Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Vage klachten in hoofd, maar zeer vervelend
Auteur Onderwerp: Vage klachten in hoofd, maar zeer vervelend
hendrikus
BerichtGeplaatst: 20-07-2006 17:37 Reageer met quote

Ik loop al 3 jaar met een erg vervelend patroon aan 'vage' klachten waar tot nu toe niemand mij mee heeft kunnen helpen. Het begon allemaal tijdens een vrij stressvolle periode in 2003 en mogelijk heeft dit er verband mee gehad. Helemaal zeker is dit niet.

De eerste opvallende klacht was in +/- mei 2003. Toen ik op een dag wakker werd, voelde ik me de hele dag een beetje vreemd... niet echt duizelig, maar eerder zoiets van 'zo duf als een konijn'. Ik was ook een beetje verward en het voelde net alsof er iets net niet helemaal in balans was. 'k Dacht uiteraard: "Het verdwijnt wel weer.." en dacht dat ik er de volgende dag of anders over een paar dagen wel weer vanaf was. Die avond had ik nog een irritant vaag soort hoofdpijn die hier duidelijk mee te maken had, maar die was de volgende dag al weer over.
Het vage doffe gevoel verdween echter niet en de volgende kenmerken waren dat wanneer ik een bepaalde groep nekspieren ook maar licht spande, m'n nek en hoofd begonnen te trillen en beven. Het viel mij op dat dit voorheen helemaal niet zo was wanneer ik deze spieren spande. Aldus dacht ik wederom dat het wel onschuldig zou zijn en ik me er gewoon niets van aan moest trekken. Ongeveer een week later kreeg ik er weer een symptoom bij. Het begon mij op te vallen dat m'n vingers meer en eerder begonnen te trillen dan normaal. Als ik bv. gewoon in rusttoestand achter m'n PC zat en ik had de muis vast met m'n wijsvinger net boven de linkermuisknop, begon m'n wijsvinger lichtjes te trillen en had ik er veel minder controle over dan voorheen, zo leek het. Toen dacht ik: "Verbeeld ik het me nou, of beginnen m'n vingers en handen nu veel eerder te trillen dan normaal??" Ik dacht hypochondrisch: "Het zal toch geen Parkinson of iets dergelijks zijn he?". Gelukkig bleek het dit in ieder geval inderdaad niet te zijn (ik was bovendien pas 19 jaar oud).
En nu komen de belangrijkste verschijnselen: Weer een tijdje later (1 of 2 weken ofzo) had ik een gesprek met iemand van het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) die bij mij op huisbezoek kwam. Tijdens zo'n vreemd gesprek ben je over het algemeen altijd wel een beetje gespannen. Dat is volgens mij normaal. Wat niet normaal was, is dat ik tijdens het gesprek - wanneer volgens mij ikzelf aan het woord was - ik ineens onwillekeurig m'n nek voelde bewegen! Dit vond ik wel frappant, want deze klacht had ik nog nooit eerder meegemaakt. De anderen konden het volgens mij aan de buitenkant niet duidelijk zien, maar ik voelde het duidelijk wel! Ik had duidelijk een stukje controle over een bepaalde spiergroep en/of een bepaalde motorische functie verloren. Het was volledig pijnloos, maar wel irritant en ik denk dat het eerder aan de zenuwen lag dan aan de spieren. De beweging lijkt op heel minuscuul 'nee-schudden' met het hoofd.
Weer enkele weken later kreeg ik de volgende klachten erbij. Terwijl ik aan het werk was voelde ik voortdurend m'n linker mondhoek telkens een heel klein beetje trekken. Het was m'n linkerondermondhoek die telkens een klein beetje naar onderen trok. Ook had ik last dat ik me soms ineens heel duizelig voelde wanneer ik ineens van houding veranderde. Tevens was ik innerlijk erg onrustig geworden en flink aan het denken geslagen. Ik dacht in die periode aanvankelijk dat ik misschien gewoon een griepje aan het krijgen was en me daarom zo wazig en niet helemaal lekker voelde. Aan de andere kant dacht ik ook dat het psychisch was en het gewoon door het vele denken, piekeren en de stress kwam. Maar dat waren slechts allemaal vermoedens in mijn hoofd die ik geen van allen kon bevestigen.
De volgende klachten kwamen weer enkele dagen erna. Ik voelde ineens een 'borrelig' gevoel in mijn benen, wat later dus ook weer tics (onwillekeurige spiercontracties) bleken te zijn. Ook m'n evenwichtsgevoel en loopmotoriek waren niet meer wat ze geweest waren. Wanneer ik op de fiets zat begon na een tijdje m'n onderbuik + geslachtsdelen gevoelloos te worden, waar ik eerder ook nooit last van had. Wanneer ik van de fiets afstapte kreeg ik het gelukkig weer terug. Ook had ik veel eerder slaapbenen dan normaal wanneer ik een tijd zat. In m'n hoofd leek een 'zwaarder' gevoel dan normaal gekomen te zijn. Ook leek dat te drukken achter en rondom m'n ogen tot aan m'n slaapstreek.
Weer enkele weken later kwamen zo'n beetje de laatste verschijnselen erbij en vanaf toen werd het gelukkig niet nog erger. Deze verschijnselen waren dat ik nu minuscule tics overal in m'n lichaam voelde en deze zich zeer onvoorspelbaar en onwillekeurig voordeden. Ik voelde ze in al m'n ledematen op allerlei plekken waar maar spieren kunnen zitten (armen, benen, polsen, voeten, knieen, handen, vingers etc.) en lichaamsdelen (rug, buik, nek, gezicht, oogleden). Aan de buitenkant zijn ze haast niet te zien en als ik er een voelde en ik veranderde maar iets van houding, dan was de ritmische samentrekking meteen weg. Het was daarom ook niet makkelijk om er een met eigen ogen te zien, want wanneer ik er m'n ogen op richtte was ik al van houding veranderd en was de tic alweer weg. Het had waarschijnlijk te maken met dat ik dus een bepaald klein stukje controle over m'n willekeurig motorisch systeem kwijt ben geraakt. Dit resulteert dus in motorische en concentratie moelijkheden. Het is net een soort onevenwichtige spanning die vanuit de zenuwen rondom mijn hoofd zich voortdurend 'ontlaadt' naar allerlei spiertjes in m'n lichaam door (waarschijnlijk) de perifere zenuwen. Het veroorzaakt ook een algemene stijfheid en houterigheid in m'n bewegingen die ik eerst helemaal niet had. Het was me maanden geleden (voor het hele klachtenpatroon) al opgevallen dat ik in de auto zat, m'n linkerhand leunde voor het autoraampje op een opbergkastje, en opeens zag ik een stukje huid onder een van m'n knokkels ritmisch bewegen. Ik had er weinig hinder van en meer dan dat het me opviel deed het dan ook niet.
Als allerlaatste kwam er nog een klacht bij die waarschijnlijk het minste verband heeft met de bovenstaande beschreven symptomen. Ik zag in m'n linkeroog al jarenlang een doorzichtig draadje wanneer buiten heel fel de zon scheen en ik naar witte of lichtkleurige achtergronden keek. Ik zag het echt nauwelijks, had er weinig tot geen last van en wanneer ik ook maar 1x met m'n ogen knipperde was het alweer verdwenen. Binnenshuis zag ik het vrijwel nooit. In de periode van het krijgen van al de bovenstaande klachten werd het plotseling ineens veel erger en zag ik het nu ook binnenshuis! De volgende dag keek ik naar de blauwe lucht en toen zag ik dat er een heleboel 'vreemde voorwerpen' bijgekomen waren in m'n beide ogen. Ik zag nu allerlei puntjes, draadjes, strengetjes, grote transparante vlokken en paraboolvormige draden. Het ene enkele sliertje wat ik eerst nauwelijks zag, was ineens veel duidelijker geworden en zag ik nu al bij het minste of geringste. Erg irritant wanneer je buiten ergens gericht naar wilt kijken en ineens schiet zo'n draadje of vlok pal voor het midden van je gezichtsveld.

