Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Maag/buik klachten en gele ontlasting
Auteur Onderwerp: Maag/buik klachten en gele ontlasting
Henk-Jan
BerichtGeplaatst: 03-05-2006 18:00 Reageer met quote

Ik heb sinds begin maart last van klachtennvan pijn boven in de maag net onder de ribbekast.
Mijn ontlasting is geel achtig van kleur en stinkt geweldig.
Heb al diverse medicijnen gehad waaronder nexiu ( Esopral).
Ben al diverse keren bij de huis arts geweest en ben nueindelijk door verwezen naar een internist en er moet een echo worden gemaakt.
Eetlust is er niet en ik ben al 7 kg afgevallen.

iemand een idee ?
Ad
Omrta
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 14:40 Reageer met quote

Hoi Henk Jan,

Als je hier op het forum een paar berichten doorleest, dan zul je zien dat pijn rechts onder de ribbenboog en gele ontlasting verband kan houden met een geblokkeerde galgang, ofwel in de lever zelf ofwel in de galbuis naar de galblaas toe. Hierdoor wordt de toestroom van de galvloeistof naar de 12-vingerige darm sterk verminderd of zelfs compleet gestopt. De galvloeistof is 1 van de oorzaken dat je ontlasting donkerbruin gekleurd is, dus een gele ontlasting kan een indicatie zijn van verminderde galtoestroom.
Dit is geen goede zaak, omdat de galvloeistof een product van de lever is, waar allerlei afbraakstoffen van ontgiftingsprocessen en reinigingsprocessen inzitten (bijvoorbeeld afgebroken rode bloedcellen)(geloof ik, ik ben geen arts).
Het is ook geen goede zaak als er een galsteen klem zou zitten in de grote galbuis, omdat die voor de uitgang van de pancreas kan komen te zitten. De stoffen die de pancreas afgeeft aan de darm kunnen dan niet meer weg, waardoor die teruglopen de pancreas in, met een nare ontsteking als mogelijk gevolg. Hierover kunnen een aantal posters op dit forum je wel vertellen!
Nexium is overigens een middel voor de maag!!
Kijk maar eens of je met de internist kunt praten over de mogelijkheid, dat er wellicht een verstopping van een galgang is.
Ondertussen zijn er wel wat huismiddeltjes, 1 daarvan is het drinken van een glas water met daarin opgelost een eetlepel bitterzout oftewel magnesiumsulfaat. Dit ontspant het gladde spierweefsel en zou ervoor kunnen zorgen dat de obstructie doorglijdt. Overigens is het een erg vieze smaak en kun je het beter oplossen in een heel klein beetje water en daarna aanvullen met vers grapefruitsap. Dan proef je er niks van.
Paardebloemthee drinken is ook erg goed.
Let op je huid en op je oogwit, Zodra dat een beetje richting een gele kleur gaat moet je alarm slaan bij je arts, dan is er een totale blokkade van de afvoerstoffen van de lever en dan moet er heel gauw iets gebeuren
Henk-Jan
BerichtGeplaatst: 06-05-2006 14:46 Reageer met quote

Dank je wel voor je reactie
Woensdag 10-05 moet ik voor een echo, dus misschien weten we wel meer
anoniema
GastBerichtGeplaatst: 12-01-2007 20:52 Reageer met quote

Hoi Henk Jan, weet je al wat meer over je klachten?.
Mijn dochtertje heeft dezelfde symptomen en klachten maar bij haar denken ze aan een gluten-allergie ,coeliakie genaamd.Misschien heb je er wat aan, succes.
lalala
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2007 13:47 Reageer met quote

ik heb dat ook, erg gele ontlasting, maar ik heb geen galblaas meer, wat kan het dan zijn?
kaigoed
BerichtGeplaatst: 25-05-2008 15:10 Reageer met quote

