Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn met slikken, iets vast in de keel.
Auteur Onderwerp: Pijn met slikken, iets vast in de keel.
Ronnie
BerichtGeplaatst: 22-05-2006 8:26 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al een tijdje een probleem. Dit heb ik vroeger vaker gehad, maar nooit last ervan gehad.

Er zit een kruimel brood, of iets dergelijks, vast in mijn keel. Links of rechtsachter de tong als het ware, bij mij zit het altijd links. Normaal als ik hier iets krijg vast te zitten van etenswaren krijg ik het altijd wel weer weg met veel moeite. Maar sinds lange tijd zit er iets vast waar ik zo nu en dan last van heb. Sinds vorige week donderdag ben ik last gaan krijgen hiervan, pijn met slikken, etc. Ik weet dat het geen verkoudheid is ofzoiets, maar dat er dus iets vastzit, want ik voel het gewoon zitten. En volgens mij wordt het met de dag erger.

Kan ik hier zelf iets aan doen of moet ik naar de huisarts gaan, als die er al wat aan kan doen?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

PS. Het is trouwens niet echt in de keel zelf, maar dus meer achter de tong.
Ad
di
GastBerichtGeplaatst: 08-06-2006 20:50 Reageer met quote

Ik heb precies hetzelfde, altijd het gevoel dat er iets in je keel zit. De huisarts heeft ooit gezegd tegem mij dat het het 'globus syndroom"zou moeten zijn. Dat vind ik echt onzin. Dat zou betekenen dat je denkt dat er iets in je keel zit maar het zit er niet en hij zei als je er niet meer aan denkt dan voel je het niet meer. Onzin of niet?? Ben dus ook weggegaan bij die huisarts, nam me sowieso nooit serieus!! Het kan te maken stress of depressiviteit of het kan gepaard gaan met maagklachten, heb je daar misschien last van? Ik hoor het wel. Succes in ieder geval
Ronnie_Gast
GastBerichtGeplaatst: 08-06-2006 21:20 Reageer met quote

Bedankt voor je antwoord, maar een kennis van mij had dus ook ongeveer hetzelfde en die had een soort spray ertegen gehaald bij de DA drogist. Die had ik dus ook gehaald en 3 dagen later was het weg. Weet niet meer precies wat het was maar dat kan ik altijd nog opzoeken als er iemand geïnteresseerd is.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 08-06-2006 22:34 Reageer met quote

Volgens mij is dit een probleem dat je aan een KNO-arts moet voorleggen (als de huisarts er niet uitkomt): Keel Neus Oor arts.
hazal
GastBerichtGeplaatst: 02-10-2006 18:54 Reageer met quote

ik heb nu gegeten en voel dat er eten vast zit in mijnkeel en daarom krijg ik paniek aanvallen ik ben bang dat ik dood ga kan iemand mij hiervoor helpen ik ben vaak naar de dokter geweest maar die weten van niks
ellenvs
GastBerichtGeplaatst: 17-10-2006 11:27 Reageer met quote

Ik had dezlefde klachten en ben naar de KNO-arts geweest.
Hetw as een vergrote tongamandel; vervelend maar ongevaarlijk.
Danique@
GastBerichtGeplaatst: 18-10-2006 21:21 Reageer met quote

ik zit ook al een aantal weken met een nogal vervelend probleem; het slikken doet erg pijn. volgens mij is het iets achter in mijn tong, een ontstoken klier ofzo. Maar ik zie nergens op internet dat dat een mogelijke oorzaak kan zijn. Bovendien ben ik er verder niet verkouden bij, en heb ook geen last van keelpijn. Vreemd dus, en ik maak me best zorgen. Herkent iemand dit misschien? Alvast bedankt!
Jan___
GastBerichtGeplaatst: 23-10-2006 16:59 Reageer met quote

Hallo,

ik heb hier nu ook opeens last van, echt het gevoel alsof er iets vastzit. Maar tot hoever voelen jullie dit (in je luchtpijp/slokdarm ofzo) zitten?
misstral
BerichtGeplaatst: 23-10-2006 17:08 Reageer met quote

Alsof er een stuk brood blijft steken, dat heb ik ook weleens. Schijnt met het middenrif te maken te hebben.
Kitty_
GastBerichtGeplaatst: 25-10-2006 19:04 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb eigenlijk sinds jong af aan al last van m'n slokdarm. Als ik in een stressvolle periode zit en weinig drink heb ik last van dat het eten als het ware 'vast' gaat zitten. Ik krijg dan een ontzettende pijn op m'n borst. Er kan zelfs geen water meer in. Dit gaat pas weer over als ik heb overgegeven. Als ik daarna heel langzaam eet heb ik nergens meer last van.
Is dit iets wat vaker voor komt? Ik heb al eens een endoscopie laten doen maar die heeft niets opgeleverd...
Marrie
GastBerichtGeplaatst: 31-10-2006 14:57 Reageer met quote

