Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare darm en spierpijn in benen
Auteur Onderwerp: Prikkelbare darm en spierpijn in benen
anoniem7836
BerichtGeplaatst: 06-08-2006 20:30 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb de diagnose pds gekregen. Mijn klachtenpatroon lijkt hier wel op (rommelende darmen, steken in zij, onderrug, buik rond de navel en onderbuik) alleen wat ik niet kan verklaren is dat ik zo een zwaar gevoel in mijn benen heb. Ik maak me hier best ongerust over, ook omdat het soms een zwaar gevoel in mijn scrotum geeft. Ik heb geen bloed oid in mijn ontlasting en ook niet in mijn urine. Is dit nou normaal?

gr. Raymond
Ad
anoniem18
GastBerichtGeplaatst: 06-08-2006 22:08 Reageer met quote

Hallo,

Ben je al eens voor een echo geweest?
anoniem7836
BerichtGeplaatst: 07-08-2006 7:30 Reageer met quote

Alleen een rontgen gehad ivm een niersteen. Mijn huisarts zegt: PDS dus geen verder onderzoek nodig.
anoniem18
GastBerichtGeplaatst: 07-08-2006 21:43 Reageer met quote

Ik had ook last van mijn darmen.
Was ook elke ochtend misselijk.
Mijn HA had wel een idee maar wou er niet aan omdat ik nog er jong ben.
Maar ik bleek dus galstenen te hebben.
Ik kan dan je spierpijn in de benen niet verklaren.
Galstenen kun je gemakkelijk uitsluiten door een echo te laten maken.
Misschien heeft je huisarts ook wel gelijk en is het PDS.

Sterkte ermee...!!
EspA
GastBerichtGeplaatst: 09-08-2006 15:55 Reageer met quote

Gewoon doorzeuren voor een echo hoor! Mijn ervaring is dat de huisarts PDS op het puntje van zijn tong heeft liggen. Ik bleek na lang doordrammen ook galstenen te hebben.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 09-08-2006 16:00 Reageer met quote

Anoniem18,
Op de echo kan het ook voorkomen dat ze niet gezien worden, terwijl ze er wel zijn. Dus is helaas niet echt een 100% zekerheid methode.

Grt,
Anita
anoniem18
GastBerichtGeplaatst: 10-08-2006 20:42 Reageer met quote

Neej klopt Anita bedankt voor de aanvulling!
Zag het pas toen het bericht al geplaatst was!
sisteract
BerichtGeplaatst: 16-08-2006 8:28 Reageer met quote

hoi reemprive

omdat de afvoer van afvalstoffen niet goed verloopt kunnen de afvalstoffen zich vast gaan zetten in de spieren en gewrichten vandaar die spierpijn.

ook omdat de darmen te vol komen te zitten kun je rug pijn ervaren de zogenaamde uitstralingspijn.

zaak is om geen suiker te eten dus geen koek ,snoep gebak zoet beleg enz,en niet te vet ,dus niks uit de frituurpan,en minderen met vlees.wel kip en vis zoals zalm.

ook kun je lijnzaad kopen(het lijkt op vogeljeszaad ,vind ik) en dat in je pap of yogurt doen om de stoelgang te bevorderen ,dit is te verkrijgen bij de reform afdeling in de supermarkt.

en het drinken van bessensap kan je stoelgang ook bevorderen(dubbel-friss).
soms zijn volkoren -produkten een te zware belasting voor de darmen(is mijn eigen ervaring).

groetjes nel
VeertjeBrab
BerichtGeplaatst: 24-08-2006 13:55 Reageer met quote

Enkele jaren geleden ben ik van een bezoekje bij de huisarts meteen doorgegaan naar de spoedeisende hulp. Klachten waren pijn rechts in de onderbuik, hoge koorts en alle met koorts aanverwante klachten. Direct opgenomen en veel vocht en 2 verschillende soorten antibiotica toegediend gekregen met de opmerking dat de volgende dag een kijkoperatie uitgevoerd zou worden. De volgende ochtend was mijn buikpijn verdwenen en de koorts flink gedaald. De antibioticakuur is meteen stopgezet (achteraf betwijfel ik of dit verstandig was)

