Over evt. thuiszorg zou ik als ik jou was even overleggen met je eigen specialist (trouwens voor de rest ook hoor, maar dit valt me even op Wink). Ik ken iemand die vantevoren geprobeerd heeft thuiszorg te regelen, en daar te horen kreeg dat ze eerst maar eens af moest wachten hoe ze zou zijn als ze thuis zou komen uit het ziekenhuis. Echter in het ziekenhuis bleek dat ze haar niet lieten gaat voordat ze thuiszorg had Wink. In sommige plaatsen zijn wachttijden voor thuiszorg. Je eigen specialist kan het beste inschatten of je dit nodig zult gaan hebben, en natuurlijk hangt het ook wat van je gezinssituatie af. Als je man bijvoorbeeld veel thuis is, zul je het misschien sowieso niet nodig hebben. Maar als de verwachting is dat je thuiszorg nodig gaat hebben, kun je het maar beter geregeld hebben. Sterkte verder.
Vero
GastBerichtGeplaatst: 26-03-2005 18:13 Reageer met quote

Ik heb een baarmoederverwijdering gehad, en ik voel me heel goed.Wel 6 weken niet zwaar heffen en veel rustig.
Ik heb geen klachten gehad achteraf.Ook heb ik 2 kleine kinderen en ik heb geen gezinshulp gehad, ging allemaal heel goed.
ellen
GastBerichtGeplaatst: 29-03-2005 20:35 Reageer met quote

Bedankt, alleen hoor ik niet veel over problemen na de operatie (veel pijn of bloedverlies, o.i.d.) en over eventuele rare klachten. Of zijn deze problemen er helemaal niet. Ik zou het toch graag willen weten. Alvast bedankt. Groetjes Ellen.
Gast
BerichtGeplaatst: 30-03-2005 15:29 Reageer met quote

ellen schreef:
Bedankt, alleen hoor ik niet veel over problemen na de operatie (veel pijn of bloedverlies, o.i.d.) en over eventuele rare klachten. Of zijn deze problemen er helemaal niet. Ik zou het toch graag willen weten. Alvast bedankt. Groetjes Ellen.


Tuurlijk kunnen er wel problemen zijn naderhand. De meest voorkomende problemen zijn plas problemen.
Sommige dames hebben ook problemen met de gemeenschap.
Of dit nu lichamelijk of psychisch is dat durf ik niet te zeggen.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 06-04-2005 14:23 Reageer met quote

Ik heb net zelf zo'n operatie achter de rug en kan je wel zeggen dat het pijn doet!. Nu heb ik dus wel een snee en dan red je het echt niet alleen thuis met kids. Ik ben net 2 dagen thuis en operatie is een week geleden. Ik heb bijna geen bloedverlies gehad maar dat is verschillend per persoon denk ik. Denk er niet te licht over! het is echt een behoorlijke ingreep. Succes
Gast
BerichtGeplaatst: 06-05-2005 7:31 Reageer met quote

Hallo, ik ben net een week thuis na een baarmoederverwijdering, en ik kan zeggen dat het echt niet niks is. Horizontaal is de boodschap, veel huilbuien, niks kunnen. gelukkig heb ik hulp. het is een zware ingreep, zowel fysisch als psychologisch. Goede raad: laat je zoveel mogelijk helpen door goede vrienden en/of familie !
Barbara
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2005 16:16 Reageer met quote

Hallo Ellen.

misschien heb je inmiddels al besloten wat je gaat doen, hier toch nog mijn ervaring. let wel, bij iedereen is het weer anders.
bij mij is de baarmoeder bijna 3 weken gelden verwijderd, vaginaal en met eeen ruggenprik, die niet goed werkte, waaardoor ik alsnog onder narcose ben gebracht. Gevolg: ziek van de morfine, dit duurde slechts 2 dagen en de derde dag ging het infuus, de morfinepomp en de cathether eruit en kon mij weer douchen.
De vierde dag mocht ik al naar huis, heb wel een bed in de kamer en rust erg veel.
Wel pijn onder in de buik, maar door ibuprofen goed te doen, wel overmatige transpiratie en huilbuien.
Het gaat na bijna 3 weken een stuk beter en wandel al weer, maar rust ook nog veel.
Heb geen hulp in huis, man en kinderen en een paar vriendinnen helpen mee! Kinderen zijn 15, 12 en 9 jaar, dit gaat heel goed, vanuit bed vertel ik wat ze "moeten"doen.
Conclussie: als ik maar rustig aan doe en alles weer een beetje opbouw, valt het voor mij allemaal erg mee. En straks nooit meer ongesteld!!!!!!!!!!!!

