Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Pijn bij ademen
Auteur Onderwerp: Pijn bij ademen
agirl
BerichtGeplaatst: 02-01-2007 15:36 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al meerdere malen een berichtje gepost op deze site omdat ik een pijn voel tijdens het ademhalen.

De huisarts heeft mij inmiddels verwezen naar een Cesartherapeut omdat hij denkt dat de pijn veroorzaakt wordt door spieren. Echter heb ik niet het idee dat de oefeningen ook maar iets helpen. Ook de therapeut sprak uit dat ze niet wist of ik wel op 'de goede' plek was bij haar. Mijn klachten waren nou niet bepaald typerend voor pijn afkomstig uit spieren.

De pijn bij het zowel in- als uitademen wordt steeds heviger. Het is een ontzettend schelle stekende pijn. Ik wordt bijna iedere nacht wakker door de pijn.

Heeft iemand enig idee wat er toch aan de hand kan zijn en wat ik het beste kan doen? Weer terug naar de huisarts? Ik voel me daar zo'n zeur worden onderhand!

Liefs
Ad
limbogirl
GastBerichtGeplaatst: 02-01-2007 21:06 Reageer met quote

Hoi Agirl,

Laat je niet afschepen door je huisarts.
Pijn is niet fijn en dus een reden om er verder mee te gaan. Je voelt aan je eigen lichaam dat er iets aan de hand is.
Mijn motto is beter 1 keer te veel richting huisarts of ziekenhuis dan dat je met iets blijft lopen.
Vraag een verwijzing richting ziekenhuis bijv. longarts.
Ik spreek uit ervaring heb 6 weken met pijn in een been gelopen en werd afgescheept met pijnstillers.
Na 6 weken vond ik het welletjes en heb me door laten verwijzen. In het ziekenhuis bleek ik een trombose in mijn been te hebben.
Ik had echter geen kenmerken van een trombosebeen rood en opgezet been.
Ik weet het is totaal iets anders dan bij jouw, maar ik wil alleen maar aangeven LAAT JE NIET AFSCHEPEN EN VERDER ONDERZOEKEN!
Veel succes! Wink
Gast
BerichtGeplaatst: 03-01-2007 20:13 Reageer met quote

Hoi Agirl,

ik moet me helemaal bij het bovenste bericht aansluiten. Laat je niet door je huisarts afschepen. Deze man of vrouw zit daar niet voor niets, en krijgt er een hoop geld voor. Laat je doorverwijzen naar de longarts in het ziekenhuis. Ook kun je proberen om naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis te gaan. Zij kunnen hier een goede diagnose stellen, en mochten zij het niet vertrouwen, dan houden ze je wel. In elk geval moet je er wel iets mee doen, en niet mee blijven lopen. en denken dat je een zeur bent!!
PPW
BerichtGeplaatst: 19-01-2007 11:35 Reageer met quote

Hey agirl,

Ik heb ook soms pijn bij het ademhalen. Dit gebeurt net op het punt voordat ik uitadem. Het doet pijn op mijn borst. En soms krijg ik erg veel pijn linksboven op mijn rug. Als ik soms aan het slapen ben komt er zomaar pijn linksboven mijn rug optreden en dan schrik ik. Het gaat ook niet na een paar minuten over het duurt meestal wel een aantal uur. Ik merk ook dat als ik me dan beweeg dat het dan meer pijn doet en dat ik kortademig wordt.
mama26
BerichtGeplaatst: 19-01-2007 11:50 Reageer met quote

hoi agirl

ik had deze klachten ook heel erg en werd steeds erger er werden foto s gemaakt maar daar konden ze nix op vinden en uiteindelijk was de diagnose het syndroom van tytse dat is een familiesoort van reuma klinkt heel ernstig maar is het niet hoor er zijn medicijnen voor die heel goed helpen anders moet he dat eens aan de dokter vragen of je dat hebt je kan er zelf een beetje achter komen door op de aanhechtingen van je ribbenkast te duwen als dat zeer pijnlijk is dan is het meestal dat je dat hebt toen ik het elke x had dacht ik echt van nou breng me maar naar het ziekenhuis want dit gaat niet goed hoop dat je wat aan mijn nerhaal hebt

groetjes mama26

en de anderen natuurlijk ook
ibis
BerichtGeplaatst: 07-02-2007 14:18 Reageer met quote

