Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > chondropathie
Auteur Onderwerp: chondropathie
Gast
BerichtGeplaatst: 05-06-2007 20:14 Reageer met quote

hoi,

ze vertelden ze me dat ik een ''jonge meisjes knieen'' had, omdat k het nu al dik 4jaar heb.
ik heb 3jaar terug een ongeluk gehad(scooter), waarbij k dus ook op me knie ben geraakt, voor het ongeluk heb ik een slijmbeursontsteking gehad, de dokter zei het gaat wel over, maar dat ging het ook wel, maar na het ongeluk kreeg ik het weer, maar dan een andere pijn..
steken in me knie, en steeds een zeurende pijn, 2jaar verder. na fysio, ceaser, mensendieck therapie gehad te hebben, geen verandering.. alleen maar ERGER.
vooral steken in me knie, achter me knieschijf, ik zak door me knie, kan moelijk trappen lopen, lang staan of lopen.. ik zit te denken dat het dus eerder retropatellaire chondropathie is. de symptonen zijn meer vergelijkbaar met wat ik heb dan de ''jonge meiden knie''
Ad
Gast
BerichtGeplaatst: 05-06-2007 20:22 Reageer met quote

ohw ik wil er nog even bij zeggen, me knie en onderbeen, is en blijft dik nu een jaar.. vaker word het ook hard en opgezwollen dus, en loopt het beetje blauw paarsig aan, vooral als het weer veranderd, van warm na koud.. het vocht uit me knie en onderbeen gaat maar niet WEG! Twisted Evil
henne
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2007 15:56 Reageer met quote

Hallo
Ik heb 2 mei een kijkoperatie gehad en hebben een laterale release gedaan ben 2 dagen na de operatie al met fysio begonnnen en ben nog steeds bezig.
Mijn knie is nog dik en stijf wie heeft hier ervaring mee
Hennie
Suus71
GastBerichtGeplaatst: 13-06-2007 15:33 Reageer met quote

Ik kreeg klachten tijdens mijn zwangerschap, een pijnlijke pees in mijn rechtervoet. Daarna werd het steeds erger, nu dat ik mijn dochtertje heb van 6 maanden voel ik het nog steeds. Ik draag wel steunzolen via de Podotherapeut, dat helpt al iets beter, maar pijn blijf ik eigenlijk wel voelen. Heel nadelig is deze klacht en bovendien zeer hardnekkig. Volgens mij gaat het nooit helemaal over. Je moet toch lopen, fietsen en kunnen rennen. Ik wil iedereen veel steun toewensen en blijf positief denken, dat helpt over het algemeen al veel. Als ik denk aan leuke dingen, voel ik minder pijn en gaat het naar mijn gevoel zelfs iets beter. Groetjes, Suzanne (36 jaar)
willy1958
BerichtGeplaatst: 27-06-2007 20:33 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb vorig jaar juni mn knie verdraaid.Naar de eerstehulp geweest foto`s gemaakt maar men kon verder niets vinden.Een week later bij de orthopeed geweest en doorverwezen voor een MRI.Ook dit leverde niets op dus doorgestuurd naar de fysio.Omdat ik pijnklachten bleef houden in december 2006 een kijkoperatie gehad.Hier kwam naar voren dat ik chondro pathie heb.Kreeg het advies gewoon door gaan met de beh. bij de fysio.We zijn nu inmiddels een jaar verder en heb nog steeds fysiotherapie.Hoewel de behandelingen nu op hun eind lopen(nog 7 beh.)want de fysio ziet na een jaar dat er geen verbetering is opgetreden.En heeft mij geadviseerd een arts te bezoeken die gespecialiseerd is in knieën.Maar wat ik begrepen heb van de orthopeed is er aan chondro pathie niets te doen.Klopt dat?Zo ja dan heeft het toch geen zin om naar een specialist te gaan?

Willy.
klasien
BerichtGeplaatst: 27-06-2007 21:13 Reageer met quote

Hoi Willy,

Dat zeggen de artsen meestal als ze het niet meer weten. Een goed ziekenhuis is de st. Maartenskliniek in Nijmegen. hier geven ze de juiste voorlichting. Kijk maar eens op internet op de site van dit ziekenhuis.

gr. Klasien
willy1958
BerichtGeplaatst: 28-06-2007 9:48 Reageer met quote

klasien schreef:
Hoi Willy,

Dat zeggen de artsen meestal als ze het niet meer weten. Een goed ziekenhuis is de st. Maartenskliniek in Nijmegen. hier geven ze de juiste voorlichting. Kijk maar eens op internet op de site van dit ziekenhuis.