Eerste doktersonderzoek: Toen ik de klachten had t/m aan het 'borrelen' in m'n benen, had ik een eerste gesprek met de huisarts. Die had mij toen onderzocht en stelde vast dat er in ieder geval niets ernstigs aan de hand was, dus geen ernstige ziekte of infectie ofzo. Alles leek normaal en hij stelde voor dat als de klachten aanhielden of erger werden gewoon na enkele maanden weer terug te komen.
Tweede doktersonderzoek(enkele maanden later): Ik had nu mijn klachtenpatroon zoveel mogelijk op papier gezet en had tekeningetjes gemaakt van wat ik allemaal in mijn gezichtsveld zag. De dokter beweerde dat dit een meestal onschuldig verschijnsel is dat 'Mouches Volantes' wordt genoemd. Als dit plotseling ineens erger word, moest er wel een oogheelkundig onderzoek gedaan worden om te kijken of het netvlies nog ongedeerd is. Hiervoor kreeg ik dus een doorverwijzing naar een oogarts. Voor de rest was er wederom niets aan de hand met mijn lichaam zei hij.
Oogonderzoek: Hier werd bevestigd dat het inderdaad om Mouches Volantes ging (glasvochttroebelingen) en dat mijn netvlies nog onbeschadigd keurig op zijn plek leek te zitten. Mouches volantes kon inderdaad plotseling ineens erger worden en goede behandelmethodes zijn er nog niet tegen beweerde ze. Ik moest er helaas dus mee leren leven werd mij verteld.

Na ruim +/- een half jaar begon ik te denken dat het mogelijk een kno-probleem kon zijn. M'n moeder was immers geopereerd aan haar neustussenschot omdat daar een vernauwing zat en zij daardoor voortdurend sinusitussen (bijholteontstekingen) e.d. opliep. Omdat ik een drukkend gevoel ervaarde dacht ik dat misschien alles vol slijm zat en ik mogelijk dezelfde afwijking als m'n moeder had (het kon erfelijk zijn).
Nadat ik hiervoor van de huisarts een verwijzing naar de kno-arts had gekregen, had ik daar een eerste onderzoek. Hier werden toen wel wat neuspoliepen gevonden aan beide kanten maar verder was er niets ernstigs te vinden. Er werd nog een röntgen-foto van m'n bijholtes gemaakt. De foto liet niets bijzonders zien. Voor de neuspoliepen kreeg ik neusdruppel-nasules voorgeschreven die ik een paar keer per dag in moest druppelen.