Hoi agirl. Ik herken je klachten. Ik adem er doorheen en voel dan een hele felle pijn. het lijkt of er iets wegschiet en dan is de pijn weg. Ik heb het alleen overdag. Ik ben zelf ook op zoek naar meer info. Ik heb het al jaren en dacht zelf aan bloedpropjes of zo. Als jij iets hoort leest, laat het dan weten.
groeten ibis.
hambal
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2007 14:37 Reageer met quote

hoi ik heb soms ook last van mijn linker borst helft als ik in en uit adem terwijl ik pas 15 ben:S ik weet ook niet wat het is maar als het vaker blijft komen ga ik tog maar even kijken
thea
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 17:43 Reageer met quote

hallo
dit zou ook wel eens een klaplong kunnen zijn.Mijn zoon heeft dit ook gehad en is zo in het ziekenhuis beland.hij had pijn bij ademen en was kortademig.zou er toch eens naar laten kijken door huisarts kan nooit kwaad dan er mee blijven doorlopen.veel succes
Gast
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 13:05 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben zelf een keer naar het ziekenhuis gebracht voor een virale infectie bekend als pericarditis, google het maar eens. Symptomen waren pijn bij ademen, niet volledig kunnen inademen en gewoon pijn aan de linkerborstzijde. Het is een ontsteking aan het hartzakje, maar is met ontstekingsremmers makkelijk te verhelpen. Oorzaak is meestal langdurige ontsteking aan de luchtwegen, zoals een langdurige verkoudheid. En als je rechtop zit doet het minder pijn dan wanneer je ligt (omdat dan niet tegen het ontstoken hartzakje gedrukt wordt. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
agirl
BerichtGeplaatst: 10-04-2007 10:20 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Hallo,

Ik ben zelf een keer naar het ziekenhuis gebracht voor een virale infectie bekend als pericarditis, google het maar eens. Symptomen waren pijn bij ademen, niet volledig kunnen inademen en gewoon pijn aan de linkerborstzijde. Het is een ontsteking aan het hartzakje, maar is met ontstekingsremmers makkelijk te verhelpen. Oorzaak is meestal langdurige ontsteking aan de luchtwegen, zoals een langdurige verkoudheid. En als je rechtop zit doet het minder pijn dan wanneer je ligt (omdat dan niet tegen het ontstoken hartzakje gedrukt wordt. Ik hoop dat je er iets aan hebt.Hoi,

Bedankt voor je reactie!
Ik zal het eens gaan googelen! Ik zit nu namelijk nog stééds met deze klacht. Als ik eens kijk wanneer ik mijn eerste berichtje hier heb geschreven..dat is alweer een tijdje geleden.

De pijn is er nog steeds en neemt naar mijn idee nog steeds toe. Pijn bij ademhalen, pijn in de linkerborst en de laatste tijd ook behoorlijk nare zeurende pijn in de linkerarm, die soms dagen achter elkaar aanhoud. Wanneer ik lig heb ik inderdaad het idee dat het meer pijn doet (maar dit verschilt per dag).

Ik ben een tijdje terug verkouden geweest en toen was de pijn echt afschuwelijk. Ik woon zelfstandig en ik was gewoon bang om alleen te zijn! Helemaal wanneer ik plat in bed lag, was de pijn niet uit te houden in de borst. Heb het toen een weekje aangezien en toen toch maar naar de huisarts geweest. Deze gaf me een antibioticakuur en een prednisolonkuur. Na ongeveer 2 dagen werd de pijn minder. Na een weekje was het zo goed als over. voor het eerst sinds lange tijd dat ik deze klacht heb, had ik eindelijk eens geen pijn en dacht ik éven er van verlost te zijn. Dit is inmiddels een aantal weken geleden en de pijn is na het stoppen van de medicijnen helaas weer hevig teruggekomen.

Nogmaals bedankt voor je tip. Ik bel de huisarts deze week nog maar eens en zal nu echt eens vragen voor een verwijzing.

XXX
agirl
BerichtGeplaatst: 10-04-2007 11:45 Reageer met quote

Heb even wat gegoogled en mijn klachten komen er inderdaad mee overeen. Met de 'droge pericarditis'.

Wat ik ook heel opmerkelijk vond was dat er stond op internet: "Er bestaat over het algemeen een hoorbaar soms zelfs voelbaar wrijfgeruis op de borstkas".

Dat heb ik sinds een aantal maanden namelijk ook!(althans, toen viel het me voor het eerst op) Tijdens het ademen voel ik een duidelijke 'brom/ schuur' in de linkerborst, wanneer ik mijn hand hierop leg. Dit had ik dus enkele maanden geleden al bemerkt maar dacht dat het gewoon vastzittend slijm was.

Nouja, ik hou op zelf te dokteren. De afspraak bij de huisarts is inmiddels gemaakt. Ik hou dit forum op de hoogte!
agirl
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 14:59 Reageer met quote

Ik ben inmiddels verwezen door de huisarts. Nog een weekje, dan kan ik al terecht!