Nu een paar jaar later:
Vorige maand ben ik ineens plotseling heel ziek geworden: zware keelontsteking met koorts tot 39,5 graden. Kreeg direct een antibioticakuur en zou hierna geleidelijk weer opknappen. De week erna voelde ik me inderdaad beter, maar de maandag daarop begon de ellende weer, maar nu met koorts en pijn in mijn darmen. De huisarts dacht dat het van de kuur kwam, adviseerde yakult of activa te drinken en dus liever weer af te wachten. Wel even bloedonderzoekje op bezinksel.
Een dag later werd ik gebeld, dat ik uitgebreider onderzoek moest ondergaan. De week erna was de uitslag bekend: de streptokokken die de keelontsteking had veroorzaakt waren weg en een aantal lichaamsfuncties waren normaal.
Toch voor de zekerheid nog een onderzoek naar bezinksel. De dag erna werd ik gebeld door de huisarts dat het bezinksel was gestegen (tov de week ervoor) van 46 naar 57 en dat ik meteen met een nieuwe antibioticakuur moest beginnen, omdat de streptokokken (maar die waren toch weg?) op andere plaatsen in het lichaam een hoop schade konden veroorzaken. Advies bij toenemende klachten of koorts direct contact opnemen met de huisarts.
Nu is deze kuur bijna afgelopen, maar heb ik sinds gisteravond weer hoge koorts en pijn rechts in de onderbuik. Ook heb ik weer last van zeer vermoeide tot pijnlijke benen. ??!!
Vanochtend dus naar de huisarts geweest, die er "ook niets van begrijpt" en het nog een dag wil aankijken. Uit ochtendurine (die vanochtend wel oranje leek) zal hij dan morgen bepalen wat er verder moet gebeuren.
Heb aangegeven dat ik me nu toch wel zorgen maak:
2 antibioticakuren in 3 weken en tot 3 keer terugkerende koorts, waarbij de laatste 2 keer met darmklachten voornamelijk rechts onderin mijn buik..

Dat met het in de uit verleden vage klachten in mijn rechteronderbuik met koorts vind ik maar raar.
Onzekerheid is echt vreselijk, maar ik kan niets anders dan afwachten wat het volgende onderzoek (niet) oplevert.

Iemand soortgelijke ervaringen of ideën waar het vandaan kan komen? Heb al gezocht op darmklachten en alle voorkomende aandoeningen, maar dat is zo'n wir-war. Het rare vind ik de pijn in de rechteronderbuik, de onderrug en benen die steeds aanweziger wordt.


Sorry dat het zo'n lang verhaal is, maar dan hoeven niet vragen over en weer te worden gesteld over de bijzonderheden die er al dan niet vermeld zijn. Natuurlijk sta ik open vragen te beantwoorden.
Bij voorbaat dank voor een serieuse reactie.
RobinMartine
BerichtGeplaatst: 02-11-2006 15:22 Reageer met quote

ik raad je een bezoek aan de osteopaat aan!
je darmen e.d. slaan idd over naar je benen... hij /zij kan daar iets aan doen
maatje
GastBerichtGeplaatst: 28-02-2007 11:12 Reageer met quote

pijn rechts in onderbuik duidt op begin ziekte van Kroon. zelfde klachten etc
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 28-02-2007 12:04 Reageer met quote

maatje schreef:
pijn rechts in onderbuik duidt op begin ziekte van Kroon. zelfde klachten etc


Dat is natuurlijk niet waar. De lijst van differentiaal diagnoses (mogelijke diagnoses) bij pijn rechts in de onderbuik is heel erg lang, daar staat niet alleen de ziekte van Crohn (zo schrijf je het) op. Er zijn ook talloze (onschuldige) oorzaken te noemen. Het verzoek medebezoekers van het forum niet onnodig bang te maken.
nelski
GastBerichtGeplaatst: 25-03-2007 18:36 Reageer met quote

hoi allemaal,
Ik heb ook sinds een stress volle periode (overlijden van m,n moeder aan kanker) last van mijn darmen gekregen.
Mijn huisarts zegt dat ik een spastische dikke darm heb.
Wanneer de pijn in mijn buik en darmen aanwezig is dan HEB IK OOK ZEER VEEL SPIERPIJN IN MIJN ONDERBENEN .MET NAME DE BUITENKANT VAN DE ONDERBENEN.
Ik kan dit ook niet verklaren ....maar door het lezen van jullie verhalen herken ik ook de spierpijnen . groetjes nelleke
spekkie33
BerichtGeplaatst: 02-04-2007 10:19 Reageer met quote

