Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht
Auteur Onderwerp: pigmentvlekken gezicht
mexicanG
BerichtGeplaatst: 17-10-2015 13:44 Reageer met quote

Hoi meiden!

Ik haal ons weer even omhoog, wel zo fijn om goed zichtbaar te zijn en te blijven voor anderen die het nodig hebben!

Hoe is het met de zwangere dames? Hoe voelen jullie je? En hoe gaat het met alle voorbereidingen voor de kleertjes, het kamertje, een box, een wagen enz enz.?
Ik vond dat echt heerlijk om te doen toen ik zwanger was!

inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan en hoe! Shocked Bijna van alles naar niets,om het zo maar te zeggen!

Ik ben daarom ook weer begonnen met de cleanser/toner/ moisturizer voor de droge huid van Uncover, en met die merk ik toch dat mijn huid dat meer nodig heeft dan die voor de vettere huid wat ik in de zomer gebruik.

Verder gaat het hier z'n gangetje.
Manlief begint nu wel in te zien dat smeren belangrijk is. Nooit luistert hij naar mij als ik daarover begin te preken Wink , maar nu zijn moeder ineens plekken in haar gezicht heeft , en heeft laten weghalen, waarvan ze van één al weten dat die niet goed is, komt dat even keihard binnen! Smeren, altijd! "maar de zon schijnt toch niet?" …. zucht Wink
Ad
Jantina2
BerichtGeplaatst: 23-10-2015 23:44 Reageer met quote

Hoi meiden!

Hier ook weer even een berichtje van mij. Ben zo benieuwd hoe het met jullie is nu het herfst is. Hebben jullie ook zo genoten van de nazomer? De laatste paar weken dat het mooi weer was durfde ik zonder stress naar buiten in de zon. De zonkracht werd toch niet meer dan 4. Heerlijk! Helaas was het maar een paar weken, nu is het toch echt koud buiten. Maar neemt niet weg dat de stress weg is. Als ik terug denk aan afgelopen zomer dan was dat echt de meest verschrikkelijke zomer ooit.

Hoe gaat het met de vlekken dames? Worden ze al lichter nu het herfst is?
Bij mij worden ze heeeeeel langzaam lichter. Ik ben nu sinds een paar dagen begonnen aan de hydrochinon. Daarmee hoop ik ze komende weken nog wat meer te verminderen. Ik baal dat het maar een maand houdbaar is. Het kleine tubetje kostte me 33 euro en moest er ruim 4 maanden op wachten.

Habr, jij zegt dat je toch maar 6 weken mag sneren met hydrochinon. Is dat zo? Het heeft toch pas na 4 tot 6 weken resultaat? Ik dacht dat je een paar maanden mocht smeren?

Nog bedankt voor het schema op Facebook. Ik heb hem uitgeprint maar hij is te klein om alles goed te kunnen lezen. Heb je hem ook groter??
Hoe gaat het met je dieet?

Zwangeren, hoe is het?
Jojoy
BerichtGeplaatst: 28-10-2015 13:54 Reageer met quote

Hier 39 weken zwanger en verloopt allemaal prima. Rustig aan en afwachten maar. Alleen mijn vlekken worden niet minder helaas. Heeft misschien ook wel met de zwangerschap te maken, geen idee. Ik merk wel dat ik mezelf meer opsluit, net zoals gisteren, een supermooie nazomerse dag, maar ik blijf binnen. En dan krijg ik berichtjes van vriendinnen, heerlijk dit weer met je verlof, geniet er lekker van..... nou niet dus:-(
Ik ben ook maar aan de dermablend gegaan. Waar bestellen jullie die? Ik heb hem nu via de website strawberrynet.com maar de 1e is iets te donker van kleur, nu 1 tint lichter besteld en is vandaag aangekomen samen met de poeder dus morgen proberen. Ik hoop dat deze goed is dan kan ik die gebruiken tijdens de bevalling.....
Jantina2
BerichtGeplaatst: 28-10-2015 18:56 Reageer met quote

Jojoy: wat balen dat je er zoveel last van hebt. Durf je nog steeds niet naar buiten? De zonkracht komt nu toch niet hoger dan 3 op een mooie dag? Ik vind het zo erg voor je!! Dat is precies wat ik van de zomer meemaakte. Heb je het al een keer geprobeerd op een nazomerse dag om even naar buiten te gaan? Gewoon even kijken wat voor effect het heeft? Deze zonkracht doet volgens mij echt niet veel meer. Het is zo vreselijk zonde om nu binnen te blijven nu je nog even van je verlof kan genieten...!

