Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > reusceltumor
Auteur Onderwerp: reusceltumor
joortje
BerichtGeplaatst: 18-08-2011 18:39 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ook bij mij is december 2010 een reusceltumor gediagnostiseerd. Ik was toen 30 jaar. Half november kreeg ik last van mijn linkerlies. In eerste instantie dacht ik aan een verrekking, maar bij aanhoudende klachten ben ik toch naar de huisarts gegaan. Deze dacht niet dat het een spier of peesprobleem was en stuurde me direct naar het ziekenhuis voor heupfoto's. Op 7 december vertelde de othopeed dat het waarschijnlijk om een cyste ging die ongeveer 30% van mijn heupkop in beslag nam. Hij wilde een MRI laten maken (wachttijd 7 weken!) en ik mocht per direct niet meer op mijn linkerbeen staan ivm het gevaar van een heupfractuur.
Snel werd de pijn erger en kon ik niet meer normaal functioneren. Eind december 2010 wist ik niet weer waar ik het zoeken moest van de pijn ondanks 3xdd tramadol +paracetamol. Ik heb mezelf door laten verwijzen naar een groter ziekenhuis, het Rijnstate in Arnhem. Bij het aanhoren van mijn verhaal liet de orthopeed daar met spoed een MRI en botscan maken om uit te sluiten of er elders nog "cysten"waren. Gelukkig was dit niet zo. De orthopeed in het Rijnstate had echter wel vastgesteld dat de tumor heel snel gegroeid was en had inmiddels al contact gehad met Dr. Schreuder in het Radboud in Nijmegen. Op 21 januari (mijn verjaardag) kon ik bij hem terecht. Het was het mooiste verjaardagscadeau, want eindelijk zat er schot in voor mijn gevoel. Dr Schreuder constateerde dat de tumor van 30% naar 70% was toegenomen en wilde z.s.m. een punctie doen om een definitieve diagnose te kunnen stellen. 3 dagen lagen ging ik voor ok (punctie). Ongeveer 2 weken later zou ik de uitslag krijgen, maar Dr Schreuder belde na ongeveer 1 week al dat hij met spoed wilde operen omdat het om een reusceltumor ging. Op 14 februari ben ik geopereerd door middel van cryochirurgie. De tumor was toen 90%! Via mijn dijbeen is een kanaaltje geboord naar mijn heupkop. Vervolgens is de heupkop helemaal leeggeschaapt en "bevroren"met stikstof. Vervolgens is er een mengsel van donorbot, cement en enig plaatwerk met schroeven in mijn heup gegaan om stevigheid te creeren. 8 weken lang mocht ik daarna niets doen omdat het risico zeer groot was dat alles in zou klappen en dat zou betekenen dat ik een prothese zou krijgen.
Eind april mocht ik eindelijk starten met fysiotherapie.
Inmiddels is het augustus en ben ik een half jaar na mijn operatie. Nog dagelijks ondervind ik hinder van de (verwijderde) reusceltumor. Zo heb ik beperking in mijn heup en kan ik niet meer dan 3 stappen rennen en met een zoontje van 2 jaar is dat niet handig. Dr Schreuder is echter positief en verwacht nog vooruitgang. Toch zal ik over 5 tot 10 jaar alsnog een heupprothese moeten, omdat de oplossing van nu niet eeuwig zal houden.
Ad
ericvdv
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 14:31 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Bij mij is vastgesteld dat ik in de tibia van het rechteronderbeen een reusceltumor heb ter grote van een ping pong bal.
6 maanden geleden begon de pijn hierna ziekenhuis in en uit (mri,punctie,ctscan)en vervolgens terecht gekomen in het umcg bij dokter Jutte.
Het vreemde is dat de pijn eigenlijk praKties weg is en vraag me dan ook af of er lotgenoten zijn die dezelfde ervaring(en) hebben.
Ze zijn van plan om bij mij een denosumab(trial)te proberen in leiden is er iemand die hier ervaring mee heeft of een andere behandeling heeft ondergaan
die baat hebben gehad,en zo ja hoe lang duurde dit herstel.
Ik hoor het graag.

