Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen????
Auteur Onderwerp: Galstenen????
Axos
BerichtGeplaatst: 03-07-2006 11:22 Reageer met quote

Hallo,

Ik hen nu al sinds 2 maanden last van pijn in de buik en dan met name rechts onder de ribbenboog kreeg ook pijnaanvallen(ongeveer 8 in 3 weken van ongeveer 20 minuten). Ook was ik binnen no time 4 kilo afgevallen. Vooral de eerste 3 weken geen eetlust, misselijk opboeren enz. Heb niet overgegeven. Maar bij de eerste pijnaanval dacht ik echt dat ik het loodje lag!! Ben midden mei naar de huisarts gegaan, hij gevoeld en gelijk bloed prikken. De uitslag was dat de leukocyten waren verhoogd, ze waren toen 18. Na de uitslag doorgestuurd naar chirurg voor evt. blindedarm etc. Hij dacht in eerste instantie aan gal- of nierstenen. Echo gemaakt, niks gevonden. Toen daarna nog een CT Scan van de buik gemaakt, ook niks gevonden. Nu zijn we inmiddels alweer 3 weken verder maar voel me nog steeds miserabel. Geen pijnaanvallen meer gehad mar constant een zeurende, brandende pijn onder mn ribbenboog. Tevens heb ik sinds medio mei ook al een lichtere kleur ontlasting die ook erg brijig is en behoorlijk stinkt en er niet beter op wordt. Van de week weer terug naar huisarts geweest en bloed geprikt. Er is vooral op leverwaarden geprikt maar ook weer de leukocyten. Billirubine, Gamma GT, ASAT en ALAT. Hier krijg ik nog de uitslag van deze week. Ik lees hier vaak dat bij echos geen stenen worden gevonden, maar dat ook vaak toch stenen of afsluitingen van de galwegen worden gevonden door een internist. Trouwens die pijn onder mn rechterribeenboog zit ook helemaal tot aan mn rug toe. Komen deze klachten jullie ook bekend voor ivm galstenen??? Graag hoor ik van jullie, ik word er zo langzamerhand gek van dat er maar niets gevonden wordt...

Dank alvast

Axos
Ad
Pascalle
BerichtGeplaatst: 03-07-2006 12:50 Reageer met quote

Hallo Axos,

Zoals ik je verhaal lees lijkt het inderdaad op galstenen. Bij mij waren er op de eerste echo ook geen galstenen te zien. Ik ben toen terug gegaan naar de huisarts maar hij was zo stellig dat het galstenen moesten zijn dat hij me toch weer voor een echo heeft gestuurd en toen bleek het dus wel zo te zijn.

De pijn straalt bij jou ook uit naar de rug en dat is ook een veelvoorkomend verschijnsel maar dit kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben bv. een maagslijmvliesontsteking. Ik hoop dat ze iets kunnen vinden.
Gerardd
GastBerichtGeplaatst: 04-07-2006 16:14 Reageer met quote

Axos, jouw klachten herken ik helemaal, mijn HA vermoed bij mij ook galstenen, ik heb zelf geen last van hevige pijnaanvallen, maar meer een constant zeurende pijn die van mijn rechterkant ter hoogte van mijn lever naar mijn rug uitstraalt. Mijn Ha heeft ook bloedtesten gedaan, alat 80 en bili ook verhoogt. Wat zijn jouw uitslagen?
dinyaf
BerichtGeplaatst: 08-07-2006 10:54 Reageer met quote

wat jij beschrijft heb ik ook allemaal gehad.vooral die pijn in mijn rug.ook de ontlasting.de pijn in mijn rug straalde helemaal door naar mijn rechter schouder verschrikkelijk.ik heb alleen twee aanvallen gehad en bij de tweede aanval ben ik meteen naar een dokterpost gegaan.en daarna naar mijn huisarts.ik werd meteen doorg estuurd naar de eerste hulp en binnen twee weken ben ik geopereerd aan mijn gal en galstenen.op de echo zagen ze bij mij wel stenen zitten.ik ben nu thuis maar heb veel pijn gehad na de operatie.toen ze de gal er uit wilden halen kwam er een gaatje in de gal en de vloeistof liep in mijn buik.en toen moest ik van ellende ook nog gespoeld worden.en de napijn nu ik thuis b en is ook geen pretje.maar ik ben er van af.ga er wel snel achteraan hoor.want als je een aanval krijgt is geen pretje.ik wens je veel succes
Axos
BerichtGeplaatst: 08-07-2006 19:23 Reageer met quote