De dermablend kocht ik gewoon bij de apotheek. (de foundation ervan) Ik was daar eerst ook redelijk mee "gered" maar nu ik iets beters heb gebruik ik de dermablend niet meer. Ik gebruik nog steeds de Avene compact creme. Deze dekt beter en geeft gelijk een bescherming met een fysisch filter. Gebruik nu al mijn 3e doosje. Vind het echt geweldig spul. Het glimt ook niet dus afpoederen hoeft ook niet. Ook supermakkelijk mee te nemen, het is een klein rond doosje met spiegeltje en sponsje erin. Wellicht een idee om te proberen Jojoy? Het kost ongeveer 15 euro en je kan het makkelijk online bestellen.
Jojoy
BerichtGeplaatst: 29-10-2015 13:13 Reageer met quote

Dankjewel voor de tip Jantina, ik heb hem gelijk besteld! Zie wel dat er maar 2 kleuren van zijn dus ik hoop wel dat dat een beetje matcht met mijn tint.
Ik bedoelde met de dermablend niet die van Vichy maar de Dermablend cover crème uit Amerika ( dermablend.com). Maar ik ben benieuwd naar deze! Misschien moet ik ook iets makkelijker zijn nu met de zon, ik ben zojuist door de zon naar het winkelcentrum gewandeld en heb ervan genoten;-).
Ik laat je weten hoe de avenue compact crème bevalt!
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 30-10-2015 17:08 Reageer met quote

He meiden,

Het is zeker stil hier..! Jammer maar ook wel logisch. Ik heb zelf ook niet veel te melden op pigment gebied. Nu de herfst is begonnen zie ik mijn vlekken ook niet lichter worden. Maar dat worden ze bij mij eigenlijk nooit in de winter. Ik heb een grote vlek op m'n jukbeen/wang en die vind ik echt nog steeds heel lelijk. Maar ik maak me er ook niet meer al te druk om. Na al die jaren weet ik wel dat ie toch niet meer weggaat. Mijn vlekken zijn door de zwangerschap ook niet erger geworden, jay! Kun je nagaan dat ik ooit heb getwijfeld aan het beginnen van een gezinnetje alleen vanwege die vlekken... Daar kan ik me nu echt niks meer bij voorstellen.
Ik geniet echt vollop van dit soort dagen, de zonkracht is zo laag dat je echt gerust naar buiten kunt hoor. Natuurlijk wel met een SPF maar die heb ik sowieso altijd op. Maar ik snap de paniek. Al durf ik nu wel te zeggen dat dat ooit anders zal zijn. Je zult niet voor altijd bang blijven om buiten te komen.
Benieuwd naar de mensen die weer dingetjes gaan proberen deze winter zoals de hydrochinon. Hou ons op de hoogte zou ik zeggen!

Voor nu een goed weekend allemaal!
X
Jantina2
BerichtGeplaatst: 18-11-2015 13:33 Reageer met quote

Hoi jojoy. Hoe bevalt de avene creme jou?? Ben benieuwd !! Hopelijk ben je net zo tevreden als ik....?! Ik kan echt niet meer zonder dat spul.

Ik zie nog steeds mijn vlekken lichter worden. Smeer nu een tijdje hydrochinon. Heb niet het idee dat het daardoor komt maar meer door het najaar, minder zon en stoppen van de pil. Aan 1 kant van mijn gezicht zijn de vlekken niet storend meer, zijn net sproetjes.