mvgr Eric
jtsmama
BerichtGeplaatst: 01-02-2012 18:10 Reageer met quote

Hallo Eric,

Bij mij (reuscel in de pols, zie eerdere posts) nam de pijn op enig moment ook enorm af, maar na een paar weken nam het weer toe. Het leek dan net of er een nieuw stukje bot aangevreten werd. Nadat ik met de medicijnen (Denosumab) ben begonnen ben ik nagenoeg pijnloos. De tumor is zelfs een cm geslonken na een half jaar medicijnen. Over drie maanden maken ze weer een MRI en dan bepalen ze wanneer er geopereerd kan worden. Ik zou zeker naar Leiden gaan als je die mogelijkheid krijgt. Het is even bewerkelijk, de eerste periode krijg je 5 injecties in 5 weken en een aantal onderzoeken, maar daarna is het een bezoekje per maand en dus goed te doen (ik kom zelf uit Brabant).
Succes met het vervolgtraject!!
Groeten,
Saskia
ericvdv
BerichtGeplaatst: 02-02-2012 15:24 Reageer met quote

Hai Saskia,
Bedankt voor jou info, Helaas voor mij krijg ik geen Denosumab trail dr jutte heeft mij een alternatief gegeven maar ook hier moet ik voor ingelood worden het is een behandeling met zoledroninezuur dit moet de reusceltumor verkleinen en ervoor zorgen dat na de operatie de kans op recidieve kleiner wordt.
Nog even terugkomend op de pijn verschijnselen, het rare is dat ik in het begin veel pijn heb gehad, maar dat ik nu zonder enig medicament prakties pijnloos ben vind ik raar, ook de botpuncties heb ik amper gevoelt de injectie's om de huid te verdoven deden bij wijze van spreken meer pijn.
Als ik het been overmatig belast voel ik wat pijn maar dat is eigenlijk te verwaarlozen. Mijn vraag aan jou is dan ook of je zonder medicamenten ook opeens geen of nauwelijks pijn had? ben hier erg benieuwd naar.
Nu maar wachten todat ik geopereerd ga worden.
Jij ook veel succes gewenst.

met vriendelijke groet

Eric
jtsmama
BerichtGeplaatst: 02-02-2012 20:42 Reageer met quote

Hoi Eric,

Dat is balen zeg, hebben ze ook een reden gegeven waarom je niet voor Denosumab in aanmerking komt? Bij mij zit de tumor ook in de weke delen en met het medicijn moet alles inkapselen in een kalkschil, zodat het exact weggenomen kan worden en de kans op terugkeer afneemt. Misschien is dat het verschil dat het bij jou alleen in het bot zit??? Nu maar hopen dat je voor het andere medicijn wel ingeloot wordt.
Wat betreft de pijn, dat herken ik wel. Het was soms helse pijn en soms nauwelijks, behalve dan dat ik mijn handpalm niet meer naar boven kan draaien. Bij die beweging had ik nog wel pijn. Toen ik voor het eerst naar de orthopeed moest, had ik ook het idee dat het misschien toch wel een peesontsteking was geweest, omdat ik bijna geen pijn meer had. Maar een paar weken later begon het feest dan weer van voren af aan. Ik heb sinds ik in Leiden onder behandeling ben ook lange tijd met een gipsspalk gelopen om de pijn te verlichten en mijn pols te beschermen.
Bij de punctie was bij mij ook de verdovende injectie het meest pijnlijk. Daarna is de pijn alleen maar erger geworden tot ik met de medicijnen mocht beginnen. De laatste weken van de zomervakantie kon ik echt niks meer, nooit geweten dat pijn zoveel energie vreet! Was ook erg lastig, met drie kinderen, waarvan de jongste toen 7 maanden was. Toen ik startte met de medicijnen was ik binnen vier dagen pijnvrij.
Nou succes weer met het vervolgtraject, zal voor je duimen dat je wel ingeloot wordt en succesvol behandeld kunt worden!
Groeten,
Saskia
Bo K.
BerichtGeplaatst: 04-04-2012 18:16 Reageer met quote

Beste allemaal,

Op 11 januari 2012 ben ik geopereerd aan mijn vinger. Ze dachten dat het een cyste was, maar tijdens de operatie bleek het om een twee koppige reuze cel tumor te gaan. Gelukkig goedaardig. Maar.....nu is hij terug. De arts die mij geopereerd heeft werkt niet meer in de Reinhard Kliniek in Maastricht. Na onder zoek blijkt dat de expert, Dr. taminiau van het LUMC met pensioen is. Ik zou graag naar een arts gaan die ervaring heeft met dit soort tumoren.

Weten jullie een arts?

