Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > galblaas klachten
Auteur Onderwerp: galblaas klachten
buddy
BerichtGeplaatst: 23-06-2006 13:58 Reageer met quote

hoi ik heb ook de misselijkheid klachten en rugpijn linksboven en hard stekend gevoel rechts midden buik
nu een echo gemaakt maar niks te zien en bloed was alleen nierfunktie tehoog en cholesterol.
dokter vind het vreemd duidelijke galblaas klachten nu dagboek bij houden van het eten heb wel p40 als medicijn gekregen.maar misselijk ben ik nog
wie herkend dit. ze wil me hogerop hebben maar moet dan kijken met slangetje ij mijn maag en verder zie dit niet zitten. zou graag reactie's van jullie willen.

gr buddy
Ad
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 14:35 Reageer met quote

Hoi Buddy,

Ben je elke dag misselijk of alleen na het eten.

Het zijn inderdaad klachten die kunnen afkomen van de galblaas, althans galstenen, en wat het cholesterol betreft, dat wordt vaak in hoge mate aangetroffen bij galstenen.

Maar wat gaan ze doen met je nierfunctie? Want die was te hoog geeft je aan.
buddy
BerichtGeplaatst: 23-06-2006 14:39 Reageer met quote

ja nierfunktie te hoog maar moet nu afwachten.
later weer op nieuw prikken
buddy
BerichtGeplaatst: 23-06-2006 14:44 Reageer met quote

sorry niet alles beantwoord
word bijna elke morgen misselijk wakker
in de loop van de morgen trek dit weg niet altyd
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 14:50 Reageer met quote

Ok, ja zou kunnen hoor. Hoop voor je dat ze het snel vinden.

Heb momenteel zelf ook nog klachten, heb een acute alvleesklier gehad door een galsteen die de afvoer had geblokkeerd maar ben nu alweer wat maanden verder, maar klachten hou ik nog wel.

Maar het schijnt zo te zijn dat je na een galblaasoperatie nog 1 tot 1 1/2 jaar last kan hebben. Dus ja moet nog even doorgaan. Sad
buddy
BerichtGeplaatst: 27-06-2006 9:08 Reageer met quote

hallo nog een paar vragenjes
heb niet echt aanvallen,maar het is net als er rechts een tube zit waar ingeknepen word dat leeg loopt via de ribben boog naar mijn linker kantdan krijg ik het koud en misselijk dit gebeurt meerdere malen per dag.
bij het wakker worden ben ik dan flink beroert en moet meerdere keren naar de w.c.
ik heb hier nu al een jaar last van maar dan niet elke dag zo als nu ben daarom nu naar de dokter gegaan want gezond zijn is dan toch wel je rijkdom.
maar echo wijst niks uit terwijl arts toch galblaas probleem denkt.
hoop dat iemand zich hier in herkend of mij verder kan helpen

gr buddy
Sim
BerichtGeplaatst: 28-06-2006 0:42 Reageer met quote

Hoi Buddy,

Toen ik last van mijn galblaas had.. had ik dit soort aanvallen.. vooral savonds en snachts.
Het gevoel dat je ineens heel druk ben van binnen, je gaat zweten, krijgt een bleek gezicht, een enorme pijn in de buik. Het is net een gevoel alsof je denkt dat je een hartaanval krijgt. Op dat moment heb je een soort van drang dat je wil bewegen.. ik ging dan vaak helemaal plat liggen en proberen mijn buik omhoog te duwen.. en dat hielp af en toe wel.. maar dat hou je niet lang vol. En dan op een gegeven moment ben je zo misselijk dat je gewoon moet overgeven. (je eten zakt ook niet van die avond) Zo'n aanval kan op het laatst ook overdag gewoon komen. Na zo'n aanval ben je helemaal kapot en kan je niet anders dan slapen en slapen.


Dit is zo'n beetje wat ik me ervan kan herinneren.
Later is dit erger geworden door een pancreatitis (alvleesklier ontsteking). Ik heb in totaal voor ik in het ziekenhuis 3 dagen bij elkaar gespuugd. Alleen maar geel.. gal dus.

Sterkte ermee.

Groetjes, Simone
Anjer
BerichtGeplaatst: 28-06-2006 8:18 Reageer met quote

Het bovenstaande bericht herken ik zeker.
Vooral 's nachts. Ik heb nu ook bijn elke dag een zeurderig gevoel, ongeveer 15 cm onder mijn oksel net achter mijn ribben en iets door trekkend naar mijn rug. Verder ook sneller wat misselijk.
Ik neem voor de nacht soms een tablet van 100 mg diclfenac en dan slaap ik wat rustiger.
Ik sta op de wachtlijst voor galblaas verwijderen vanaf 1 augustus. Ik ga overmorgen eerst op vakantie en als ik dan de was klaar heb dan hoop ik snel een oproep te krijgen.