Succes ermee, en veel sterkte!
Barbara
renate
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2005 18:06 Reageer met quote

Hallo Ellen,
Zoals verschillende mensen al reageren bij een ieder is het anders.En het hangt er ook van af of het vaginaal gaat of via een buikoperatie.
Ik heb in 1998 deze operatie onder gehele narcose ondergaan (vaginaal)mijn ervaring is erg positief ik was in het ziekenhuis al weer snel op de been,mocht ook snel naar huis.Heb daarna totaal geen last gehad niet op pijngebied soms wel een beetje bloedverlies dat is logisch na een operatie en niet emotioneel.Wel moet je goed in acht nemen dat je echt die acht weken dat je niks mag doen zoals tillen e.d dat je dat ook niet doet want op korte termijn heb je daar geen last van later schijnt dit wel zo te zijn.Wat bij mij wel minder is geworden dat is mijn drang naar gemeenschap maar of dit echt hiermee te maken heeft is mij niet duidelijk.Haar uiktval is totaal niet aan de orde. Ik heb geen kinderen dus daar kan ik geen antwoord opgeven.
Succes ermee renate
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 15-05-2005 19:03 Reageer met quote

http://www.medischforum.nl/onderwerp/549
Hier is een gelijkwaardige discussie gevoerd, misschien heb je er wat aan.
ellen
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2005 21:37 Reageer met quote

Ik ben van plan om naar de zomervakantie mijn baarmoeder eruit te halen. Maar ben wel bang voor de pijn en de misselijkheid net naar de operatie. Iedereen vertelt in het kort wat je te wachten staat, maar ik ben er nog niet gerust op. Natuurlijk lijkt het mij fijn om nooit meer ongesteld te worden, alleen ik zie erg tegen de operatie en de dagen erna op. Ik ben echt niet bang voor pijn, maar wel voor de misselijkheid.
Word je echt zo ziek van de morfine en is het dan beter om een ruggeprik te nemen. (een ruggeprik lijkt mij ook geen pretje) Wat zou ik volgens jullie het beste kunnen nemen. De gelijkwaardige discussie volg ik ook, ze vertellen van alles, maar niet echt wat ik zou willen horen, daarom ben ik zelf met een vraag gekomen.
Nance
BerichtGeplaatst: 16-05-2005 0:28 Reageer met quote

Hoi Ellen

Ik heb zelf een baarmoederverwijdering gehad nu 4 weken geleden.
Ik had een ruggeprik......was raar, maar niet pijnlijk. Ik ben na de operatie ook misselijk geweest, duurde 2 dagen....en ook dat is geen pretje, maar hebben ze ook weer een medicijn voor.
Ik ben blij dat hij eruit is....zou het zo over doen.
Mijn kamergenoot had een volledige narcose en die is helemaal niet misselijk geweest.
Je moet gewoon op je gevoel afgaan......dan komt het helemaal goed.

Groetjes Nance
ellen
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2005 21:03 Reageer met quote

Hallo Nance, dit geeft mij weer een beetje goede moed Smile . Ik ben echt bang voor de dagen na de operatie. Dat medicijn voor de misselijkheid, waarom krijg je dat niet direct. En rook jij ook. Ook zou ik hier graag iets over horen, bijv. hoe dat gaat in het ziekenhuis Rolling Eyes . Groetjes Ellen
Nance
BerichtGeplaatst: 16-05-2005 21:34 Reageer met quote

Hoi ellen,

De dagen na de operatie valt echt wel mee, er word goed voor je gezorgd....Als je pijn hebt dan roep je de zuster en word er wat aan gedaan!! Smile
Jah ik rook ook, en heb 2 dagen niet gerookt, ook geen behoefte aan gehad, maar daarna wel hoor. Ik ben geopereerd in Veghel......en ja overal is er een rookverbod dus moet je buiten roken. Bij ons had je een tuin in het midden en daar kon je dan roken.....voor jou een betere tijd....tis dan zomer, hahahahahahaha dan is het dus niet erg om buiten te zitten.
Verder toi toi toi hoor......Al met al valt het best wel mee, en vooral als je geen complicaties krijgt. Ik heb de pech dat mijn wond open is gegaan, en daar heb ik veel last van...maar woensdag moet ik weer terug en dan hoor ik er meer over, wat ze er mee gaan doen.

