Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Puisten
Auteur Onderwerp: Puisten
aglai
GastBerichtGeplaatst: 10-06-2007 20:57 Reageer met quote

Hoi,

ik ben 21 en ook al ette(r)lijke jaren een acnelijdster. Sowieso wel kut natuurlijk, maar sinds kort ga ik naar de dermatoloog en die heeft me echt een hele hoop voorgeschreven en nu gaat het al een pak beter. Bovenop mijn anticonceptiepil elisa (diane) neem ik androcur en een antibioticum (dat vind ik wel wat minder...) waarvan ik de naam niet meer ken. Hij vertelde ook dat de zon, dus ook zonnebank goed zijn om de pukkels uit te drogen. Nog een voordeel voor ons ras: omdat we zo'n vettige huid hebben gaan de rimpels later veel langer op zich laten wachten. Huj!

groetjes
Ad
yvonneke
GastBerichtGeplaatst: 11-06-2007 11:58 Reageer met quote

ik wou graag weten of biergisttabletten echt helpen bij acne!..ik ben van plan om ze te kopen maar dan wil ik wel graag eerst weten of dat dan wel echt effect heeft..Wink

groetjes, y
anoniemious
GastBerichtGeplaatst: 13-06-2007 14:17 Reageer met quote

Hallo.

Ik heb mischien wel een tip als je puistjes hebt. Klinkt bizar, maar als je het op je puistjes smeert, droogt de huid uit en zo gaan de puistjes dus weg. Helpt wel, maar het is geen wondermiddel.

Succes dermee.

Anoniemious.
reactie op anoniemious
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2007 9:46 Reageer met quote

ja best bizar Wink
wat bedoel je eigenlijk Razz
ben je vergeten te typen denk ik
Rosh
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2007 18:03 Reageer met quote

hallo ik ben Rosh,ik had last van puisten op mijn gezicht.maar nu zijn ze minder geworden,maaaaar ik ze hebben vlekken achter gelaten op mijn gezicht en rug.hoe kan ik ze verwijderen?
sylviaatjuh
BerichtGeplaatst: 14-06-2007 19:03 Reageer met quote

denk dat er tandpasta mee word bedoeld dat droogt inderdaar uit en werd mij altijd vroeger verteld dat dat werkte
Jasma
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2007 19:19 Reageer met quote

Puistjes zijn een vorm van oneffenheid in je heid. Je kunt dit verminderen door goed te wassen en er niet te veel aan te komen. Minder vet en genoeg vitaminen helpen ook. Als je echt een zalf wilt gebruiken. Gebruik dan Clerasil dit is het meest helpende ontsmettings zalf.
LaMeesjee
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2007 19:31 Reageer met quote

wajoooo ik kan egt niet meer tegen ik krijg maar veel puistjes op mijn voorhoofd!!!!! als ik er 1tje weg krabt of zo komen er meer!!! het wordt alleen maar erger!!!
wat moet ik doen??? helppp
MAGHREBIA
GastBerichtGeplaatst: 16-06-2007 22:38 Reageer met quote

Hoi, ik ben een marokkaans meisje van 20 jaar. Al ruim 2 jaar heb ik last gehad van puistjes, het was zo erg. Ik viel elke nacht huilend in slaap en het eerste wat ik deed als ik wakker was, in de spiegel kijken en hopen dat het niet zo heel erg is. In de klas kon ik uren naar de schone gezichten van andere meisjes staren, denkend :waarom ik?. Ik walgde van mezelf, omdat ik er gewoon niet uitzag. Als ik met iemand praatte, dan zag ik gewoon hoe diegene zijn ogen over mijn hele gezicht uitkeek. Ik keek 30 keer per dag in de spiegel, ik zag mijn mooie bruine ogen, mijn volle lippen, mijn kleine lieve neus en mijn natuurlijke wenkbrauwen, maar het was te mooi om waar te zijn. Grote rode bobbels over mijn hele gezicht, vlekken en open gekrabde wonden. Ik heb misschien 600 euro uitgegeven aan producten en behandelingen, niet hielp. Het maakte het alleen maar erger, de ondraagelijke valse hoop. Ik wilde zelfs niet meer naar school, ik heb in totaal 3 weken in het hele jaar gespijbeld. Op een dag kwam ik in gesprek met een hindoestaanse vrouw en zij adviseerde mij een aloe vera plant te kopen en het slijm wat er inzit over mijn gezicht te smeren. Ik was helemaal happy toen ik het hoorde, ik kocht de plant en na 1 week zag mijn gezicht er stukken beter uit! Ik kreeg zelfs aandacht op straat en voelde me zoveel beter. Wat ik hiermee wil zeggen is niet dat je een aloe vera plant moet kopen,maar dat ik wil laten weten dat puisten gewoon echt je gezicht en je imago kunnen verpesten. Het is niet iets wat je kunt negeren want iedereen kan het zien en mensen denken gelijk : gatver, kijk!. Mijn verhaal is niks vergeleken bij wat ik heb meegemaakt, ik stond echt op het punt op zelfmoord te plegen, ik heb gehuild, gebeden en gestreden en heb eindelijk gewonnen. Leer wel van jezelf te houden al is het heel moeilijk om er mee te leven. xxx
boe.
GastBerichtGeplaatst: 17-06-2007 11:46 Reageer met quote

