Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > wortelkanaalbehandeling
Auteur Onderwerp: wortelkanaalbehandeling
adesterke
BerichtGeplaatst: 18-09-2006 15:54 Reageer met quote

hallo ik heb een week of 8 geleden een wortel kanaal behandeling gehad nu nog steeds drukpijn heeft iemand hier ervaring mee ik heb ook antibiotica hier voor gehad maar daar kon ik niet tegen ik hoop hier antwoord op te krijgen bedankt hier voor groeten van alie
Ad
Rude
BerichtGeplaatst: 18-09-2006 19:54 Reageer met quote

Heb ik ook gehad!
Mijn tandarts vond dat ook geen prioriteit.
Ik heb na twee weken meteen dan maar avond/nacht tandarts gebeld en het is heel simpel...
Kies moet weer open geboord worden, noodvulling eraf.
Bloed gaat er dan uit, want het is gewoon de druk van bloed wat eruitmoet.
Goed op nieuw schoonmaken en opnieuw een noodvulling erin en dan weer een maand wachten op de definitieve vulling!

Pijnstillers helpen niet!! Ik nam wel 5 x 600mg Ibuproven!!
Ik zou met SPOED nu naar de tandarts gaan, des te lekkerder slaap je daarna.
Ik heb ieder geval nog nooit zo lekker geslapen na die nachtbehandeling!
Ben ook snel daarna overgestapt naar die andere tandarts, ik vond het belachelijk dat mijn eigen tandarts GEEN tijd had voor mij om dit met spoed te behandelen.
adesterke
BerichtGeplaatst: 18-09-2006 20:41 Reageer met quote

bedankt voor je reactie ik zal het overleggen met mijn arts groetjes
Bastiaan
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 22:01 Reageer met quote

Als je lang na die behandeling nog pijn hebt.. een week ofzo dan is het kanaal niet goed schoongemaakt.
Er zit nog steeds een ontsteking.

Het is een secuur werkje en kan niet even snel afgeroffeld worden bij de tandarts.
Het kanaal moet goed uitgeveild worden met steeds dikkere vijlen totdat al het vuil eruit is.
En dan ook zo diep mogelijk tot onder in de wortel.

Als het goed schoongemaakt is ben je er zo van af.
sterkealie
GastBerichtGeplaatst: 27-11-2006 22:42 Reageer met quote

ik ben dus naar de kaak chirurg geweest en hij kon niets vinden zag er allemaal goed uit, na 4 maanden nog steeds last geen erge pijn maar een beetje drukkend naar mijn neus toe, ik ben ook naar een andere tandarts geweest, maar die vond het er goed uit zien ik begrijp er niets van, is er nog iemand die daar last van heb, en hoe lang al ,groetjes alie
adesterke
BerichtGeplaatst: 07-02-2007 9:02 Reageer met quote

hallo ik heb met julie vorig jaar dus die behandeling gehad ik heb nog steeds last en er is niets te vinden volgens tandarts en kaakchirurg heeft iemand dit ook meegemaakt groetjes alie
mmg
GastBerichtGeplaatst: 13-06-2007 14:30 Reageer met quote

Heb twee wortelkanaalbehandelingen gehad Crying or Very sad . Bij de eerste is de behandeling afgerond en heb ik nog steeds pijn in de kaak en de tweede is gelukkig nog open en doet ook nog pijn. Wie heeft hier ervaring mee? Heb geen antibiotica gekregen, de tandarts vond dat niet nodig ... helpt toch niet, was zijn mening Shocked .

Wie herkent dit? Zou het wortelkanaal niet goed schoongemaakt zijn? De tandarts is met beide kiezen wel drie kwartier bezig geweest om ze schoon te maken Confused .

Morgen laat ik er een andere tandarts na kijken, want ik vertrouw de boel niet meer. Ben benieuwd na zijn mening.
FleXz
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2007 11:44 Reageer met quote

Vier jaar geleden heb ik mijn eerste wortelkanaalbehandeling gehad. Dat ging goed totdat ik een half jaar geleden verschrikkelijk kiespijn kreeg. Ik naar de tandarts, waar bleek dat de wkb (veel te lang woord Smile) niet diep (!) genoeg was uitgevoerd. Dus werden er 2 afspraken voor me gemaakt , eentje van een uur en eentje van 3 kwartier, om de boel weer open te halen, opnieuw schoon te maken en dicht te maken met een noodvulling, zodat bij de 2e behandeling er een definitieve vulling in zou komen. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan, maar 2 daagjes last gehad.

Ik heb wel de rontgenfoto van mijn wang gezien. De ontsteking die zich na 4 jaar in mijn gezicht had verspreid was enorm. Ook kwam er tijdens de behandeloing een enorme stank vrij die ik 's ochtends ook wel eens in mijn mond had, daar ben ik nu vanaf... Wel zo prettig.

Het kan dus zijn dat een wkb niet voldoende wordt uitgevoerd, laat daar extra goed op letten tijdens de behandeling in de tandartsstoel...
adesterke
BerichtGeplaatst: 30-06-2007 19:40 Reageer met quote

hoi allemaal
na bijna een jaar geleden de wkb behandeling gehad te hebben nog steeds last, maar de tandarts ziet niets net als de kaak chirurg ,maar het blijft wel op de zelfde plek zitten in de tand in net er boven groetjes alie
pluisie
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 12:05 Reageer met quote

