Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
rene
GastBerichtGeplaatst: 15-01-2006 16:12 Reageer met quote

Ik heb een kopje gekookt water gemaakt maet daarin zeezout (gewoon van Silvo). Net zoveel erin gedaan dat het nog dragelijk is (te veel doet ERG zeer en lijkt me niet goed). Direct in het kokende water doen, dan lost het het beste op.

Dit 2 dagen 5 keer per dag gesnoven van een theelepeltje en ik adem nu al een dikke week weer vrij door de neus. Voor de mensen die hier nog geen ervaring mee hebben, gewoon een theelepeltje vol, een neusgat dicht, de ander boven het theelepeltje en zo hard als je kan opsnuiven. Dit herhalen voor de andere kant.

De dikke smurrie komt vrijwel direct los. 's Morgens wordt ik nog wel eens wakker met een lichte neusverkoudheid, maar dat is niet ernstig. Ik ben gelukkig geen chronische pijnlijder, maar heb wel een groot deel van het jaar lichte klachten (en dat wordt op den duur ook irritant).
Ad
saar
GastBerichtGeplaatst: 17-01-2006 14:37 Reageer met quote

je kunt ook een pipetje in zo'n flesje halen bij de drogist, zo kun je makkelijker de zoutoplossing in je neus druppelen.
Ik ben inmiddels al 6 weken onder zeil, heb een vliegreis moeten cancellen, heb allerlei druppels gebruikt, twee antibioticakuren, eentje van 7 dagen en een heavy one van 10 dagen, 3 x daags 1 pil, hiervan werd ik misselijk en mijn buik was totaal in de war.
ik gebruik na antibiotica altijd een middeltje om mijn darmen weer normaal te krijgen, dit zijn capsules van solgar, advanced 40+ acidophilus, te verkrijgen bij natuurwinkel of goede drogist, en natuurlijk yoghurt en/of yakult.
Antibiotica heeft niet geholpen, KNO arts wil een ct-scan laten maken helaas is er een wachtlijst van 21/2 week wat in een geval met bijholteontsteking veel te lang is, de druk op mijn hoofd is niet te doen, hoofdpijn, verhoging (al 6 weken) Advies van mijn arts is nog maar een kuurtje..............dacht het niet. Ik ga die annanas-tip van hier eens proberen en die homeopatische cinuforce, geen idee of dat in mijn geval nog zin heeft of dat dat alleen werkt in een vroeg stadium. Ik wordt een beetje sip als ik lees dat bij sommige lotgenoten een operatie niet heeft gewerkt, zijn er ook geslaagde.
Kan alleen nog maar klagen, wat een ellende Embarassed
trudy
BerichtGeplaatst: 17-01-2006 21:50 Reageer met quote

Na jaren last te hebben gehad van holteontstekingen blijkt nu de oorzaak te liggen in een scheef neustussenschot en een neusamandel die uit mijn jeugdjaren is blijven zitten en onrustig is, dit belemmerd de afvoer van mijn holtes.
Ik kan geopereerd worden,maar aangezien ik heel bang voor een infectie net als die ik verleden jaar gekregen heb ivm een afweestoffenstoornis wil ik nog even info van de andere artsen waar ik loop;

Mijn vraag hier is zijn er hier meer mensen die geopereerd zijn aan hun holtes/kaak en wat zijn hun ervaringen hierin,heeft het geholpen etc.

Bij voorbaat hartelijk dank
Groetjes Trudy
Willeke
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 12:18 Reageer met quote

Ik wordt niet echt blij als ik dit allemaal lees. Ik zit nu al een paar dagen thuis. Gister een kuurtje gehad(amoxilline) en maandag mn door verwijskaart halen om een afspraak te maken bij een KNO arts. Ik wil er toch even na laten kijken, want ik heb t gewoon te vaak. De steken in mn hoofd zijn ook nog heftig. Om het uur aspirine innemen, maar dat helpt ook niet. Ik hoop dat hier iets aan gedaan kan worden, de dokter zei dat ik hier anders mee moet leren leven, nou dank je!! Ik word al gek als ik eraan denk. Maar we zien het wel.
Groetjes Willeke
Rianne
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 19:23 Reageer met quote

Ik heb nu sinds een week last van hoofdpijn en nu vooral druk in mn hoofd. Het begint linksachter en gaar dan naar voren en blijft links voor en zo rond mn linkeroog hangen. Die druk in mn hoofd vind k ook het ergste. Zou ik een holteontsteking hebben?

Ik heb van mezelf al lenzen, maar nu merk ik dat mn linkeroog waziger ziet. Kan dat hiermee te maken hebben?