ik heb ook heel erg puistjes, en ik ga morgen naar de dokter voor de pil, maar weet iemand hoelang het duurt voordat je puistjes minder beginnen te worden? toch niet pas na een half jaar ofzo? Confused
brabo
GastBerichtGeplaatst: 17-06-2007 20:50 Reageer met quote

Anoniemmeisje schreef:
weet iemand iets tegen puistjes?


ik zit met tzelfde, heb jij al tips/oplossingen gekregen?? Ik wil er graag vanaf....
Gast
BerichtGeplaatst: 19-06-2007 10:12 Reageer met quote

anoniemaa schreef:
ze hebben nu ook van die pillen he....die sgijnen te helpen en slakken creme helpt goed


is dat zo van die pillen?? weet je hoe ze heten dan?

En bedoel je celltone?? (slakkengel)?

Tjussssss
pukkelhulp
BerichtGeplaatst: 09-08-2007 23:03 Reageer met quote

Bij de een helpt een groot glas karnemelk (kun je als je het niet lekker vind limonadesiroop in doen,smaakt het net Yoghurtdrank)wel iedere dag drinken,mijn moeder zei altijd dat zuiverd het bloed.Bij de andere biergistpillen, het zijn middeltjes die geen kwaad kunnen.De huid zo af en toe schoonmaken met alcohol 70%.Kun je zo bij kruidvat kopen,hielp mij altijd wel,en als je het op een wattenbolletje doet zie je pas hoeveel vuil ervan af komt.Maar dit moet je niet iedere dag doen,zeg maar om de 4 dagen.Ook als er een puistje open is gegaan,even ermee aantippen.Meeters hield ik er altijd uit door eerst de huid te stomen,dan schoonmaken met alcohol en na het verwijderen,nogmaals schoonmaken met alcohol.Geen creme.Heb op de site ook al gelezen iemand erg veel last had van blauw/paarsige bulten,dat zijn volgens mij flinke steenpuisten en misschien wel abcessen.Nooit aankomen!Met het lichaamsdeel in de badedas groen/kastanje gaan zitten,voor 10 minuten.Wat ook helpt kokend water af laten koelen en met redelijk warm washandje eventueel mét de badedas,op de betreffende steenpuist houden,dan word het "rijpen "bespoedigd en op een gegeven moment knapt hij open,of door licht te trekken aan de huis ,nooit duwen,krijg je het vuil er uit.Dat bij de apotheek potje trekzalf halen,dit kun je eventueel ook bijde dokter vragen op recept.Voor de rest de huid van je gezicht goed schoonhouden,wat mij altijd erg goed hielp,was een stuk sebamed zeep Razz dat is zeep die de PH waarde van de huid niet aantast.Mijn zoon gebruikt het nu ook ,en het ziet er al een stuk beter uit.Om de huid (puist uit te drogen )zou je ook zinkoliezalf erop kunnen doen helpt ook goed op de puist uit te drogen.Voor de rest zijn mijn tips op.Veel succes.Dus om het in het algemeen minder te laten worden zou ik karnemelk drinken en de huid smorgens en savonds wassen met sebamed,helpt echt.Biergist hielp mij nooit zo goed.Flesje alcohol om puist schoon te maken of na het verwijderen van meeeters,en zinkoliezalf om een puistje uit te drogen,badedas vind ik meer geschikt voor steenpuisten en abcessen. Razz
mouse
BerichtGeplaatst: 11-08-2007 0:58 Reageer met quote

Ik ben schoonheidsspecialiste en heb mij gespecialiseerd in acne.
Op de eerste plaats zijn er geen wetenschappelijke bewijzen dat acne en voeding iets met elkaar te maken hebben. Acne wordt veroorzaakt door hormonen het is natuurlijk altijd goed om dit huidgebied goed schoon te houden maar aangezien dit een proces is die van binnen komt en zich aan de buitenkant uit zal het niet altijd veel doen. door alcohol 70% op je huid te smeren desinfecteer je de huid wel maar het droogt ook de porie uit waardoor deze als reactie meer talg gaat aanmaken. Als je last hebt van acne bezoek dan de huisarts of huidtherapeut. huis tuin en keuken middeltjes zijn vaak niet de oplossing en zonde van tijd en geld.
Marielle3006
BerichtGeplaatst: 11-08-2007 19:14 Reageer met quote