Na ongeveer weer een half jaar later nam ik weer stappen om me te laten onderzoeken op m'n voorhoofds- en bijholtes. Maar dit keer door een ervarener specialist die m'n moeder ook had gehad. Ook hij zag neuspoliepen zitten maar verder niets. Hij stelde voor om een CT-scan te laten maken van m'n bijholtes omdat de afwijking van m'n moeder enkel daarop en niet op een röntgen foto zichtbaar was. Ook stelde hij op basis van m'n klachten een allergie-onderzoek voor. Uit het allergie-onderzoek kwam naar voren dat ik allergisch was voor graspollen, boompollen en huisstof. Ook hier kreeg ik medicijnen voor voorgeschreven (xyzal) die niet echt hielpen. Ook kreeg ik van de huisarts nog een neusspray voorgeschreven waar ik ook niets aan had. Tevens dacht de huisarts een keer dat het mogelijk een pijnloze ontsteking kon zijn en had me zelfs anti-biotica hiervoor gegeven. Ook dit hielp uiteraard niet.

Ik was in deze maanden ook mezelf goed aan het onderzoeken. Wat kon er nou aan de hand zijn? Waar komt dat onbehaaglijke drukkende gevoel achter m'n ogen nou vandaan dat lijkt uit te stralen naar m'n zenuwen (waardoor ik mogelijk al die ticjes krijg). Ik begon me goed te concentreren op het gevoel in m'n (voor)hoofd en maakte bepaalde bewegingen. Toen viel het me op dat ik bepaalde wrijvende, schurende en slijmerige geluiden hoorde wanneer ik bepaalde bewegingen met m'n hoofd maak. Ik hoor en voel het aan beide kanten van m'n hoofd. Ik dacht in eerste instantie dat het allemaal slijm en vocht was, veroorzaakt door die mogelijke vernauwing aan m'n voor- en bijholtes.
Toen ik voor de uitslag bij de kno-specialist kwam, vertelde hij dat er ook op de CT-scan wederom niets bijzonders te zien was, behalve een paar oppervlakkige kleine poliepen, de holtes waren helemaal schoon verder. Toen ik zei dat de pillen tegen de allergie niet tot nauwelijks hielpen, schreef hij me een beter medicijn voor (aerius). Ook liet ik hem de vreemde geluiden horen wanneer ik die bepaalde hoofdbewegingen maakte en hij zij dat dat niets te maken kon hebben met de voor- of bijholtes, maar eerder met de kaakgewrichten of iets dergelijks. Ikzelf wist gewoon dat het hoogstwaarschijnlijk daar niet aan lag. Ook had ik eerder al een nek-röntgenfoto laten maken in opdracht van de huisarts omdat die dacht dat het van m'n nekgewrichten kwam. Ook deze foto liet niets bijzonders zien. De nieuwe medicijnen(aerius) hielpen wel beter tegen de allergische klachten, zoals rode ogen en niesbuien, maar haalde uiteraard niet het doffe drukkende gevoel achter m'n ogen en achter m'n slapen weg, de onwillekeurige spierschokjes en motorische oncontrole werden dus ook niet minder.
Een tijdje terug nog ben ik voor de onwillekeurige spierschokjes en de motorische oncontrole bij een neuroloog geweest. Die had me ook onderzocht en kon niets bijzonders vinden. Hij zei dat die onwillekeurige samentrekkingen wel vaker bij mensen voorkwamen (hij had er zelf ook last van, zei hij) en dat ze nog niet goed wisten waar ze vandaan kwamen. Ze worden ook wel 'myokymieën' of genoemd in medische termen zei hij en ze zijn over het algemeen niet ernstig. Hij gaf toe dat het inderdaad een erg irritante klacht kon zijn, maar dat ik er mee moest leren leven omdat ze niet weten wat de oorzaak is. Als laatste liet hij me nog een bloedtest afnemen om te kijken of er niets bijzonders in het bloed kan zitten wat dit mogelijk veroorzaakt. Ook uit dit bloedonderzoek kwam later niets bijzonders. Alles leek normaal.
Als allerlaatst, enkele maanden terug, is er nog in opdracht van de huisarts een gedetailleerde foto van m'n bijholtes + omliggende weefsels gemaakt. Weer liet ik aan de huisarts de wrijvende en piepende geluiden horen (dit keer had ik ze zelfs opgenomen op een PDA), maar hij kon niet lokaliseren waar het nou precies vandaan kwam. Ikzelf kon dat evenmin. Ik voelde het in ieder geval voornamelijk achter en rondom m'n oogkassen en in de buurt van m'n slapen. Het doet niet tot nauwelijks pijn, maar het veroorzaakt na een intensieve dag soms wel een naar soort drukkende hoofdpijn aan het einde van de dag. Deze hoofdpijn was duidelijk dezelfde soort als de 'vage hoofdpijn' die ik helemaal in het begin had. Toen ik laatst griep had gaf het ook voortdurend deze drukkende hoofdpijn en lag ik het liefst de hele dag op bed. Ook had ik toen erg last van die onwillekeurige spiertrekkinkjes, zelfs als ik stil in bed lag.
Toen ik voor de uitslag van de foto belde was er wederom weer niets bijzonders te zien en werd gesuggereerd dat de klachten waarschijnlijk veroorzaakt werden door allergie. Hij beweerde dat weefsels door die huisstof- en pollenallergie meer vocht vast kunnen gaan houden en hierdoor op kunnen gaan zwellen. Dit gaf misschien voortdurend dat doffe drukkende gevoel waar ik zo'n last van heb. Deze allergische zwellingen zijn op foto's vrijwel niet te zien, zei hij tevens. Ikzelf twijfel over deze argumentatie.
Ik heb tenslotte nog nooit eerder gehoord dat een allergie onwillekeurige spierschokjes kan veroorzaken doordat weefsels tegen zenuwen gaan drukken ofzo. M'n moeder beaamt (helaas) deze argumentatie wel, en blijft zeggen het allemaal door een allergie komt.

