Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > stekende pijn in pink-
Auteur Onderwerp: stekende pijn in pink-
jollekevanad
BerichtGeplaatst: 01-08-2006 16:15 Reageer met quote

ik heb klachten in mijn rechterpink (ik ben linkshandig). Sinds 2006 heb ik bijna dagelijks pijnsteken in mijn pink, zonder aanleiding of zonder dat je iets van roodheid aan de pink ziet. Mijn idee is dat het iets met de zenuwen te maken heeft,er is geen ontsteking of zo. Eigenlijk kan ik probleemloos in mijn hele pink knijpen, een kleine plek aan het uiterste kootje is wat gevoelig, maar dit staat niet in verhouding tot de vlammende steken die ik dus "zomaar" krijg. De periode 2004/2005 had ik die steken nog niet, alleen als ik soms mijn pink lichtjes stootte, dan vlamde er een pijn op die niet in verhouding stond tot het lichte stoten bv. tegen de tafel.
De laatste tijd denk ik soms dezelfde steken ook te voelen in de ringvinger.
Ik heb geen RSI-risicovol beroep. Ik verwacht eigenlijk dat de huisarts het niet ernstig genoeg vindt om diepgravend onderzoek te doen.
Wie herkent dit, of heeft een aanknopingspunt om achter de oorzaak te komen?
Ad
Patrick Sny
GastBerichtGeplaatst: 11-08-2006 8:29 Reageer met quote

Met dezelfde klachten ben ik in januari dit jaar naar de huisarts gestapt. Na onderzoek (verschrikkelijke pijn in m'n rechter pink bij het aanstoten van tafel, stoel, deur, aanslag van pianotoets,...) bleek, volgens de arts, dat er een scheur
zat in het ligament van het voorste kootje. Hoe dit daar gekomen is blijft tot op heden voor mij een raadsel. Misschien een poort opengetrokken (met wat kracht) met ijskoude handen? Dit 'zou' een oorzaak kunnen zijn?
Intussen zijn we al enkel maanden verder. De behandeling ervan was enkel het spalken van de pink aan de ringvinger, en dit gedurende 2 maanden. De pijn bij het aanstoten is intussen wel weg, maar de stijfheid en de tintelingen zijn nog steeds aanwezig.
m vermeer
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 14:08 Reageer met quote

Hoi Jolle
Ik las jou stuk en herken het helemaal
Ik heb vlammende stekende pijn in m'n tenen en sinds kort in m'n vingers.
Zonder aanleiding. Ze zijn niet rood of dik, ik kan alle bewegingen maken.
soms is het een beetje gevoelig bij het kootje van m'n teen
Het is inmiddels al 2 jaar nadat jij dit stuk schreef, weet je misschien al wat het is??

gr Myr
mareikski
BerichtGeplaatst: 05-12-2010 17:04 Reageer met quote

sinds mei heb ik stekende pijn in pink. het begon in suriname waar ik in het oerwoud was. ineens had ik een dikke pink waar door de leider iets opgezalfd werd.
heb er nog steeds last van. eerst was het alsof ik met mijn pink tussen de deur had gezeten, een beetje gekneusd gevoel. sinds een week krijg ik nu pijnscheuten erin. vooral als ik gesport heb of me niet lekker voel. arts kan niets vinden, het is geen ontsteking. hoewel hij misschien dacht dat het mijn bindweefsel was wat een beetje geirriteerd was.2 weken diclofenac geslikt, maar het gevoel blijft.
BM
BerichtGeplaatst: 12-01-2011 23:15 Reageer met quote

Ik heb de klachten die m. vermeer beschrijft ook, precies hetzelfde ...uw bericht is inmiddels meer dan 2 jaar geleden gepost heeft u medisch antwoord op uw klachten/heeft u deze klachten nog?
Musje777
BerichtGeplaatst: 08-05-2011 7:25 Reageer met quote

Ook ik heb pijnsteken in mijn pink, zonder aanleiding of zonder dat je iets van roodheid aan de pink ziet. Normaal kan ik probleemloos in mijn hele pink knijpen als hij gevoelig is, maar vannacht en vandaag is de pijn ook dan te erg. Het zijn vlammende steken die ik heb en een heel pijnlijk verkrampt gevoel. Ik heb het soms ook aan mijn andere pink, maar minder erg.
Heeft één van de eerdere posters misschien al wat meer geleerd over dit probleem?
Ik ga morgen naar de dokter. Als ik daar wijzer van word, zal ik het hier ook plaatsen.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > stekende pijn in pink- Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016