Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Bevallen met Vaginisme
Auteur Onderwerp: Bevallen met Vaginisme
gustaaf
GastBerichtGeplaatst: 13-02-2006 11:20 Reageer met quote

Hallo Jip,

Bedankt voor je reaktie.
We zijn blij dat we ons verhaal konder delen met anderen. Ook wij vinden veel herkenning op dit forum.
We hopen dat andere stellen kracht putten uit deze succesverhalen.

groetjes,

Gustaaf
Ad
Jip
BerichtGeplaatst: 13-02-2006 19:40 Reageer met quote

Hallo,

Dat komt vast wel goed. Toen ik hier begon wist ik niet dat er zo veel mensen zijn met dit probleem en zo konden we elkaar moed in spreken, verhalen delen en tips geven.

groetjes
Gast
BerichtGeplaatst: 24-08-2006 17:08 Reageer met quote

hallo,

ik zie dat het al een tijd geleden is dat op dit topic nog gepost is, maar heb het met veel belangstelling gelezen. Ik ben 24, 40 weken zwanger en heb ook last van licht vaginisme. Ik ben wel gewoon zwanger geworden - door gewoon te vrijen. Maar het lukt ons niet vaak om met penetratie te vrijen, omdat het ook vaak te pijnlijk is voor mij. Ook ik heb in mijn jeugd wat dingen meegemaakt - geen verkrachting - maar wel ervaringen die zich op mijn lichaam en vagina hebben opgeslaan.

Nu heb ik toch een tip voor vrouwen met vaginisme - of toch met een lichtere vorm zoals ik - bij ernstigere vormen weet ik niet of het kan. Ik ben een paar weken geleden met perineum-massage begonnen als voorbereiding op de bevalling. Daardoor zou je minder kans op inscheuren krijgen. Het is een massage waarbij je met je duim en wat speciale olie (perineummassage olie van Weleda) de ingang van je vagina masseert. Je gaat daarbij een 4-tal centimeters in je vagina. De eerste keer vond ik dit erg pijnlijk en voelde het heel branderig aan. Maar het werd met elke massage minder pijnlijk. Ik heb nu een paar dagen geleden weer gevreeƫn, en mijn vriend kon mij penetreren, en het deed echt veel minder pijn als anders. (als het pijn doet, vraag ik meestal ook om te stoppen)
Mijn vagina masseren was ook iets wat een emotioneel lichaamstherapeute mij had aangeraden. Het is daarbij belangrijk dat je met je gevoel en met je adem naar de pijn toegaat. Op die manier breng je weer 'leven' in de 'emotioneel' afgestorven delen van je lichaam - ook al is het niet altijd prettig. Letterlijk zorgt de massage er ook voor dat de vagina en bekkenbodemspieren meer doorbloed geraken, waardoor ze elastischer en minder gespannen worden.

Misschien het proberen waard... laat me weten of iemand hier ook ervaring mee heeft.

groetjes
Jip
BerichtGeplaatst: 24-08-2006 18:54 Reageer met quote

Hoi Hoi


Ja dat is mij ook aangeraden, persoonlijk past het helemaal niet bij mij en vind ik het helemaal niks!! Maar dat ben ik.
Het is zeker een goeie tip hoor en erg fijn dat je er baat bij hebt. Ik ben zelf ingeknipt dus op dat gebied had het voor mij weinig uit gemaakt maar hopen dat het bij jou verder ook helpt en bij anderen.

groetjes
anoniem104
GastBerichtGeplaatst: 27-09-2006 20:06 Reageer met quote

hallo,
ben 25 jaar en vaginistisch. Gelukkig heb ik een hele lieve man die mij begrijpt. Ik wil graag weten bij wie het is gelukt, om via een normaal plastic spuitje (verkrijgbaar bij de apotheek) zwanger te raken???

groetjes S. A.
Jip
BerichtGeplaatst: 28-09-2006 9:57 Reageer met quote

Nou als je alles leest en het onderwerp ik heb vaginisme en wil zwanger worden kan dat? zie je veel verhalen bij mensen die zo zwanger zijn geworden.

Ik ben inmiddels zwanger van de 2e en met een spuitje en slangetje (zelfinseminatie ) zwanger geworden.

groetjes Jip Wink
anoniem104
GastBerichtGeplaatst: 30-09-2006 16:20 Reageer met quote

Jip schreef:
Nou als je alles leest en het onderwerp ik heb vaginisme en wil zwanger worden kan dat? zie je veel verhalen bij mensen die zo zwanger zijn geworden.

