Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Word er gek van..wie kent dit ook?Pijn bij plassen!
Auteur Onderwerp: Word er gek van..wie kent dit ook?Pijn bij plassen!
tukkertje
BerichtGeplaatst: 10-08-2006 12:37 Reageer met quote

Hoi, ben m. begin 30 en heb t volgende probleem.
Heb de hele tijd de drang om te moeten plassen. Er komt ook steeds wat uit maar hoe vaker ik achter mekaar ga hoe minder urine eruit komt en hoe meer moeite ik er voor moet doen om wat druppels eruit te laten komen. Maar moet gewoon steeds(steeds zeurende" pijn" in mijn penis dat ik moet plassen).
Ook heb ik een wat branderig gevoel in mijn penis maar dat is meer na die tijd niet echt tijdens t plassen.
Snachts had ik er geen last van tot de laatste 2 nachten. Kon niet in slaap komen omdat ik om de 10 min. op de wc zat om t laatste beetje urine uit mijn blaas te persen om maar van die vervelende drang in mijn penis af te komen, maar als ik eenmaal in slaap val word ik niet echt wakker omdat ik heel nodig moet. Ook het klaarkomen is minder prettig dan anders. Heb ook t idee dat t van invloed is (of juist komt) op mijn anus. Veel gasvorming en het poepen om t maar zo te zeggen gaat ook anders dan anders, ontlasting is wel normaal. Ben verleden week met deze klachten en urine al 2 keer in 4 dagen bij de dokter geweest. Urine is helemaal schoon(2 maal laten testen door 2 verschillende huisartsen) en omdat ik begin 30 ben en 2 jaar geleden al eens mijn prostaat heb laten checken(waar toen ook niks uit kwam) wil hij niet mijn prostaat onderzoeken omdat hij mij te jong vind en omdat mijn urine zo schoon is als t maar kan.(ook geen prostaat problemen in de familie)
Wel(ben ik heel eerlijk in) heb ik er minder last van tot bijna geen last als ik heel druk ben met iets. Dus mijn eigenlijke vraag is dan ook, is er een mogelijkheid dat dit vervelende iets ook tussen je oren kan gaan zitten?? Teveel denken dat je er last van hebt zodat je er dan ook echt veel last van krijgt?

Verder is mijn urine niet troebel, geen bloed , straal is (na een hele tijd niet geweest te zijn) vrij krachtig.

Mss domme vraag maar ben van de cola af(dronk wel 2 liter per dag). En drink nu gewoon wat minder maar wel gezonder, zou t een soort van afkick verschijnsel kunnen zijn, of zou t idd (zoals de dokter ook zegt) niets zijn en dat ik me er te druk om maak of moet ik me druk blijven maken omdat er mss toch iets ernstigs is?

bedankt voor t lezen en hopelijk reageren.

M.
Ad
Gast
BerichtGeplaatst: 10-08-2006 13:12 Reageer met quote

Nierstenen misschien of wat noemt men het nou, kiezelstenen in je urinewegen??? Heb je de arts daarnaar gevraagd? Ik zou maaar de arts aandringen tot grondige tests, want wie als het werkelijk zo ondraaglijk is dan moet er toch iets aan gedaan worden. En het klopt wel bij de meeste mensen dat als men druk bezig is dat 'het probleem' meestal wordt vergeten. En als het tussen je oren zit, dan maar afleren denk ik. Succes in ieder geval.
Jep12
GastBerichtGeplaatst: 10-08-2006 13:16 Reageer met quote

Al eens geprikt op suikerziekte?
tukkertje
BerichtGeplaatst: 10-08-2006 14:01 Reageer met quote

Jep12 schreef:
Al eens geprikt op suikerziekte?