Hoi dinyaf en anderen,

Had jij dan ook nog die zeurende pijnen pijn in je rug zonder aanvallen??. Ik heb nu geen aanvallen meer gehad de laatste tijd maar blijf maar pijn onder die boog en in de rug houden. Ben ook heel vaak misselijk en opboeren etc. Elke dag steeds vaker. Ook smorgens vooral, dus niet alleen als ik gegeten heb. Mn eetlust wordt er niet beter op. Ook ben ik nu totaal bijna 5 kilo afgevallen sinds medio mei. Is toch niet normaal. Graag hoor ik van jullie of jullie ook die misselijkheid en pijn hadden ZONDER een aanval?? Dus gewoon bijna constant...

Een miserabele Axos
dinyaf
BerichtGeplaatst: 10-07-2006 10:57 Reageer met quote

ja ik heb ook die zeurende pijn gehouden.en ik was ook wel eens misselijk maar gelukkig niet vaak omdat ik dat toch zoiets verschrikkelijks vindt.en ik had recht op mijn rug in mijn zij een pijn als ik daar op drukte.nu de stenen weg zijn heb ik daar ook geen pijn meer.dus kan je nagaan wat die stenen met je lichaam doen.
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 02-08-2006 18:11 Reageer met quote

ik heb een half jaar last van misselijkheid braakneigingen en op boeren. zo gaat t een paar dagen goed en zo weer fout. sinds 2 weken heb ik pijn in mijn rechter zij straalt naar mijn rug. soms ook aan de linkerkant en onderbuik. op de echo is er een grote galsteen ontdekt. via bloedprikken leveronderzoek gehad die was gelukkig goed. nu moet ik donderdag een maagslang laten doen waar ik heel bang voor ben. want de internist zegt dat de pijn die ik nu heb niet van de gal is want die pijn zit veel hoger volgens haar. als er niets gevonden wordt via de m aagslang gaat de internist overleggen met de chirurg of de galblaas verwijderd kan worden. ik ben erg bang dat ze iets anders vinden. heeft iemand hier ervaring mee, wil je het dan aub melden.
Sim
BerichtGeplaatst: 03-08-2006 23:03 Reageer met quote

Hoi lisette tilb,

Klopt het dat je de ERCP (maagslang zoals jij het noemt) nu al heb gehad "donderdag"?

En viel het mee, valt wel toch? Bij mij al die keren wel. Is er nog iets uitgekomen?

Laat je nog even van je horen.

Groetjes, Simone
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2006 15:23 Reageer met quote

sim nee ik krijg de maagslang volgende week de 10de aug. gelukkig krijg ik een roesje. maar toch ik ben er heel huiverig voor. ik snap ook niet waarom ik dit krijg. ze weten dat ik een grote galsteen heb en toch dit onderzoek. ze vinden het vreemd dat ik geen pijn heb boven onder mijn borst maar meer aan de lage zijkant. maar ja moet weer af wachten. en dan gaan ze 21 aug beslissen met de chirurg of mijn hele galblaas er uit moet. ik word er heel erg onzeker door en bang. maar bij jou is de maagslang mee gevallen dus en wat is er uit gekomen? groetjes lisette
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2006 15:27 Reageer met quote

gerard jij had ook pijn ter hoogte van je lever en niet ter hoogte van je borst. ik heb dat ook en ook niet echt aan vallen van pijn maar contstante zeurende pijn. de internist zegt dat deze pijn niet van mijn galsteen kan zijn. nu krijg ik een maagonderzoek en gaan ze overleggen of mijn galblaas er uit moet. hoe is t bij jou verder gegaan? en wat is bij jou de diagnose?
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 19-08-2006 23:33 Reageer met quote