Bij mij zit de tumor niet in het bot maar op de pees. Hij groeit deze keer veel sneller dan de vorige keer. En na het lezen van jullie posts heb ik begrepen dat hoe kleiner de tumor bij de operatie , hoe kleiner de kans dat hij terug komt (klop dit??).

Alast bedankt,

Bo
Marien Paul
BerichtGeplaatst: 20-07-2012 22:14 Reageer met quote

Hallo.
Ik was op zoek naar informatie over REUSCELTUMOREN in de vingers en kwam op medischforum terecht. In december 2011 werd ik voor het eerst ook geopereerd van een reusceltumor in de linkse duim.
Het duurde nog geen vier maand of de tumor kwam weer terug net zoals tevoren. In mei 2012 tweede keer operatief weggenomen, we zijn pas half juli 2012 de wond is juist goed dicht en je kan er donder op zeggen maar ik voel hem alweer terugkomen. Je wordt er moedeloos van. Kan iemand mij zeggen wat de beste remedie om er vanaf te geraken.

Hoe is het intussen gesteld met je 10eke en wat zijn je ervaringen. Ik hoor links en rechts dat amputatie de enige remedie is. Spaar me daar van.

Enig idee welke dokters gespecialiseerd zijn in deze materie?

Met vriendelijke groet

Paul


10eke schreef:
Hallo allemaal, ik ben 11 januari 2011 geopereerd aan een reusceltumor aan me linkerduim!!!

Had geen idee wat en reusceltumor was totdat ik me aanmelden bij dit forum.

Heb een week in mitella en verband gelopen en nu zit ik met een stijven duim wie kan me vertellen hoelang het duurt voordat ik hem weer goed kan bewegen Confused , ik ben bloemisten en het is me menghand.

Zag ook op het forum dat het bij verschillende mensen terug is gekomen, hoelang zat daar tussen?

Hoop iets meer te weten te komen
Bo K.
BerichtGeplaatst: 21-07-2012 8:13 Reageer met quote

Beste Paul,

Ik ben in Juni voor de tweede maal geopereert aan een reusceltumor in mijn linker wijsvinger.. De eerste x ben ik in maastricht geopereerd door een algemeen chirurg. Pas tijdens de operatie kwamen ze erachter dat het om een reusceltumor ging. Toen hij terug is gekomen, begon de chrirg ook over amputatie. Daardoor ben ik gaan zoeken en ben ik bij dr. Van der Sande en dr. dijkstra gekomen in Leiden. Zij zijn beide gespecialiseerd in reus cel tumoren. En gaan niet zo snel over tot amputatie. Zolang als de vinger functioneel is opereren ze. Dr. Van de Sande heeft ook onderzoek gedaan naar de reusceltumor en de beste behandeling daarvan en heeft een artikel geschreven hierover samen met een universiteit in Engeland.

Ik weet nog niet of mij reusceltumor terug gaat komen, operatie is 6 weken geleden, maar ik heb er een positief gevoel over.

Een doorverwijzing kun je krijgen via je huisarts.

Heel veel succes en het enige wat ik kan aanraden is een second opinion. Het kan je duim redden.

Groet en succes,

Bo
Marien Paul
BerichtGeplaatst: 21-07-2012 9:20 Reageer met quote

Beste Bo

Bedankt voor het meedelen van je ervaringen en de tips over de dokters. Ik zoek hun gegevens verder even op.
Ik wacht nu even af tot na de vacantie en dan terug wellicht voor de derde keer het mes erin.
Het is nu ook weer niet zo'n dramatische ingreep maar toch niet prettig. Ik vraag me af als je niets zou doen waartoe een verdere aangroei zou leiden.
Bovendien heb ik de indruk dat de tumor sneller dan voorheen terugkomt.
Eigenlijk heb ik van die duim niet zo veel hinder van ,soms wat stekelige pijn. Mij verontrust eerder de lange termijn en hoe lang hou je dat vol tot er misschien ergens anders ééntje opduikt die moeilijker te verwijderen is ?
Bo , in elk geval bedankt voor je info en hopelijk voor jou einde van het verhaal. Laat eventueel binnen een halfjaartje eens iets weten. Succes.
met vriendelijke groet
Paul
hiepje
BerichtGeplaatst: 07-08-2012 13:37 Reageer met quote

zelf heb ik ook een grote reuscel tumor gehad in mijn dijbeen twee jaar geleden.
eerst doorgestuurd naar dr van de sande in het lumc. na het biopt, een hoop spanning en de operatie kwam de tumor helaas toch terug. ik snap dat het vaker gebeurt, maar de manier waarop dr van de sande hier mee omging vond ik heel vervelend. wat een arrogante man.
ik ben inmiddels in munster in duitsland behandeld en erg tevreden. via mail kan ik verdere details met jullie bespreken.
Dietjen
BerichtGeplaatst: 21-09-2012 23:08 Reageer met quote

