Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in pols /hand
Auteur Onderwerp: pijn in pols /hand
Zus
BerichtGeplaatst: 23-04-2006 10:56 Reageer met quote

Sinds december heb ik vreselijke last van mijn pols/hand. Er zit 1 of meerdere botjes in mijn hand niet helemaal juist op hun plek, de fysioth. heeft het 1 keer goed gekregen maar binnen 2 dagen was ik terug bij af. 3 weken intapen heeft ook geen gewenst resultaat gegeven. Nu heb ik een verwijzing voor een orthopedisch chirurg gekregen. Ze denken dat de gewrichtsbandjes zijn opgerekt waardoor de botjes steeds weer van plek verschuiven.
Heeft iemand van jullie hier weleens van gehoord? En wat was de toegepaste behandeling?
Momenteel heb ik al last met een la open trekken, de kinderen aankleden, het eten afgieten en vooral met slapen en ga maar zo door.
Ik ben dus heel benieuwd wat een orthopeed eraan kan doen, een foto heeft overigens geen afwijkingen laten zien.
Ad
Heleen
BerichtGeplaatst: 23-04-2006 18:15 Reageer met quote

Zus schreef:
Ze denken dat de gewrichtsbandjes zijn opgerekt waardoor de botjes steeds weer van plek verschuiven.
Heeft iemand van jullie hier weleens van gehoord? En wat was de toegepaste behandeling?

Hoi Zus,

Bij mij zal de oorzaak anders zijn, maar ik herken in ieder geval je klachten. Ik heb HMS, een bindweefselafwijking, en dat betekent dat mijn banden van nature minder sterk zijn. Als uitgelubberd elastiek zeg maar Laughing. Maar ik weet dus wat het is als botjes in allerlei gewrichten constant verschuiven. Wat er eventueel voor chirurgische opties zouden zijn weet ik zo niet, omdat die bij HMS vanwege de onderliggende bindweefselproblematiek sowieso niet nuttig zijn. Maar ik heb zelf tijdenlang oefeningen gedaan voor m'n pols- en handspieren, om te zien of ik zo m'n polsen stabieler kon krijgen. Verder heb ik moeten leren om op een juiste manier dingen op te tillen, ben ik met ergotherapie bezig geweest met koken e.d. Voor 's nachts heb ik nachtspalken, zodat mijn polsen niet alle kanten opzwalken terwijl ik slaap, en ze in neutrale stand kunnen rusten. Misschien is dit ook een idee voor jou, als je er 's nachts zo'n last van hebt. Een andere optie is tapen 's nachts, zou ook al kunnen schelen. Het gevaar van langer (bijvoorbeeld ook overdag) bracen is trouwens dat je spieren daardoor verslappen, en je daardoor op den duur juist meer instabiliteit krijgt. Maar het gebruik van een brace zou ook nog een behandeloptie kunnen zijn. Je zult af moeten wachten wat de orthopeed zegt, denk ik. Succes in ieder geval!
Zus
BerichtGeplaatst: 23-04-2006 19:26 Reageer met quote

De huisarts heeft het idd al over een brace gehad. Het probleem is allen dus de verslapping van de spieren terwijl je juist wil dat die verstevigen.
Verder ben ik werkzaam als kerkorganist en kan ik dit dus helemaal niet hebben. Nu ga ik naar een arts die gespecialiseerd is in de handen van muzikanten, want ik speel nu al een poosje niet, maar ja de aanvragen blijven komen want dit is geen beroep waar een veel van rondlopen zeg maar. Maar goed ik wacht maar af, hopelijk hoor ik van de week meer want ik begin het we zat te worden. Morgen ga ik de foto's ophalen die gemaakt zijn om mee te nemen en hopelijk laat hij een mri maken.
Bedankt voor je berichtje en ik zal je zeker laten weten wat er uitkomt donderdag.
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-04-2006 19:14 Reageer met quote

Hoi Zus, (leuke nick trouwens Wink)

Kerkorganist.. oei, dan kun je zoiets inderdaad niet gebruiken. Spelen met een brace lijkt me ook niet gaan trouwens, een lastig probleem. Goed dat je naar iemand gaat die vaker met muzikanten werkt, ik hoop ook dat je daar verder komt. Als het aan de banden ligt, zullen röntgenfoto's inderdaad geen afwijkingen laten zien. Een MRI wordt gemaakt om te zien of de banden echt kapot zijn, als ze alleen uitgerekt of 'gewoon' slap zijn (zoals bijvoorbeeld bij mij) dan is er op de MRI gewoonlijk ook niets bijzonders te zien.

