Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > zinkzalf
Auteur Onderwerp: zinkzalf
Karen10
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2006 12:56 Reageer met quote

Kan iemand (ev de apotheker) mij vertellen of zinkzalf vrij verkrijgbaar is in de apotheker of elders? Of is dit enkel op voorschrift?
Ad
Bo
BerichtGeplaatst: 14-05-2006 12:58 Reageer met quote

Karen10 schreef:
Kan iemand (ev de apotheker) mij vertellen of zinkzalf vrij verkrijgbaar is in de apotheker of elders? Of is dit enkel op voorschrift?


Dat is vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek. Wink
Tine14
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2006 15:32 Reageer met quote

en bepanthen?
mi24
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2006 9:53 Reageer met quote

bepanthen kun je ook gewoon bij de drogist of apotheek kopen
Antoni Hopmann
BerichtGeplaatst: 19-05-2006 22:37 Reageer met quote

Vroeger kocht ik gewoon zinkzalf bij de apotheek.
Een enigszins grijsachtige zalf.

Laatst was ik bij een apotheek en vroeg een potje zinkzalf. Ik werd aangekeken of ik iets abnormaals vroeg. U bedoelt zinkolie?? Nee zei ik,gewoon een potje of tube zinkzalf.Om kort te gaan dit bestond niet volgens de 2 medewerksters. Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met een potje witte zalf met daarop wat olie. Op het potje staat: Omroeren voor gebruik.
Zinkoxidesmeersel FNA(Linimentum zinci oxidi oleosum FNA). Van het merk Fagron.
Dus volgens deze dames bestaat zinkzalf niet meer.Is kennelijk uit de oude doos.
Vr.groeten
Antoni
elsgiss
BerichtGeplaatst: 04-06-2006 23:39 Reageer met quote

Antoni Hopmann schreef:
......Is kennelijk uit de oude doos.....
En kent iemand Penaten zalf nog? Deze zalf hielp goed bij lichte eczeem-achtige huidproblemen. Maar eigenlijk is/was het een doodgewone baby-billen-zalf.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 05-06-2006 6:01 Reageer met quote

Zinkzalf, ja.
Wat ga je ermee doen?

Als je gewoon 'doorgelopen' bent in je liezen of zo, (dus voor zeer incidenteel gebruik) kun je beter sudocrem vragen,die is met water te verwijderen. Echte zinkzalf, daar heb je speciale olie voor nodig om 't te verwijderen. En een dikke laag geeft 'koeken', waardoor de huid afgesloten wordt van de buitenlucht en dat is niet goed. Maar als je het langdurig nodig hebt, of de plek is erg bloederig, zou ik ook dat niet kopen want sudorcrem is geparfumeerd (bespottelijk inderdaad)

Als je vaak kapotte plekjes hebt kun je beter naar de huisarts gaan want vaak is er dan sprake van een huidschimmel, en hij/zij kan je daar een prima zalf tegen voorschrijven!

En dan nog iets over potjes met zalf in zijn algemeenheid: Probeer ALTIJD zalf in tubes te krijgen want potjes zijn een ideale woonplaats voor bacteriën!
elsgiss
BerichtGeplaatst: 05-06-2006 22:30 Reageer met quote

jannieheetik schreef:
.....En dan nog iets over potjes met zalf in zijn algemeenheid: Probeer ALTIJD zalf in tubes te krijgen want potjes zijn een ideale woonplaats voor bacteriën!
Klopt het dat er "zalven" en "cremes" zijn worden onderscheiden en dat cremes dunner zijn dan zalven? Hierdoor wordt een zalf vaak afgeleverd in een potje (kan niet anders) en een creme kan wel in een tube. De apotheek doet dat wel eens fout: je kunt de apotheek erop wijzen dat een creme beter in een tube afgeleverd kan worden ivm de hygiene.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 06-06-2006 5:19 Reageer met quote

Weet ik niet!
Maar ik vraag me dat idd wel eens af. Weet iemand hoe dit zit?

Het vreemde is dat Zwitsal wél zinkZALF in tubes stopt. Die heb ik niet genoemd want ook die is geparfumeerd. Vooral omdat je dit vaak op wondjes smeert, vind ik dat géén pré!
Gast
BerichtGeplaatst: 26-10-2006 15:24 Reageer met quote

zinkzalf = zinkoxidezalf kan je gewoon halen bij de apotheker, geen probleem
Gast
BerichtGeplaatst: 26-10-2006 15:27 Reageer met quote

het verschil tussen een zalf en een creme is het volgende. Een zalf bestaat enkel uit vette bestanddelen, een creme bestaat uit een combinatie van water en vet. Je kan een vette creme hebben (meer vet dan water) en een waterige creme (omgekeerd). Een zalf kan evengoed in een tube gedaan worden als een creme. Het gemak aan een tube is de kleinere kans op besmetting, het gemak aan een potje is dat je ziet wanneer de creme of zalf van kleur verandert, of korrelig wordt en dus niet meer te gebruiken is.
Mamieke
BerichtGeplaatst: 26-10-2006 19:44 Reageer met quote

Goh,
Heb ik alweer iets geleerd. Ik dacht nl dat Sudocreme en zinkzalf precies hetzelfde waren!
Mamieke
Index > Gezondheidszorg > zinkzalf Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016