Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Gekneusde ribben ?
Auteur Onderwerp: Gekneusde ribben ?
wout
BerichtGeplaatst: 18-08-2006 1:42 Reageer met quote

Dag allemaal,

Morgen, is eigenlijk vandaag al: vrijdag 18-08-2006 is het 2 weken geleden dat ik een vreemd ongelukje heb gehad. Omdat ik bij de vuilstortplaats iets in de verkeerde container had gegooid wilde ik dat er weer uithalen om het daarna in een andere container te kunnen deponeren. Toen ik me met mijn volle gewicht op de rand van die container voor over boog (het item lag namelijk op de bodem) voelde ik ineens een afschuwelijke pijn bij mijn ribben. Ik schreeuwde het uit (ben zelf niet kleinzerig uitgevallen) van de pijn. Toen ik weer met beide voeten op de grond stond dacht ik nou dit loopt wel los maar ook tegelijkertijd hier kan ik nog wel eens lang last van houden. Kortom: Ik sta sindsdien elke ochtend met veel pijn op en neem een paracetamol. De pijn zit nu vooral aan de zijkant. Wat kan er nu precies gebeurd zijn met mijn ribben en de spieren die daar op aanhechten en hoe lang kan ik hier last van houden ? Zullen mijn ribben gekneusd of alleen maar uit elkaar getrokken zijn ? Wat zijn in de medische volksmond eigenlijk gekneusde ribben, wat moet ik daaronder verstaan en hoe ziet dat er uit ?

Ik hoop op hoopvolle antwoorden !!
Ad
Isis
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 11:56 Reageer met quote

Ik heb een vergelijkbaar ongelukje gehad met het snoeien van de blauwe regen aan mijn balkon. Het balkon heeft een hoge rand en ik dacht die ene tak nog te pakken over de rand van het balkon. En pats daar voelde ik die pijnscheut in mijn ribben. Ik heb al 10 dagen pijn in mijn ribben. Ik heb wel vaker gekneusde ribben gehad en weet dat het min. 6 weken gaat duren. Ik slik als ik erge pijn heb een paracetamol en doe alles wat rustiger aan. Hoop dat jer er wat aan hebt.
Groet Isis
IM
GastBerichtGeplaatst: 06-09-2006 20:50 Reageer met quote

Ik ben vier weken geleden gevallen met mijn fiets. Op mijn zij. heb twee weken flink last gehad en daarna nam t af maar vanavond als bij donderslag is de pijn terug en heftig. Volgens schoonzus die arts is kan het inderdaad minstens zes weken duren en is het het helingsproces. Er zit niets anders op dan af te wachten en lang leve de paracetamol!
wout
BerichtGeplaatst: 10-09-2006 23:00 Reageer met quote

wout schreef:
Wat zijn in de medische volksmond eigenlijk gekneusde ribben, wat moet ik daaronder verstaan en hoe ziet dat er uit ?Bedankt voor jullie reacties wat betreft de pijn die je hebt bij gekneusde ribben maar ik heb nog geen reactie gehad op bovenstaande vraag. Ben inmiddels terug van vakantie, gelukkig kon dat nog en zijn er reeds 6 weken verstreken na mijn ongelukje. Ik kan nog steeds niet slapen op de pijnlijke linkerzijde en moet nog steeds met pijn uit mijn bed komen. De rest van de dag heb ik er eigenlijk geen last meer van. Ik vind dat het nu lang genoeg geduurd heeft of is dit allemaal normaal bij gekneusde ribben ?

Wouter
toni
GastBerichtGeplaatst: 25-09-2006 22:01 Reageer met quote

ikheb 14 dagen geleden een blessure opgelopen waardoor ik iets voelde knappen linksboven bij mijn ribben,eerst kon ik bijna geen lucht krijgen daarnahad ik een stekende pijn.elke keer dat ik me nu inspan komt deze stekende pijn weer terug wie weet raad?
wout
BerichtGeplaatst: 27-09-2006 0:24 Reageer met quote

Als ik jou was zou ik even naar je huisarts gaan. Toen ik net dat ongelukje had gehad met mijn ribben ben ik voor de zekerheid daar ook even naar toe gegaan. De huisarts controleert nl. met het in-en uitademen of een dergelijke blessure ook van invloed is op je longwerking. Bij mij was dat OK maar als ik jouw verhaal lees moet je het in ieder geval even laten onderzoeken. Sterkte !!

Wouter.
Ongelukje
GastBerichtGeplaatst: 19-10-2006 17:52 Reageer met quote

Heb hetzelfde gehad afgelopen weekend op het voetbalveld, wilde over een hekje een bal oprapen en boog ook iets te ver door. Waardoor ik 2x keer iets hoorde knappen met een vreselijke pijn. Ben naar de huisarts geweest, die mij door heeft verwezen naar het ziekenhuis voor een rontgenfoto. De pijn wordt nu een beetje opgevangen door om de 3 uren 2 paracetamols te slikken, en zodoende de nacht een beetje door te komen. Waarschijnlijk toch een breuk in de zwevende rib.
met de voetb
GastBerichtGeplaatst: 22-10-2006 0:40 Reageer met quote

ik heb met de voetbal een elleboog gekregen in mjn ribben en heb er ook nog steeds last van en het is al 16 dagen geleden!
met judo
GastBerichtGeplaatst: 21-03-2007 21:25 Reageer met quote

ben gevallen met judo en ik hbe last van mijn borst weet iemand wat het is
bontenblauw
GastBerichtGeplaatst: 13-04-2007 19:05 Reageer met quote

ben met mijn bureaustoel omgevallen toen ik iets van de grond opraapte en klpate keihard tegen de rand van een tafeltje aan wat klem stond dus niet meegaf. De blauwe plek zo groot als een tennisbal is inmiddels na twee en halve week bijna weg, maar de pijn blijft. Vooral liggen, leunen en hoesten om van niezen maar niet te spreken. Hoor van iedereen die het gehad heeft dat het maanden tot zelfs een jaar kan duren voor het over is. Ik raad wel iedereen aan die klachten heeft vooral naar de dokter te gaan. Het risico van bijvoorbeeld longontsteking (omdat je niet kunt hoesten) is bij gekneusde ribben vrij groot.
toeVALlig
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2007 11:42 Reageer met quote