Tot op de dag van vandaag sta ik voor een raadsel, maar blijf ik wel erg last houden van klachten die duidelijk m'n functioneren belemmeren. Ik heb alles zo gedetailleerd mogelijk beschreven om zoveel mogelijk onduidelijkheid te voorkomen.
De voornaamste klachten waar ik echt last van heb is de ietwat verloren motorische controle (ook het beven/essentiële tremor en houterige onvloeiende bewegingen), de onwillekeurige spierschokjes die ik dag en nacht voel, het drukkende doffe gevoel achter m'n ogen tot aan achter m'n slapen. Hierdoor krijg ik dus ook concentratie- en coördinatieproblemen
De wrijvende, piepende, slijmerige geluiden zijn nog steeds aanwezig en zullen niet uit zichzelf verdwijnen.
Tevens heb ik zeer last van de erg geworden Mouches Volantes in m'n ogen, maar dit zou los moeten staan van de rest van mijn klachtenpatroon wordt beweerd.

Ik ben nu samen met een kameraad van mij bezig om een beter en zeer gedetailleerd onderzoek op te starten bij een academisch ziekenhuis in Nederland. Hopelijk kunnen ze hier meer en zien ze brood in het vinden van de mogelijke oorza(a)k(en) van mijn klachtenpatroon. Hier kunnen ze bijvoorbeeld d.m.v. bijv. een Doppler-onderzoek de herkomst van die wrijvende en piepende geluiden achterhalen.
Al met al gaat dit niet bepaald snel allemaal en loop ik me gewoon al meer dan 3 jaar te ergeren aan m'n klachten. Ik wil er dolgraag aan geholpen worden en zie er erg tegenop om hier levenslang mee te moeten gaan lopen omdat niets en niemand hier iets tegen kan doen Sad . Het belemmert duidelijk m'n functioneren en ik zal nooit meer de Hendrik worden die ik was voordat ik dit klachtenpatroon kreeg. Ik ben nu ruim 22 en was 19 en een half toen de eerste klachten begonnen. Ook m'n kameraad vond het wel een erg jonge leeftijd om zo vroeg al met erg nare klachten te moeten gaan leren leven. Ik ben er dan ook 1 jaar terug in een erge depressie van geraakt waar ik nu door m'n omgeving weer grotendeels uitgeholpen ben. Als ik voor de rest van m'n leven niet aan m'n klachten geholpen zal worden, ben ik bang dat deze depressies vaker terug zullen keren.


WIE O WIE KAN MIJ HELPEN, HERKENT DIT, OF HEEFT HIER ZELF MISSCHIEN OOK LAST VAN ???

IK HOOR GRAAG WAT REACTIES! Smile

Laatst aangepast door hendrikus op 11-01-2007 17:22, in totaal 1 keer bewerkt
Ad
hendrikus
BerichtGeplaatst: 26-07-2006 12:58 Reageer met quote

Niemand ??
liane
GastBerichtGeplaatst: 08-08-2006 21:52 Reageer met quote

hoi,hendrikus,mijn man heeft precies hetzelfde,maar hij is nog in de beginfase. hij heeft een vage hoofdpijn en aan het einde van de dag na hard werken is het een knallende hoofdpijn,het is voor hem ook een stress periode,hij is 2 jaar geleden zijn bedrijf begonnen.en zijn linkerarm trilt.hij loopt er ook een beetje vaag bij.hij gaat morgen een afspraak maken bij de dokter.maar als jij wat meer weet laat je het me weten?ik hoop dat je snel ervan zal genezen.
annelien
GastBerichtGeplaatst: 10-08-2006 17:20 Reageer met quote