gr. Klasien


Hoi Klasien,

Heb die site inmiddels bekeken,ziet er idd goed uit.
Moet toch binnenkort(volgende week)langs de huisarts en dan vraag ik gelijk een verwijzing.
Elisaa
BerichtGeplaatst: 03-07-2007 13:45 Reageer met quote

Hoi,

Sinds gister is na 4 jaar van onderzoek en pijn bekend dat ik patellofemoraal pijnsyndroom heb, oftewel retropatellaire chondropathie. (Als ik alles goed typ haha).
Ik ben nu naar de fysiotherapeut doorverwezen, en als dat niet helpt wordt een atroscopie (kijkoperatie) overwogen.
Heeft bij jullie de fysiotherapie geholpen? Hoelang heb je het al? (ik lees vaak dat mensen het al dik 10 jaar hebben etc, terwijl ik dacht dat het een simpele aandoening was met een simpele oplossing).

De huisarts heeft weinig gezegd over verminderen van mijn sportactiviteiten (ik hockey 3x per week en hardloop ook 2x per week). Wel vertelde hij dat ik niet meer zo veel trap mocht lopen en hurken etc. Mag ik dus wel zo intensief blijven sporten??
Sorry voor de vele vragen, maar ik wil graag weten waar ik aan toe ben.

Groeten Elisa (15 jaar)
willy1958
BerichtGeplaatst: 06-07-2007 20:46 Reageer met quote

Kan het weer invloed hebben op Chondro Pathie?Heb namelijk veel meer pijn als normaal
klasien
BerichtGeplaatst: 10-07-2007 18:30 Reageer met quote

We hebben het zelfde "bouwjaar"grappig en ook de zelfde klachten.
Ook ik heb als het koud is meer last. Erg vervelend.
Maar ja, er is nog geen oplossing voor dit soort problemen. Hoop dat op den duur het juiste kraakbeen uitgevonden wordt wat met kan transplanteren in je knie. Momenteel heb ik begrepen van iemand is dit nog in een experiment fase en lukt het nog niet dat kraakbeen te maken wat nodig is voor de knie.
Mijn beperkingen worden steeds meer. Heb momenteel erg veel last van linker knie. volgens therapeut is dit bot op bot pijn. Teken dat ik bijna geen kraakbeen meer heb.
Groetjes Klasien
willy1958
BerichtGeplaatst: 10-07-2007 19:26 Reageer met quote

Ben gisteren naar mn huisarts geweest.Heeft mij terug verwezen naar de orthopeed,dus heb een afspraak gemaakt.Moet nog 6wkn wachten ook en betwijfel of ik er iets mee opschiet maar baat niet schaad het ook niet.En anders wil de huisarts mij ook nog door verwijzen naar het Sint Fransicus ziekenhuis in Rotterdam omdat ze daar wat sneller zijn met het plaatsen van hulpstukken in knieën enzo.Nu zit ik daar ook niet echt op te wachten maar als het erger wordt wat mn knieklachten betreft kan ik dat altijd nog in overweging nemen.

groetjes Willy.
Ikkuh0310
BerichtGeplaatst: 11-07-2007 10:01 Reageer met quote

willy1958 schreef:
Kan het weer invloed hebben op Chondro Pathie?Heb namelijk veel meer pijn als normaal


Ik heb dat idee inderdaad ook Willy. Ik heb nu ruim 2 jaar last van Chondropathie Patella. Heb 1,5jr fysio gehad, en toen kreeg ik te horen dat er dus niets meer aan te doen was! Ik ben nu 17 jr.. en zoals het er dus nu uit ziet, blijf ik gewoon mn leven lang met pijn lopen Shocked Ik heb vooral nu met dit weer de hele dag door pijn. Sinds een paar weken heb ik een knieband die de pijn wel iets verlicht, maar toch..
Ik vraag me gewoon af of er nou echt niets aan te doen is. Het lijkt me toch stug at als je 17 jaar ben er gewoon niets meer aan gedaan kan worden en je dus voor je hele leven aan die pijn vast zit...?
Jurgen20
BerichtGeplaatst: 28-08-2007 23:15 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben 2 jaar geleden begonnen met voetbal.
Maar na een half seizoen was ik al gestopt doordat ik heel erg last kreeg van mijn beide knieen.
Na naar de dokter en orthopeed geweest te zijn kwam er uit dat ik een chondropathie had.
Ik ben toen gestopt met voetbal en heb daarna vrij veel rust gehad.
Nu werk ik in de horeca wat ook redelijk fysiek werk is dus mijn belasting op m'n knieen wordt weer groter, waardoor ik weer meer last krijg.
Ik fiets nu af en toe op een hometrainer om mijn knieen soepel te houden. Ik fiets dan met weinig tot geen weerstand. Nu wil ik er ook bij gaan trainen om mijn spieren rondom mijn knieen te versterken, maar is dat wel verstandig omdat ik dan veel belasting op mijn knieeen krijg?
klasien
BerichtGeplaatst: 29-08-2007 10:54 Reageer met quote