Groetjes Nance
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2005 7:29 Reageer met quote

Dag Ellen

Zoals ik al eerder heb geschreven. ben ik ook misselijk geweest, maar dat kwam vooral door de extra morfine.
Niet iedereen wordt misselijk, ik was de enige van 6 dames bij mij op zaal die echt moest overgeven. Je kunt de verpleegkundige vragen om iets bij het infuus te doen tegen misselijkheid, je bent na een half uurtje weer kiplekker.
Natuurlijk is het vervelend als je misselijk bent en overgeven is natuurlijk pijnlijk bij de wond, maar echt erg is het niet.

sterkte Barbara
Vrouw35
BerichtGeplaatst: 17-05-2005 9:17 Reageer met quote

Hallo ellen,

Wat dacht je ervan om deze gelegenheid aan te pakken om te stoppen? Ik zelf ben 7 weken geleden geopereerd en ik rookte ook. Had mezelf voorgenomen om deze gelegenheid aan te grijpen om te stoppen en dat is me tot nu toe gelukt. Bij ons in het ziekenhuis mocht je ook niet roken en moest je dus ook naar buiten. En aangezien me dit niet lukte op eigen houtje ben je afhankelijk van je bezoek. Moet zeggen dat ik het in het ziekenhuis niet miste omdat ik ook misselijk was, de eerste 3 dagen en dan heb je er geen behoefte aan. En toen heb ik het doorgezet, het is niet altijd even makkelijk zeker niet na het eten maar ik ga het zeker proberen vol te houden. Wens je in ieder geval veel sterkte met de operatie en met het wel of niet roken....

Groetjes
Wendygirl
BerichtGeplaatst: 17-05-2005 10:20 Reageer met quote

Hallo Ellen,
Mijn moeder heeft twee jaar geleden haar baarmoeder laten verwijderen, en vlak na de operatie was ze al weer helemaal opgeknapt. Idd, je mag zes weken niet tillen, zelfs geen vaas.. maar daar kom je wel overheen. Ze voelde zich op zicht niet beroerd, niet misselijk en had nergens last van! Bij haar is de baarmoeder onder algehele narcose verwijderd, vaginaal, dus nergens last van!

Ik hoop dat je een juiste beslissing kan nemen!
Sterkte ermee!
Groetjes Wendy
Ellen
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2005 10:29 Reageer met quote

Ik ga volgende week naar de huisarts om hier over te praten. Misschien kan hij mij helpen om voor de operatie al een begin te maken met stoppen met roken. Bij ons in het ziekenhuis moet je naar buiten om bij de ingang te gaan roken. Dit lijkt mij niet echt leuk Sad . En nu ik jullie verhalen allemaal lees, dan lukt mij het vast ook wel. Bedankt allemaal.
Groetjes Ellen
renate
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2005 19:30 Reageer met quote

Hoi Ellen,
Ik heb al eerder geschreven dat ik onder gehele narcose ben geweest dit omdat ik dat zelf wilde maar ik ben totaal niet misselijk geweest en ik ben in Rotterdam geopereerd en net al wat Nance al eerder verteld ze zorgen goed voor je want ook in dit ziekenhuis mocht je absoluut niks doen je moest zelfs bellen als je het hoofdeind van je bed naar boven of naar beneden wilde want dat mag je al niet zelf. En de pijn ik heb verschillende nu gesproken die via de buikwand zijn geopereerd en zij hebben meer pijn komt w.s door de wond. Vaginaal heb je daar veel minder last van(ik had minimaal aan pijn) maarwelke operatie erbij je uitgevoerd word dat beslist de arts.Nou heel veel sterkte en succes om gelijk te stoppen met roken.
Renate
Index > Gynaecologie > na een baarmoederverwijdering Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016