Hoi Hendrikus,

Ik kan je niet veel melden over die onwillekeurige spierschokjes, behalve dan dat ik ze zelf ook wel eens heb, en er weinig aandacht aan besteed. Zeker ook omdat ze in perioden komen en gaan. Ik kan gerust enkele dagen af en toe een triloog hebben en dan weer maanden/weken niet.
Wat ik je wel kan melden is dat je je absoluut geen zorgen hoeft te maken over die vlekjes, kringeltjes, draden, flitsjes of
Mouches Volantes in je ogen. Die heb ik zelf al jaren. Ik word daar ook af en toe onzeker van, vooral omdat ze af en toe erger lijken te worden en ze maar nooit weg lijken te gaan, maar op dit moment moet ik concluderen dat ik ze toch als zo'n 12 jaar heb, maar dat ik nog steeds geen 'ernstige' klachten bij heb gekregen (ik ben nu 2Cool. Dan kan het toch gewoon niets ernstigs zijn? Ik heb ook ooit ergens gehoord of gelezen dat de ene persoon meer van dit soort stofjes in zijn oogvloeistof heeft dan de ander.
Ik denk ook dat je er in onzekere periodes veel meer op let en als je ontspannen en afgeleid bent, dat ze je helemaal niet opvallen. Je gaat in 'slechte' perioden ook voortdurend naar de lucht of andere lichte oppervlakken kijken of 'ze er nog zitten'. Eigenlijk zou je dus voortdurend afleiding moeten zoeken.
Waar ik op dit moment erg veel last van heb is duizeligheid, druk op de slapen en gespannen kaakspieren. Ik vermoed dat al dit soort klachten te maken hebben met spanning vanuit je omgeving en angst voor de klachten zelf. Ik merk dat ik soms uit benauwdheid, maagklachten of andere stressklachten ga hyperventileren (al had ik dat zelf in het begin niet door) en dat de klachten dan snel verergeren. Afleiding en ontspanning helpt het beste, al kost het wel moeite om te ontspannen (zeker in een 'openbare situatie'). Na een uur trekt het dan wel weer bij. Opvallend is dat ik het afgelopen jaar ook een erg druk en stressvol werkjaar achter de rug heb. De klachten zijn verergerd in mijn vakantie en ik denk dat de spanning er nu gewoon 'uit komt'.

Hoewel ik zelf dus niet klachtenvrij ben en ook m'n goede en slechte momenten ken, denk ik dat de oplossing ligt in zoveel mogelijk afleiding en ontspanning zoeken, voldoende slaap en voldoende lichaamsbeweging.
hendrikus
BerichtGeplaatst: 15-08-2006 21:54 Reageer met quote

Dank jullie wel voor jullie reacties! Very Happy

Stress en psychische druk kan idd een rol gespeeld hebben. Toch ben ik inmiddels naar mijn mening geestelijk echt wel weer ontspannen en wil lekker van het leven genieten. Ik ontspan ook gewoon regelmatig ondanks m'n klachten. Ik probeer er zeker niet op te letten. Maar toch veroorzaakt het een soort 'lichamelijke' spanning waar helemaal geen aanleiding voor is en krijg ik m'n spieren gewoon niet 100% onder controle zoals dat zou moeten (misschien wel voor 90-95%?). Het is echt wel een feit dat ik er heel iets spastisch of iets dergelijks door geworden ben. Het is toch echt m'n lichaam die de pret bederft en niet m'n psyche/geest - wat ik me uiteraard wel kan voorstellen dat veel anderen dat gaan denken (omdat je aan de buitenkant vrij weinig 'ziet', maarja, een hartkwaal zie je toch ook niet aan de buitenkant?).

Wel kan misschien (omdat het ook neurologische klachten zijn tenslotte) m'n psyche er idd voor een klein deel door beinvloed worden, en dan met name m'n concentratievermogen denk ik.

De 'rouwverwerking' van die hevige Mouches Volantes heb ik inmiddels wel achter de rug. Dat komt misschien ooit nog wel aan bod zodra bovenstaand probleem verholpen is (een vitrectomie ofzo).
Tot die tijd leer ik mezelf wel er mee te leven. Ik word er tenslotte niet blind van.

Het probleem met die zenuwklacht is dat je je ineens een stuk gehandicapter voelt terwijl je dat in wezen helemaal niet bent.

Ik heb ook 'ns gekeken in de medische boeken en op internet e.d. maar kan nergens een aandoening vinden die echt past bij mijn klachtenbeeld. De enigste ziektes/syndromen die ik nog niet helemaal uit kan sluiten zijn o.a.: conversie-stoornis, somatisatiestoornis en de ziekte van Huntington

Soms heb ik er 's ochtends meer last van lijkt het wel, vooral als ik heel lang uitgeslapen heb. Dan ben ik helemaal suf en dan lijkt m'n hoofd nog opgezwollener aan te voelen dan de avond daarvoor.
Ook heb ik dan iets meer last van die spiertrekkinkjes. Als ik m'n allergie-medicatie een aantal dagen niet ingenomen heb, heb ik ook vaak rooie en jeukende ogen daarbij, en soms niesbuien.
Voor de duidelijkheid: die allergie-medicatie helpt NIET tegen het doffe, opgezwollen gevoel in m'n hoofd en de spiertrekkinkjes.

