Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > leververvetting
Auteur Onderwerp: leververvetting
saja
BerichtGeplaatst: 03-10-2006 19:09 Reageer met quote

wie heeft er ervaring met leververvetting?
bedankt alvast
gr saja
Ad
anoniem 1
GastBerichtGeplaatst: 05-10-2006 18:38 Reageer met quote

wat wil je weten er over
saja
BerichtGeplaatst: 05-10-2006 19:54 Reageer met quote

Hoi Anoniem,
Ik ben deze week naar de internist geweest omdat ik een lever-waarde verhoogd heb( gamma gt ) en er is een echo gemaakt en er was wat vervetting te zien...ik heb zelf wel wat op internet proberen op te zoeken, maar de meeste vragen zijn toch wel..hoe krijg je het...is het ernstig...wat kan ik beter wel of niet doen enz....omdat het bezoekje vrij snel ging bij de internist had ik geen tijd gekregen voor deze vragen...die verhoging van het gamma gt is eigenlijk per toeval aan het licht gekomen bij de fertiliteitsarts, ik ben namelijk al een aantal jaren onder behandeling hierbij i.v.m kinderwens..ik ben dus op zoek naar allelei info ...ik moet over 4 weken terug komen bij de internist voor de uitslag van de bloeduitslagen...hij heeft namelijk deze week een aantal buisjes bloed laten afnemen voor allerlei test, ook mag in in deze periode niet verder met de hormoonbehandeling waar ik mee bezig was om zwanger te worden.
Ik hoor wel van je hoop ik
gr saja
anoniem 1
GastBerichtGeplaatst: 05-10-2006 20:58 Reageer met quote

ok. bij is door een ongezonde levens stijl gekomen je kan wel raden waardoor .alcohol en slechte voeding [ik ben mannelijk] moet gezonder leven .als ik dit kan volhouden wordt die vervetting van zelf minder en kan zelfs weg gaan . bij jou zal het andere oorzaken hebben met die hormonen enzo maar daar zal je zeker uitleg van krijgen en anders gewoon om vragen want het kan fatale gevolgen hebben . ik weet er ook niet meer van af dus volg mijn huisarts zijn raad op dan moet het wel goed gaan . gr anoniem 1
saja
BerichtGeplaatst: 06-10-2006 11:08 Reageer met quote

hoi anoniem,

ik drink bijna nooit dus dat zal bij mij niet de oorzaak zijn dnek ik, wel heb ik overgewicht..op internet staat dat dat een oorzaak kan zijn...ook mensen die diabetes hebben kunnen last krijgen van leververvetting..en aangezien het bij mij in de familie voor komt wordt ik daar nu ook op getest..
ben eigenlijk best wel bang...is het zo ernstig ja dat het fataal kan zijn...
gr saja
anoniem 1
GastBerichtGeplaatst: 06-10-2006 15:10 Reageer met quote

hee saja hoe ernstig het is is aan de vervetting bij jou is het een lichte vetlever dus nog geen probleem maar hou het in de gaten.... bij mij. ik zeg wel alcohol maar ..heb erg veel medicijnen geslikt dat dat is ook een oorzaak had veel pijn in me rug en hoofdpijn slikte veel brufen en paracetamol met codine. dat is niet bevordelijk voor je lever ..... maar ga gerust naar je huisarts die weet daar veel meer van af dan ik en schaam je er niet voor om het te vragen want het lucht echt op als hij je kan vertellen wat je er aan kan doen . groeten anoniem 1 [ het overkom je. je kan er van genezen als je maar aan de regels houd ]
saja
BerichtGeplaatst: 06-10-2006 19:27 Reageer met quote

hoi,
ja ik las ook dat je bij veel medicijngebruik inderdaad ook last kan krijgen van vervetting..ik denk dat ik volgende week inderdaad maar eens naar mijn huisarts ga, misschien kan hij mij meer vertellen dan de internist, want dat was echt een supersnel bezoek..heb nu nog allemaal vragen die ik eigenlijk aan de internist wilde vragen..eigenlijk best wel stom vind ik!
De internist heeft verder ook niet gezegd dat het heel ernstig was...dat moet hij toch wel doen als dat zo is neem ik aan....maar goed ik wacht af, bedankt voor je info!
gr saja
Marja
BerichtGeplaatst: 07-10-2006 7:41 Reageer met quote