Hallo,

sinds 2 jaar heb ik een bult aan mijn rechterduim.De huisarts dacht dat het een ganglion was en vertelde dat als ze het weghaalde ik grote kans had dat het terug zou komen, dus als ik er geen last van had "lekker laten zitten "zei ze.
Na een jaar toch terug gegaan want ik wilde de bult weg hebben. Tevergeefs heeft ze in mijn duim zitten te prikken . Het bleek geen ganglion te zijn. Doorgestuurd naar het ziekenhuis, echo en rontgenfotos laten maken en het blijkt dat ik een reusceltumor daar heb zitten.
Over 2 weken wordt ik geopereerd maar ik maak me eigenlijk wel veel zorgen als ik de andere berichten lees. Stel dat het terug komt. Hoevaak moet ik dan nog geopereerd worden en hoeveel kans heb ik om mijn duim te verliezen. Confused
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 28-09-2012 17:45 Reageer met quote

Twee jaar geleden kreeg ik pijn in mijn rug met uitvalverschijnselen in mijn rechtervoet. Wat op herniapijn leek, bleek een reusceltumor te zijn in mijn heiligbeen. De tumor was zo groot als een appelsien en kon niet helemaal verwijderd worden, anders zou ik verlamd zijn. Mijn bekken was verwoest. Dokter Samson in Pellenberg heeft mij geopereerd.Ik kreeg eerst drie dagen baxters om extra botenten aan te maken. Bloedvaten moesten via de lies afgesloten worden wegens gevaar op bloedingen.De plaats van het weggevreten bot werd opgevuld met botenten die ik zelf had aangemaakt.De tumor werd weggehaald, het stukje dat moest blijven zitten werd behandeld met een dodende stof en cortisonen. Na een half jaar platte rust mocht ik terug leren lopen. Om de vier maanden moet ik op controle maar de tumor groeit voorlopig niet terug.Vorige zomer heb ik in de alpen bijna de top van een berg gehaald, vorige week hebben we 10 km gewandeld aan zee. Dokter Samson heeft mijn leven gered, mijn benen en ik heb geen pijn. Deze namiddag heb ik weer een controle gehad en alles was in orde. Hopelijk kan ik met dit verhaal een beetje goed nieuws brengen in het reusceltumorverhaal.
bertie
BerichtGeplaatst: 03-10-2012 13:11 Reageer met quote

Ha Hilde ,
Je bent er inderdaad in geslaagd om een stukje goed nieuws te verspreiden waarvoor dank. Bij mij is vorige week dezelfde diagnose gesteld en ik heb ook hetzelfde voortraject gehad. Twee jaar geleden zijn bij mij de klachten begonnen maar het is niet tot werkelijke uitval gekomen aan mijn linker been.
Ik heb een tumor van 6 cm diameter ongeveer aan het heiligbeen vastzittend aan de zenuw S 1 en zit nu te wachten op een operatie voorstel van dr. Feller in het VUmc. Het schijnt toch erg zeldzaam te zijn en daarom was ik verrast om je verhaal tegen te komen. Aangezien er bij mij ook een reconstructie van het heiligbeen moet plaatsvinden ben ik ook geïnteresseerd in baxters( ik weet niet wat het is) en botenten.
En kun je me ook vertellen waar ik iets te weten kan komen over dr. Samson in Pellenberg?
Ikzelf heb overigens het gevoel dat ik deze tumor al meer dan 10 jaar heb (terug denkend aan vage klachten in die periode) was dat bij jou ook zo?
Gefeliciteerd met je nieuwe perspectief en succes met je verdere herstel.
Groeten Bertie