Ik benadruk ook nog even dat ik die onwill. trekkingen OVERAL in m'n lichaam heb, dan weer hier en dan weer daar, soms zelfs 2 verschillende tegelijk of achter elkaar, en niet alleen maar een tril-oog zoals Annelien zegt. Elk half uur tot heel uur voel ik er wel een paar. Ik heb er serieus last van.

Liane, hoe oud is je man op dit moment als ik vragen mag?
Roro
GastBerichtGeplaatst: 21-08-2006 14:43 Reageer met quote

Hallo Hendrikus,

De klachten die jij hebt, herken ik. Ik heb sinds een half jaar precies hetzelfde. Tics van alle mogelijke spieren (voeten, vingers, benen, gezicht, armen enz.), last van ogen en een stuk gevoelsstoornis.

Ook ik stuit op onbegrip/onwetendheid bij neurologen en andere artsen. Dus ik probeer ook via het internet informatie in te winnen.

De ziektes die jij nog niet kan uitsluiten, lijken mij onwaarschijnlijk.
1. Conversie-stoornissen komen en gaan. M.a.w. deze zijn er niet altijd.
2. Somisatie-aandoeningen gaan vaak in combinatie met depressiviteit.
3. De ziekte van Huntington is erfelijk en zou dus al in je familie aanwezig moeten zijn. hier is overigens een test voor.

Ikzelf ben op de volgende mogelijkheden gestuit:
1. B12-tekort. Dit is te testen en kun je bij de huisarts aanvragen.
2. Hypothyroide (ook te testen).
3. Cerebellaire atrofie.

Ik wens je voor nu veel sterkte en als ik nog iets ontdek, dan laat ik het je weten.

Rob.
hendrikus
BerichtGeplaatst: 21-08-2006 22:34 Reageer met quote

Hallo Rob,

Dankje voor je reactie. De ziekte van Huntington komt voor zover ik weet in onze families niet of nauwelijks voor, dus de kans dat ik het heb is klein, voor de zekerheid kan ik idd een dna-test laten doen.
Depressief ben ik niet meer, en toch verdwijnen de klachten niet, dus dan moet het haast wel lichamelijk/somatisch zijn. Achteraf ben ik depressief geworden van de lichamelijke klachten en niet andersom (lich. klachten gekregen van de depressie of stress).
Ik heb wat jij opschreef aan ziektes even snel opgezocht en kwam tot de volgende conclusies:

1. B12-tekort:
Helemaal in het begin dacht ik ook aan B12-tekort als 1 van de mogelijkheden. Toen ben ik multivitamine-supplementen (waar ook de ADH B12 in zat) gaan slikken en merkte geen verschil, ook na weken slikken nog niet. Een tijdje terug las ik dat er ook een stoornis kan zijn in de opname van vit. B12. In dat geval heeft vitamines slikken weinig tot geen zin. Misschien moet ik een bloedonderzoek laten doen om te kijken of ik toch B12-tekort heb.

2. Hypothyreoïdie (je schreef Hypothyroide, maar bedoelde hypothyreoïdie neem ik aan?):
Sommige kenmerken herken ik, maar andere weer niet. Ik heb bijv. geen of nauwelijks:
- haaruitval
- droge ruwe huid
- koude-intolerantie
- tepeluitvloed
- stijve, pijnlijke gewrichten, met name in het bekken en de handen
- carpale tunnelsyndroom
Voor de zekerheid zou ik me idd ook hier even op moeten laten testen d.m.v. bloedonderzoek.

3. Cerebellaire atrofie
Heet ook wel ataxie. Het is een aandoening aan de kleine hersenen. Ook hier herken ik veel, maar niet alles. Ik heb bv. geen:
- dronkenmansgang
- uitpuilende grote ogen; wijdopengesperde ogen
(ik heb juist slaperige, 'kleine' oogjes)
Wat me wel opviel na het lezen van...
"Opvallend trage oogbewegingen. Het niet in staat zijn om de ogen normaal opzij te bewegen. Patiënten draaien dan vaak hun hoofd om opzij te kijken."
...is dat wanneer ik m'n ogen helemaal opzij beweeg naar links of rechts, ik m'n hoofd/nek niet helemaal stil kan houden, die begint dan soms heel iets te beven/trillen of onwill. te bewegen.
Weet jij ook of deze aandoening te zien is op röntgen/CT/MRI-fotos en of deze diagnose met zekerheid gesteld kan worden?
Roro
GastBerichtGeplaatst: 23-08-2006 23:31 Reageer met quote

Hallo Hendrikus,

Je hoeft natuurlijk niet alle symptomen te hebben om toch een bepaalde ziekte te hebben. Sommige symptomen komen bij sommige mensen niet voor, sommige alleen bij vrouwen en andere symptomen komen pas voor na een lange periode (jaren).

Wat betreft cerebellaire atrofie, dit is volgens mij te zien op een MRI, maar ik ben natuurlijk geen expert. Net als jij ben ik op zoek naar antwoorden. Op dit moment laat ik zowel onderzoek doen naar Hypothyreoïdie en B12-tekort.