Hoi Anoniem

2 en een half jaar geleden,heb ik ook van mijn internist te horen gekregen dat ik een vervette lever heb.
In mijn familie komt ook diabetes voor.Heb hier iegenlijk verder niet veel aandacht aan besteed maar ik word idd regelmatig op diabetes gecontroleerd.
Ik heb aan jou de vraag wat zijn jou tips in voedsel,en wat doe jij zoal om het te verminderen,ik ga er ook maar voor naar de huisarts om dit te vragen,maar iemand met ervaring,is natuurlijk een veel betere optie. Idea

Wie weet kun jij mij wel helpen,met goede tips. Wink

Saja ,mijn internist heeft ook niet veel verteld hierover.
Wel dat ik diabetes kan worden en daar houd het bij op zo ongeveer.Maar dat is ook ernstig.

Nou saampjes misschien kunnen we elkaar wel helpen.
groetjes Mar
Marja
BerichtGeplaatst: 07-10-2006 8:04 Reageer met quote

Hoi Saja

Ik heb even bij je profiel gelezen,en kwam ook tegen dat jij overgewicht hebt,dat heb ik namelijk ook.
Hoe is dat bij jou,komt het door ongezond eten?
Ik vraag dit omdat ik voor mijn gevoel niet ongezond eet.
Ik heb ook veel dorst drink heel veel water.

Denk jij dat dit door die vervette lever komt?
Anders moet ik zeker hiermee aan de bel gaan trekken bij mijn huisarts.Ik vraag dan ook gelijk naar de waardes van mijn lever.
Zou het fijn vinden om met je hierover te praten.
Heb namelijk allemaal vage klachten,en er totaal niet bij stil gestaan dat het hierdoor zou kunnen komen,ik hobbel maar gewoon door. Rolling Eyes

Groetjes Marja
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 07-10-2006 8:50 Reageer met quote

Marja,

Ik weet niets van leververvetting, maar veel dorst en eventuele klachten bij het plassen zouden ook kunnen duiden op suikerziekte. Het is toch wel ff zaak om naar de ha te gaan.

Gr,t
Anita
anoniem 1
GastBerichtGeplaatst: 07-10-2006 11:36 Reageer met quote

hee marja heb je al een tijd last van die dorst zo ja kan het zijn dat je suiker kan hebben zeg niet dat je het hebt maar zijn in grote lijnen de tekenen van suiker wat gepaart kan gaan met een vetlever [ naar de huisarts dus] en ja je zal wel naar een voedings deskeundige worden gestuurt als je deze symthonen hebt aleen ik heb geen suiker .maar wel dieeten en m'n gewicht omlaag en sporten heeft een posetief effect op de herstel naar een gezonde lever .
saja
BerichtGeplaatst: 07-10-2006 20:31 Reageer met quote

hoi marja,
fijn dat we hier over kunnen praten in dit forum!
ik heb dus afgelopen week te horen gekregen dat ik een lever vervetting heb...die internist heeft mij verteld dat dit voorkomt bij mensen die suikerziekte hebben, bij mensen die overgewicht hebben en bij mensen die een te hoog cholesterol gehalte hebben....ik ben eigenlijk per toeval bij de internist terecht gekomen ( ben doorgestuurd door een fertiliteitsarts ). Ik heb eigenlijk zo niet heel veel last ergens van..soms een wat zeurderige pijn in de bovenbuik, maar ik had dus een verhoogd gamma gt ( leverwaarde ) vandaar dat de fertiliteitsarts mij doorstuurde naar een internist..de internist heeft bloed afgenomen voor nog meer test nu o.a. suiker, schildklier enz enz..ook natuurlijk alle leverwaarden!
Het kan dus goed zijn dat ik idd suiker heb omdat het veel in de familie voorkomt en ik toch wel wat vage klachten heb...veel dorst ( vooral als ik net wakker ben ) soms duizelig.
Maar het kan dus ook goed dat die leververvetting komt door het overgewicht...ik ben nu al wel 10 kilo kwijt maar ik ben er nog lang niet...probleem is dat ik het meeste vet op mijn buik heb...hoe het overgewcht is gekomen is moeilijk te zeggen...ik was altijd al wel flink, en echt heel ongezond eten doen we ook niet anders was mijn vriend ook wel dikker geweest...is denk ik combinatie van verschilende dingen..maar goed het is nu voor mij nog even afwachten wat er verder uit de bloeduitslagen komen...hoe kan het eigenlijk dat ze er bij jou niets mee doen...je zegt dat je het al 2,5 jaar weet...is daar nooit wat mee gedaan...
groetjes saja
saja
BerichtGeplaatst: 08-10-2006 10:03 Reageer met quote

