Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Auteur Onderwerp: Schaamlipverkleining
Sterrrr
BerichtGeplaatst: 17-05-2017 21:15 Reageer met quote

Net de laatste twee pagina's meegelezen!

Ik ben zelf vandaag geopereerd, rond 1 uur. Alhoewel ik niet zoveel moeite heb met het laten zien van mijzelf, vond ik het iets wat ongemakkelijk gaan. Op een gegeven moment lag ik en gaapte 3 vrouwen je daar beneden aan, en om dan een leuk gesprek te hebben was toch een beetje awkward.. Haha.
Zelf heb ik nooit extreem veel moeite gehad met mijn uiterlijk daar beneden, ik ben dan ook pas 18 jaar. Het is een beetje gek hoe ik bij deze operatie ben gekomen. Het was iets wat ik ooit bij een docu had gezien en was er altijd wel nieuwsgierig naar, maar vond het nogal een taboe en misschien iets wat ik in de verre toekomst zou willen overwegen. Vorig jaar, toen ik net 18 jaar werd, besloot ik op consult te gaan voor een andere soort operatie, iets waar ik heel onzeker over was en nog steeds ben. Twee gesprekken gehad, met consult en pc, en beiden zeiden dat ik beter een jaar of 5 kon wachten met die behandeling ivm littekens. Daar was, en ben ik nog steeds kapot van. Op dat moment besloot ik mijn moeder te vertellen dat ik het liefst iets anders aan mijzelf liet doen, om het op de een of andere manier te compenseren.. ? Ik heb geen idee waarom, maar dat voelde voor mij op een of andere manier heel goed. Ik bekeek het zaakje daar beneden, en was op het begin erg twijfelachtig of ik het het gedoe wel waard vond. Uiteindelijk toch een consult gemaakt, gevraagd of ze uberhaupt wat voor mij konen betekenen en dat konden ze, en een paar maanden later definitief mijn besluit gemaakt. Ik wist uiteindelijk dat ik het ooit zou willen doen, maar durfde mij er voorheen nooit vooruit te komen, nu wel.. Dus waarom wachten?
Ik ging heel kalm deze dag in, had niet echt het gevoel dat ik over een tijdje onder het mes zou gaan. Het was voor mij geen levens veranderend gevoel, maar wel iets waar ik heel erg blij mee zou zijn. Na het awkward gesprekje begonnen we aan de operatie, een hele fijne arts en assistenten gehad, en binnen +- 15 min waren we al klaar. De verdoving prikjes waren iets wat akelig, maar zo voorbij. Eenmaal thuis aangekomen voelde ik een hele tijd niets, ik las dit forum en schrok van de hevige pijn die velen van jullie hadden, ik voelde niks! Ik begon te geloven dat ik misschien gewoon een 'sterk' lichaam had en misschien gewoon niks ging voelen.. plannen voor dit weekend waren al bijna gemaakt Wink. 4 uur later, rond etenstijd na het plassen voelde ik opeens hevige pijn, gecombineerd met een branderig gevoel. Dat duurde zo'n 5 minuten, ben gaan liggen en heb goed adem gehaald, wat best goed hielp. Uiteindelijk Netflix aan gezet en goed op mijn zij gelegen, daarna een paar uurtjes geslapen en nu weer terug zonder pijn! Ik heb gemerkt dat na het plassen, dus na het spoelen het branderig gevoel weer terug komt, maar verder heb ik tot nu toe nergens last van. Ik kan zitten, lopen, liggen etc. De linkerkant is nog erg gezwollen, dus resultaat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, dat komt later wel! Heb in ieder geval zeker nog geen spijt, vind het nu toch al erg mooi worden!
Sterrrr
BerichtGeplaatst: 17-05-2017 21:21 Reageer met quote

Pijn voelde trouwens 15 minuten ipv 5, en behandeling is gedaan bij Veldhoven kliniek! Zeker aan te raden.
Sterrrr
BerichtGeplaatst: 19-05-2017 15:17 Reageer met quote

Even een update.. Het is nu dag 3 en voel me heeelemaal prima. Gister ook geen last gehad, voor de zekerheid wel 2 paracetemols genomen in de ochtend, maar niet nodig geweest. Eigenlijk moet ik elk uur 10 min koelen, maar ik betrap me er op dat ik het eens in de 2/3 uur doe maar dan voor een langere periode. Heb ook niet echt het gevoel alsof het uberhaupt werkt.. Voelt niet echt koud aan ofzo.

Desalniettemin trekt de zwelling rustig weg! De linkerkant blijft een beetje opgezwollen, maar dat vermindert steeds meer. Ik draag alweer normale kleding en ondergoed, en ga zometeen denk ik over naar inlegkruisjes ipv maandverband. Ik ga vanavond zelfs al naar een feestje. Best riskant, want het is niet echt bij mij in de buurt, maar het is een huisfeestje dus dat is wel fijn. Vind het wel spannend, maar heb de afgelopen twee dagen totaal geen last gehad!

Ik spoel wel nog elke keer na het toiletgebruik, en denk dat ik dat de komende tijd nog wel even blijf doen. Ook smeerde ik vaseline op het verbandje zodat het niet aan de wond bleef hechten. Dat werkte perfect, maar ga ik nu ook proberen te verminderen.
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining Bookmark and Share
Pagina 121 van 121  

Vorige  1, 2, 3 ... 119, 120, 121

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016