Veel fysio heeft mij niet geholpen, eigenlijk heeft het mij meer pijn bezorgd. Ik ben dus gestopt met intensieve fysio en heb nu oefeningen gekregen voor mijn spieren rondom de knie die ik gewoon overdag tijdens mijn werk kan doen. De bovenbeenspieren goed aanspannen. En mijn knieen worden regelmatig intaped zodat mijn knieschijven even weer de goede kant op staan. Maar de pijn blijft aanwezig.

Een staande baan was voor mij een optie meer, ik moet de weg vinden tussen zitten(en dan met gestrekte knieen)staan en lopen. Zo kom ik de dag door. Nu het kouder wordt merkt ik dat het weer meer invloed heeft.

Volgende week vrijdag ga ik naar Nijmegen, de st.Maartenskliniek en hoop ik toch te horen dat men iets voor mij kan doen. De injecties die ik in mijn knieen heb gehad in de periode voor de vakantie hebben mij helaas niet veel geholpen.

Groetjes Klasien
willy1958
BerichtGeplaatst: 29-08-2007 19:49 Reageer met quote

Jurgen20 schreef:
Hallo,
Ik ben 2 jaar geleden begonnen met voetbal.
Maar na een half seizoen was ik al gestopt doordat ik heel erg last kreeg van mijn beide knieen.
Na naar de dokter en orthopeed geweest te zijn kwam er uit dat ik een chondropathie had.
Ik ben toen gestopt met voetbal en heb daarna vrij veel rust gehad.
Nu werk ik in de horeca wat ook redelijk fysiek werk is dus mijn belasting op m'n knieen wordt weer groter, waardoor ik weer meer last krijg.
Ik fiets nu af en toe op een hometrainer om mijn knieen soepel te houden. Ik fiets dan met weinig tot geen weerstand. Nu wil ik er ook bij gaan trainen om mijn spieren rondom mijn knieen te versterken, maar is dat wel verstandig omdat ik dan veel belasting op mijn knieeen krijg?Ik mag wel fietsen mits ik mijn knie niet teveel belast en zeker niet overbelast.Dus moet ik een dijk of brug op fietsen(die heb je hier nogal veel)dan stap ik af en loop de dijk en/of brug op Wink
suzanne
BerichtGeplaatst: 19-09-2007 18:46 Reageer met quote

Hallo
Wat fijn om te horen dat er zoveel mensen met chondropathie patella zijn. Als ik jullie verhalen lees herken ik mijzelf hier enorm in.
Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaring met verschillende behandelingen. Zelf heb ik verschillende keren fysiotherapie gehad, kijkoperatie, mensendieck etc. Het nadeel van deze therapieen is dat het werkt zolang je daar komt. Zodra ik stop komen de klachten terug.
groet Suzan
unsaid
BerichtGeplaatst: 23-09-2007 16:41 Reageer met quote

Hier ben ik weer heb tijdje niets geplaatst
hoe gaat het met de mensen die klachten hebben??
ik sport inmiddels al weer 5mnd op de sportschool doe fitness en dit gaat wel is namelijk aangepast.
daarna altijd in infra rood sauna.
heb 1x pilates gedaan had spierpijn durfde niet meer is dat niet stom
gheb van de week bodyvive gedaan en dat was leuk alleen durf ik niet door te zetten omdat ik last heb van knieen. maar fysio zei dat ik pilates en dit kon doen is goed voor knieen wie doen er hier nog meer aan pilates of zoiets groetjes unsaid
Lisan
BerichtGeplaatst: 24-09-2007 15:07 Reageer met quote

Hallo..

Erg fijn om zo'n site te vinden..hier snappen mensen je gelukkig:D
Ik heb al sinds mijn 14 last van een krakende linkerknie..Ook heb ik er altijd moeite mee gehad deze knie ontspannen te strekken bv in bed..Dat ligt niet lekker net of het niet klopt of dat ie zo in de kom schiet..Maar dat is nooit gebeurt..
Ik ben nu 21 en heb erge last van een zeurende linkerknie..helemaal gek word je ervan! je ziet niks van buiten af..
Ik vind het fijn om mijn been gebogen te hebben dat voelt ontspannen.. herkent iemand dit?? Strekken voelt niet lekker, net of er iets niet klopt in die knie..
Mijn knie is ook heel erg stijf vooral savonds en sochtend..Mijn linkerknie voelt gewoon heel anders dan dr rechter..