hoi marja,
ik schrijf wel even weer verder onder dit kopje ok!!
goh als ik jou verhaal lees hebben we echt bijna alles hetzelfde...ik heb alleen niet de steken in mijn bovenbuik...wel heb ik ook al jaren dat mijn schildklier erg langzaam werkt....en ook heb ik 6 jaar geleden een ongeluk gehad waar ik een whiplash aan overgehouden heb....met de schildklier heeft mij huisarts eigenlijk nooit wat mee gedaan, maar de internist waar ik afgelopen dus was heeft ook daar bloed voor laten afnemen, ook even afwachten dus wat daar uit komt...ik zal even uitleggen hoe ik erachter kom dat ik een vervette lever heb...ik ben nu al 3 jaar onder controle bij de gynacoloog i.v.m. kinderwens, helaas heeft moeder natuur niet meegewerkt en werden we naar 3 jaar doorgestuurd naar een fertiliteitsarts, en van daaruit zouden we gaan beginnen met een hormonen kuur, dit was dus afgelopen juli!
De fertiliteitsarts heeft toen bloed laten prikken ( gewoon standaard ) en daar kwam dus die lever afwijking uit...toen heeft ze me nog een verwijzing meegedaan voor bloedprikken, maar dan specifieker gericht op de lever...en daar kwam dus uit dat mijn gamma-gt verhoogd is ( waarde van 305 )...aangezien de fertiliteitsarts hier niet genoeg over weet heeft ze dus advies bij een internist gevraagd, en nu was die afspraak dus van de week bij hem. Het rare is dat ik bij een routine bloedonderzoek van mij huisarts in 2004 ook al die gamma gt verhoogd had..mijn huisarts heeft mij ook al toen doorgestuurd naar een internist, toen hebben ze een echo gemaakt, maar toen heb ik niets te horen gekregen wat het was en wat ik moest doen enz..ze hebben ook niet gezegd dat ik onder controle moest blijven of wat dan ook...vind ik echt raar en als bij de volgende afspraak ga ik dat ook wel zeggen! nou dat was zo'n beetje het hoe en waarom van alles...eigenlijk ben ik dus niet bij de internist terecht gekomen omdat ik zoveel pijn ergens had ofzo..allemaal per toeval eigenlijk..omdat de internist zoveel laat onderzoeken nu moet ik 31 oktober terug komen voor de uitslag...weet je wat ik een beetje eng/raar vond...ik vroeg krijg ik die uitslag telefonisch of moet ik weer komen...toen zei hij dat ik terug moest komen voor de uitslag en kijken wat we dan gaan doen...dan heb ik alweer zoiets van zo het zo erg zijn????? Mijn vriend is gelukkig vrij nuchter en zegt ook steeds...als er wat is laten ze niet pas over 5 weken terug komen en dan hadden ze al lang iets gedaan...dat geeft me dan wel weer wat rust hoor...maar toch echt rustig ben ik er niet onder...of stel ik me nu echt aan....nou wat een verhaal dan he....ik hoor snel weer van je
gr saja
Marja
BerichtGeplaatst: 11-10-2006 15:33 Reageer met quote

Hoi Saja

Ik ben bij de internist terecht gekomen omdat ik geen iede had naar wie ik toe moest.Ik heb eigenlijk een paniek brief naar de internist geschreven omdat ik ontzettende pijn in mijn arm en schouder had,en dacht dat dit een hormonale reactie was.
Buiten dat mijn schildklier stil staat nooit iets gemankeerd alleen maar die schouder,nek maar dacht ook dat dit kwam door die whip las.
Deze internist heeft mij onderzocht echo lever en de rest longen.