Overigens zijn er nog meer ziektes die je kunt overwegen. Belangrijk bij het zoeken op internet is het ingeven van de juiste zoektermen. Teveel en je krijgt niet of nauwelijks resultaat. Je zou zelfs nog de ziekte van Lyme (tekenbeet)kunnen overwegen.

Het grootste probleem is eigenlijk een arts te vinden die het uiterste wil doen om de oorzaak van de problemen te vinden. Ik stuit op veel onbegrip en de laatste onderzoeken worden vooral gedaan op aandringen van mij.

Heb jezelf nog ideeen wat het kan zijn?

Met vriendelijke groet,

Rob
hendrikus
BerichtGeplaatst: 24-08-2006 20:01 Reageer met quote

Hallo Rob,

Wat jij zegt is helemaal waar. Ook ik moet de eerste dokter die het uiterste wil doen om mij te helpen/genezen nog tegenkomen. Ik moet ook aandringen om ze bepaalde onderzoeken te laten verrichten en het valt niet mee om ze te laten geloven dat ik echt last heb. Meestal kijkt de dokter me dan nog een beetje vragend aan met een blik van: "Je mankeert toch niets man, maargoed, om je gerust te stellen zal ik je laten onderzoeken. Er zal toch wel niets uitkomen.". Vaak denkt ie dat 't gewoon psychisch is of dat ik hypochonder ben. Confused

De ziekte van Lyme is ook nog een kleine mogelijkheid al heb ik nooit een duidelijke tekenbeet bij mezelf kunnen bespeuren.
Wel moet je bij een bloedonderzoek aangeven dat ze ook specifiek naar een Lyme-bacterie (Borellia) in het bloed moeten kijken. Anders wordt het meestal niet ontdekt.

Ik ga vanaf volgende week ook stappen ondernemen om in elk geval m'n bloed nog een keer te laten onderzoeken op specifiek deze aandoeningen (B12-tekort, hypothyreoïdie en Lyme-ziekte). Ook wil een goeie vriend van mij me gelukkig helpen in het vinden van oplossingen en opstarten van onderzoeken.
We willen nu een brief schrijven aan een academisch ziekenhuis voor gedetailleerd onderzoek.

Laat je aan mij even de uitslagen van jouw onderzoeken weten zodra je ze hebt?

Ben jij ook net als mij ooit op allergieën getest?
Ervaar jij ook een knijpend en drukkend gevoel aan beide zijden van je hoofd, alsof er iets in de weg zit? Geeft dit ook een stroef krakend geluid wat doet denken aan gewrichtsgeluiden?
Als ik hard druk op een oog links of rechts voel ik het extra duidelijk.
Heb je ook al 'ns foto's laten maken van je hoofd?

Ook ik zal zodra ik meer vind je op de hoogte houden.
Evt. kun je me ook persoonlijk mailen als je nog vragen of opmerkingen hebt. Je kunt m'n e-mail adres vinden in m'n profiel (moet je geloof ik wel zelf even een account op deze site aanmaken).

groetjes en veel sterkte/wijsheid gewenst,

Hendrikus
deb
BerichtGeplaatst: 24-08-2006 21:32 Reageer met quote

Hoi hoi,

ben 23 en heb al van af mijn twaalfde last van een drukkende gevoel achter mijn ogen, oren en wangen. IK hoor ook rare krakende geluiden, veel duizelig misselijk en heel erg moe . Ben al meerdere malen bij een arts geweest kno enz enz. Scan foto's testen wat blijkt volgens de arts dat ik een allergie heb, ze willen dat ik 6 maanden lang elke week een prik haal , daarna 4 en half jaar lang elke maand.
Hier proberen ze mijn afweersysteem te veranderen of dat het gaat helpen weet ik niet, hoop dat ik er snel van af ben . Hoop snel dat het snel beter word.
groetjes deb
hendrikus
BerichtGeplaatst: 25-08-2006 15:58 Reageer met quote

Ben nu net weer thuis gekomen van m'n school, en ben ook echt dood- en doodmoe. Ik denk dat dit ook met m'n klachtenbeeld te maken heeft. Gisteravond had ik weer die typisch drukkende hoofdpijn na een intense chatsessie.
Soms ben ik ook ineens misselijk en beroerd, vooral bij lichte stress. 2 weken terug was ik dat op m'n werk (zaterdagbaantje). 's Ochtends was dat. Ik wou toen overwegen om me ziek te melden maar later in de ochtend trok het alweer helemaal weg en kon ik 's middags gewoon redelijk normaal werken (ik had uiteraard wel spierschokjes de hele dag).
JB
GastBerichtGeplaatst: 28-08-2006 14:27 Reageer met quote