Ik ben inmiddels zwanger van de 2e en met een spuitje en slangetje (zelfinseminatie ) zwanger geworden.

groetjes Jip Wink
hoi Jip,
heb nu idd alle verhalen gelezen, en hoop dat ik ook ooit net als jij een wonder mag krijgen... Rolling Eyes
Jip
BerichtGeplaatst: 30-09-2006 21:01 Reageer met quote

Tuurlijk! houd moed, het kan en jouw tijd komt ook echt wel hoor, ik zat net zoals velen als jij ook in die posititie dat ik dacht het nooit te zullen ervaren.

komt goed echt wel, spreek je vast nog wel hier of ergens anders.

groetjes xxx
sara dylan
BerichtGeplaatst: 31-10-2006 11:03 Reageer met quote

Hoi allemaal. Ik ben heel erg blij met dit forum. Ikd acht altijd dat ik de enige was. Ik wil ook heel graag zwanger worden. Ik heb spuitjes gehaald bij de apotheek. Hoe diep moet je zo'n spuitje dan doen, hoe weet je dat het goed is? En doet dat dan geen pijn? Ik kan niet eens een uitstrijkje laten maken of een tampon in doen.. En hoe kom je aan zo'n slangetje? Ik kan niet naar de huisarts want daar is mijn man mee bevfriend, gaan wel een skieen en mijn man wil niet dat de huisarts hiervan iets weet. Alvast heel erg bedankt voor reacties liefs. S.
Jip
BerichtGeplaatst: 31-10-2006 11:37 Reageer met quote

He Sara Dylan


Zie item ik heb vaginisme en wil zwanger worden kan dat?

Daar staat alles op, als je het niet kan vinden wil ik het je gerust uitelggen hoor maar anders word het zo dubbel allemaal.

groetjes
NoNick
GastBerichtGeplaatst: 23-03-2007 12:46 Reageer met quote

Dag,

ik heb ook een tijd van "vaginisme" achter de rug..

ongeveer 6-7 maanden konden mijn man en ik geen normale geslachtsgemeenschap hebben.. heb me heel lang schuldig gevoeld.. was een moeilijke tijd voor ons beiden.. hij moest mij troosten maar ook eigen verlangen onderdrukken..
met alternatieve handelingen probeerden wij toch telkens intiem bij elkaar te zijn..

toen bleek dat ik zwanger was.. hier kijk je natuurlijk raar van op.. mijn man was nog nooit helemaal in me kunnen komen.. maar een keer ongeveer tot de helft.. dat was ook de eerste keer dat hij in mij kon klaar komen..

geslachtsgemeenschap was voor mij alleen maar een pijnlijke boel.. maar nadat ik hoorde dat ik zwanger was heb ik mij zelf toch gedwongen om echt gemeenschap te hebben.. en dat lukte.. met elke keer ietsjes minder pijn..

ik hoop dat ik na mijn bevalling pijnloos gemeenschap kan hebben.. dit is mij wel verteld door een gyneacoloog..
Jip
BerichtGeplaatst: 23-03-2007 18:25 Reageer met quote

He NoNick


Dat je kan bevallen van een heel mensje zegt niks over het verlost zijn van vaginisme, dus dat is niet helemaal eerlijk dat de gyneacoloog dat zo zegt, het kan wel en komt ook voor mara niet bij iedereen. Hoop het wel voor je en fijn dat het via de ''normale'' weg zo is gelukt, van harte met je zwangerschap!

groetjes Jip Wink
even posten
GastBerichtGeplaatst: 26-05-2007 19:07 Reageer met quote

Ik reageer even, al is het weer een aantal maandjes terug dat er gepost is.
Ik heb zelf vaginisme en heb nog nooit, zelfs niet half, penetratie gehad. Gelukkig is mijn man echt super geweldig en dwingt hij me nergens toe.
Ik ben 29 weken geleden gestopt met de pil omdat dat de vochtigheid tegen kon gaan. Ik ben nu 29 weken zwanger...
Geheel tegen mijn verwachting in, een enorme wensvervulling, en nog steeds een groot wonder noem ik het. Mijn man's zaad was dus sterk genoeg om helemaal vanaf de vaginamond naar binnen te zwemmen. Dat kan dus ook nog.
Ik ben erg blij met dit topic, want vooral het begin heeft me erg veel rust gegeven over het bevallen. Ik hoop ook net als de anderen dat de gemeenschap wellicht zal gaan lukken na de bevalling.
De tip van de massage ga ik navragen bij mn verloskundige, misschien dat het helpt.

Alsnog bedankt voor al jullie reacties.