Jah was ook goed en dokter d8 ook niet aan nieren(of nierstenen ).Zoals ik zei, 2 verschillende artsen hadden dezelfde mening nml. maak me er te druk om terwijl er, in hun ogen, niks aan de hand is. Ze zeiden beiden dat je heel veel(als t gaat om de klachten die ik heb) uit je urine kunt halen en die was schoner dan schoon zoals ze t zeiden.Neemt niet weg dat t vervelend is. Gister de hele dag gewerkt (7 uur lang) geen 1 keer naat de wc geweest en had er ook niet de drang toe. Savonds kom ik thuis, ga een keer naar t toilet en op de 1 of andere manier komen die nare gedachten weer in me op en jah hoor, de hele avond weer last van branderig gevoel(niet ondragelijk btw maar meer zeurderig) en de aandrang om te moeten plassen. En dan zit ik weer 3 keer in t uur of zo op t toilet de laatste beetje druppels eruit te persen.

Mss helpt t wel om te vermelden dak behoorlijk hypochonder ben dus mss maak ik me er wel meer druk om dan een normaal mens zou doen. Blaasontsteking zelfs blaaskanker en ook prostaat problemen waren volgens beide uitgesloten.

Laatst aangepast door tukkertje op 10-08-2006 14:05, in totaal 1 keer bewerkt
Gast
BerichtGeplaatst: 10-08-2006 14:05 Reageer met quote

Misschien zit daar juist het probleem: schoner dan schoon, want wat betekent schoner dan schoon eigenlijk. Misschien is er een bacterie die de urine schoner maakt dan het normaal schoon is. Is waarschijnlijk de grootste onzin die ik op dit moment bedacht, maar toch, in de medische wereld is alles mogelijk. Ik hoop dat na een tijdje alles verdwijnt!
tukkertje
BerichtGeplaatst: 10-08-2006 14:06 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Misschien zit daar juist het probleem: schoner dan schoon, want wat betekent schoner dan schoon eigenlijk. Misschien is er een bacterie die de urine schoner maakt dan het normaal schoon is. Is waarschijnlijk de grootste onzin die ik op dit moment bedacht, maar toch, in de medische wereld is alles mogelijk. Ik hoop dat na een tijdje alles verdwijnt!


Jah zou zomaar kunnen maar ze bedoelde er mee mee. Geen ontsteking, zuurgraad perfect, geen bloed, niet teveel eiwitten en dat soort dingen.Maar tis ook zo als je eenmaal hoofdpijn hebt en er heel veel aan gaat denken dan verdwijnt die meestal ook niet. Mss is dat hier ook wel zo. kan wel weer naar de dokter gaan maar mag aannemen dat 2 verschillende doktoren beide geen onzin verkopen

trouwens heb ook weinig verdere klachten die doen denken aan nierstenen of suikerziekte. Ook dat werd me al verteld door de dokter.

Als je naar de bios gaat dan wil je ook niet dat je onder de film moet. Ik moet dan juist altijd . Ook al drink ik weinig van te voren en ga ik tig keer naar t toilet voor de film. Alleen daar blijft t dan bij. Mss zit t nu wel dieper in me hersentjes..zou kunnen he....tsja probeer ook maar om van alles te verzinnen hehe
marcelkoster
BerichtGeplaatst: 05-09-2006 20:42 Reageer met quote

Bij prostaatpijn (prostatodynie) kunt u pijn hebben in het gebied tussen balzak en endeldarm die o.a. naar de liezen of de geslachtsorganen uitstraalt (zie illustratie). Het kan een brandende, trekkende, zeurende of bijtende pijn zijn. Soms treden er problemen met plassen op. Deze klachten zijn niet continu aanwezig, maar vertonen vaak een golvend verloop. U heeft ook perioden waarin u geen klachten heeft. De pijn komt vooral voor bij kou, spanningen, nervositeit, alcoholgebruik, scherp gekruid eten en langdurig zitten. Bij prostaatpijn is de prostaat niet door een bacterie ontstoken geraakt, maar slechts geirriteerd en soms gezwollen. Mannen tussen 35 en 50 jaar hebben hier vaker last van dan ouderen of jongeren, maar de aandoening komt op alle leeftijden voor. Prostaatpijn is medisch gezien geen ernstige aandoening. Het is niet de voorloper van prostaatkanker, zoals sommige mannen hardnekkig blijven denken. Het kan absoluut geen kwaad, maar lastig is het wel. Vaak kunt u gemakkelijker met de klachten omgaan, als u samen met de uroloog hebt besproken in welke situatie de klachten kunnen ontstaan. Hierbij kunt u denken aan algemene weerstandsvermindering, gespannenheid enz.. Soms kunnen geneesmiddelen, warme baden en rust de klachten verminderen.