Sim, ik zou nog iets laten weten over die maagslang. ik heb vorige week donderdag de maagslang gehad. nou je wil t niet weten. ten eerste een kreng van een dokteres. met 3 verpleegkundigen hielden ze me vast. ik kreeg dormicum (roesje), in een infuus een minuut voordat de slang ingebracht werd. dus ik was nog helemaal helder. toen de slang in mijn slokdarm kwam begon ik te kokhalzen, en kwam er schuim uit mijn neus en mond, Ik hoorde nog zeggen dat het onverantwoord was om door te gaan en toen was ik van de wereld. ik kwam 1 uur later bij en vroeg of ze iets hadden gevonden. nee zei de verpleegster het is mislukt. ik dacht dat ik t verkeerd begreep omdat ik nog zo suf was. maar mijn man ging t na vragen en nou bleek....... geloof t of niet dat ik tijdens de roes de dokter een klap had gegeven en de slang er uit had getrokken. nu moet ik maandag naar de internist voor de uitslag maar er is geen uitslag natuurlijk nu. ik ben benieuwd wat ze nu weer gaan doen. dinsdag moet ik naar de chirurg. ik hoop dat ik snel wordt geholpen want ben deze week al weer 4 keer bij de eerste hulp moeten komen omdat door mijn ziek zijn mijn bloed was verzuurd en ik in een shock terecht was gekomen. ik was zo verzwakt dat ik niet meer op mijn benen kon staan en heel de dag maar in bed lag. de ene arts zegt dat ik wel ziek kan van de galsteen, zonder weinig of geen pijn en een andee arts zegt weer dat t niet van de gal is omdat ik dan hevige pijn moet hebben. ik heb een grote galsteen, gelukkig zeggen de artsen dan want die kan niet door de galweg. is er iemand die ook vaak ziek is(was) en geen pijn had en dat t toch aan de gal lag??? en wat er aan is gedaan. dat zou ik zo graag willen weten. want ik wordt er zo hopeloos van ik weet t niet meer. ik ben er zo angstig van geworden dat ik van de arts nu diazepam heb gekregen om rustiger te worden. help wie heeft er een antwoord.
Sim
BerichtGeplaatst: 20-08-2006 13:01 Reageer met quote

Hoi lisette tilb,

Ik vind het raar als jij een galsteen heb vastzitten dat ze dan met een maagslang bij je naar binnen gaan. Ik heb een ERCP gehad, daar kunnen ze dan ook die steen mee verwijderen. (lukt niet altijd in een keer heb ik gelezen bij mensen, bij mij wel gelukkig) En dat slaan dat ken ik ook onder het roesje.. dat heb ik ook gedaan. Ik kwam alleen halverwege bij en zag stenen zitten en toen heb ik ook een beetje met mijn arm richting de zuster lopen zwaaien. Maar bij mij zijn ze doorgegaan. Het is dus erg jammer dat het niet gelukt is bij je.
Als het echt echt niet gaat, zou ik gewoon weer naar de EHBO gaan hoor. Dan kunnen ze wel zien dat het echt niet meer gaat.
Ik heb altijd pijn gehad met galkolieken en dingen eromheen. Maar nou is mijn pijngrens zo dat ik echt alles voel sinds ik dit allemaal heb. Alleen pijn in mijn buik dat heb ik nu nog elke dag. Maar ja daar word ik nu voor onderzocht. Gelukkig.

Als ik jou was zou ik op de afspraak van de internist vragen waarom een maagslang en geen ERCP? Dan kunnen ze toch beter alles bekijken. Ik kreeg een maagslang alleen vanwege dat ik bijna 3 dagen achter elkaar gespuugd had en doormiddel van de maagslang werd de galopgevangen.