Groetjes Rianne
Marga
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2006 10:47 Reageer met quote

Ik zou graag willen weten, hoe ze gaan spoelen in het ziekenhuis bij een voorhoofdholteonsteking
wil71
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2006 13:46 Reageer met quote

ik heb al 2 weken last van druk op mijn hoofd/ogen/neus ook ben ik duizelig , bij voorover bukken neemt de druk op mijn neus toe ook aan kuurtje amoxilline bezig maar heb idee dat dit niet echt helpt , ik heb een hele dag een duffe volle kop net alsof ik niet wakker kan worden
willeke
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2006 19:32 Reageer met quote

Ik ken dat gevoel ook heel goed. Ik loop namelijk ook de hele dag met een duffe, volle kop rond. Ik slik ook teveel aspirines op een dag, maar dat moet ik wel anders barst ik van de pijn. Het is ietsje minder geworden maar niet genoeg om morgen weer te gaan werken, jammer genoeg. Ben het thuis zitten zat Mad Sad Mijn pijn zit voornamelijk rond mn ogen, wenkbrauw en mn neus. Ik hoop volgende week lekker weer te gaan werken en sporten, want ik begin het echt zat te worden. Wat een ellende is dit. En snel een afspraak maken bij een KNO arts, want hier moet een einde aan komen!! Beterschap iedereen!!
Groetjes van Willeke
Marga
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2006 19:47 Reageer met quote

Hallo, jullie zullen wel denken daar is ze weer maar heeft niemand daar ervaring mee ik ben 15 jaar en woon bij mijn Oma aanstaande maandag gaan ze dat bij me in het ziekenhuis doen maar ik wil weten hoe ze dat doen dat spoelen
willeke
GastBerichtGeplaatst: 20-01-2006 1:04 Reageer met quote

Ik zou niet weten hoe ze dat gaan doen met dat spoelen, dus ik kan je daar geen antwoord op geven!! Misschien gaan ze dat eerdaags ook wel bij mij doen, wie weet!! in ieder geval alvast sterkte Marga, hopenlijk werkt het zodat je geen last meer hebt van die ontstekingen, succes!!
an88
BerichtGeplaatst: 21-01-2006 13:32 Reageer met quote

Hallo,

Hierbij heb ik een vraag. Al sinds een jaar erge last van kiezen, ogen, hoofdpijn, koorts en vreselijk moe lig dan ook echt al om 18.00 plat. Het was vorig jaar wel 4 keer in een jaar. Nou las ik dat je kon spoelen met zoutwater. Dit heb ik gedaan maar kan je dit blijven doen? Mag dat? Ik doe het eenmaal per dag en ga maandag naar ziekenhuis om maar weer een foto te laten maken. KNO arts zegt dat het geen holtes zijn. Voorhoofdholte en bijholte komt op de 300 patienten eenmaal voor per jaar zegt hij............. Ik ga nu naar een andere arts. Maar hoe vaak per dag kun je dit doen en hoelang?
CINDERTJE
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2006 13:23 Reageer met quote

hallo, ik heb net al jullie berichtjes gelezen en ik heb toch nog een vraagje. Ik heb een hele zware hoest gehad en ben daarna beginnen snotteren, heb 3 antibiotica kuren gehad maar die hebben enkel de hoest opgelost. ben daarna naar kno arts geweest omdat ik een enorme druk op mijn oren heb en inwendig wel alles hoor maar uitwendig bijna niets(lees dof) ik hoor ook suizen in mijn oor(rechts).de hoofdpijn zit links boven en onder mijn oog en is moordend vooral als ik vooroverbuig maar mijn zicht is ook troebel. ben nog maar net van eind vorig jaar met de lasik behandeld en heb nu schrik dat mijn ogen alweer verslecht zijn. daarom vraag ik aan jullie: zijn deze symptonen ook allemaal te wijten aan een voorhoofdsontsteking????????? en dat water met zout snuiven(gewoon keukenzout???) is dat niet ontzettend vies?? Twisted Evil
heb het nog nooit geprobeerd maar ik ben nogal een doetje Embarassed als het erop aankomt iets op te snuiven,haat al neusdruppels.
momenteel heb ik neusspray sofrasolone(helpt niets) en moet ik voor het slapen een pilletje nemen met cortisone Shocked in.
voor ik het vergeet ik werk in magistraal labo homeopathie en sta dus continu in airco. kan dat iets te maken hebben met deze ontsteking. heeft er iemand nog tips of ook last van werken in airco?? groetjes
cindertje
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2006 14:16 Reageer met quote