Dit bovenstaande verhaal is zo'n beetje ook de situatie waarin ik verkeer. Ik ben net 40 en heb vanaf mijn 39e vage klachten, ook bloedonderzoek gehad, meerdere afnames urine onderzoeken, niets te vinden. Prostaat was ook minder gevoelig op vakantie, veel beweging geen last. Vooral bij lang zitten en bepaalde voedingsstoffen en per dag is het weer anders...heel raar..welke medicijnen zou je kunnen nemen tegen de pijn. Ook na een orgasme is het vaak een vreemd gevoel..
mia
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 13:17 Reageer met quote

ben je al getest op het blaaspijn sijndroom.oftewel ic.
bij mij begon het ook met veel plassen ,soms pijn.
na het eerste onderzoek zei ook mijn uroloog dat ik niks mankeerde.maar ik ben een doorzetter en vroeg een nieuw onderzoek..ne weet ik dat ik ic heb..
dat is te zien bij een vulling van de blaas..zo ziet mijn blaas er normaal uit.maar hoemeer urne erin komt des te meer pijn en aandrang krijg ik..
jen85x
BerichtGeplaatst: 27-09-2006 19:35 Reageer met quote

Hoi!heb t gelezen en sinds bij mannen 'blaasontsteking-achtige' verschijnselen niet zomaar afgedaan kunnen moet je vragen naar meer onderzoek(ookal is de urine schoon).meestal zijn dit onderzoeken die de huisarts zelf niet kan doen,maar je doorstuurt naar het ZH.sorry dat ik het zeg,maar je 'ziektebeeld' lijkt op een psychogene blaasirritatie.maar ik ben geen uroloog Confused
Toob
BerichtGeplaatst: 16-10-2006 18:20 Reageer met quote

Ja dit heb ik ook soms. Had ik de eerste keer last van toen ik 14 jaar was ofzo. Ik heb dit na ik klaar gekomen ben. Maar dan wel gelukkig 1 op de 25 keer ofzo. Kep er dan ongeveer een half uur last van. Zeer irritant ja. Lijkt steeds op hoge nood, maar dan komt er maar 2ml uit ofzo. Zware opluchting dan. Maar 30sec later moet je weer heel erg voor 2ml urine. Neutral.
Kep het idee dat het urine klepje niet helemaal goed sluit ofzo.
anoniem1
GastBerichtGeplaatst: 19-10-2006 18:36 Reageer met quote

tukkertje... jouw verhaal en situatie komt heel erg overeen met die van mij. Ook je karaktertrekken (hypochonder) die zijn bij mij aanwezig. Misschien wat meer info uitwisselen? Laat je e-mail adres ff achter bv?
anoniem1
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2006 15:50 Reageer met quote

Tukkertje hoe is het nu met je? Graag een reactie aub
anoniem1
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2006 15:50 Reageer met quote

Marcel hoe gaat het nu met jou en wat is de diagnose bij jouw 'ziektebeeld'?
Doorzaag
GastBerichtGeplaatst: 29-10-2006 16:55 Reageer met quote

Dit komt ontzettend bekend voor.. Het begon op mijn 15e ofzo.. En heb er nu nog last van nu ik 21 ben..

Het ging me recent opvallen dat ik die branderige pijn vooral had de ochtend nadat ik sex had gehad.. De pijn duurt meestal maar 10 tot 20 minuten soms een half uur en gaat dan weer weg.. Het is een hele irritante pijn dat is zeker te zeggen.. Ook een beetje het idee dat je moet plassen krijg je ervan..