Succes iedereen, blijf schrijven!!!
Jojoy
BerichtGeplaatst: 14-12-2015 21:40 Reageer met quote

Hoi Jantina, de creme is fijn al is de kleur voor mij eigenlijk net iets te donker! ik heb hem tijdens mijn bevalling wel opgehad want hij blijft goed zitten! wellicht in de zomermaanden dat hij beter staat omdat mijn huid dan ook iets donkerder is.
Ik ben begin november bevallen van een prachtige en gezonde dochter! Het gaat allemaal erg goed!
Ondanks de herfst en het vele binnenzitten nu worden mij vlekken niet lichter, dagelijks goed camoufleren dus maar!
Ik ben benieuwd naar de ervaringen met Hydrochinon, Ik heb het destijds ook gesmeerd (2 jaar geleden) de plekken waar ik destijds gesmeerd heb kleuren snel rood, bv na het douchen of inspanning. De nieuwe pigmentvlekken die ik dus niet met hydrochinon gesmeerd heb kleuren alleen de pigment. Mijn ervaring met hydrochinon is dus niet goed.....
Jantina2
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 13:43 Reageer met quote

Gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje jojoy!
Fijn dat de scène crème jou ook goed bevalt. Heb je de lichtste kleur? Anders zou je die kunnen proberen.

Wat toevallig dat je dat zegt over de hydrochinon. Ik heb dezelfde ervaring. De huid waarbij het smeer is rood en dit neemt toe na douchen en met sporten. Ben daarom gestopt want die rode plekken vind ik ook lelijk. En nu jij zegt dat het bij jou gebleven is ben ik blij dat ik gestopt ben. Hoe lang had jij het gebruikt? Had het bij wel effect op het pigment?
Jojoy
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 15:08 Reageer met quote

Hoi jantina, dankjewel (het is een dochter ipv een zoon;-)
Ik heb de hydrochinon destijds 2,5 maand gebruikt en daarna waren de vlekken echt wel minder. Al heb ik me die 2,5 maand echt vol met make up moeten smeren omdat de plekken van het smeren echt rood werden.
Vlak daarna 12 dagen op vakantie naar Curaçao en de vlekken waren weer volledig terug! Toen was ik er dus helemaal klaar mee, daar had ik dan 2,5 maand voor die rommel voor gesmeerd. Terwijl ik op vakantie constant factor 50 gesmeerd heb, hoedjes gedragen, doek over mijn hoofd tijdens het zonnen....maar toch waren de vlekken helemaal terug. Vandaar dat ik helemaal klaar ben met hydrochinon!
Fien29
BerichtGeplaatst: 06-01-2016 18:22 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie mij een stapje verder kunnen helpen.

Helaas heb ik te horen gekregen dat mijn vermoeden klopt, ik heb last heb van een milde vorm van melasma. Dit is afgelopen zomer ontstaan (ondanks het feit dat ik factor 50 gebruikte en zeer weinig in de zon kwam, omdat dit niet mocht vanwege medicatie). Op dit moment is het nog haast niet zichtbaar (2 lichte verkleuringen boven mijn lip en lichte verkleuring onder mijn ogen). Daar ben ik heel blij mee en ik wil het heel graag zo houden!!

Ik vind het lastig te achterhalen wat de oorzaak hiervan is, maar ik heb zelf het vermoeden dat mijn hormoonhuishouding overhoop ligt vanwege een langdurige zeer stressvolle periode. Het is vooral lastig te achterhalen, omdat ik daarnaast ook medicijnen gebruik en een mirena-spiraaltje heb.

De afgelopen weken heb ik een hoop verhalen gelezen en ik merk dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Daarom heb ik een paar vragen aan jullie. Ze vast al veel vaker gesteld, maar zoals ik al zei, ik weet niet zo goed meer waar te beginnen:

- Graag wil ik een factor 50 blijven gebruiken, maar ik lees zoveel verschillende verhalen over wat wel/niet goed is. Hebben jullie tips??
- Zijn er producten zowel natuurlijk als cremes/behandelingen die bij veel mensen baat hebben (het is nu nog niet nodig bij mij, maar voor het geval dat...)? Naar wat ik heb gelezen verschilt dit per persoon, maar wellicht is er iets dat er uitspringt?
- Hebben jullie nog tips betreft make-up?
- Of wat voor tips dan ook? Dingen die vooral afgeraden worden?