Ik ben naar de dokter geweest en moet ook naar de fysio mijn bovenbeen spieren trainen om het weer in balans te krijgen..

HEEFT IEMAND OOK LAST VAN EEN STIJVE/VERMOEIDE ZEURDE KNIE EN MOEITE HEBBEN MET STREKKEN!???

gr lisan

Reageer alstublieft.. ik ben erg angstig en hoop dat iemand me gerust kan stellen! dank je wel!Very Happy
jolanda21
BerichtGeplaatst: 28-09-2007 9:45 Reageer met quote

hallo...

ik heb al vanaf dat ik kan lopen pijn in mijn knieen..
ik had nooit overgewicht en zwom 3 x in de week actief.
als ik met die klachten naar het ziekenhuis ging was het altijd achterstallig onderhoud kortom deed niet genoeg aan sport.

later veranderde dit in overgewicht omdat ik dit had.
en ja ik weet wel dat overgewicht mee werkt aan de pijn.. maar dit was niet de oorzaak.

mijn huisarts (ben nu bij een andere) wilde me nooit doorsturen naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken.
wel ben ik een klein half jaar geleden voor foto's geweest en daaruit bleek dat 1 of ander bot in mn knieen was vergroeit tot een haak ( beide knieen)

verdere informatie kreeg ik niet.

vanmorgen ben ik naar de nieuwe huisarts geweest en die kon zo wel zien zei ze dat het chondropathie was.
zonder dat ze alle informatie over mij had.. de uitslag van de foto's had ze ook niet.

maar die klachten wijzen helemaal niet op chondropathie maar op reuma.
aangezien ik de pijn nu ook in mijn heupen rug en handen heb.

maar ze vertikken het om me door te sturen naar een specialist.
hierdoor voel ik me behoorlijk machteloos en weet ik niet wat ik moet doen.

hebben jullie mischien een tip voor mij ?

groetjes jolanda..
Heleen
BerichtGeplaatst: 28-09-2007 11:41 Reageer met quote

Er zijn wel een paar dingen die je kunt doen. In de eerste plaats kun je je huisarts nog eens heel concreet vragen je door te verwijzen. Wil zij dat niet, dan kun je nog eens uitleggen waarom jij dat wél graag wilt, en haar vragen daarop te reageren. Vervolgens kun je vragen of ze je misschien tóch door wil verwijzen, ook al staat ze daar zelf niet achter. Als je goed uit kunt leggen waarom jij dit graag wilt, duidelijk kunt maken dat je je anders maar zorgen blijft maken etc., dan zullen veel huisartsen hier waarschijnlijk toch op in gaan.

Lukt dat allemaal niet, dan zijn er nog andere manieren. Op veel plekken kun je tegenwoordig wel terecht zonder verwijzing. Je kunt een paar ziekenhuizen in de buurt bellen en bij de assistente of secretaresse je probleem uitleggen, en vragen of ze je zonder verwijzing zouden willen zien. Verder kun je je zorgverzekeraar bellen en vragen of zij iets voor je kunnen doen. Wat je ook zou kunnen doen, is een second opinion aanvragen bij een andere huisarts. Hier heb je altijd recht op. Het wordt alleen niet altijd vergoed. Wat je tenslotte ook zou kunnen doen, is advies vragen aan een fysiotherapeut. Daar heb je tegenwoordig ook geen verwijzing meer voor nodig. Die kan je klachten beoordelen en als hij of zij het met je eens is dat er eigenlijk een specialist naar moet kijken, zou de fysio met je huisarts hierover kunnen overleggen. In feite is dat niets meer en niets minder dan steun voor je standpunt, en hoewel de fysio zelf niet kan verwijzen, zal een huisarts over het algemeen het advies wel serieus nemen. Je kunt trouwens ook overwegen naar een sportarts te gaan, daar heb je ook geen verwijzing voor nodig. Vaak zul je dan wel (een deel van) het consult zelf moeten betalen, afhankelijk van je verzekering.

Zoals je ziet: er zijn genoeg mogelijkheden die je nog kunt proberen als je er met je huisarts niet uitkomt. Je moet alleen even de weggetjes kennen. Succes!
Index > Spier- en gewrichtsklachten > chondropathie Bookmark and Share
Pagina 22 van 25  

Vorige  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016