Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Allergische reactie op muggensteken:?
Auteur Onderwerp: Allergische reactie op muggensteken:?
Esther_r20
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2006 6:34 Reageer met quote

Sinds het een weekje mooi weer is geweest blijk ik een lopene koelkast voor steekbeestjes.
Meerdere keren gestoken door muggen en waarschijnlijk dazen.

Nu krijg ik voor het eerst van enkele steken een heftige reactie. Deze jeuken enorm, slaan rood uit en er onstaan dikke schijven onder.
Mijn enkel ziet eruit alsof die zwaar gekneusd is zo dik, maar dat is vocht en een harde schijf door een beet

Ik gebruik nu al "after bite" en een spra ter voorkoming van steken, maar niets helpt...

iemand een idee wat er tegen te doen is? Die jeuk is verschrikkelijk...
Ad
Gast
BerichtGeplaatst: 20-06-2006 22:34 Reageer met quote

Esther_r20 schreef:
Sinds het een weekje mooi weer is geweest blijk ik een lopene koelkast voor steekbeestjes.
Meerdere keren gestoken door muggen en waarschijnlijk dazen.

Nu krijg ik voor het eerst van enkele steken een heftige reactie. Deze jeuken enorm, slaan rood uit en er onstaan dikke schijven onder.
Mijn enkel ziet eruit alsof die zwaar gekneusd is zo dik, maar dat is vocht en een harde schijf door een beet

Ik gebruik nu al "after bite" en een spra ter voorkoming van steken, maar niets helpt...

iemand een idee wat er tegen te doen is? Die jeuk is verschrikkelijk...


heej,,, mischien ben je allergisch voor afterbite of wat je er dan ook opsmeerd. Ik heb namelijk een keer azaron op een muggenbeeld gesmeerd en kreeg er toen een grote rode plek omheen (een soort kringen) en bultjes. en het jeukte ok verschrikkelijk. ik ben toen naar de dokter geweest, hij zei dat ik dus dat het een allergische reactie was. Ik kreeg er een zalf voor.
waymadi
GastBerichtGeplaatst: 12-07-2006 16:57 Reageer met quote

wat je kunt doen tegen de jeuk en om de zwelling wat sneller af te laten nemen is een wattenschijfje nat maken met azijn en dat op de bult te leggen en vast plakken met een pleister de azijn neemt het brandende gevoel weg en de jeuk gaat na een paar minuten weg. de bult neemt ook een stuk sneller af dan als je er niets aan doet.

ik ben een echte muggenmagneet en ben er ook allergisch voor, bij mij helpt de azijn erg goed, ik heb altijd een klein flesje bij me als ik weet dat ik ergens heen ga waar veel muggen zijn.

je kunt ook elke dag knoflooktabletjes slikken van de kruidvat zodat je minder aantrekkelijk wordt voor die rotbeestjes Very Happy (je ruikt het zelf niet maar zij gelukkig wel)
Njoy
GastBerichtGeplaatst: 18-07-2006 15:58 Reageer met quote

Ook ik heb een muggen-allergie en heb dan ook altijd medicatie in huis, maar die gebruik ik alleen als het echt heel erg is, is namelijk een kuurtje en uiteindelijk lijkt me dat ook niet altijd gezond. ik heb er wel wat anders op gevonden, namelijk Biergisttabletten ! daardoor krijg je een (voor mensen niet waarneembaar) luchtje waar muggen niet van houden en prikken ze dus ook niet ! Echt ideaal ! Zou zeggen, probeer het eens !
mareke
GastBerichtGeplaatst: 07-08-2006 9:25 Reageer met quote

mijn dochter van 7 jaar heeft ook een hele erge reactie op muggen prikken. ze krijgt dan koorts en een enorme bult en een rode streep en waar ze dan is geprikt komt dan een blaar vorming.ik heb bij haar raam een hor geplaatst en een klamboe over haar bed heen en onder de deur een veger strip geplaatst en dan smeer ik haar elke avond ook nog in met anti mug spul.
gisteren is ze uit logeren geweest en daar is ze niet genoeg beschermt dus kwam ze terug met een dichte oog een opgezwolle hand dat bijna uit elkaar knap met een rode dikke streep naar boven toe en een dikke enkel maar ze kon er niks voor krijgen omdat ze al een kuurt heeft voor een erge oor ontsteking.
silvie
GastBerichtGeplaatst: 18-08-2006 9:14 Reageer met quote

hallo allemaal ik heb sinds gister onwijs grote bulten, door de mug gestoken normaal heb dat nooit zo groot en ik ben 27 het brand enorm ik hoeft daar toch niet voor naar de dokter

groetjes silvie
maya
GastBerichtGeplaatst: 22-08-2006 17:15 Reageer met quote

hoi allemaal mijn jongste zoon is 6 jaar en heeft al 4 jaar een muggenallergie thuis heb ik de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.
Van de dokter had hij een drankje dat een tijd lang goed hielp maar sids gisteren ben ik pilletjes moeten gaan gebruiken voor hem.
Ik heb nu zelfs een epipen junior voorgeschreven gekregen voor als ie in de nek gestoken wordt en moeite met ademen krijgt.
Ik had gehoopt dat hij erover heen zou groeien maar het wordt alleen maar erger.Vooral nu hij naar school gaat is het moeilijker want ze prikken door zijn kleding heen.

groetjes Maya
margje
GastBerichtGeplaatst: 22-02-2007 14:17 Reageer met quote

Ik kreeg vroeger ook hele grote bulten van muggenbeten. Grote ronde schijven die warm aanvoelden. Soms zo groot dat ze mijn hele hand of bovenarm bedekten.
Ik heb rond mijn 6e jaar een vitamine-C kuur gehad. Eerst hele hoge doseringen en dan langzaam afbouwend. Dit is me aangeraden door een homeopatisch arts en had zeer goede resultaten.
Ik ben nu 26 en heb nog steeds geen ernstige reacties meer. Wel merk ik verschil bij verschillende soorten muggen, maar het effect is gelukkig veel minder.
Index > Huidaandoeningen > Allergische reactie op muggensteken:? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016