Een brace is pas een optie als er geen andere opties meer zijn, hoewel een nachtspalk natuurlijk wél weer kan: 's nachts horen je polsen sowieso te rusten. Als het geen operabel probleem blijkt te zijn, dan lijkt mij dat je eerst zult moeten proberen om dmv oefeningen je spieren te verstevigen, dat kan al een heel groot deel van je klachten verminderen. Ben benieuwd wat je donderdag te horen krijgt.
Zus
BerichtGeplaatst: 24-04-2006 19:20 Reageer met quote

Die spierverstevigende oefeningen heb ik idd al vanaf februari gedaan maar dat werkt dus niet. Confused Maar ik heb vanmorgen dus de foto gehaald omdat k naar een ander ziekenhuis ga en daarop is te zien dat de stand van de botjes gewoon niet goed is. Het lijkt of mijn duim uit de kom is, die staat " naast" de andere botjes. Vreemd allemaal hoor.
Die radioloog heeft denk ik alleen gekeken of er breuken waren, en die zijn er niet. Nou ja, afwachten maar .
Zus
BerichtGeplaatst: 27-04-2006 13:16 Reageer met quote

Nou, vanmorgen was ik al vroeg in het ziekenhuis.
Om een lang verhaal kort te maken.
Er zijn van iedere hand/pols 5 foto's gemaakt.
Daarop is te zien dat er een slijtage in mijn hand
zit.
Niet echt leuk, want daar is eigenlijk niks aan te doen.
Ik heb nu een spalkje op laten meten wat ik dus
dag en nacht moet dragen, als ik ga orgel spelen dan
mag het af, en dan moet de pijn iets minder zijn.
Als na verloop van tijd dit niet meer helpt, dan kunnen
er nog spuiten in het gewricht gegeven worden en als
dat ook niet meer helpt, dan zou er een operatie kunnen
volgen, Deze atrs zou mijn geval bespreken met een
handchirurg want voor musici is deze operatie in een
experimentele fase. Ze korten dan de bandjes van je hand
in, en verwijderen een botje waardoor er meer ruimte komt
en de slijtage minder hard gaat.
Maar goed, voorlopig ben ik eigenlijk niet blij, want rechts
begint ook al, dat zag hij op de foto. Nou ja, we gaan maar
gewoon verder en hopen er het beste van.
Heleen
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 12:13 Reageer met quote

Tja Zus, dat is geen leuk nieuws. Aan slijtage is inderdaad weinig te doen, al zijn er wel dingen die je zelf kunt doen om de hand zo soepel mogelijk te houden. Ik snap eerlijk gezegd ook niet helemaal waarom je dag en nacht een spalk moet dragen, omdat de kans groot is dat niet alleen de spierkracht vermindert, maar dat er ook verstijving van het gewricht op zal treden. Zit er bij jou in de regio niet een goede handtherapeut, een fysio bijvoorbeeld die gespecialiseerd is in handen? Die zou dan misschien nog ideeën hebben om de pijn te verminderen en de functie zo goed mogelijk te houden.
Zus
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 12:52 Reageer met quote

Nou, die spalk mag overdag ook wel af maar als ik "verkeerde" bewegingen moet maken zeg maar, dan moet die om. Als ik gewoon op de bank tv zit te kijken of achter de pc zit, dan mag die wel af. Maar met auto rijden, en huishoudelijk werk enzo dan moet die om.
Die fysio waar jij het over hebt is wel een goed idee ja. Ik moet mijn eigen fysioth. nog bellen om haar de uitslag te vertellen. Als ze terug is van vakantie zal ik het eens aan haar vragen. Bedankt!
Rachel001
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2007 10:02 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb nu al een aantal jaren pijn in mijn pols. Nu wordt het erger, heb tintelingen in mijn hand/vingers. de pijn loopt door via mijn arm naar mijn schouder en nek en nu ook onder mijn oksel. weet iemand wat dit kan zijn?
Misha
BerichtGeplaatst: 11-10-2007 10:34 Reageer met quote

Hoi rachel,
ben je er ooit achter gekomen wat het is? En heb je er nog steeds last van? Ik heb namelijk dezelfde pijn en de artsen kunnen niets vinden.
Groetjes,
Misha
sjstelpstra
BerichtGeplaatst: 11-10-2007 12:02 Reageer met quote

hallo
bij een kennis van mij lag het aan een pees onderkant pols.
onder in haar pols operatief verholpen.
had het hier nog niet horen zeggen of ik moet het niet goed gelezen hebben.
misschien is het wat.
jozina
BerichtGeplaatst: 22-02-2011 16:19 Reageer met quote

Rachel001 en Misha,

Het is inmiddels 4 jaar later en heb precies de zelfde klachten,volgens de orthopeed een heel lichte slijtage van mijn pols gewricht en overbelast.De klachten heb ik nu 5 maanden.
Ik kan die heel lichte slijtage niet rijmen met de pijn bij bepaalde bewegingen die uren lang aan kan houden .En een overbelasting die zo lang aanhoud zonder verbetering.
En als ik helemaal verkeerd beweeg tintelingen in mijn vingers, ook pijn via de arm naar nek tot onder mijn oor.
Ik hoop dat jij inmiddels weet wat de oorzaak van dit alles is.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in pols /hand Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016