Succes,

Groetjes Simone
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 21-08-2006 10:32 Reageer met quote

ik ben vandaag weer naar de internist geweest, en ze zei dat er was gezien dat er niets met mijn slokdarm mis was, maar dat ze niet verder konden gaan met de maagslang. nu moet ik morgen naar de chirurg en die beslist of mijn gal er uit gehaald zal worden. ik krijg nu nog wel in september een darmonderzoek omdat mijn b12 veel te laag is ondanks mijn wekelijkse injecties. want dat tekort ontstaat meestal volgens haar door een storing in de dikke darm. ook wil ze van de week nog een echo van mijn buik laten maken. de internist denkt stellig dat mijn ziek zijn weinig met mijn galsteen te maken heeft. omdat ik een grote galsteen heb en volgens haar kan die niet door de galwegen dus daarom heb ik volgens haar niet zo veel pijn. daarom willen ze de galsteen niet vergruisen omdat ze bang zijn dat er kleine stukjes steen blijven zitten en die dan wel in de galwegen terecht kunnen komen. dus maar weer afwachten!!!!! en wat is een ercp? nog nooit van gehoord. ik wens je heel veel succes met je onderzoeken en hoop dat je je snel beter voelt.
Kaatje..
GastBerichtGeplaatst: 24-08-2006 8:52 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb een aantal klachten die volgens mij komen van de galblaas. Ik heb al een paar weken regelmatig last van misselijkheid, opboeren en raar gevoel daarbij in mijn hoofd (duizelig en iets hoofdpijn). Nou heb ik de afgelopen twee dagen pijn gehad op de plek waar de lever/galblaas zit. Wel met een tijd er tussen dat de pijn veel minder was en dat het alleen nog zeurde. Deze pijn leek op koliekpijn alleen had ik niet de drang om te bewegen want bij iedere beweging die ik maakte was de pijn erger. Bukken, opboeren, ademen en lopen deden vooral pijn!
Nu blijft het in die streek zeuren en ik blijf misselijk daarbij.

Een paar maanden geleden ook op dezelfde plek een paar dagen pijn gehad (met tussenpozen) maar dan zonder de misselijkheid en hoofdpijn die ik nu wel heb!

Zou dit kunnen wijzen op galstenen? Herkend iemand deze klachten?

Omdat de pijn nu minder is nog niet bij huisarts langs geweest. Kan ik het nog even aanzien of toch beter om het na te laten kijken?

Kaatje
lisette tilbu
GastBerichtGeplaatst: 31-08-2006 15:09 Reageer met quote

afgelopen maandag ben ik geopereerd. mijn galblaas en steen is er uit gehaald. tijdens de operatie zag de chirurg dat mijn gal aan mijn lever en darm verkleefd zat. ook had ik veel littekenweefsel waardoor ze meer acties hebben moeten verrichten. ze konden zien dat mijn gal en mijn blinde darm ontstoken is geweest. blinde darm hebben ze wel laten zitten. ik heb nu niet veel last van buikpijn. wel in mijn rug en rechterzij. de pijn in mijn zij is van mijn lever ivm de verkleving die ze weg hebben moeten snijden. de pijn in mijn rug en benauwdheid is omdat er tijdens de operatie vocht achter mijn long is gekomen. moet nu dagelijks geklopt worden. verder gaat t wel. beetje misselijk nog maar dat zal wel van de operatie en de narcose komen. dat ik bijna nooit geen pijn had alleen maar ziek en misselijk was kon wel degelijk volgens de chirurg van de gal zijn. misschien dat iemand hier iets aan heeft.
Kaatje...
GastBerichtGeplaatst: 31-08-2006 15:32 Reageer met quote

Wat waren jouw klachten??

Ik mag woensdag voor een echo omdat ik misschien last heb van galstenen!

Ik heb vooral last van misselijkheid/opboeren en ik heb nu drie keer een aanval van enorme buikpijn gehad in de lever/galstreek! Alleen ik heb geen bewegingsdrang gehad tijdens die pijn maar nu blijkt dat het ook niet altijd zo hoeft te zijn.

Gisteren een aanval gehad van een uurtje of 3,5 en nu weer de hele dag misselijk!

Verder ben ik niet ziek of zo!

