Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > hartruis
Auteur Onderwerp: hartruis
gwen
BerichtGeplaatst: 28-01-2005 21:39 Reageer met quote

Ik heb een hartruis. Is door de cardioloog onderzocht ook met een echo van mijn hart. Ik hoef me nergens zorgen over te maken en mag gewoon alles doen, gelukkig maar. Omdat alles goed was ben ik eigenlijk vergeten te vragen hoe je als volwassenen (32 jaar) ineens aan een hartruis komt en of het ook weer vanzelf wegkan gaan. Weet iemand hier antwoord op?
Ad
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 29-01-2005 22:21 Reageer met quote

Hartgeruizen kunnen soms moeilijk te horen zijn. Met name hele zachte geruizen kunnen wel eens gemist worden als je er niet heel specifiek naar luistert. Er is een gradatie-systeem wat 6 graden van ruizen aangeeft. Met name de 1e en 2e graads geruizen zijn door onervaren luisteraars moeilijk te horen. Een cardioloog (ervaren luisteraar) zal deze wel horen, terwijl bijvoorbeeld een huisarts hier meer moeite mee zal hebben. Dit vanwege het feit dat een huisarts relatief minder van zulke gevallen onder ogen krijgt dan een cardioloog.

Sommige mensen hebben al jaren een onschuldig hartgeruis en als het een zacht is geruis kan het dus weleens gemist worden. En dan plotseling toch gehoord worden door een oplettend arts.

Hartgeruizen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, onder andere door stijve kleppen, of door niet goed sluitende kleppen. Deze geruizen zullen over het algemeen niet verdwijnen. Bij kinderen komen echter ook (onschuldige) geruizen voor die op latere leeftijd wel kunnen verdwijnen.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 30-01-2005 22:50 Reageer met quote

Heb een goed hoorbare ruis door een lekkende hartklep, hartritmestoornis, hoge bloeddruk en te hoog cholesterol.
Ben 65 en leef nog steeds.
Maak je dus niet ongerust. Smile
gwen
BerichtGeplaatst: 31-01-2005 14:37 Reageer met quote

Haha, sorry, maar ik hoop zover nooit te komen Wink
Ik wilde het laten uitzoeken (huisarts kwam er toevallig achter) omdat ik redelijk veel sport en niet ineens dood wilde neervallen ofzo. Maar ik vergat vanalles bij de cardioloog te vragen toen hij vertelde dat het een kleine ruis was en niet ernstig. Tsja, en toen ging ik me dus afvragen hoe/wat. Lekker handig Cool
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 31-01-2005 18:51 Reageer met quote

anoniem schreef:
Heb een goed hoorbare ruis door een lekkende hartklep, hartritmestoornis, hoge bloeddruk en te hoog cholesterol.
Ben 65 en leef nog steeds.
Maak je dus niet ongerust. Smile


In feite hoeft topicstarter zich inderdaad niet ongerust te maken. Dit gezien het feit dat de cardioloog dat gezegd heeft, maar ZEKER NIET vanwege de redenen die aangedragen worden in de door mij gequote tekst.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 12-02-2005 14:23 Reageer met quote

Wat is de engelse vertaling van 'hartruis'?
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 12-02-2005 15:46 Reageer met quote

Souffle wordt als medische term gebruikt voor een (hart)ruis.
Heleen
BerichtGeplaatst: 12-02-2005 16:07 Reageer met quote

Vaak ook: (heart) murmur
Gast
BerichtGeplaatst: 24-02-2005 12:02 Reageer met quote

is een hartruis erg voel je er iets van.
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 24-02-2005 18:05 Reageer met quote

Sommige hartruizen zijn onschuldig, sommigen zijn minder onschuldig. Zoals Paul ook al omschrijft in dit topic http://www.medischforum.nl/bericht/2313#2313
De mate van 'ernst' van een ruis, kan niet altijd zomaar op het gehoor gezegd worden, daarvoor kan een cardioloog geraadpleegd worden (die o.a. een echo van het hart kan maken).

Of je een ruis voelt? Nee, de ruis zelf kun je doorgaans niet voelen, tenzij het een zeer harde ruis is, die is soms als een 'thrill' te voelen in sommige bloedvaten.
Gast
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2005 17:07 Reageer met quote

Hallo ik ben een vrouw van 48 en weet sinds mijn 34ste jaar dat ik een lekke aorta-klep heb toen zeiden de artsen dat ik binnen nu (toen) en 10 jaar aan de beurt was voor een nieuwe hartklep. Gelukkig is dit nog niet nodig geweest. Ik ben als klein meisje wel geholpen aan een gaatje in mijn hartwand en een vernauwing in mijn aorta, waarschijnlijk komt deze lekke hartklep hier achter weg, maar tot nog toe doe ik alles nog. Dus bij mij zal het zo'n vaart niet lopen.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2005 9:38 Reageer met quote