Mijn streven is om er zeker rekening mee te houden, maar ook om te accepteren dat het iets is waarbij ik helaas geen garanties heb. En het te gaan accepteren en te blijven genieten van de lente en de zomer. Dit is volgens mij nog best een lastige klus! Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen!

Het deed mij wel erg goed om een aantal van jullie verhalen te lezen. Het is fijn dat er zoveel ervaringen gedeeld worden!

Alvast bedankt voor jullie reactie!
Jantina2
BerichtGeplaatst: 20-01-2016 21:15 Reageer met quote

Hoi Fien,

Vervelend dat je ook melasma hebt. Gelukkig een milde vorm, laten we hopen dat dat zo blijft.

Factor 30 of 50 smeren en felle zon vermijden is dan een must. En ja, er zijn idd veel verschillende merken factor en vele meningen over welke nou goed is. Iedereen heeft natuurlijk andere huid dus ik zou er gewoon wat proberen. Ik vind zelf fysische filters fijner dan chemische omdat die direct na aanbrengen bescherming geven en ik jeuk kreeg van de chemische. Veel crèmes zijn vet en gaan rullen. Het is echt een zoektocht naar de crème die goed bij je past.

Welke medicijnen gebruik je? Wellicht kan dat ook de oorzaak zijn. En de mirena ook. Ook al geeft de mirena minder hormonen af dan de pil, is melasma helaas wel een bijwerking van de mirena. Anticonceptie zonder hormonen zou dus een optie kunnen zijn om te proberen.

Wat make up betreft kan je het beste make up zonder alcohol of andere irriterende ingrediënten gebruiken. Met concealer en foundation kan je de boel camoufleren maar is wel lastig met aanbrengen van spf.
Ik gebruik daarom zelf avene compact crème, dat is factor 50 met gelijk dekkende foundation.

Wat ik verder zelf handig vind voor in de zomer is de site van het rivm waar je elke dag de zonkracht op kan zien met tijdstip van de dag. Er staat een grafiek op waarmee je kan zien op welke tijden je de zon het beste kan mijden. Moet je dan toch naar buiten, doe dan een grote zonnebril en of hoed of pet op.
Daantje01
BerichtGeplaatst: 29-01-2016 14:14 Reageer met quote

Hi Dames,

Ik was verdwaald op dit forum omdat ik zelf ook erg veel last heb van pigmentvlekken. Ik vind het erg fijn om te lezen dat er veel mensen hiervan last hebben. Eindelijk heb ik de stap gezet om een afspraak in te plannen bij dr. Freek broekhuijsse voor een laserbehandeling.
Ik zal jullie wel laten weten wat de resultaten zijn en hoe ik de behandeling heb ervaren. Spannend;)!
Borsthaartje
BerichtGeplaatst: 03-04-2016 17:01 Reageer met quote

Heee
Hier effe een berichtje van een man. Vraag me niet hoe ik hier op deze site terecht ben gekomen, maar ik als man had ook al jaren zonder aanwijsbare oorzaak last van zwangerschapsmasker Toen de dermatoloog dit tegen mij zei twijfelde ik wel even aan mijn mannelijkheid, maar ook wij kunnen dus dat melasmafeest ondervinden. Begon met enkele vlekjes en breidde zich snel uit tot een topografische kaart.In het begin hydroqinon gesmeerd, maar zonder resultaten, daarna weinig aandacht meer aan geschonken. Wel vanaf toen dagelijks ingesmeerd met een zonbeschermer. Tot zover weinig verrassends. Echter is mijn gezicht in de loop vd jaren eigenlijk één grote melasmeplek geworden en heb ik nu gewoon een egale bruine kop haha. Mensen vragen hoe t komt dat ik zo bruin zie, of ik net van vakantie terugkom. Ik ben er geloof ik alleen maar aantrekkelijker door geworden.LOL! Het enige nadeel is dat mijn nek wit afsteekt tegen mijn gebronsde gezicht, maar dat los ik met een beetje zelfbruinende creme gemakkelijk op. Dus ladies, wanhoop niet als het steeds erger wordt, want er is een kans dat je voorgoed dat vakantiekleurtje bemachtigt zonder er iets voor te hoeven doen. Wink
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 03-04-2016 19:07 Reageer met quote