Ik ben al meer dan een half jaar bezig, om er achter te komen wat ik nu precies heb. November ben ik begonnen met harde buiken en harde ontlasting. Ene onderzoek na de ander. Nu duidelijkheid dat ik een zeer trage spijsvertering heb. Dus moet elke dag flink laxeren, maar ook dat helpt niet echt. En stress maakt het allemaal erger. Mij is aangeraden om kontakt op te nemen met een spiegelhater(lol). Meer om er over te praten. Dus niet alle artsen geven aan dat het een psych ziekte is. Maar het proberen te accepteren dat je het nu eenmaal hebt, zal een hele spanning weg nemen.( makkelijk gezegt dan gedaan).
balen
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2007 19:37 Reageer met quote

FIjn om mijn klachten even te kunnen delen. Heeft iemand ook last van uitstraling naar de zij en opgezette klieren (naast pijn in onderbuik en pijnlijke benen) IK word er maar zenuwachtig van en de dokter werkt ook niet echt mee.... Sad
Nard
BerichtGeplaatst: 19-04-2007 8:19 Reageer met quote

Ik heb ook last gehad van krampen die van mijn lies tot mijn oren leken door te trekken. Dus ja ook in onderbuik. In de benen heb ik geen last. Klieren in de keel leken bij mij dan ook opgezet. Ik heb zelf naast PDS ook maagzuurklachten en dit laatste kan voorgaande ook veroorzaken.

Nog wel een vraag aan iedereen: Ik heb veel last van spierpijn in borstspieren (en schouders en armen). Herkent iemand dit als een onderdeel van PDS? Ik ben van de week nog langs de huisarts geweest om na te laten gaan of het hartproblemen kunnen zijn, maar hij geloofde hier niet zo in.
rakkert
GastBerichtGeplaatst: 21-04-2007 10:29 Reageer met quote

Ik herken spierpijn in borstspier en schouder en nek, armen en benen ,( rechterbeen het ergst)
niet meer de trap kunnen belopen, wel kunnen fietsen
kortom voel me niet lekker en heb veel pijn.
Ik ben 54 jaar en heb dat al mijn hele leven en tot nu toe lijkt het wel of iedereen vind dat ik me aanstel!!!!!!
maar dat is niet zo er is gebleken dat ik hoge pijngrens heb nu die ontwikkeld je alleen als je veel pijn aan je lijf hebt, denk ik zo als leek zijnde.
veel moet je zelf uitzoeken, je kent zelf je lichaam het beste wat mijn ervaring is dat als er iets gebeurd zodat je in het zieken huis beland dan is er altijd iemand die een ruime ervaring heeft en dan meestal wel tot een goede oplossing of naam voor de kwaal weet te vinden , uit eigen ervaring of gewoon omdat de tijd meer info verschaft, hier op deze site de dingen lezen die zelf ondergaat en merkt dat andere er ook mee worstelen is al een hele verruiming van geest , je bent niet gek, je stelt je niet aan, je bent oke, maar je moet het wel meestal zelf oplossen.
eigenlijk heel raar in deze tijd, want het is toch zo goed geregeld allemaal????
Nu verrassing we leven al heel lang op het amerikaanse niveau, zoekt het maar uit en heb je geld genoeg kan er veel maar eigenlijk is maar een ding heel goed duidelijk
Je komt alleen, en je gaat alleen.
soms kom je in je leven heel goede personen tegen die echt met hun werk en de persoon in kwestie bezig zijn ( hart voor de zaak) dat kan je maar op een manier uitbreiden zo het terug aan mensen zorg voor jezelf zoals je voor anderen zorgt of zo al jij zou willen dat anderen voor je zorgde, om je geven.

Zo, moest ik even kwijt

niet te snelllen pillen of wat uitproberen , het meeste is.......
regelmaat , op letten wat je eet, en zeker niet onbelangrijk

wees lief voor zelf
Zoef
BerichtGeplaatst: 21-05-2008 19:40 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Heb het topic zo eens doorgelezen zal mijn ervaring er bij zetten.