Halllo,
Ik ben Mar. Ik heb een aantal weken last van een klikkend gevoel bij het slikken. Ik word er een beetje bang van. Weet iemand wat het mogelijk zou kunnen??
Ik heb helemaal een dik gevoel in m'n keel erdoor gekregen. Wat moet ik nou doen.
HELLUP!!!
Groetjes,
Mar
Kiene
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2006 15:04 Reageer met quote

Hallo Ronnie,

Je had het over een spray die je hiervoor hebt gekocht, kun je vertellen welke spray dit is en waar je die hebt gekocht?? Ik heb nl. dezelfde klachten en zou er dolgraag van af komen.
Bedankt alvast.
Wilzonnetje
GastBerichtGeplaatst: 05-12-2006 16:51 Reageer met quote

Kiene schreef:
Hallo Ronnie,

Je had het over een spray die je hiervoor hebt gekocht, kun je vertellen welke spray dit is en waar je die hebt gekocht?? Ik heb nl. dezelfde klachten en zou er dolgraag van af komen.
Bedankt alvast.


Hallo allemaal,

Er is al eens gesproken over een soort van spray. Wordt hiermee de Rhinocort spray bedoeld??? Ik heb ook zo'n last van een brok in m'n keel. Al maanden. KNO arts heeft alle tests gedaan, komt niets bijzonders uit. Totdat ik vandaag in de spiegel keek en ik achter op m'n tong een uitstulpsel zag........Zou dat dan toch de oorzaak zijn? Weten jullie of hier iets aan gedaan wordt? Van mij mag het allemaal weggehaald worden, want hier word ik gek van Sad

Ik wens jullie ook allemaal sterkte met alles, het is soms allesoverheersend he? En het vergalt een hoop dagelijkse dingen Sad

Groetjes,
Wilzonnetje
Perry
GastBerichtGeplaatst: 27-04-2007 9:14 Reageer met quote

Ik heb ook al tijden last van zo'n brokje in mijn keel. Eens in de zoveel tijd schiet het stukje los. Het is dan een klein geel propje wat enorm naar gal stinkt. De term "bloemkooltje" heb ik ook al eens horen vallen op dit forum.

Ik heb zelf het vermoeden dat het samenhangt met een bacteriele infectie. Ik heb tevens het vermoeden dat het misschien samenhangt met orale sex. Als ik b.v. orale sex met mijn vriendin hebt gehad lijken de klachten te verergeren.

Artsen lijken dit probleem vaak af te doen door het aan stress te relateren zoals ze met alles doen waar geen directe medische verklaring voor handen is.

Iemand anders dezelfde ervaring?

(Ook ik ben benieuwd naar de spray)
Els99
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2007 7:33 Reageer met quote

Ook ik heb sinds lange tijd slikklachten en het gevoel dat er iets scherps in de keel blijft steken (alleen aan de rechterzijde naast het strottenhoofd). Het gekke is dat ik het tijdens het eten net iets minder voel.

Het doet enorm veel pijn en ik krijg vaak flinke prikkelhoestaanvallen vanuit hetzelfde punt. Ik heb een maag- en slokdarm endoscopie gehad, maar er is niks gevonden. Ben 2x naar de KNO-arts geweest, maar ook deze heeft niets kunnen vinden.

Ik wordt echter gek van dit probleem. Vanmorgen heb ik weer een nieuwe afspraak met mijn huisarts gemaakt om te kijken of er wellicht een scan van dit keelgebied gemaakt kan worden.

Ik las wel op dit forum over een spray.
Op internet kwam ik het volgende tegen:

"Er bestaan producten om de mond vochtiger te houden: Biotene; Oral Balance, Glandosane (spuitbus)".

Wellicht wordt op het forum deze spray bedoelt? Ik ga hem in elk geval uitproberen om te kijken of het enige verlichting brengt.

Groetjes
Els.
cindy123
BerichtGeplaatst: 12-11-2008 22:55 Reageer met quote

[quote="Ronnie"]Hallo,

eerst en vooral sterkte en stalen zenuwen gewenst want elke dokter zegt dat ge het u inbeeld Evil or Very Mad ik heb hier ook last van al twee maand soms minder dan terug hard waardoor ge denkt dat ge kanker hebt en stilaan begint te hyperventileren-scan van de longen gedaan-scan van de hals-gastroscopie en zelf pillen genomen tegen stress-ik neem ook zurcale en zantax voor de maag.grapje heeft me 1000 euro gekost en nu sturen ze me naar de longarts want ze vinden het niet..ben boos mischien moeten we ons eens heel duidelijk maken! dat van iets aan de tong herken ik net een korst soms scherp soms niet ik blijf testen ondergaan maar ben de wanhoop nabij zelfs een mammoterie heb ik laten doen wat onaangenaam is. Sad Sad Crying or Very sad
moontjuh-1988
BerichtGeplaatst: 16-01-2009 19:09 Reageer met quote