Wat een blij bericht op deze zonnige dag! Ik ben alleen bang dat ik niet hoef te rekenen op een egaal bruin huidje helaas. Ik heb inmiddels al bijna 8 jaar melasma en het is alles behalve egaal! Maar zoals ik in eerdere posts al heb gezegd; het doet me ook niet zoveel meer. Als ik in de spiegel kijk zie ik niet meer alleen maar vlekken. Alleen op foto's schrik ik af en toe nog maar ach ik ben nou eenmaal geen Doutzen Kroes 😊. In december ben ik bevallen van mijn eerste kindje. Mijn tweede en een stukje van mijn derde trimester beleefde ik in de zomer. ik vind het toch nog even belangrijk om te melden dat tijdens mijn zwangerschap de vlekken absoluut niet erger geworden zijn! Sterker nog ik kreeg zelfs complimentjes over hoe goed mijn huid eruit zag. Ik heb ook een heerlijke zwangerschap gehad waar ik heel erg van genoten heb. En het betekent dus niet dat je helemaal onder de vlekken komt te zitten als je al melasma hebt. Ik was daar zelf een paar jaar geleden heel bang voor en dus wil ik dit graag delen. Laat het je keus om zwanger te worden niet beïnvloeden want het hoeft helemaal niet erger te worden dus! Wel goed blijven insmeren natuurlijk.

De zomer staat nu weer voor de deur en elk jaar kijk ik er iets meer naar uit. Tegelijk bekruipt me nog steeds de angst voor de zon. Ik zal er nooit onbezorgd meer mee om kunnen gaan. Ook nu merk ik dat ik weer vaker smeer en echt uit die onbezorgde winter periode kom. Maar oooh wat is het heerlijk om die warmte weer te voelen! Ook ben ik dit jaar weer op wintersport geweest. Ook dat heeft geen invloed gehad op mijn vlekken. Ze lijken al een tijdje redelijk stabiel. Ik smeer nog steeds heel goed en doe dat nog steeds met wat foundation erdoor zodat mijn huid ook nog een beetje egaal is. Ik vind het jammer dat het forum zo stil is. Maar eerlijk gezegd heb ik zelf ook niet echt veel nieuws te vertellen. Ik hoop op een mooie zomer voor iedereen!
mexicanG
BerichtGeplaatst: 06-04-2016 10:03 Reageer met quote

Cathelijne! Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Mag ik vragen, heb je een zoontje of een dochtertje? En hoe gaat het met hem/haar?

Inderdaad, wat je zegt heb ik ook zo ervaren. Een zwangerschap hoeft niet te betekenen dat het erger wordt. Misschien is het bij ons wel zo dat het juist niet erger wordt Wink
En nee, we zullen geen huidje krijgen zoals je ziet op de meeste photoshop foto's, want zo is dat ook nog eens he? Bij advertenties van crèmes of huidverzorging zien we vaak prachtige huidjes, maar die zijn stuk voor stuk ge photoshopped

Daarbij, de onvoorwaardelijke liefde van je kind, dat is zoveel mooier en belangrijker dan ons huidprobleem. Het betekent niet dat we er niet van mogen balen, maar ik denk dat we het in een ander daglicht kunnen plaatsen.
Ik kan niet binnen blijven, anders komt mijn dochter nergens en ik wil niet dat zij de dupe wordt van mijn 'angst' voor de zon.

In de zomer gaan we net als vorig jaar weer lekker naar een warm land, ik heb daar zo van genoten, af en toe de zon op mijn huid, maar ook onder de parasol was het heerlijk. Vorig jaar zag ik daar overigens weinig mensen die veel lagen te bakken. Ik zag dat er goed gesmeerd werd en de meesten lagen onder de parasol!