Ik zou Lyme toch ernstig in overweging nemen. En je laten testen in Keulen. Ben je ook al eens naar een homeopaat geweest met een VEGA-test machine. Bij mij is via deze machine en de bloedtest duidelijk aangetoond dat ik Lyme heb. Mouche Voulante of ook wel floaters genoemd kunnen een teken van Lyme zijn. Drukkend gevoel (van bijv een band om je hoofd) is ook 1 van de symptomen. Ik heb ze beide. Bij mij lijkt zelfs de hartspier soms te gaan trekken. Heb jij soms ook een warm hoofd (geen verhoging), maar wel warmer dan normaal ?
hendrikus
BerichtGeplaatst: 28-08-2006 22:52 Reageer met quote

Mijn hoofd voelt als ik bv. moe ben na een lange dag soms wel wat warm aan en/of is wat blozerig, maar dat heb ik altijd al gehad (Ook als kind/puber). Volgens mij is dat normaal. Ik heb er in ieder geval geen last van, laat staan dat ik ervan ga zweten.
bv
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 12:22 Reageer met quote

Denk aan Lyme, sluit het in ieder geval uit. Succes en beterschap!
jeetje
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 12:38 Reageer met quote

he hendrikus,
als je dan toch gaat bloedprikken laat dan niet alleen de standaard tsh, maar ook vrije t3 3n t4 prikken, daar zit veel meer info in. en naast b12 ook foliumzuur en b6 meenemen, en als je het voor elkaar kan krijgen homocysteïne, maar dat lukt niet altijd. is een beetje een marker voor tekort op weefsel nivo. je b12 moet minimaal 300 pmol/l zijn om niet verder te gaan met onderzoeken. bij lagere waardes kunnen idd klachten ontstaan hoewel veel labs werken met een onderwaarde van 130!!!!!! niet op letten dus. folium moet tussen de 10-35 zijn en b6 tussen 40en 100 ongeveer.
zit je in de buurt van de ondergrens kun je al klachten hebben.
vraag altijd een printje van je bloedonderzoek, artsen zeggen nogal eens is goed zonder waardes te vermelden, en dan weet je dus nog niks.

succes bij de arts!
donnie
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 22:02 Reageer met quote

met jouw klachten moet je op deze site kijken, er gaat een wereld voor je open. vitamine b 12 tekort doet hele rare dingen met je. succes.http://home.hetnet.nl/~hindrikdejong/index.html
Roro
GastBerichtGeplaatst: 02-10-2006 10:24 Reageer met quote

Ha hendrikus,

Ben een tijdje weg geweest, maar weer ingelogd. Ben je al wat verder met de onderzoeken?

Bij mij weten ze het ondertussen echt niet meer. Alle onderzoeken vallen positief uit, oftewel ik zou niks hebben.

Hoop dat het ondertussen beter met je gaat.
hendrikus
BerichtGeplaatst: 02-10-2006 22:49 Reageer met quote

Hallo Rob,

Hebben ze al 'ns een uitgebreide MRI van je hoofd gemaakt? Dat is bij mij nog een resterende optie wanneer ook bij mij alle bloedonderzoeken niets laten zien. Ben je trouwens wel 'ns op allergieën getest? Het schijnt dat een verhoogd histamine gehalte in je bloed ook effect kan hebben op je spieren en weefsels.
Hoe oud ben je eigenlijk als ik vragen mag?

Groetjes en sterkte,

Hendrikus
hendrikus
BerichtGeplaatst: 26-10-2006 20:45 Reageer met quote

Over 2 weken heb ik weer een afspraak bij de neuroloog. Nu gaan ze me eindelijk eens echt goed onder de loep nemen en krijg ik een volledige MRI-scan van m'n hoofd. Ik hoop dat ze eindelijk wat zien, al is het maar heel klein. Hopelijk nemen ze ook nog andere neurologische tests af.
Het zou best kunnen dat ze iets tussen schedelbot en hersenen/zenuwen vinden, precies daar waar ik de druk voel en dat onsoepele geluid hoor.
Bloedonderzoek heeft helaas geen vruchten afgeworpen, alles was normaal (ben helaas vergeten een printje van de uitslagen te vragen, ga ik alsnog doen denk ik).
hendrikus
BerichtGeplaatst: 09-11-2006 18:05 Reageer met quote

Over 4 weken krijg ik een MRI-scan. De neuroloog vermoedt dat er (helaas) niets op te zien zal zijn. Ik hoop het tegenovergestelde. Tevens heeft de neuroloog me doorverwezen naar de oogarts omdat hij inderdaad erg veel vertroebeling in m'n glasvocht zag zitten toen hij me onderzocht. Dit vond hij wel wat verdacht omdat dat meestal niet op zo'n jonge leeftijd als bij mij optreedt. Als beide onderzoeken niets laten zien zal hij me doorsturen naar een oefentherapeut (soort van fysiotherapeut die me leert de controle over m'n lichaam terug te krijgen). Ik ben bang dat zo'n therapeut weinig tot niets gaat helpen, maar het voordeel is dat ik dan misschien wel eindelijk 'ns een goede medische interventie heb die me opvangt, observeert, onderzoekt en ondersteunt. Precies de dingen waar al die andere artsen maar weinig tijd voor vrijmaken.
Index > Overige ziekten > Vage klachten in hoofd, maar zeer vervelend Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016