om
hildevanaisling schreef:
Twee jaar geleden kreeg ik pijn in mijn rug met uitvalverschijnselen in mijn rechtervoet. Wat op herniapijn leek, bleek een reusceltumor te zijn in mijn heiligbeen. De tumor was zo groot als een appelsien en kon niet helemaal verwijderd worden, anders zou ik verlamd zijn. Mijn bekken was verwoest. Dokter Samson in Pellenberg heeft mij geopereerd.Ik kreeg eerst drie dagen baxters om extra botenten aan te maken. Bloedvaten moesten via de lies afgesloten worden wegens gevaar op bloedingen.De plaats van het weggevreten bot werd opgevuld met botenten die ik zelf had aangemaakt.De tumor werd weggehaald, het stukje dat moest blijven zitten werd behandeld met een dodende stof en cortisonen. Na een half jaar platte rust mocht ik terug leren lopen. Om de vier maanden moet ik op controle maar de tumor groeit voorlopig niet terug.Vorige zomer heb ik in de alpen bijna de top van een berg gehaald, vorige week hebben we 10 km gewandeld aan zee. Dokter Samson heeft mijn leven gered, mijn benen en ik heb geen pijn. Deze namiddag heb ik weer een controle gehad en alles was in orde. Hopelijk kan ik met dit verhaal een beetje goed nieuws brengen in het reusceltumorverhaal.
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 03-10-2012 16:10 Reageer met quote

hallo Bertie

Ik ben geopereerd in Pellenberg,onderdeel van het universitair ziekenhuis in Leuven (België)
Daar is dokter Samson de specialist in bottumoren.
Ik kreeg eerst drie dagen baxters, daardoor maakte ik in mijn lichaam bot-enten aan.Je kan er misselijk van zijn, ik voelde gelukkig niets. Je kan bot-enten bekijken als zaailingen van bot. Dan moesten er bij de hartspecialist aders afgeklemd worden (via de lies) om niet te erg te bloeden tijdens de operatie. Tijdens de operatie heeft de dokter bot-enten (of botplantjes) geplukt in mijn lichaam en bijeen gezet op de plaats waar het bot moest aangroeien. Dan moest ik vier maanden plat in bed blijven. Na een maand mocht ik alleen naar het toilet en voor de rest, liggen. Zo kregen de botenten kans om aan te groeien. Ze nemen vanzelf de vorm aan van het weggewreten bot.Na vier maanden mocht ik met krukken terug leren lopen, na zes maanden kon ik terug een beetje stappen. Door te bewegen groeien de botenenten goed op de plaats waar ze moeten komen, de rest sterft af.Om de drei maanden word ik gecontroleerd om te kijken of de tumor niet terug aangroeit. Ik ben nu bijna twee jaar ver en alles is OK. Ik kan niet veel opheffen, maar wel goed bewegen en stappen. Ik kan u deze behandeling alleen maar aanraden. veel succes! Hou me op de hoogte!
Hilde
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 03-10-2012 16:16 Reageer met quote

hallo Bertie, ik vergat nog te zeggen dat baxters vloeistof met medicijnen zijn die je via een infuus in je aders krijgt. Ik had nog maar een paar maanden pijn in mijn rug en rechterbeen, en omdat mijn voet doof voelde ben ik naar de huisarts gestapt. Ik werkte in de kinderopvang en iedereen dacht aan een hernia. Was het dat maar geweest! Gelukkig ben ik in Leuven schitterend behandeld en geopereerd door een van de beste artsen.
Hilde
San76
BerichtGeplaatst: 26-11-2012 13:34 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben Sandra P. van de allereerste post over de reusceltumor. In de loop van de jaren heb ik mijn emailadres veranderd en ben ik mijn wachtwoord vergeten, waardoor ik me nu opnieuw moest registreren. Het is nu San76 geworden dus. Wink

Ik schreef toendertijd dat ik voor de derde keer geopereerd moest worden aan een reusceltumor in mijn rechterduim. Dat is toen ook gebeurd door prof. Taminiau in Leiden. Helaas bleek al een paar maanden later dat de tumor toch weer terug kwam, op twee verschillende plaatsen in mijn duim. Ik ben toen naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen gegaan, naar dokter Schreuder. Wat een fijn ziekenhuis en wat een fijne arts!!! Hij heeft me heel duidelijk uitgelegd dat de enige mogelijkheid om de tumor weg te halen dmv een operatie is. Cryochirurgie heeft geen zin omdat het puur op de weke delen zit. De kans dat het terug komt, is heel groot, maar hij streefde naar 5 jaar.
Vervolgens heeft hij me geopereerd en moest ik een nachtje blijven om de wondgenezing te volgen. De huid wordt steeds kwetsbaarder en zal steeds minder goed kunnen herstellen. Gelukkig ging alles goed.