Gr Anjer
dinyaf
BerichtGeplaatst: 28-06-2006 8:54 Reageer met quote

tja ik heb ook last van mijn gal.vaak een strak gevoel om mijn buik.vooral pijn in de onderrug uitstralend naar mijn rechter flank en schouder.echt zeurend.heb twee aanvallen gehad.de laatste meteen naar de huisarts gegaan.en nu binnen twee weken wordt ik geopereerd.ik heb toch galstenen.en die moeten eruit.ben de laatste tijd overdag soms misselijk.nee een pretje is het niet.vind het ook eng om geholpen te worden.maar dit is ook niksen soms is het of er rechts in mijn zij dikker aanvoeld ,ik dacht in het begin dat ik het aan mijn nieren had.omdat ik daar vaak pijn heb.gek zit een mens in elkaar he
Anjer
BerichtGeplaatst: 28-06-2006 9:35 Reageer met quote

Ja een mens zit raar in elkaar. Ik weet al jaren dat ik galstenen heb maar heb steeds gestruisvogeld. Ik heb achteraf bekeken al jaren galsteen klachten maar heb dat altijd toe gescheven aan mijn blaas waar ik al jaren last van had. Een week of wat geleden had ik 's nachts weer een flinke aanval en ineens realiseerde ik me dat ik dit al jaren had. Hoe naief kan een mens zijn. Ik ben er toen toch maar achter aan gegaan. Aangezien ik dus al jaren die klachten had/ heb kan de vakantie periode er ook nog wel bij. Die drie weken zullen de klachten wel zo blijven als afgelopen jaren.
Verder heb ik pijnstillers mee en dan moet het gewoon goed gaan. Ik ga lekker de bergen in, wandelen.

Gr Anjer die niet bang voor de operatie is maar het alleen maar lastig vind omdat ik dan weer de ziekte wet in moet en daar geen zin in heb.
dinyaf
BerichtGeplaatst: 29-06-2006 15:10 Reageer met quote

nou anjer.knap van je dat je gewoon op vakantie kan.ik kan dat dus niet met die pijn die ik heb.ik lig dan voor weer een paar uur plat om het zo goed mogelijk uit te houden.heb pijnstilers die dan niet helpen ja na een half uur.ik als ik terug ga denken heb ik het ook al heel lang.begon met pijn in de ondrerrug.zeurende pijn.ben nog wel naar mensendieck geweest omdat de arts dacht dat er iets met mijn spieren was.nou niet dus.en ik hou ook niet van de ziekte wet.ben al anderhalf jaar niet ziek geweest.was er zo trots op.maar opeens wordt je geveld en ja hoor opname zieken huis.maar ik ga ervoor en dinsdag middag ben ik er van af.
buddy
BerichtGeplaatst: 29-06-2006 17:28 Reageer met quote

fijne vakantie anjer en hoop voor je dat je geen of zoweinig mogelijk pijn hebt en dinyaf sterkte ermee hoor nog van je als alles achter de rug is.ik hoop dat ze bij mij gauw de oorzaak vinden.
Anjer
BerichtGeplaatst: 29-06-2006 19:12 Reageer met quote

Dynaf heel veel sterkte als wanneer je mag. Ik lees het wel over 3 weken.
Wij gaan vannacht rijden. We zijn helemaal klaar.
Licht wat pijn in mijn rug terhoogt van mijn schouderbladen maar goed uit te houden. Als het te erg wordt dan neem ik wel wat in.

Gr Anjer
dinyaf
BerichtGeplaatst: 02-07-2006 19:56 Reageer met quote

nou anjer is op vakantie ik hoop dat alles goed gaat zonder pijn.ik moet morgen nog bloed laten afnemen.dat nemen ze ook heel veel.soms goed en soms niet want dan loop ik met een blauwe arm.nou dinsdag om half 9 in de ochtend mag ik.ooh ik vind het best wel eng hoor.hopen dat het alleen bij een kijkoperatie blijft en ik niet wakker wordt met slangen.nou ik spreek jullie doei doei
buddy
BerichtGeplaatst: 23-07-2006 10:56 Reageer met quote

hoi allemaal
heb nu eindelijk wat uitslag ze hebben een parasiet gevonden.
genaamt amoeben deze produceert ook kysten en vervoert ze door de darmen vandaar die pijn en misselijkheid.
als je op internet kijk is dit een tropenziekte maar blijf altyd in nederland op vakantie dus hoe krijg ik het.
een drank er voor gekregen hopelijk voor de vakantie over zo dat ik naar een jaar sukkelen lekker de vakantie in kan gaan.

groetjes buddy
Anjer
BerichtGeplaatst: 24-07-2006 18:03 Reageer met quote

Hallo ik ben weer terug van vakantie en het is allemaal heel goed gegaan. Ik denk alleen wel dat het tijd wordt dat die steen eruit gaat want ik begin de laatste dagen meer last te krijgen.
Hoe is het met Dinyaf, is het mee gevallen ik ben heel erg benieuwd naar je verhaal.

Gr Anjer
licinda
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 9:05 Reageer met quote

Hoi ik heb een vraagje, voor 3 weken terug heb ik mijn eerste koliek aanval gehad nu afgelopen zondag weer maar zo heftig dat ik werkelijk verging van de pijn, ben na de dokterspost geweest en heb daar een injectie met diclofenac gehad na een uur zakte de pijn weg maar rechts boven in de buik onder de ribben blijft de pijn met bukken ademhalen en blijf misselijk morgen een afspraak met de huis arts heeft iemand van jullie dit ook zo ervaren en wat is er aan gedaan?

Groetjes
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > galblaas klachten Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016