Zit met hetzelfde probleem, ben op de onderste trap van een natte trap uitgegleden, recht op m'n rug/ribben...
Als ik dat hier zo lees, gaat dat nog lang duren en zou ik dus best wel een dokter bezoeken... Is nu 4 dagen geleden...
In ieder geval blij dat ik hier wat over kon lezen...
Een Belg Wink
Sparerib
GastBerichtGeplaatst: 29-05-2007 8:11 Reageer met quote

Ik heb nu voor de 3e keer mijn ribben gekneusd , deze keer voel ik het in mijn zij , rug en borst. Dit is volgens mij wel de ergste.(val van fiets waarvan de rem brak )
De eerste keer (Opgelopen Met pogo-en in een duitse hardcore tent) heb ik zeker wel een half jaar last gehad . De 2e keer (na een doelpunt met voetballen sprongen er een paar jongens boven op me)
viel het wel mee , toen was het na een week of 3 weer weg.
Geloof dat ik een beetje door mijn spareribs heen raak zo .
lannoos
BerichtGeplaatst: 31-05-2007 8:00 Reageer met quote

ik heb een stamp gehad in mijn ribben, drie gekneusde ribben, kon niet op die zij liggen en ademen deed zeer. Contramal heeft mij goed geholpen, het heeft wel een volle twee maand geduurd tegen dat de pijn weg was.
een dokter kan de juiste pijnmedicatie voorschrijven en een elastische band rond je middel helpt ook veel, kan je halen bij de apotheek
Z
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2007 9:51 Reageer met quote

Onze zoon van bijna 9 is op een van de bovenste treden van de trap onderuit gegaan en op zijn rug de trap afgegleden. Had behoorlijk veel pijn (vooral de borst, maar ook de rug)en ademnood. Huisarts contateerde gekneusde ribben: rustig aan en evt. paracetamol.
Overdag speelt en computert hij wat.Hij kan niet in bed liggen, dus slaapt nog steeds in een stoel. (Ligt dan, voor mij, vaak in een vreemde houding)Vreemd genoeg kan hij zich wel uitrekken, maar op geen enkele manier liggen. Overdag lijkt het vrij goed, alleen looopt hij soms wat moeilijk. 's Avonds is het vaak veel erger, maakt zich dan ook zorgen dat het lang gaat duren. Hij kan ook nog steeds niet weer naar school, wel een paar keer geprobeerd, maar lukt niet. Is ook nog een keer weer op zijn buik (borst) gevallen. In de auto geeft ook problemen.
Kan iemand zeggen of het een gebruikelijk beeld is, dat er nog steeds geen verbetering te zien is? Moet hij misschien meer rust nemen, wat voor zo'n jongen natuurlijk erg moeilijk is?
trudy
BerichtGeplaatst: 01-06-2007 11:16 Reageer met quote

Bij mij heeft het 6 weken geduurt voor ik me weer een beetje normaal kon bewegen en voluit kon liggen.
Sterkte,het is gewoon een zeer pijnlijk iets
zippo
BerichtGeplaatst: 18-07-2007 10:43 Reageer met quote

Ik heb al een tijdje constant pijn in mijn buik ter hoogte van mijn linker zij. Het lijkt ter hoogte van mijn darm te zitten, maar verspringt ook. Maar als ik op mijn ribben druk, is het ook pijnlijk. Nu ben ik een maandje geleden van de trap gevallen. Alleen twijfel ik omdat ik geen last heb bij ademhalen of hoesten. De pijn is er constant en wordt niet minder of erger bij bepaalde bewegingen. Weet iemand raad ?
jokeflik
BerichtGeplaatst: 07-08-2007 14:10 Reageer met quote

Rolling Eyes

Laatst aangepast door jokeflik op 08-08-2007 10:52, in totaal 1 keer bewerkt
tweeker
BerichtGeplaatst: 07-08-2007 22:07 Reageer met quote

Hoe kun je erachter komen of je een rib gebroken hebt ipv gekneust. Want ik heb ook mn ribben gekneusd volgens mij maar het doet wel verdomd veel pijn.

Nu heb ik ook af en toe stekende pijn. Is dat geen teken dat er iets gebroken is? Of voel je dat meteen als het gebeurt? En wat doet de dokter eraan als ze gebroken zijn? Gewoon rust?
jokeflik
BerichtGeplaatst: 08-08-2007 7:30 Reageer met quote

tja... er zit niks anders op dan rust! Laughing
tweeker
BerichtGeplaatst: 08-08-2007 12:53 Reageer met quote

OK dus de behandelwijze voor gekneusde of gebroken ribben is hetzelfde? Rust dus Smile
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Gekneusde ribben ? Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016