Inmiddels zijn we weer 3 jaar verder. En...ja hoor... De tumor zit er weer!! Eentje aan de voorzijde van mijn duim en een aan de achterkant en dat is een nieuwe plek. De bobbels doen geen pijn, maar ik merk wel dat de zenuwen, spieren en pezen er omheen nu pijn gaan doen na inspanning. Mijn duim buigen is ook een probleem. Dus ik ben maar weer moed aan het verzamelen om dr. Schreuder te bellen... Sad

Ik heb gehoord van dr. Schreuder dat hij zolang mogelijk zal opereren, maar dat er een tijd komt dat amputatie onvermijdelijk is...
Daar ga ik me nu toch wel zorgen over maken....

Tot zover mijn update...

Voor jullie allemaal heel veel succes met het bestrijden van deze nare, maar gelukkig goedaardige, tumorvorming!!!
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 26-11-2012 15:02 Reageer met quote

Wat een pech, ik wens je heel veel sterkte om er weer door te moeten gaan. Ik zal in januari als alles goed gaat twee jaar tumorvrij zijn. Hopelijk blijft dat zo, de tumor zit op mijn heiligbeen, kans op verlamming was erg groot en na een operatie moest ik 5 maanden lang plat liggen. Ik hoop zo dat je je duim kan behouden. Het is inderdaad geen kwaadaardige maar erg agressieve tumor omdat hij uw bot opvreet. Ik zou alvorens een amputatie te ondergaan toch eens naar het UZ Leuven/Pellenberg gaan.
Dankzij hun kennis ben ik niet vanaf mijn borst verlamd, ik stap, ik fiets en rijd met de auto. Er was heel veel bot weggewreten, door de aanmaak van botenten heb ik nieuw bot aangemaakt.
sterkte!
Hilde
joke Verdellen
BerichtGeplaatst: 05-03-2013 17:11 Reageer met quote

Baby83 schreef:
Hellooo allemaal

Ik ben ook 3 keer geopereerd, mijn wijsvinger. Maar nu moet ik mijn vinger amputeeren, dat is de advis van de dokter daar in Nederland.Ik ben inmiddels 2 maal geopereerd aan mijn rechter wijsvinger. Het ziet er nog steeds niet goed uit.
Wie weet hoe je aan deze tumoren komt?
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 05-03-2013 18:49 Reageer met quote

In januari ben ik op controle geweest in Pellenberg (bij Leuven, België) Twee jaar geleden heeft de dokter een reusceltumor ter grootte van een appelsien weggehaald in en rond mijn heiligbeen. Een groot deel van mijn bot was weg. De controle was goed en de dokter verwacht niet dat de tumor terug komt. Nu moet ik slechts om de 6 maanden op controle. Hij zei dat mijn situatie heel ernstig was. Samen met vier vrij hopeloze gevallen heeft hij mij experimenteel behandeld. Drie dagen baxters die botenten moesten aanmaken, het emboliseren van aders rond de tumor en het wegschrapen van de tumor was de behandeling. Vier van de vijf patiënten zijn volledig hersteld, nieuw bot heeft zich gevormd en de tumor blijft weg. Hij was heel tevreden over het resultaat. En ik ook natuurlijk. Ik hoop dat jullie het allemaal goed gaan doen. De wetenschap staat niet stil.
Wil26
BerichtGeplaatst: 25-03-2013 15:22 Reageer met quote

Na alle voorgaande berichtjes te hebben gelezen kom ik tot de conclusie dat ik niet alleen ben.
Mijn klachten zijn begonnen in juni 2001 na een val van de trap en met mijn fiets. Na 5 maanden klagen tegen huisarts uiteindelijk door mri waar geconstateerd werd dat ik een cyste had in heilgibeen. Na wederom een jaar onderzoek in UMCG doorverwezen naar Radboud te Nijmegen bij prof. Veth. Om een lang verhaal kort te maken Ik ben inmiddels 12 jaar verder en 4 operaties, 4 biopsies, 5 embolisaties en 3 alcoholisaties nog steeds onder behandeling. Ik heb 2 soorten cystes ABC en reuscelcyste. Volgens mri nu nog steeds ABC cyste maar tot dusver niet onder controle te krijgen. Graag zou ik een reaktie ontvangen of iemand een soortgelijk iets heeft en of er eventueel nog andere mogelijkheden zijn dat wat ik tot dusver gehad heb.
Index > Overige ziekten > reusceltumor Bookmark and Share
Pagina 2 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016