Als je in behandeling bent bij een internist doen ze eigenlijk alles op afspraak,de uitslagen.Nooit telefonies.
Dus ik denk dat je je daar niet druk over hoeft te maken.
Ik weet wel dat je met een vervette lever,hoge kans hebt op zwangerschapszuiker.De rede dat hij mij dit vertelde hou ik liever voor mij zelf.

Maar weet je Saja je moet nooit denken dat je jezelf aan steld hoor.Dan moeten ze in het ziekenhuis maar eens wat duidelijker worden.
Ik heb zelf al een hele ziekenhuis tocht achter de rug dus heb op dit moment niet zo'n zin om weer in die molen terecht te komen.
Met mijn oksel gaat het goed,de litteken verdikking moet als het goed is in een half jaar weg trekken.Dus ik hoef niet meer terug te komen bij de chirurg.
En die afspraken in het ziekenhuis staan vaak veel te ver uitelkaar,belachelijk hoor die wachttijden.Ik moest iedere maand naar mijn internist en dat was een maandelijkse controlle,voor uitslagen mocht ik meestal de week erop komen.Ik vind dat jij erg lang moet wachten.
Vreemd.Maar ieder ziekenhuis is anders.
Ik schrijf weer snel.Weet je ik ga nu ook even terug kijken wat ik perongelijk bij whiplash geschreven had ook bij jou.
Stom was dat hé ik was nog niet ingelogd,en als je dan inlogd ga je naar de start pagina en klikte perongelijk die andere aan en ging spontaan onder jou naam schrijven .Was pure toeval.

Groetjes Mar
saja
BerichtGeplaatst: 16-10-2006 11:07 Reageer met quote

hoi marja,
goh wat een verhaal zeg bij jou..dat je uit jezelf zeg maar een brief hebt geschreven naar de internist...heel dapper van je vind ik.
ja ik vind ook dat ik lang moet wachten voor de uitslag, de internist zei ook wel kom over 2 a 3 weken maar terug , maar toen ik een afspraak bij de secetaresse moest maken daarvoor was er niet eerder plek dan over 4 weken...maar goed het is nu nog 2 weken:)
het is wel raar nu hoor...het is nu al 2 weken geleden en nu pas ben ik iets wat geruster..ik heb nu echt zoiets van ...als het ernstig was hadden ze me heus nu wel een keer gebeld...ze hebben die bloeduitslagen allang binnen lijkt me...dus in dat opzicht ben ik niet meer zo paniekerig...snap je..nou ik hoor van je
gr saja
Marja
BerichtGeplaatst: 16-10-2006 16:51 Reageer met quote

Hoi Saja

Was ik nog vergeten te schrijven,het is wel knap van je dat je tien kilo bent afgevallen,en bij mij zit het vet dus ook op mijn buik.Ik wil ook graag afvallen,en ga er toch ook maar weer achteraan of ik naar een dieettiste kan,via mijn huisarts.
De pijn in mijn rechter zij gaat nu wel erger worden,moet ik maar wel mee naar de huisarts.Pfff ben pas heel erg verkouden geweest,en erg veel energie heb ik nu ook niet.
Dat schommeld ook heel erg soms barst ik van de energie,en de andere keer ben ik zo ontzettend moe.
Ben blij voor je dat je niet meer zo paniekerig bent,ik denk ook inderdaad,dat als de uitslag niet goed zou zijn geweest,zij jou wel gebeld zouden hebben.Nou en nu is het al bijna eind oktober.Maar het is ook prettig als je de uitslag met je internist kunt bespreken.Het beste kan je thuis een briefje maken met wat je eventueel zou willen vragen aan hem.
Meestal vergeet je de helft, en als je dan daar weg bent moet je er weer mee wachten,tot de volgende afspraak.Als die nog zou komen.
Ik laat ook wel weten hoe het straks met mij gaat .Ik moet er nu gewoon wel mee naar de dokter gaan.