hey, Dirk
heb net jouw reactie ook gelezen van Euphorbium neusspray en heb net gezien van bij HEEL BELGIUM, ben dus naar apotheekkastje gerend en heb het product wel 5xstaan.
er was een overproductie en we kregen ze dus gratis mee. ik werk bij HEEL dus zit bij de bron. heb net neus gespoeld(whaaa dat doet waanzinnig pijn!!!!)en heb er daarna de spray ingedaan. hoop dat ik vanavond kan werken want net zoals bij andere lijders heb ook ik het gevoel dat ik overdrijf als ik thuisblijf, mijn collegas kennen dit niet maar ik nu dus des te meer wel. groetjes cindertje enne bedankt voor de tip.
Gast
BerichtGeplaatst: 25-01-2006 1:52 Reageer met quote

nu 01:50 ging al de hele tijd weer kapot van de pijn, nu vooral in m'n kaak en neus. heb maar een snuifje van mijn zoon's pulmicort genomen ( is eigenlijk een inhaler met corticosteroid voor je longen astma enzo)
Werkt als een tierelier binnen no time geen pijn meer hoop het zo te houden.
gast
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2006 21:52 Reageer met quote

Ik heb na een griepje in het weekend ook last van pijn achter de ogen en boven mijn linker oog. En met bukken is het nog irritanter. Maar als ik hoest doet mijn gehemelte ook pijn. Hoort dat ook bij de kwaaltjes van de besproken ontsteking? Ik ben overigens aan het stomen met dampo in het kokende water...
Marja V
GastBerichtGeplaatst: 26-01-2006 14:06 Reageer met quote

Ik heb goede ervaring met neusspoeling. Ik gebruik de Rhino Horn, warm water en een beetje zout. De Rhino Horn geeft de mogeljkheid om dit warme zoute water via een neusgat door de neusholte te laten lopen. Een open neus geeft de verlichting die je nodig hebt. Omdat geen chemische middelen worden gebruikt is het gevaarloos.
anjuja
BerichtGeplaatst: 29-01-2006 15:07 Reageer met quote

Ik heb sinds een paar dagen last van kaak/bijholte. Waarschijnlijk een ontsteking, alleen links. Het rare is dat het de hele ochtend goed gaat, geen verstopte neus, maar rond 13.00 uur slaat de pijn toe, en moet me met paracetamol (vandaag aan de ibuprofen, met tegenzin...) zien te redden. Ik doe niks raars, 's ochtends... Neus blijft ook open, komt niet echt veel of groen snot uit. Kiezen doen niet echt pijn... Maar de pijn in de kaakholte is echt vrij heftig.
anjuja
BerichtGeplaatst: 29-01-2006 15:22 Reageer met quote

Even verder gelezen: Neusverkoudheid is dus niet altijd aanwezig. Dus toch maar zout water blijven snuiven? Bleeerk. En dat de pijn standaard rond 13.00 komt opzetten? Is dat bij iemand herkenbaar?
ItsMeSuus
GastBerichtGeplaatst: 29-01-2006 20:42 Reageer met quote

Ik heb al heel erg lang van mn holtes.
Ik ben snipverkouden, ik moet dikwijls snuiten, en dagenlang, 24uur per dag hoofdpijn. 's Avonds is de hoofdpijn het minste, maar vooral begin in de middag (dus zoals jullie al zeiden om 13.00uur) dat is echt niet te harden. Voor mij helpt er dan niks meer, ibuprofen helpt niet meer, paracetamol werkt ook niet meer. Echt niks werkt meer!
Het enige wat helpt is stomen, omdat het dan lijkt alsof het even wat minder vol zit, maar dat houdt ook niet lang aan.
Dan rest alleen nog rust. Al heb ik daar nooit zin in.

Ik heb dus altijd een hekel aan de winter!
anjuja
BerichtGeplaatst: 30-01-2006 9:11 Reageer met quote

reactie op ItsMeSuus,
Volgens mij moet je eens een tijdje niet snuiten, maar zout water snuiven. Heb dat nu consequent een aantal keren per dag gedaan (flinke schep zout in kokend water, af laten koelen, op een theelepel voor je neus houden, andere neusgat dicht en snuiven maar. )Het is niet leuk, maar het went. Het snuiten zorgt dat de zaak alleen verder maar verstopt raakt. En het stomen: vooral niet met te heet water. Echt zorgen dat het geen pijn doet. Dan voorzichtig een voor een neusgaten uitsnuiten. En daarna zout water erin snuiven.
Maar het gaat beter nu. Gisteren om 13.00 weer pijn, ibuprofen genomen, werkte redelijk. En: de pijn kwam niet terug. ook 's avonds niet. Nu maar afwachten wat het middaguur me gaat brengen.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking Bookmark and Share
Pagina 6 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 34, 35, 36  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016