Een bezoekje aan een accupuncturist kan ook helpen. Vaak gebruiken zij natuurlijke middelen die bij mij erg goed geholpen hebben. En dat terwijl ik er met een sceptische houding heen ging. Bij iedereen schijnt het anders naar buiten te komen, dus misschien wel een probeertip!
Vortex
BerichtGeplaatst: 12-08-2007 10:44 Reageer met quote

Je huid is de plek voor je lymfensysteem om afval te dumpen. Hoe meer afval+talg hoe meer het verstopt en gaat het ontsteken. Dat is een puistje. Mijn tip is: drink veel water en zorg dat je zweet (beweging) op die manier leer je je huid om meer afval kwijt te kunnen zonder te verstoppen. was een keer extra je handen voordat je aan je gezicht zit. Ga op tijd naar bed, relax veel (stress is slecht) en eet gezond.... slecht is: vlees, suiker, zout, kruiden.. zoals chips maar ook roken en chocola... Goed is: sla, groente, vis, noten, fruit, brood, musli.
Zuivel met mate, en vermijd melk.

Vlees is grootdeels goed, maar voor een deel slecht omdat je niet aleen alle cellen van een ander dier eet, maar ook omdat je de afvalstoffen uit die cellen (+hormonen) tot je neemt.

Focus niet te veel op puistjes, als je dat doet ga je eraan zitten of frons je je wenkbrauwen en dat verstopt weer. Denk aan leuke dingen vooral aan de dingen die je wel hebt zoals een gezond lichaam en gezond verstand. Veel belangrijker.
Melissa881
BerichtGeplaatst: 14-08-2007 11:31 Reageer met quote

Hoe doe je dat?? Je er niet te veel op focussen?
Ik weet dat het stom klinkt, maar ik moet er bijna de hele dag aan denken.
Ik ga er ook aan prutsen, nog veel stommer, ik weet het!! Maar ik kan het gewoon niet laten.
Als ik 's morgen wakker word dan ren ik haast eerst naar de spiegel om te kijken hoe ik eruit zie.
Ik wil hier echt vanaf!! Iemand tips???
Willemien
BerichtGeplaatst: 21-09-2007 10:34 Reageer met quote

beste mensen,

pruts er nou niet aan: makkelijk gezegd: mijn kinderen doen dat ook mijn dochter heeft er een op haar neus en mijn zoon pest haar ermee.. weet je er zijn zoveel mensen die het hebben: ik stoor me er niet aan, maaar als je een puber bent is dat nou net wel het geval: ik ga maar eens zo'n camouflagestiftje van dr. van de hoog halen droogt meteen iets uit geloof ik.

Voeding: ach zal wel iets doen, maar je moet toch gewoon eten: vette happen zijn voor niemand goed, maar mijn kinderen eten echt af en toe een patatje, alleen niet iedere week!We gaan er dus geen dieten op los laten mijn zoon zal toch ook goed moeten eten die is met een lengte van 1.84 maar 55 kilo!! wat niet wil zeggen dat ik hem volprop met vette happen...Ik merk ook aan de kinderen dat ze er enorm van balen: die hormonen: slecht afgewerkt door moeder natuur...

sterkte allemaal en laat je niet kisten door die pukkels...
D4rkie
BerichtGeplaatst: 24-09-2007 6:47 Reageer met quote

Ik heb in 2 dagen opeens allemaal puisten op me arm, been en hoofd(onder me haar) gekregen, en de puisten op me rug, buik en gezicht zijn erger geworden(meer) en er zitten er ook wat op me nek. Hoe kan dit? Het ziet er echt niet uit.
Fiel
BerichtGeplaatst: 24-09-2007 19:32 Reageer met quote

D4rkie schreef:
Ik heb in 2 dagen opeens allemaal puisten op me arm, been en hoofd(onder me haar) gekregen, en de puisten op me rug, buik en gezicht zijn erger geworden(meer) en er zitten er ook wat op me nek. Hoe kan dit? Het ziet er echt niet uit.


Zoals al eerder gezegd is hier, kan dit door stress komen. Bedenk eens of er de afgelopen dagen iets gebeurd is waardoor je meer stress zou kunnen hebben gekregen.
Index > Huidaandoeningen > Puisten Bookmark and Share
Pagina 30 van 37  

Vorige  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 35, 36, 37  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016