Groetjes Marja
saja
BerichtGeplaatst: 18-10-2006 16:21 Reageer met quote

hoi marja, ik zou als ik jou gaan wel even naar je huisarts gaan voor die pijn in je rechterzij. een goeie tip van je om ee briefje te maken voor als ik er straks heen moet..heb sowieso een vraag waarom ze in 2004 er niets mee hebben gedaan...toen had ik ook al een verhoogde leverwaarde enben toen ook al naar een internist geweest..baal er echt van dat ik ook nu moet stoppen met de hormonen ( ivm zwanger schaps wens )
maar goed dat hoor ik dan nog wel, ben trouwens gister even naar mijn huisarts geweest ivm uitslag op mijn armen...heb ook even gevraagd of hij toevallig al een uitslag had van het bloedonderzoek...dat had hij niet dat kreeg hij ook pas na die tijd..maar hij gaf wel aan dat het nu 2 weken geleden is dat ik bloed had geprikt en dat als er wat zorgwekkends was geweest, ik dat al wel had gehoord..dat luchtte wel wat op moet ik zeggen
nou hoop dat je pijn wat minder wordt voor je!
gr saja
saja
BerichtGeplaatst: 02-11-2006 10:06 Reageer met quote

hoi, nou gister naar de internist geweest en alle bloeduitslagen waren goed...alleen de gamma gt was nog wel iets verhoog, maar wel stukken minder..gelukkig maar..het is dus alleen de leververvetting waardoor ik die leverwaarde wat verhoogd heb..en dan kun je dus alleen maar verlagen door af te vallen..ik was de afgelopen tijd al wat kilo's verloren, dus waarschijnlijk heeft dat gelijk effect gehad omdat die waarde nu ineens lager was....
groetjes saja
u282015
BerichtGeplaatst: 05-11-2006 15:36 Reageer met quote

Hey iedereen
Ik ben Jenny en heb ook last van die zeurende pijn rechts.
Ik heb ook overgewicht (zonder zeveren mag ik gerust 35 kg kwijt spelen). Heb mijn bloed moeten laten nakijken omdat uit t 1st onderzoek bleek dat mijn ijzer te hoog was (195 ipv ts 50-150). Dachten ze dat ik 'hemochromatose' had (ijzerstapelziekte). Opnieuw 5 buisjes bloed laten afnemen om het allemaal goed na te gaan. Toen kwam het boven dat mijn leverwaarden sterk verhoogd zijn. Namelijk de SGOT die is 130 en moet ts 10-30 liggen en de SGPT die is 230 en moet ook ts 10-30 liggen. Ik zit dus degelijk met de bibber.
Er was op de echo die de specialist had gemaakt (toen ik geweest ben voor n darm (endoscopie), wat vet aan de lever te zien. Mijn 1st vraag was dan direct of t mogelijk was dat ik kanker had (mijn grootste angst), maar dat was niet zo.
Mijn vraag is of er iemand van jullie ooit zo n hoge waarden heeft gehad of heeft, en wat je moet doen om dat te verbeteren?
Grtjs en succes
Jenny
saja
BerichtGeplaatst: 06-11-2006 10:14 Reageer met quote

hoi jenny,

zoals je hierboven kunt lezen uit mijn verhaal had ik dus ook verhoogde leverwaarden, bij mij was de gamma gt verhoogd, die zat op 305, normaal gesproken mag die tussen de 0-40 liggen..ook is er toen een echo gemaakt van de lever en daar was wat vervetting op de zien...ik ben de fagelopen tijd ook helemaal onderzocht, maar er kwam gelukkig niets verontrustends verder uit...mijn internist zegt dat de vervetting komt van mijn overgewicht, ik mag ook echt wel zo'n 20 kilo eraf hebben...ook kan de vervetting komen van het vele gebruik van medicatie of alcohol gebruik, dat was namelijk het eerste wat ze aan mij vroegen in het ziekenhuis.
Ik heb mezelf nu voorgenomen om nu ECHT te gaan afvallen!!
Over 3 maanden moet ik weer naar de internist.
groetjes saja
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > leververvetting Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016