Ik heb nog steeds dezelfde klachten, er is niets veranderd. Nog even afwachten dus.
agirl
BerichtGeplaatst: 24-05-2007 18:25 Reageer met quote

Ik ben inmiddels bij de longarts geweest. Er volgen nog een aantal onderzoeken, nog even afwachten dus.
sheryl
BerichtGeplaatst: 10-03-2008 13:26 Reageer met quote

Heel herkenbaar.

Ik heb gisteravond in het ziekenhuis gezeten omdat ik dit sinds een vrijdag had en het niet meer uit kon houden. Het vreemde was dat het er bij het opstaan in eens was.

In het ziekenhuis was er niks te zien op de foto's. Bloed afgenomen, was ook niks mee. Ik ben naar huis gestuurd met een tijdschema voor pijnstillers en spierverslappers. Ze gaan er nu van uit dat het een ribboog is die de spieren klemzetten. Waardoor ik die pijn heb.

Maar mijn klachten zitten dus op mijn rechterborst. Onder de borst en boven de borst. En last van klachten op mijn rug. Niet alleen met ademhalen maar ook drukpijnen. Diep inademen lukt niet. En ook kan ik niet op mijn rug/buik liggen.
BabsVdS
BerichtGeplaatst: 24-03-2008 13:55 Reageer met quote

Hoi Sheryl,

Sinds vanochtend heb ik wat lijkt op wat jij schrijft op 10-03-2008.
Heeft men al iets meer gevonden of laat men het bij pijnstillers en spierverslappers?
Zelf heb ik een (nu niet actieve) hernia in mijn onderrug en daar lijkt de pijn die ik nu heb ook op. Maar ik betwijfel toch dat ik een tweede hernia heb en dan zo hoog in de rug...
Ben benieuwd naar hoe het jou nu vergaat.

groeten,
BabsVdS
sheryl
BerichtGeplaatst: 24-03-2008 15:58 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb er nog steeds last van zo nu en dan. Dus ik ga binnenkort wel terug.

Ik heb ook heel veel last van mijn darmen en hier moet ik binnenkort ook voor terug dus dan kan ik gelijk al mijn klachten bij elkaar daar neer gooien Wink
Chantie_lala
BerichtGeplaatst: 10-10-2011 21:16 Reageer met quote

Hey,

Ik heb ook een aantal van deze symptomen en ben nu echt wel benieuwd wat ik daadwerkelijk heb Sad Ik heb er nu ong. een week last van en dan heb ik het over :
Pijn tijdens (vooral diep ademhalen)In het begin had k erge steken aan de rechterkant onder me borst en een beetje daaronder en nu is het juist naar de linkerkant getrokken.Vooral wanneer k moet LACHEN ! niesen of hoesten is t echt een hell.Verder heb k een beetje een opgeblazen gevoel,voel me moe,slap en rechtop lopen en liggen is echt heeel vervelend.Als k moet lachen krijg k ook opeens steken in me schouder pff.Ze hadden wel al bloed afgenomen en daaruit bleek dat het een ''LICHTE'' ontsteking was.Maar k denk echt dat het wel meer is dan dat Ik slaap nu meestal rechtop enzo en doe eigenlijk niet veel meer.Soms verdwijnt de erge pijn maar dan komt het echt in een klap weer terug mrgoedd t word iets te langdradig volgens mij =( Word er echt gek van grrr

K ben trouwens 18 jaar & weet t gwn even niet meer.K hoop dat iemand echt precies dezelfde klachten heeft als mij En misschien weet wat k hiermee aanmoet.Ben deze week/a anderhalve week al 3 keer naar de dokter geweest en een keer doorverwezen naar t ziekenhuis Mr wanneer ze dan nix kunnen vinden heb ik zo het idee dat ze vinden dat k me aanstel of iets.Mja dat boeit me niet meer k blijf afspraken maken totdat ze echt iets hebben gevonden,want dit kan zo echt niet meer Crying or Very sad
musicwriter
BerichtGeplaatst: 30-09-2012 17:23 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb sinds vorig weekend heel veel zeer aan mijn rechter ribben.
De pijn was onuithoudbaar dus ging ik naar de dokter die verwees mij door voor een rx te laten maken waar dat echter niets op te zien was. Nu heb ik er nog steeds last van, nu heb ik ook ineens problemen met mijn ademhalig heeft iemand een idee van wat ik kan hebben?

Groetjes
Musicwriter
Index > Longziekten > Pijn bij ademen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016