Het kan zijn dat de wortelpuntjes ( de naam zegt het al! ) nog steeds ontstoken zijn, en die blijven ook pijnlijk als er niets gebeurt. Ik loop daar nu ook al een half jaar mee na 5 X te zijn geholpen aan dezelfde kies!! Mijn tandarts zei dat ik naar een kaakchirurg moet om die puntjes eruit te laten snijden. Dat schijnt veel eenvoudiger te zijn dan zo'n omslachtige wortelkanaalbehandeling! Op foto's moet dat toch te zien zijn dat de wortelpuntjes nog ontstoken zijn? Ik heb even geen zin meer in het gedoe want de laatste keer is de desbetreffende kies afgeknapt! Je kunt er ook nog teveel aan doen als tandarts zijnde. Soms heb ik erg veel pijn maar het is ook zo maar 2 weken helemaal weg! Ik hoop dat ik anderen op een idee heb gebracht.
bddv
BerichtGeplaatst: 10-11-2008 22:18 Reageer met quote

Het zelfde verhaal. Kiespijn in het weekend. Ondrageljke pijn. Op het maandag spreekuur: Het is een wortelkanaalontsteking. Helaas kan "ik" -de tandarts - niets aan doen Dat is de colega.

Het meest kwalijke is dat er geen remedie is tegen de pijn het voorgeschreven medicijn: Iboprofen 3 * 600 met paracetemol volgens de medische standaarden helpt volstrekt niet tegen pijn!

De reactie van een vorige lezer kan ik dus 100 % onderschrijven. Ook ik vind geen gehoor als ik meld dat Ibrofen niet helpt. Hebben tandartsen iets over pijn in hun opleiding gehad. Hebben zij zelf wel eens een wortelpunt of wortelkanaalbehandeling gehad?

Ik heb deze kwestie meerdere malen meegemaakt bij verschillende tandartsen: Ibropofen geeft zelfs geen verlichting bij wortelpunt of wortelkanaalontsteking. Ik merk telkens onbegrip voor pijn bij tandartsen. Ik heb ernstige symptomen. Ik kom nog niet aan drie uur slaap per nacht toe kom.Of wordt het niet eens tijd de standaarden op realiteitsgehalte te toetsen in plaats van klakkeloos uit de boeken over te nemen?
NanCC
BerichtGeplaatst: 26-02-2011 22:26 Reageer met quote

ik ben nu 16 jaar, ik heb vorg jaar een wortelkanaal behandeling gehad, heb ik af en toe nog last van als ik koud drinken drinkt. heel irrietant, maar nou heb ik sinds vorge week na een voedselergiftiging last van de andere kant (ookboven) me kies doet ontzettend veel pijn nu, ik denk dat er bacterieen zijn binnegedrongen ofzo door die voedselvergiftiging. het is wel raar want eerste keer dat ik eht had deed het constant pijn, en nu was het pijn, en komt terug, pijn en komt terug en dan om het kwartier 2 dagen lang. toen was het 2 of 3 dagen weg had ik geen pijn meer, en nu is het terug met ook constante pijn, dus nu meot ik weer een wortelkanaal behandeling, ik ben ervoor naar de tandarts geweest en rontgen foto laten maken, hij zegt dat er niets bijzonders te zien was, dus ik ga terug kijken hoe het afloopt. zoniet tja afwachten dan maar Confused Rolling Eyes Sad en ik ben dus echt een schijterd als ik naalden zie of naar de tandarts meot of wat dan ook, en de eerste keer deed het verschrikkelijk veel pijn die kanaalbehandeling, en ik ben echt bang dat het nu weer zo is. wat meot ik zeggen tegen de tandarts dan? of die effe 300 verdovingen wilt geven fozo?


(sorry voor typfouten ofzo, ik ben slecht met spelling etc. Razz )
MNONNN
BerichtGeplaatst: 16-05-2011 15:55 Reageer met quote

Nou vanochtend is het dan gebeurd.. mn eerste wortelkanaalbehandeling..

Gisteren was ik doodop van de zenuwen.. ( ik ben echt heel erg bang voor tandarts ect.) Vanmorgen werd ik vanaf half 4 steeds om de 10 min wakker, puur van de zenuwen!
Nou de tijd kroop voorbij tot ik de behandling had.. ik had thuis al een voorgeschreven diazepam ingenomen en hij bleek nog te werken ook.
Mijn vriend ging gelukkig mee dus dat was al een hele geruststelling.
Nou ik ging liggen en hij had me eerst al voorverdoofd met een zalfje zodat ik de spuiten niet zou voelen.. Daarna ging de tijd heel snel. De tandarts is er 45 min. aan bezig geweest en ik kon weer gaan.. Eenmaal thuis werkte de verdoving pas na 1,5 uur uit. Ik heb niet echt veel pijn alleen als ik me kiezen dichtbijt.
Ik hoop dat het morgen niet erger wordt want zoals het nu is vind ik het wel best Wink

Nou dat was mijn verhaal.. heb me echt druk gemaakt om niks.. misschien dat ik mensen met mijn ervaring een beetje gerust kan stellen hoewel het bij iedereen anders is/ voelt.

Groetjes en iedereen suc6!
Claudine1982
BerichtGeplaatst: 16-01-2012 12:02 Reageer met quote

Ik ben vanmorgen voor het eerst naar mijn nieuwe tandarts geweest nadat mijn vorige tandarts naar mijn mening niet echt professioneel te werk is gegaan en ja hoor... Weer een wortelkanaalbehandeling... Ik heb bij mijn vorige tandarts 2 x een wortelkanaalbehandeling ondergaan in 3 maanden (moest ook 5 x in 3.5 maand terugkomen). Na die 2 x ben ik er niet bang meer voor want het is echt wel meegevallen... Ja, alleen de spuiten voel je wel.. Maar daarna ist gewoon een eitje Smile Ik hoop dat de antibiotica het verschil gaat maken en dat toch wel voorlopig de laatste is...
Index > Tandheelkunde > wortelkanaalbehandeling Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016