Nog een vraagje, Jip, als ik vragen mag, is de penetratie bij jou minder pijnlijk geworden na de bevalling?
Jip
BerichtGeplaatst: 27-05-2007 17:12 Reageer met quote

Hoi


Ik ben inmiddels bevallen een week geleden van mijn 2e kindje, door middel van zelfinseminatie, 1x penetratie gelukt toen ik bevallen was van de 1e daarna nooit meer.

wat fijn dat je zo zwanger bent geworden, van harte!

groetjes Jip
Gast
BerichtGeplaatst: 30-05-2007 13:49 Reageer met quote

Even een vraagje voor de vrouwen met vaginisme die al bevallen zijn. Ik moet normaal binnen zo'n tweetal weekjes bevallen van mijn eerste kindje. Heb jaren vaginisme gehad, maar middels bekkenbodemtherapie dit voor een groot deel kunnen wegwerken. Kan nu tampons gebruiken en penetratie lukte, mits wat geduld, ook. Ik ben dus op de 'gewone' manier zwanger geworden. Maar door mijn zwangerschap hebben we al een hele tijd geen penetratie meer gehad, omdat ik gewoon te moe was om me ervoor in te spannen. Gisteren bij de gyn GBS-screening gehad en ik verkrampte helemaal. Heb uiteindelijk het staafje zelf mogen inbrengen en dan lukte het wel. Maar nu heb ik zo'n schrik voor het toucheren tijdens de bevalling. De gyn raadt een epidurale verdoving aan om dit allemaal makkelijker te maken, maar ze zei er wel bij dat er voor de verdoving wordt geplaatst, waarschijnlijk toch wel al eens zal moeten getoucheerd worden, gewoon om te checken of de bevalling echt wel begonnen is. Wat als dit niet lukt?? Ik heb er eigenlijk best wel schrik voor.
Jip
BerichtGeplaatst: 30-05-2007 19:24 Reageer met quote

Hoi Hoi


Toucheren hoeft helemaa niet, ik ben bevallen zonder bij de 2e, je voelt zelf heel goed aan. Bij de eerste hebben ze van alles in gebracht tijdens persweeen en ik heb niks gevoeld wat ze hebben gedaan, de weeen doen namelijk meer zeer en dan maakt niks je uit als het kind er maar uit komt. Maak het maar eens bespreekbaar dat het ook zonder kan.

De natuur doet zijn werk en je kan het in principe alleen af.

groetjes
Natalia
GastBerichtGeplaatst: 04-06-2007 16:11 Reageer met quote

Kan iemand mij een gynaecoloog aanraden die ervaring heeft met vaginistische vrouwen. Ik ben woonachtig te Gent.
Jip
BerichtGeplaatst: 04-06-2007 18:37 Reageer met quote

sorry ik weet alleen een seksuoloog in Zutphen. Misschien ziekenhuis bellen en er naar vragen waar het dichts bij jou iemand zit zij weten dat vast wel.
Caro44
BerichtGeplaatst: 09-07-2007 12:06 Reageer met quote

beste lezeressen met vaginisme of soortgelijke klachten,

jaren geleden toen ik voor het eerst met mijn (inmiddels man) vriendje gemeenschap wilde hebben lukte dat ook niet.
Na de huisarts bij de gynaecoloog terecht gekomen. Hij heeft mij hulsjes van spuiten in allerlei maten meegegeven tot en met uiteindelijk een soort glazen stompe buisje.
Het advies was om met een beetje zwitsal baby-olie rustig 's avonds en 's ochtends in bed eerst de kleinste maat in te brengen en te laten zitten tot de pijn wegzakt. Eruit halen en opnieuw. Dit blijf je doen en opvoeren qua grootte tot het minder tot geen pijn meer doet.

Je hebt hierbij zelf de controle en je merkt dat je langzaam bewust en onbewust begint te realiseren dat je 'het kunt' en je begint je dus ook minder aan te spannen.

Het heeft bij mij geholpen, dus hopelijk ook voor meer vrouwen?

Overigens een andere tip, mocht je problemen hebben met tampons, de tampons van ob met inbrenghuls zijn een stuk prettiger en makkelijker in te brengen (de normale krijg ik ook niet naar binnen). Ik denk dat vaginistische klachten ook vaak samen gaan met droogheid, maar dat is mijn persoonlijke diagnose, waardoor 'normale' tampons zeer pijnlijk zijn om in te brengen.
Jip
BerichtGeplaatst: 09-07-2007 18:26 Reageer met quote

Hoi Caro


Dat zijn papilotten die jij bedoeld, dit word ook vaak bij een seksuoloog meegegeven om te oefenen.

Ik denk dat vaginisme heel breed is en onder andere wat jij zegt bij sommigen door droogheid komt. bij een ander kopje hier is 1 meisje er vanaf gekomen met behulp van gleimiddel. Bij andere werkt dit weer niet en bij weer een ander is het puur psygisch, dus droogheid kan een onderdeel ervan zijn inderdaad.


groetjes
Index > Zwangerschap > Bevallen met Vaginisme Bookmark and Share
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016