Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Auteur Onderwerp: heel veel lipomen
Barchunez
BerichtGeplaatst: 22-10-2016 22:24 Reageer met quote

james goossens schreef:
Dag Lipoomlijders,

De laatste 2 jaar ben ik wat bijgekomen, heb ik onwaarschijnlijk veel gewerkt, amper gesport en ongezonde voeding (hamburgers, te veel pasta's, frieten massa's vet en koolhydraten... Als ik nu mijn lipomen tel kom ik aan 70 a 80 stuks.Dus intensief sporten heeft er volgens mij weinig invloed op, noch schimmelinfecties. Volgens mij is het ergens een spijsverteringsstoornis, een vertraagde werking van één of andere stof die verantwoordelijk is voor verbranden van een type vetweefsel.

.


James, zou de groei van het aantal lipomen niet te maken kunnen hebben met je veranderde levensstijl. Je geeft aan dat intensief sporten geen invloed kan hebben maar ik ben benieuwd hoe je tot die conclusie komt.
Het lijkt mij ook een stofwisselingsstoornis te zijn waardoor vet op een afwijkende manier wordt opgeslagen. Ik hoop net als jij op een wetenschapper die de handschoen oppakt.
rudiVV
BerichtGeplaatst: 02-11-2016 16:40 Reageer met quote

De eerste keer dat ik operatief een hele hoop lipomen liet weghalen is nu ruim 10 jaar geleden. De post-operatieve naweeën hebben toen extra kopzorgen met zich meegebracht. In die tijd had ik me dan ook voorgenomen dit nooit meer te laten doen. En toch, nu 11 maanden geleden heb ikin een ziekenhuis te Hasselt een 50-tal lipomen laten weghalen door een andere, plastisch chirurg. Hij maakte zich sterk dat hij alles zou kunnen weghalen. Na de operatie wist hij me te vertellen met 3 personen 3 uur nodig gehad te hebben om een 50-tal lipomen te verwijderen. Ondertussen zijn er weer een paar bijgekomen en zitten er nog een heel aantal verspreidt over mijn lichaam. Wel zijn de meest pijnlijke (tussen mijn ribben)toen weggehaald. Omdat niemand van de eerder bezochte dermatologen en dokters kon vertellen wat de oorzaak is van het krijgen van deze lipomen heb ik ten einde raad via mail contact opgenomen met de dienst Dermatologie van de Universiteiten Antwerpen, Leuven en Gent en met de Orde van Dermatologen in België. UZ Antwerpen liet niets weten. UZ Leuven stuurde me een mail terug dat ze me geen bijkomende info konden bezorgen omdat er nog te weinig onderzoek naar is gedaan. UZ Gent vond het wenselijk om me te zien. Of ik iets nieuw te weten kom valt af te wachten maar eind van deze maand heb ik daar met Professor Ongenae een afspraak. Ook een aantal alternatieve dokters heb ik reeds geraadpleegd. De één zegt dat voeding, drank en leefpatroon er mee te maken zou hebben, de andere zegt van niet. Een aantal dingen werden aangehaald als MOGELIJKE factoren : drinken van bruin bier, teveel zuivelproducten, teveel rauwkost, teveel zoet, sporten met (te veel) gewichten (door te veel gewicht te gebruiken zou dit trauma's op de spieren kunnen veroorzaken en daar zouden dan lipomen kunnen ontstaan. Ik fitness wel wat maar niet met overdreven gewicht. Verder drink ik zelden bruin bier, gebruik ik geen overdreven hoeveelheid zuivelproducten of rauwkost en veel zoet eet ik ook niet. Het voorgaande lijkt dus ook geen steek te houden. Heeft iemand andere info over het ontstaan van lipomen ????
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen Bookmark and Share
Pagina 6 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016