Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Auteur Onderwerp: Schaamlipverkleining
Anoniem118
BerichtGeplaatst: 21-09-2017 14:10 Reageer met quote

Helaas zijn de hechtingen rechts losgegaan. Er zit nu een rode lijn op de plek waar de hechtingen zaten. Ik hoop dat het gewoon alsnog aan elkaar groeit. Ik heb voor de zekerheid maar weer contact opgenomen met de kliniek en ik moest een foto mailen. Dan nemen ze vandaag nog contact met me op.

@Anna111: hoe is het herstel bij jou verlopen nadat de hechtingen waren gesprongen? Is het wel netjes aan elkaar gegroeid?
Ad
Anna111
BerichtGeplaatst: 21-09-2017 21:00 Reageer met quote

Hee anoniem118, ik keek inderdaad ook op 'realself', ben echt door heel veel reviews gegaan en snapte ook echt niet hoe ze zo snel al konden herstellen, en hoe snel de zwelling bij hen wegtrok. Maar de een geneest wat sneller dan de ander, dus ik heb geprobeerd niet te veel te vergelijken. Wel vervelend dat je een beginnende infectie hebt! Waaraan heb je dat gemerkt? Ik probeer zelf ook goed op te letten maar ik zie tot nu toe niks afwijkends dus neem aan dat ik dat niet heb.. en ja, ik kan fietsen zonder problemen, sinds de zwelling is weggetrokken iets na de 2e week. Heb het daarvoor ook wel gedaan maar moest dan heel ongemakkelijk op mijn zadel zitten, en bepaald slim was het ook niet met de zwelling die ik toen nog had. En ook vervelend dat de hechtingen zijn losgegaan, dat is bij mij dus ook gebeurt door de zwelling op 2 plekken. Op 1 plek dus bijna helemaal vanaf de bovenkant tot het midden van de schaamlip ( heb ook een hoodcorrectie gehad) en op een plek iets meer naar beneden. Een dag erna vormde zich bij miij een korts, waardoor het leek alsof er 2 cm tussen de weefsel uiteindes was. Ik dacht echt dat het onmogelijk was dat dit ooit nog fatsoenlijk gaat genezen, en er veel littekenweefsel gaat ontstaan. Had toen ook even een foto gemaild, en ze zeiden dat ik de korst gewoon moet laten en dat het er over een paar dagen wel af zou vallen. Na ongeveer 4 dagen vielen ze er inderdaad af, en de schade viel enorm mee. Nu op de 3e week zit het weer allemaal ''bij elkaar'. Op de plek van de grote scheur is nu al nieuw weefsel gevormd, het wordt misschien een iets dikker litteken dan normaal, maar niks heel afwijkend. het is nog niet helemaal naar elkaar gegroeid, maar dat duurt ook een aantal weken. Het weefsel groeit van binnen uit, en bij mijn nacontrole zeiden ze dat ik na de 6 weken gewoon hersteld zou zijn. Maar toen de hechtingen waren uitgescheurd was het echt wel even moeilijk, het is zo lastig om in gedachten te houden dat het allemaal wel zal helen en dat het er uiteindelijk normaal uit zal zien. Maar dat gebeurt dus wel!
Heb je nogsteeds last van pijn? En is er al een korst gevormd?
Stella!
BerichtGeplaatst: 23-09-2017 11:37 Reageer met quote

Hai! Ik heb jullie verhalen meegelezen. Wat naar zeg! Lijkt me heel vervelend zo in die beginstadia nog. Het verschilt indd per persoon, ook ik kon na 1 week alles al doen. Zit nu op 4/5 weken en de hechtingen zitten er nog. Dat vind ik wel gek aangezien ze mij vertelden dat het oplosbaar zou zijn. Marilyn, weet jij hier meer van af? Ik vraag me af of ik ze er nu zelf moet uithalen of dat ze er vanzekf uitvallen?
Marilyn
BerichtGeplaatst: 24-09-2017 10:35 Reageer met quote

Ik zit 1 week verder dan jou Stella en er zijn een paar dagen geleden zelfs nog 3 kleine hechtingen bij verschenen. Niks in vergelijking met de hechtingen van 3 cm die ik er zelf heb uitgehaald, maar toch... Ik had bij de grote hechtingen absoluut niet het gevoel dat ze er zelf zouden uitvallen, dus van het moment dat ik voelde dat ze los zaten, heb ik ze er (in bad) gewoon zelf uitgehaald. Die kleintjes laat ik nu gewoon zitten... Ze zitten ook vanbinnen, dus ik moet mijn schaamlippen al echt opensperren om ze te kunnen zien. Voor Anna en Anoniem... Ik kon alles terug na twee weken, dus het verschilt inderdaad wel Smile
Anoniem118
BerichtGeplaatst: 24-09-2017 12:02 Reageer met quote

Het gaat nu (na 1,5 week) gelukkig al beter! De linkerlip is nog wel 3 keer zo groot als de rechter, maar hij was eerst zeker 6 keer zo groot, dus er zitten al vorderingen in haha. Op dag 2 vond ik allemaal kleine hechtinkjes op de grond en in mijn bed. De linkerlip was toen alleen nog zó opgezwollen dat ik niet kon zien waar ze vandaan kwamen, maar het blijkt dus van de rechterlip te zijn. Het is wel aan elkaar gegroeid, maar op de plaats waar de snee is gemaakt, zit nu wel een heel oppervlakkig rood sneetje, alsof je een lichte schaafwond hebt. Er zit geen korstje op, het glimt een beetje. Het prikt wel, dus ik kan nog geen ondergoed aan. Ik denk dat het litteken daar misschien iets dikker word, net als bij jou Anna.

De infectie merkte ik aan de linkerlip, die was dus heel gezwollen en keihard, alsof er iets hards in zat. En ik had wat uitslag op mijn buitenste lippen.

Ik probeer ook niet te veel te kijken, maximaal 1 keer per dag om het schoon te maken met een wattenstaafje. In het begin keek ik wel 50 keer per dag, maar dan zie je natuurlijk nooit verbetering.

Fijn dat jullie allemaal goed herstellen! Smile
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining Bookmark and Share
Pagina 123 van 123  

Vorige  1, 2, 3 ... 121, 122, 123

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016