Hallo

last van me keel en met het sliken met eten en drinken
als er iets warms tegen aan komt dan kan ik wel gaan huilen.en iets kout dan is het goed, net of er iets in zit, en als ik me neus snuit doet zelf zeer in me keel, en als ik op snuif even dan doet het nog meer zeer.

ik heb het al een keer eerde gehad en toen was me rechte amandel weer aan gegroeit,,en zo voelt het weer alas toen . ben bang dat nu me linker is een gegroeit is,, Crying or Very sad Confused
sjojs87
BerichtGeplaatst: 22-01-2009 22:53 Reageer met quote

Heej,

Geen idee of mijn verhaal hier ook kan maar ik kan me wel plaatsen bij een hoop klachten e.d.

Ik heb sinds 2006 elk jaar in jauari keelpijn. Opzich niks ernstig maar in 2006 leed t tot keelontsteking 2 weken helse pijn en totaal me stem kwijt. Ik zat aan de (kinder,vloeibaare)medicijnen omdat ik die pillen gewoon niet weg kreeg. soms bang dat ik stikte enzo

2007 weer, ik werd al gek als ik dacht aan 2006 dus ging maar weer na de dokter, had mijn holtes ontstoken maar nog net geen keelontsteking.

dec 2007 kreeg ik blaasontsteking die pas na zo'n 3/4 weken is ontdekt. Ik vond mijn klachten niet op de sypthomen van blaasontsteking lijken dus dacht eerst dat t wel over zou gaan. Na 3 testen is pas gebleken dat t toch blaasontsteking was. Eenmaal jauari werd ik ook weer flink verkouden maar t werd n giepje.

nu 2009 is het weer raak. t begon weer in dec 2008 en heb nu al weer zo'n 4 weken last van keelpijn. 2 weken geleden na de dokter geweest, ik had gewoon een virusje ging wel weer over. Maarja de pech die ik ook had is dat ik tijdens die afspraak eigenlijk nergens last van had:S heel de tijd zaten me amandelen als tennisballen in me keel en juist toen niet.

Nu krijg ik ook steeds last van blaasjes/aften op me tong. Die doen zo pijn dat ik me steeds koortsig voel (gloeiend) eten gaat soms moeizaam. heb ook meer last van speeksel en volgens mij is dat ook iets dikker. De keelpijn die ik normal heb voelt nu alsof ik een stukje scherpe chips vast heb zitten in me keel. nu zit t meer aan de linker kant maar t was beide kanten die erg pijn deden.

Klinkt dit jullie bekent?
ik twijfel of ik een verwijzing moet vragen voor de kno-arts. Als ik een afspraak maak kan ik vaak de volgende dag pas te recht als ik dan weer daar zit op een goeie dag bereik ik weer niks:S
Voelde mezelf echt voor lul zitten vorige keer...
Antoni Hopmann
BerichtGeplaatst: 05-10-2009 21:32 Reageer met quote

Geruime tijd heb ik keel en oorpijn.
De pijn trekt van mijn rechteroor naar de rechterkant van mijn keel en kaak.
Bij de KNO arts bleek,dat mijn trommelvlies over de hamer tegen de stijgbeugel is gevallen.
Omdat mijn gehoor links redelijk goed is en samen
met beide oren goed te horen is krijg ik geen hoorapparaat.
Maar goed en wel de KNO-arts kan geen ontsteking vinden en denkt,dat de pijn van de nek komt.
Zelf onderga ik het meer als een fantoompijn.Je mist
iets en soms is het net of er een afdichting in mijn rechteroor de zaak blokkeert en dat ik die afdichting
moet verwijderen.
Verder heb moeilijkheden met slikken. Dikwijls blijft er voedsel in mijn keel hangen. Door ophoesten komt er dan b.v. een stukje appel of brood
naar voren. Heel irritant,want doordat het voedsel
blijft hangen,blijf je ook net zo lang hoesten tot het te voorschijn komt.
Aangezien er geen ontstekingen o.i.d. zijn gevonden
zal ik kennelijk met deze pijnen moeten verder leven.
agentMH
BerichtGeplaatst: 11-08-2011 22:15 Reageer met quote

hallo,

ik ben 14, heb niets raars gegeten deze dag maar ik heb zo'n pijn met slikken , ik voel rechts in mijn keel/onder mijn tong iets zitten. ik weet niet wat het is.. ik heb niet alleen pijn met slikken maar ook braakneigingen en hap/snak voor wat lucht. ik moet ook steeds boeren maar het beweegt niet. helaas ben ik niet bij mijn moeder dus kan ik het haar niet vragen. weet iemand wat ik moet doen??

xox anna
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn met slikken, iets vast in de keel. Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016