Hallo,
Ook ik heb zeer vergelijkbare klachten als Henk-Jan. Gele (stinkende) ontlasting, weinig eetlust en lichte maagklachten (wisselend van sterkte). Enige verschil (wellicht) is dat er bij mij een duidelijke aanwijzing is voor m'n klachten - Ik ben net 4 dagen terug van een rondreis van 3 weken door centraal Amerika en m'n maagklachten zijn daar in de laatste week begonnen. Het begon met zware diarree en zwaardere maagklachten die wat lichter werden tot de huidige status.
Ik ben sowieso van plan deze week naar de huisarts te gaan, maar elk extra advies is uiteraard zeer welkom !!
trientje52
BerichtGeplaatst: 07-06-2008 11:44 Reageer met quote

hallo
ik maak mij een beetje zorgen om mijn broer
hij heeft al een tijdje last van zwarte ontlasting en het stinkt ongelooflijk ik weet dat dit wijst op bloed in de ontlasting
maar nu verteld hij dat het geel is geworden
ik heb hem aangeraden om naar de dokter te gaan maar hij is zo eigenwijs
dat ik hier probeer een beetje meer informatie te krijgen op wat het mss zou kunnen zijn
zodat ik hem toch naar de dokter kan krijgen
groetjes christine
Ikke333
BerichtGeplaatst: 29-06-2008 9:26 Reageer met quote

Zo'n anderhalf jaar geleden had ik een paar dagen last van gele, dunne ontlasting. Daarna is het af en toe terug gekomen, maar ook weer gewoon verdwenen. Een keer was het bijna wit.
Op dit moment heb ik alweer een paar dagen last van gele ontlasting. Heb geen pijn, ben wel erg, heel erg moe. Moeheid kan ook liggen aan het werk dat ik doe. Laatste schoolmaanden.... dus nogal gestresst afronden.
Dan heb ik alweer jaren last van erge steken onder de borst, vlak boven de maag. 10 jaar geleden is hier naar gekeken en is er gediagnostiseerd dat ik een gaatje in het middenrif heb. Rustig aan doen was het advies van de specialist. Zwaar tillen moet ik niet doen, want dan voel ik een soort steek. Soms echter heb ik hevige steken en lig ik te creperen van de pijn, maar de volgende dag is het weer gewoon weg en gaat het leven weer gewoon door.
Nu lees ik hier over gele ontlasting en iets over steken....
Normaliter zoek ik nooit iets over ziektes op op internet, maar de huisarts heeft mijn bloed laten testen op vitamine D, vanwege vermoeidheid en slecht herstellende enkel. De uitslag van deze test heeft een maand op zich laten wachten, dus ben ik eens op internet gaan zoeken..... kwam onder andere op dit forum terecht.
Tja en dan nu die gele ontlasting.....

Soms denk ik dat de huisarts niet weet wat ze met me aan moet. Ik kom hooguit 1x per jaar bij de huisarts, maar dit jaar alweer iets meer dan normaal.
Ria011
BerichtGeplaatst: 23-10-2008 15:44 Reageer met quote

Lang heb ik al last net onder de ribben rechts en mijn ontlasting is soms heldergeel! Uit bloedonderzoek kwam sterk verhoogde waarden van Gamma GT, ASAT en ALAT! Ik ben soms ook heel moe en pijnlijke spieren en gewrichten. Kan iemand hier iets mee? Met vriendelijke groet, Ria
victoria
BerichtGeplaatst: 11-03-2009 23:14 Reageer met quote

Sinds 3 maandenheb ik pijn in gewrichten en spieren.Na een aantal bloedtest zei mijn huisarts dat ik waarschijnlijk polymialgia reumatica heb.Heeft me prednison(cortisone) voorgeschreven.Toevallig kom ik bij een andere arts, die opnieuw een bloedtest aanvroeg en ook op leverwaarden liet prikken.Blijken mijn Gamma GT, Got en GPT heel hoog te zijn.Ik mocht b.v. max 31 hebben en ik had 520.Na 3 mnd eindelijk bij een leverspecialist terecht gekomen, die nu weer bloedtest aangevraagd heeft.Uitslagen nog niet binnen,maar hij denkt dat het Hepatitus C kan zijn.Ik ben n.l. in 1989 geopereerd en heb toen een bloedtransfusie gehad.Nu maar afwachten op het resultaat
bnws
BerichtGeplaatst: 17-03-2009 16:46 Reageer met quote

hallo allemaal
ik heb ook last van gele ontlasting diaree,en mij huisarts zei dat het van mij darmen afkomt,zelf heb ik nu ongeveer 5 weken last van steken in mij buik/maag.ik heb al een bloedonderzoek gehad alles was goed,en heb ik een ontlasting onderzoek gehad en daar kwam ook niks uit,nu heb ik gisteren een echo gehad op radiologie en daar kwam ook voor de rest niks uit en de huisarts weet nu ook niet meer wat hij eraan kan doen.heel erg vervelend allemaal want ik loop bijna elke dag met pijn en er is niks aan te doen.
groetjes bnws
victoria
BerichtGeplaatst: 18-03-2009 15:32 Reageer met quote