Bij mijn zoon van 13 jaar werd door de huisarts gisteren hartruis vastgesteld, hij zal door een een cardioloog worden onderzocht. Behalve hartruis klacht hij regelmatig van krampen en steken meestal in de hartstreek, maar het kan ook rechts zijn. Kunnen deze zaken in verband staan ?
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 14-04-2005 14:41 Reageer met quote

Krampen en steken zijn meestal niet de symptomen waarmee hartklachten zich openbaren, maar of het verband houd kan zo niet gezegd worden. U en uw zoon zullen dan toch de conclusies van de cardioloog moeten afwachten.
Marije
GastBerichtGeplaatst: 25-04-2005 20:24 Reageer met quote

Weet iemand of het hebben van een hartruis aanleiding kan zijn om een levensverzekering te weigeren?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 10-05-2005 17:50 Reageer met quote

Bij mij is ook per ongeluk hartruis geconstateerd, moet geopereerd worden, heeft iemand hier ervaring mee?
Heleen
BerichtGeplaatst: 10-05-2005 18:15 Reageer met quote

anoniem schreef:
Bij mij is ook per ongeluk hartruis geconstateerd, moet geopereerd worden, heeft iemand hier ervaring mee?

heel toevallig wel ja. Wink Bij mij werd onlangs tijdens een pre-operatief onderzoek ook een hartruis gehoord. De anesthesist vertelde mij dat ze daar normaal gesproken niet veel mee had gedaan, maar vanwege een mogelijke link met bindweefselproblematiek (ik heb dus een bindweefselafwijking) zat ze wat te twijfelen of er voor de op nog verder onderzoek gedaan zou moeten worden. Dus zij overleggen met een andere arts, die daarop vond dat hij ook even wilde luisteren, en vond dat we het mochten beschouwen als een functionele ruis. Dus een ruis waar geen pathologie aan ten grondslag ligt. Mijn hart klopte wat snel (was blijkbaar wat zenuwachtig Wink ) en dan kun je dat zo hebben. Eigenwijs als ik ben, (en met de bindweefselproblematiek in mijn achterhoofd) heb ik wel besloten een volgende keer mijn huisarts te vragen ook even te luisteren. Ik vertrouw er wel op dat alles goed is, maar zo'n extra beoordeling kan natuurlijk nooit kwaad.

Mijn verhaal zegt natuurlijk helemaal niets over wat bij jou de ruis zou veroorzaken, maar ik heb dus wel eenzelfde ervaring van de toevallige ontdekking in soortgelijke omstandigheden. Als ze het niet vertrouwen zullen ze altijd voor de op nog een echo laten maken. Maar door goed te luisteren kan een ervaren arts je al heel wat vertellen. Moet er bij jou verder onderzoek gedaan worden, of is daar niets over gezegd?
Gast
BerichtGeplaatst: 15-05-2005 19:03 Reageer met quote

Bij mij zeiden ze , dat er verder geen verdere onderzoek hoeft te gebeuren.
Moet na de operatie en het herstel(galstenen en galblaasontsteking)even langs de huisarts, om een afspraak te maken bij de cardioloog.
Maar in ieder geval bedankt, nu hoef ik me niet zo druk te maken erover en het zal inderdaad wel de zenuwen zijn geweest.
Dus het hoefde niet voor de operatie , want de rest was alles goed (bloeddruk en bloedprikken). Laughing Laughing
Heleen
BerichtGeplaatst: 16-05-2005 9:21 Reageer met quote

Anonymous schreef:
het zal inderdaad wel de zenuwen zijn geweest.

Dat zeg ik niet, een hartruis kan vele oorzaken hebben. Maar als de arts die jou onderzocht heeft vindt dat het niet nodig is het één en ander voor de op uit te zoeken, zal die waarschijnlijk niets ernstigs vermoeden. Maar succes voor de op! (Mijne is inmiddels achter de rug trouwens, alles ging prima.)


Hmm.. zeg Paul, wat doe je een perfectionist aan om corrigeren onmogelijk te maken zodra er geantwoord is? Twisted Evil Goed, normale typfouten laat ik dan staan, maar deze is wel heel raar: zou je (of één van de mods) misschien het "tussen de bindweefselafwijking" in mijn vorige bericht willen veranderen in "dus een bindweefselafwijking"? (Spraakherkenning is niet gemakkelijk als je er net mee begint Wink Ik dacht alleen dat ik deze al verbeterd had.. blijkbaar niet dus.) Alstjeblieft..? *Kijkt Paul lief aan*
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 16-05-2005 10:36 Reageer met quote

Wink
Heleen
BerichtGeplaatst: 16-05-2005 14:15 Reageer met quote

Mijn dank! Smile
Index > Hart- en vaatziekten > hartruis Bookmark and Share
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016