Groetjes,

Kaatje

Ps: beterschap en hoop dat je spoedig hersteld!
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 31-08-2006 17:51 Reageer met quote

hallo kaatje. mijn klachten waren vooral misselijkheid, braakneigingen en ook veel opboeren.ziek ziek ziek. pijn had ik bijna niet. t was meer een blauwe plek gevoel rechts in mijn zij. zo was ik 4 dagen ziek en zo 4 dagen beter. en dat al een half jaar. de dagen dat ik me beter voelde werden steeds minder. maar ik heb nog nooit een pijnaanval gehad. wel had ik zwarte of stopverfachtige ontlasting op t laatst. ik heb altijd alles kunnen eten ook vetsoorten. behalve de laatste weken toen kon ik bijna niets meer eten en viel ook 9 kilo af. volgens de internist waren dit geen galklachten maar meer darm of maag. maar toch hebben ze mijn gal verwijderd want de chirurg zegt dat t wel degelijk galklachten waren. je kan pijn hebben of ziek zijn of allebei. dat ligt aan de soort steen en waar de steen precies zit. mijn steen was zo groot dat die niet door een galweg kon dus vandaar geen pijn. maar ik werd steeds ziek zijn omdat mijn galvloeistof over liep. ik hoop dat je hier wat aan hebt. laat je nog wat weten na de echo? succes. t komt heus wel goed hoor.
Sim
BerichtGeplaatst: 31-08-2006 20:08 Reageer met quote

Hoi lisette tilb,

Tjonge dat is snel gegaan dat je galblaas eruit is. Wees blij. Hoop dat je klachten nu weg zijn na het verwijderen ervan.
Ik kan helaas melden dat ik toch nog galstenen aanmaak. Vandaag ben ik langs geweest bij de internist. Op de CT-scan konden ze niet echt iets zien, maar op de MRI konden ze een (of meerdere dat weet ik niet) zien zitten. En dit nadat mijn galblaas dus vorig jaar nov05 eruit is gehaald.
Ik loop al een ruime tijd nu met een constante pijn in mijn buik, maar dan vooral aan de linkerkant. Daar zit dus de alvleesklier. Ik was er echt van overtuigd dat deze nog niet lekker is, maar de beelden en bloeduitslagen geven daar rust aan. Mijn lever is vanaf het moment dat ik in het ziekenhuis terecht ben gekomen niet meer goed geweest, en is nu weer verhoog vergeleken met de uitslagen van een maand geleden. Een galsteen is de boel weer aan het verzieken dus PFFF.

Nu krijg ik volgende week donderdag een ERCP.. oftewel een kijkoperatie met een slang door de mond. Daar gaan ze de steen mee verwijderen. Als er dan niks uitkomt dat de steen er niet meer zit (heb afgelopen dinsdag een galaanval gehad misschien al in de darmen terecht is gekomen) dan vraag ik meteen een second opinion aan voor het AMC. Want dan ligt het wel ergens anders aan. Mijn vertrouwen is een heel groot beetje weg eigenlijk.

Nou dit was weer even mijn verhaal.. ik ben niet al te blij eigenlijk maarja..

Groetjes, Simone
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 31-08-2006 22:05 Reageer met quote

Pfffffff Simone,

Gatver meid, dit is balen zeg, ontzettend k.............. gewoon voor je. Zo zie je maar he dat je zelf de beste raadgever bent, je voelt zelf dat je niet goed bent nog. Maar je alvleesklier gelukkig nog goed! Dat is weer een positief puntje, maar die galsteen, is dit een oude? of toch weer opnieuw aangemaakt. Maar ze worden nu toch nergens meer opgeslagen, hoe ontstan die dingen, pfffffff grrrrrrr

Nou wens je heel veel sterkte donderdag met de ERCP, maar waarom geen MRCP, oohnee dan kunnen ze het niet gelijk weghalen. En laat nog even wat weten he,

Nou groetjes,
Anita
Pascalle
BerichtGeplaatst: 01-09-2006 10:01 Reageer met quote

Hallo Simone,

O wat een ellende voor je. Het zit je ook echt niet mee. Inderdaad kunnen er na een galblaasverwijdering nieuwe stenen worden aangemaakt in de lever of galwegen maar net wat Anita ook zegt het kunnen ook oude stenen zijn die zijn achtergebleven.

Heel veel sterkt met het ECRP. Moet je weer een nachtje in het ziekenhuis blijven?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen???? Bookmark and Share
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016