Bericht gehad dat het geen heaptitis C is. Bij het laatste bloedonderzoek,leverwaardes flink gedaald.Morgen naar professor gastro-enterologie.
Zonder de cortisone nog steeds overal spier en gewrichtpijn.
Rajkumar1947
BerichtGeplaatst: 13-04-2009 12:21 Reageer met quote

Ik loop al jaren met maag- en darmklachten. Steeds van de ene ziekenhuis naar het andere. Blijkt dat ik een gevoelige maag, middenrifbreukje en spastische darmen heb. Ook veel last van spier-, rug- en gewrichtsklachten. En ook veel last van duizeligheid. Oorzaak van de duizeligheid is nooit gevonden. Ook bij de rugklachten kon men in eerste instantie niks vinden. Volgens onze "geleerde artsen" zat het bij mij tussen de oren. Ik wist zeker van dat het niet zo was. De wanhoop dreef mij verder te zoeken. Ik nam het initiatief van mijn huisarts over en meldde mij voor de rugklachten en duizeligheid bij een ziekenhuis in Belgiƫ.
Bij de eerste MRI-scan wist de Neurochirurg van dat ziekenhuis mij te vertellen dat ik Hernia in de onderrug had. Na een paar dagen werd de nek gescand en ook daar bleek dat ik nek hernia had.
Na deze ervaringen ben ik mij gaan verdiepen in het werk van de radiologen en de scan apparatuur wat ze gebruiken.
Wat blijkt: Nederlandse radiologen kijken nooit kritisch naar een scan dat gemaakt is. Ook vermijden ze het gebruik van contrastvloeistof, omdat de patiƫnt goed in de gaten gehouden moet worden en omdat het hun budget te boven gaat. Contrastvloeistof is kostbaar.
Een ander bevinding is dat in Nederland veel verouderde scan-apparatuur wordt gebruikt, waardoor niet alles in beeld wordt gebracht.
Tot nu toe wordt in de meeste ziekenhuizen in Nederland de 1,5 Tesla MRI-scan gebruikt, waardoor bij twijfelgevallen gebruik van contrastvloeistof sterk aanbevolen wordt. Dat wordt in de meeste gevallen nagelaten en krijg de specialist van de radioloog te zien dat er geen afwijkingen zijn gevonden.
Met de splinternieuwe MRI-scan (3 Tesla) wordt alles perfect in beeld gebracht. Een ziekenhuis in Friesland heeft deze scan in gebruik. Ook de UZA in Antwerpen gebruik dit apparatuur. Misschien zullen er nog een paar ziekenhuizen in Nederland zijn die dit ook gebruiken.
Ook Echo-apparaten vind je in diverse kwaliteiten. De meeste zijn slecht. De modernste werken uitstekend. Deze moderne echo-apparaten worden o.a. in Erasmus MC (Rotterdam) en Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gebruikt.
Omdat ik nu ook last heb van misselijkheid, pijn in de buik en gele ontlasting, heb ik een afspraak gemaakt voor een echo bij Erasmus MC in Rotterdam (ik woon in Tilburg).
Vertrouw dus niet altijd het oordeel van de radioloog!!!
victoria
BerichtGeplaatst: 19-04-2009 12:36 Reageer met quote

Intussen zijn mijn leverwaardes weer normaal.Vlgs prof gatroenteroloog heb ik een auto imuun hepatitis gehad.Tegelijkertijd heb ik dus PMR (polimialgia reumatica).Inmiddels neem ik weer prednison en kan weer normaal functioneren.In de loop v.d. tijd moet prednison terug gebracht worden naar een zo laag mogelijke dosering.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Maag/buik klachten en gele ontlasting Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016