Als ik inga op dat gevoel om te urineren word het alleen maar erger.. beter is dan ook om er niet op te reageren en verder te gaan met iets anders.

Na een aantal verhalen gehoord te hebben dat mannen vaak moeten urineren na het klaarkomen realiseerde ik me dat dat bij mij niet zo is. Ik krijg geen urineer gevoel vlak na of na de sex..

Sinds 3 maanden ofzo dwing ik mezelf dan ook om na de sex te gaan urineren. Sindsdien heb ik er geen last meer van gehad. Ik hoop dat het niet meer terugkomt dat is iets wat zeker is.

Misschien is dat urineren na een orgasme wel om de urinebuis schoon te maken van de resten. En dat daardoor die irritaties (kunnen) ontstaan wanneer dat niet gebeurt.

Verder heb ik gegoogled op hypochonder.. Ik denk dat ik dit ook heb in lichte vorm.. ik maak me soms zorgen dat allerlij gruwelijke medische dingen met me misgaan.. wat natuurlijk onzin is gezien ik in de bloei van mijn leven ben.

Of het dan in mn hoofd zit? geen idee.. we zullen eerst zien wat die plasmaatregelen teweeg brengt.
tukkertje
BerichtGeplaatst: 30-10-2006 20:09 Reageer met quote

hoi

heb er op t moment minder last van omdat ik me weer druk maak om iets anders*lichamelijk*

Blijf zo aan de gang

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
Toob
BerichtGeplaatst: 31-10-2006 14:32 Reageer met quote

Wat ik zelf denk hoe dit komt is:
Dat branderige gevoel klopt. Dit omdat de urine op een plaats komt waar het normaal niet komt. Dus je krijgt een branderige pijn om dat die plek opeens warmer wordt dan normaal. Ook als ik de urine eruit pers, is het branderige pijn weer eventjes weg.
Waar de urine precies komt weet ik niet. Maar aangezien dit na het klaarkomen is, kan het zo zijn dat de urine/sperma buis klepjes soms niet goed sluiten of open gaan.
Ook dit branderige pijn kan je een beetje vergelijken met als je net hebt gepoept. Je hebt een brandende pijn als je het zooitje niet afveegt Wink
Mamieke
BerichtGeplaatst: 31-10-2006 21:37 Reageer met quote

Tukkertje,
Als je een vrouw was, zouden je klachten veroorzaakt kunnen worden door een verzakking......maar ik geloof niet dat mannen dat probleem ook kunnen hebben!
Mamieke
Gast
BerichtGeplaatst: 05-11-2006 22:24 Reageer met quote

de klachten die je hebt komen overeen met een vergrote prostaat. Ik werk zelf in de gezondheidszorg en kom deze klachten nogal is tegen. daarom zou ik als ik jou was er bij de huisarts op aan dringen toch een cotrole te laten doen in het ziekenhuis. Het hoeft niks te zijn, maar je weet maar nooit. Een vergrote prostaat kun je niet uitsluiten wanneer je urine schoon is. daaruit kun je alleen maar aflezen of je wel of geen blaasontsteking hebt of dat je suikerziekte hebt. wanneer je huisarts je niet doorverwijst zou ik als ik jou was toch naar een andere huisarts gaan, voor een second opinion.
anoniem1
GastBerichtGeplaatst: 05-11-2006 22:59 Reageer met quote

hoe kunnen ze dit uitzoeken in het ziekenhuis gast? ik moet een bloedtest laten doen en een echo.
anoniem1
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 21:01 Reageer met quote

in het ziekenhuis geweest ...echo niets te zien alles in orde..bloed nog ff afwachten. Maar heb nog steeds zo'n aandrang gevoel ..word er gek van! Wat zijn de volgende stappen als ze niets kunnen vinden?? wat kan het zijn
Index > Overige ziekten > Word er gek van..wie kent dit ook?Pijn bij plassen! Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016