Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > te hoge bloedbezinking - 114!
Auteur Onderwerp: te hoge bloedbezinking - 114!
ladyraposa
GastBerichtGeplaatst: 23-07-2006 15:27 Reageer met quote

Ik zal me eerst even voorstelling. Ik ben een vrouw van 56 jaar. Ik werk nog 3 dagen in de week in een administratieve baan en dat hoop ik nog lang te kunnen doen.
Ik heb al sinds mijn geboorte chronische bronchitis en inspannings astma. Daarvoor ga ik sinds mijn 11e niet meer naar de longspecialist maar wordt daarvoor behandeld door mijn huisarts. Ongeveer een jaar geleden is bij mij glaucoom (bij lage oogboldruk)geconstateerd en daarvoor gebruik ik druppels, die na wat uitproberen door de oogarts zijn voorgeschreven. Voor mijn astma gebruik ik Serevent en Flixotide en soms Ventolin. En af en toe (1 maal per jaar) een kuurtje Prednisolon.

Nu kreeg ik 6 maanden geleden last van mijn rug en bij de fysio vonden ze dat ik wel erg snel vermoeid was en verwezen mij naar mijn huisarts. Die liet bloed afnemen. Geen afwijkingen alleen een hoog bezinksel van 104. Op grond daarvan ben ik verwezen naar een internist. Daar is achtereenvolgens een Thoraxfoto, longfunctie, urineonderzoek, echo van de buik en een CT-scan van het abdomen gemaakt. Ook werd mijn bloed weer onderzocht.
Alle onderzoeken leverden niets op. Alles zag er normaal uit. Alleen de bloedwaarden weken af. De bezinking was nu 114 en de CRP was 11 en alle afweereiwitten waren diffuus verhoogd. Maar geen enkel eiwit vertoonde een piek. Alle andere waarden (cholesterol, suiker, lever, nieren, schilklier ed.) waren goed.
Nu wordt er in augustus nog een gastroscopie gedaan met wat weefsel afnemen uit de twaalfvingerige darm en als dat niets oplevert wordt ik waarschijnlijk doorverwezen naar het UMC.
Wat kan toch de oorzaak zijn? En als er weer niets wordt gevonden is het dan zinnig om nog verder door de medische molen te gaan? Hoeveel kwaad kan een hoge bezinking?
Ik laat het hier even bij, vast bedankt voor jullie aandacht.
Ad
T-Angel
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2007 13:59 Reageer met quote

Ik heb zelf ook een hoge bloedbezinking van rond de 100, afweereiwitten zijn ook verhoogd, daarbij heb ik koorts tot 40,4 graden, val flauw, heb een bloeddruk van 110/70 soms veel lager. val flink af. Heb een colonscopie gehad, thoraxfoto's, een hartecho en bij mij kunnen ze ook niets vinden. Wie helpt me?
Ally09
BerichtGeplaatst: 28-02-2007 15:23 Reageer met quote

mijn moeder had jarenlang dezelfde klachten zoals jij ze beschrijft. Bij haar is uiteindelijk spierreuma geconstateert!
Fer
BerichtGeplaatst: 14-07-2007 20:23 Reageer met quote

Mijn vrouw die nooit ziek was, heeft sinds Mei dagelijks last van koorts en had een bloedbezinkings waarde van 169, nu schommelt het rond de 100, 2 weken opgenomen geweest en in die die zeer veel onderzoeken gehad, tot nu toe zonder resultaat, lijkt wel op jouw klachten.
Hoe is nou met jou? is er een oorzaak gevonden?
Belinda
BerichtGeplaatst: 16-07-2007 19:31 Reageer met quote

Je vraagt hoeveel kwaad kan een verhoogde bloedbezinking. Daar kan ik wel antwoord op geven. Een verhoogde bloedbezinking zelf is niet hetgeen dat kwaad kan. Het meten van de bezinking is een heel algemene test. Als deze test verhoogd is (wat dus bij jou het geval is) dan betekent dat dat er iets in het lichaam niet goed is. Als de uitslag van de test normaal is (<20) dan betekent dit niet dat je gezond bent.
Eigenlijk een vage test dus, niettemin, als ie verhoogd is weet je zeker dat er iets aan de hand is, maar dat kan vanalles zijn. en een uitslag van boven de honderd wijst erop dat er echt iets niet goed is. Het probleem is echter het geeft niet aan waar er iets niet goed zit. En dat is wat ze nu aan het uitzoeken zijn.
Het is dus echt wel belangrijk dat je laat uitzoeken wat er aan de hand is.
Heel veel sterkte met alle onderzoeken.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > te hoge bloedbezinking - 114! Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016