Ik heb ook PDS. vaak ook met bloed, ws een soort aambei of inwendig gescheurde ader, door de spanning van de darm.

Mijn klachten zijn dus diarree, een hoge druk spuit isser niks bij als zo'n aanval komt !

en meestal scheurt er dan wel wat open in me darmwand.

meestal moet ik dan ( vrij veel) Imodium slikken, maar het kost me sowieso minstens een halve dag om enigzins weer boven water te komen.
Zoef
BerichtGeplaatst: 21-05-2008 20:01 Reageer met quote

(Ik deel mijn berichtje ff op in blokjes dat maakt het wat leesbaarder.)

Mijn voeding ed. geen uien, prei, paprika komkommer, meloen.. = fataal

meloen wel op de nuchtere maag !! en dan minstens een halfuur niks eten ! anders fataal!

Zoet of suiker na bv eten met vet.. = fataal !

dus bv een bakje kippensoep en daarna een glas cola... duurt geen 15 seconden of de zaak spuit eruit !

Alle frisdranken zeker de koolzuurhoudende en alcohol zijn slecht,

(roken daarintegen vermindert... vreemd, maarja)

Verzadigde vetten/vetzuren, rood vlees, etc zo veel mogelijk vermijden... ik als vleesliefhebber, en houd ook van lekker eten verdorie.

frieten, niet te gek, geen mayo ! voorbakken, en dan goed droog afbakken, en met keukenpapier afdrogen !!

rode paprika is minder erg dan groene bij mij.

drink ook weleens platte cola, dat is cola zonder suiker en caffeine waar ik de prik etc vanaf heb gehaald, door te verlengen met water, en dan nog eens te verdunnen 1/4 cola 3/4 water of meer.

VAnmorgen heb ik oud wit brood met regenboogforel ( = witte vis=goed) gegeten,

en vanavond 2 borden rijst, ongekruid, met 2X 1 Valess (0,3 % verzadigd vet), en alles zit er nog steeds in.

En nu heb ik zin in chocoladepudding met slagroom, maar ik ga de goden niet verzoeken want ik wil morgen graag gaan zwemmen, Dus ik houd mijn vetarm en suikerarm ( vegetarisch !!) voedingspatroon nog ff vast.

Morgen ga ik nl een wok schotel maken, vegetarisch, want ik wel dat het er in blijft !!

BTW boter gebruik ik ook nooit, wel zonnebloemolie.. je moet wat als je iets wilt bakken braden..

ergens gelezen, die groene appel na het eten = fataal.

Bovengenoemde feiten slaan dus op mij Hè !! Wink
Zoef
BerichtGeplaatst: 21-05-2008 20:30 Reageer met quote

Mijn medicijnen die ik gebruik.

Imodium tegen de diarree.. !!

Zetpillen, met onstekingsremmers en pijnstillers.

Trianal, vond ik wel goed werken maar die moet je wel betalen $$$$

Tannalbumine, een koolstof tablet, helaas bijna niet verkrijgbaar meer, koste vroeger nog geen piek voor 20 tabletjes en nu betaal je de achterlijke prijs van 5-6 euro !!!
Als ik daar eens iets aan kon doen Hè !!!!
want Imodium etc. das een loperamide, die werkt dus op de zenuwprikkeling van de darm, en legt die stil, bij echte voedselvergiftiging moet je die dus ook nooit nemen, daarintegen De koolstof neemt slecht de giftige stoffen uit je darmen op.
Vroeger at en had ik ze bij bosjes.

Bij (emotionele ?)uitstraling naar mijn keel, neem ik weleens een bromazepam, of voor mijn rug benen een diazepam. let wel dit zijn kalmeringsmiddelen, dus kunnen verslaving opwekken. ( oa ook slokdarmverkramping en heartburn) dus Omeprazol en rennies zijn ook aanwezig.

Wel slik ik extra Multi-Vitamines, voor de zink ijzer magnesium ed

en vit-B complex voor de extra B6 en b12 riboflavine etc.. dat kan geen kwaad want die want vit-B en C die lossen op in water dus het teveel daaran plas je toch gewoon weer uit.

Dit voor een betere ontgiftiging, en minder verzuring in de stijve spieren, en de gewrichtspijnen wat in te tomen.


en dan heb ik nog medicijnen voor mijn hart.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare darm en spierpijn in benen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016