Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Vervelende situaties na overstappen pil
Auteur Onderwerp: Vervelende situaties na overstappen pil
Lindatje
BerichtGeplaatst: 15-05-2006 11:25 Reageer met quote

Lieve mensen,

Jarenlang gebruikte ik sterdiril30 als pil. Dit ging altijd goed, nooit ergens last van gehad en altijd heel netjes regelmatig ongesteld. Ik woonde toen nog bij mijn ouders. Op een gegeven moment moest ik een nieuwe strip hebben en ik dus naar de apo: kreeg ik ineens een ander merk mee. Zitten precies dezelfde werkzame stoffen in zeiden ze dus kon gewoon doorslikken. Prima dacht ik, doen we! Ik een maand geslikt, daarna een week niet maar ik werd dus mooi niet ongesteld! Twee weken overtijd. Ik naar de apo bij mijn vriend: neej dat zou niet aan de overstap van pil mogen liggen. Doe me dan maar een test zei ik (anders moest ik tot de volgende maand in onzekerheid zitten). Negatief: alles goed dus.


Ik gewoon weer aan die nieuwe pil. De maand erop ging het allemaal netjes goed dus ik was allang blij dat het tijdelijk was. Toen moest ik weer nieuwe hebben: ik had minder mee gekregen dit keer. De dokter gebeld voor recept (ben inmiddels gaan samen wonen en dus een nieuwe dokter). Daarna belde de assistente mij terug: of ik niet liever weer naar de oude pil terug qwilde. Ik: neeej doe maar niet! Dadelijk weer die ellende.

Dus ik weer strips gehaald enslikken tot eind vorige maand. Week wachtperiode: ging allemaal goed, netjes ongesteld. Weer aan nieuwe strip begonnen. In de tweede week was ik er een keer een vergeten (geen sex gehad daarvoor dus geen zorgen). Geen probleem gebeurd wel vaker: goed opletten. Ik die ene pil gewoon gepakt.

Twee dagen later: doorbraakbloeding (eerst veel slijm, wit later rood). Kan oo gebeuren. Maakte me niet druk. Dit was vorige week woensdag.

Donderdag kreeg ik ineens ontzettende buikpijn en ik vloeide echt onwijs erg (kon ik met tampons niet tegenop moet met maandverbang). En die situatie is nog steeds niet veranderd en het is nu maandag.

Ik heb donderdag de dokter gelijk gebeld omdat ik het gewoon niet normaal vond: nooit ergens last van gehad en nu dit...Maar van hem moest ik een pijststiller pakken en afwachten. Volgende week moet ik volgens mijn strip weer ongesteld worden maar dan komt er natuurlijk niks. Lijkt me sterk na deze lokale slachterij...bah...

Iemand enig idee of dit echt normaal is als je overstapt van pil? Ik had met die vorige pil nooit ergens last van en daarom wil ik die eigenlijk weer (die kan ik hier wel krijgen, waar ik eerst woonde niet) maar als ik dan deze ellende weer opnieuw krijg...nee dank je...

Iemand raad?
Ad
elsgiss
BerichtGeplaatst: 15-05-2006 17:55 Reageer met quote

Lindatje schreef:
Lieve mensen, Jarenlang gebruikte ik sterdiril30 als pil.... en ik dus naar de apo: kreeg ik ineens een ander merk mee. Zitten precies dezelfde werkzame stoffen in zeiden
Vraag eens aan de geneesmiddeleninfolijn ( 0900-9998800) of het klopt dat deze pillen precies hetzelfde zijn. En zoja, of het vaker voorkomt dat er problemen zijn. Misschien kun je toch beter terug naar je oude pil? De problemen komen misschien niet voort uit het wisselen zelf, maar toch uit de pil zelf? In dat geval kun je beter op de oorspronkelijke pil overstappen. Laat je adviseren door een apotheker van deze infolijn: het is een service van de KNMP (kost wel 0,20 euro per minuut).
Lindatje
BerichtGeplaatst: 16-05-2006 10:36 Reageer met quote

Ik ben inmiddels al bij de dokter geweest omdat ik het niet meer uithield. Hij vond het nu ook wel lang duren. Nu heb ik een hormonenkuur gehad die ik naast de pil moet slikken. Het bloeden zou dan moeten stoppen waarna ik aan het einde van mijn strip mijn normale menstruatie zou moeten krijgen en dan moet het daarna echt over zijn.

Anders moet ik naar het ziekenhuis voor curratage...
Index > Gynaecologie > Vervelende situaties na overstappen pil Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016