Ik word overigens knetter van de reclame filmpjes die MF nu heeft, gewoon pontificaal in het midden…. en ik kan het niet weg klikken Evil or Very Mad

De winter is achter de rug, het wordt lente en ook ik heb er zin in. Weer warmte voelen, langer licht, ook in de ochtend eerder licht, heerlijk!! Laat maar komen, de spf staat klaar, die gebruik ik toch iedere dag, moet alleen weer gaan aanleren om iedere 2 uur te smeren.
Foundation gebruik ik niet, maar ga binnenkort wel weer een nieuwe BB cream halen, dat bevalt prima!
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 07-04-2016 19:06 Reageer met quote

Tnx Mex! We hebben een dochtertje gekregen. En wat is het heerlijk!!! Ik zit nog steeds op een roze wolk 😊. Ik snap nu veel beter wat belangrijk is in het leven. Het klinkt een beetje suf en misschien scheelt het ook dat ik inmiddels al bijna 8 jaar vlekken en ermee heb leren leven. En ik ben natuurlijk wat jaartjes ouder (en wijzer 😀) geworden.

Ik zie nog steeds veel mensen om me heen heel onverstandig zijn met de zon hoor. Onbegrijpelijk. Maar ok succes met de rimpels straks.

Wat voor BB cream gebruik jij Mex? Ik ben nog steeds erg tevreden met die van Jane Iredale. Ik scrub trouwens ook alweer een tijdje en oh oh oh wat wordt mijn huid daar zacht van!! De vlekken worden niet minder maar mijn huid straalt veel meer en voelt heel lekker aan. Ik weet dat Jetske dit afraadt maar zij is ook een voorstander van hydrochinon dus ik neem niet al haar adviezen aan. Ik geen kant en klare scrub maar een die ik moet mengen met water. Geen enge toegevoegde stofjes daardoor, zo lekker! Ik heb ongeveer een jaar de exfoliant van Uncover gebruikt maar dit deed echt niks voor mij. Niet alle huidjes zijn hetzelfde!

Zijn jullie trouwens bekend met een SPF spray voor over je make up. Zoals deze https://mobile.beaute-test.com/produit/eau_de_soin_spf_30_-_hydrabio_bioderma.php Ik ben hier zooooo benieuwd naar! Volgend mij nog niet in Nederland te koop.

En die reclames zijn inderdaad bloed irritant!!! 😡
mexicanG
BerichtGeplaatst: 11-04-2016 13:38 Reageer met quote

Hee Cathelijne!

Een dochtertje!! Super zeg, zo leuk! Doet mij meteen weer denken aan de geboorte van mijn dochter Wink, heerlijk!
En wat je zegt, je snapt nu meteen wat belangrijk is in het leven inderdaad, dat heb ik ook. Tenminste, wat belangrijkER is, en dat is puur mijn dochter, ik, mijn man, gezondheid en genieten. Meer vind ik niet belangrijk.
Mijn dochter zorgt er ook voor dat ik het allemaal beter kan relativeren, door haar moet ik door, kan ik niet continu blijven piekeren, of rennen, of stilstaan. Zij heeft mijn leven een stuk mooier gemaakt!

Ik gebruik de BB van Smashbox, Camera Ready, spf 35.
Van alles wat ik ooit heb gebruikt aan kleurtje, dan is dit toch wel een hele fijne.
En redelijk te betalen.
Ik heb ook weleens dure van Dior enz gehad en ja, die waren mooi, maar het idee dat daar van alles door zit….

Ik gebruik ook de exfoliant van Uncover, maar heb meer en meer het idee dat dit weinig voor mijn huid doet. Misschien niet genoeg %?

Welke scrub gebruik jij? Misschien is dit ook wel iets voor mij, soms kan het namelijk geen kwaad om eens wat anders te proberen vind ik.

Met spf blijf ik wel trouw, maar daarvan vind ik, daar mag van mij gewoon helemaal geen irriterende ingrediënten in zitten, dat durf ik echt niet!

Ik ga eens kijken naar die spray! Al vraag ik mij af, is het niet zo dat je dan best wel veel moet sprayen wil het goed beschermen?
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 18-04-2016 15:29 Reageer met quote

Ik heb ook een hele tijd een foundation van Chanel gebruikt. Toen ik daar mee stopte kwam er ook meteen een einde aan mijn acne tijdperk. Ik bedoel maar voor rommel er in dat soort producten zit. Voor een heleboel vrouwen zal het misschien wel werken maar voor mij in ieder geval niet! Ik kijk nu echt heel kritisch naar ingredienten.

Ik vond de exfoliant ook niet super. Maar goed die gebruikte ik dan wel weer in dezelfde periode als de Chanel foundation waardoor het misschien leek of ie niks voor me deed. Want ik had zoals gezegd heel erg last van acne. Maar dus veroorzaakt door die foundation. MIsschien dat ik het nog een kans zou moeten geven...
Maar ik ben heel blij met het scrubben. Ik gebruik de 'Glow good exfoliant powder' van Blissoma. Ik kende dit echt totaal niet maar ik ben dit dus op aanraden van Dany Diop gaan gebruiken. Heer-lijk! Ik meng dit poeder met wat kokosolie en water en mijn gezicht wordt hier zooo zacht van! Ik doe dit ongeveer 2 keer per week.

De spray SPF zal inderdaad qua bescherming niet genoeg zijn. Maar ik vind dit toch wel een goede optie voor als ik op een feestje nog een beetje leuk voor de dag wil komen. Nu zou ik me dan dus niet genoeg insmeren omdat ik anders weer over mijn make-up moet smeren maar als ik in plaats daarvan kan sprayen is dat in ieder geval beter dan helemaal geen bescherming! Ik zou mijn gewone SPF nooit hiervoor inruilen maar het lijkt me wel reuze handig!

Bij mijn laatste bezoek aan Dany heeft hij ook een hele milde peeling gedaan. (I'm so fabulous - gorgeous peel) en mijn huid straalt!! Ook ben ik begonnen met het smeren met retinol. Al denk ik eigenlijk dat alleen echt vitamine A zuur werkt maar ok. Ik heb me toch weer een beetje laten verleiden geloof ik Embarassed
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 18-04-2016 15:30 Reageer met quote

Ik heb ook een hele tijd een foundation van Chanel gebruikt. Toen ik daar mee stopte kwam er ook meteen een einde aan mijn acne tijdperk. Ik bedoel maar voor rommel er in dat soort producten zit. Voor een heleboel vrouwen zal het misschien wel werken maar voor mij in ieder geval niet! Ik kijk nu echt heel kritisch naar ingredienten.

Ik vond de exfoliant ook niet super. Maar goed die gebruikte ik dan wel weer in dezelfde periode als de Chanel foundation waardoor het misschien leek of ie niks voor me deed. Want ik had zoals gezegd heel erg last van acne. Maar dus veroorzaakt door die foundation. MIsschien dat ik het nog een kans zou moeten geven...
Maar ik ben heel blij met het scrubben. Ik gebruik de 'Glow good exfoliant powder' van Blissoma. Ik kende dit echt totaal niet maar ik ben dit dus op aanraden van Dany Diop gaan gebruiken. Heer-lijk! Ik meng dit poeder met wat kokosolie en water en mijn gezicht wordt hier zooo zacht van! Ik doe dit ongeveer 2 keer per week.

De spray SPF zal inderdaad qua bescherming niet genoeg zijn. Maar ik vind dit toch wel een goede optie voor als ik op een feestje nog een beetje leuk voor de dag wil komen. Nu zou ik me dan dus niet genoeg insmeren omdat ik anders weer over mijn make-up moet smeren maar als ik in plaats daarvan kan sprayen is dat in ieder geval beter dan helemaal geen bescherming! Ik zou mijn gewone SPF nooit hiervoor inruilen maar het lijkt me wel reuze handig!

Bij mijn laatste bezoek aan Dany heeft hij ook een hele milde peeling gedaan. (I'm so fabulous - gorgeous peel) en mijn huid straalt!! Ook ben ik begonnen met het smeren met retinol. Al denk ik eigenlijk dat alleen echt vitamine A zuur werkt maar ok. Ik heb me toch weer een beetje laten verleiden geloof ik Embarassed
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht Bookmark and Share
Pagina 232 van 236  

Vorige  1, 2, 3 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016