Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
foppie
GastBerichtGeplaatst: 19-05-2007 16:37 Reageer met quote

Hallo,
4 pagina's nu gelezen hebbende, ben ook ik blij dat ik niet de enige ben. Heb net een serie behandelingen van de fysio achter de rug. Hij kan niet verder met mij. Het zit binnenin ergens zegt hij. Nu volgende week maar terug naar de huisarts.De klacht is niet gemakkelijk over te brengen vind ik. Of er wordt niet geluisterd. 'k Heb zeker al zo'n 2 jaar last van pijn in bil en nabij anus. Het is net of er ontstekingen zijn daarbinnen. De arts kán ook niets zien natuurlijk. Een ct-scan bracht ook niets en een darmonderzoek óók niet. Welke pijnstillers moet je nu hiervoor gebruiken?? Geef a.u.b een tip.. geen diclofenac!!
Ad
ar
GastBerichtGeplaatst: 20-05-2007 18:34 Reageer met quote

hallo allemaal,

Heb sinds 2 weken ok ischias volgen ha.
Gekke is: kan lopen, bukken , traplopen en noem maar op. Maar daar komt tie ....... snachts word ik gek. Slaap 2 a 3 uuur,dan wakker van pijn, in rug, lies, been en knie. Dit alles aan linkerkant.Lang zitten gaat overigens ook niet. Eigenlijk is bewegen nog het beste. Wie herkent dit???
MirjamV
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2007 15:10 Reageer met quote

Ook ik loop al een paar weken met deze klachten,'s nachts vreselijke pijn aan mijn linkerheup en onderrug maar daarbij heb ik ook last van platvoeten en zou ik mijn steunzolen de gehele dag moeten dragen.Heb ik wel gedaan en voeten deden minder pijn maar mijn heupklachten bljiven de hele dag aanhouden supervermoeiend als je in een huis woont met twee trappen.Dus toch maar even naar de dokter en kom erop
terug als ik iets meer weet
dilys
BerichtGeplaatst: 28-08-2007 17:13 Reageer met quote

Ja... dat heb ik ook. s'Nachts ga ik er zeker drie ker uit voor een pijnstiller en/of pittenzak.. Als ik opsta heb ik zeker een uur lange erge pijn tot ik een tijdje in beweging ben .. dan gaat het weer wat beter.
Mijn Fysio. therapeut heeft ook gezegd dat mijn spieren straks drukken op de ischias zenuw. De pijn is werkelijk emens.. Sad dan Nu krijg ik strek oefeningen... ook zeer pijnlijk, maar ik heb het idee dat het nu toch gaat helpen.. en gebruik al minder pijnstillers. ook neem ik per dag een magnesium tablet (tip van een vriendin) of het helpt??? Niet geschoten is altijd mis dus ik probeer het maar
groetjes en sterkte allemaal
12101949
BerichtGeplaatst: 29-08-2007 17:02 Reageer met quote

Hallo Iedereen

Ik heb net alle berichtjes gelezen en ik wil ook mijn wederwaardigheden vertellen. Ik heb sinds jan.2007 ontzettende pijn in mijn bil (net hele erge spierpijn). 's Nachts erge moeite om me om te draaien. 's Morgens bij het opstaan lijk ik wel een oude vrouw. Ik kan amper mijn bed uit. Op een gegeven moment heb ik over mijn hele bil, heup, been pijn. Ik weet dan eigenlijk niet eens meer waar de pijn vandaan komt. Of het van mijn bil naar mijn heup gaat of van mijn heup naar mijn been , ik weet het niet meer. Het is een stekende, zeurende pijn. Ik ben bij de dokter geweest en die heeft me doorgestuurd naar een kraker. Ik moet nu oefeningen doen, maar tot nu toe weinig resultaat. De pijn beheerst momenteel mijn hele leven. Ik denk zelf dat het een beknelde spier of zenuw is, hoewel de fysio zegt dat het van een gewricht afkomstig is .Maar je wordt er wel moedeloos van. Je gaat je de gekste dingen in je hoofd halen. Ik ben wel blij dat ik op dit forum gelezen heb dat ik niet de enige ben die dit heeft.

Groetjes Marja
SK
BerichtGeplaatst: 12-11-2007 23:37 Reageer met quote

Hoi iedereen,

nu ik de verhalen hier allemaal lees herken ik steeds meer van mijzelf hierin. Bij mij begon het met een ontsteking in mijn pols. Hiervoor ben ik meerdere malen bij de huisarts geweest. Kreeg vaak een ontstekingremmende kuur en ben naar de fysio geweest. Dit hielp niets. Daarna begon het met mijn heupen. In het begin vooral bij lang staan en zitten. Hiervoor ben ik bij de huisarts geweest, ook omdat mijn heup knakt bij het lopen. De huisarts stuurde mij door naar een podotherapeut. Hier heb ik steunzolen laten aanmeten in de hoop dat het wat beter werd. Maar dit werd het dus niet. Het werd nu ook erger wanneer ik even kort ging zitten of staan. Daarnaast kreeg ik last bij het slapen van mijn linkerheup. Ik kan hier amper 10 min op liggen of de pijn straalt uit vanaf mijn heup naar mijn benen, knieën en voeten en wist van gekkigheid niet meer hoe ik moet liggen. Dus ik ging op mijn rug slapen. Na een poosje begon het ook wanneer ik op mijn rug ging liggen en kreeg ik last van beide heupen. Hierna ben ik weer naar de dokter gegaan en hij gooide het op fybromilagie. Ik kreeg hier medicatie voor amptitriptiline. Ik ben toen op mijn rechterzij gaan slapen maar nu begint deze ook al. Soms slaap ik 's nachts slecht en de pijn bij mij wordt ook erger wanneer ik mij niet lekker voel. De medicijnen hielpen niet en heb daarna bloed laten prikken en een heupfoto laten maken. Hier kwam niets uit. Op aandringen heb ik een verwijsbrief gekregen naar de reumatoloog. Hij kon ook niets vinden en heeft voor de zekerheid ook een foto laten maken en nog een keer bloedprikken. Hiervan heb ik de uitslagen nog niet. Mensen om je heen begrijpen het vaak niet, en soms voel ik mij 80 terwijl ik 19 ben.
Bij mij is het in een tijd van 1,5 jaar gebeurd, zijn er nog meer mensen waarbij de pijn zo snel erger werd?
Van de week moet ik naar de reumatoloog voor de uitslag.
Groeten Sanne
Lanuora
BerichtGeplaatst: 24-11-2007 8:00 Reageer met quote

Ik heb het hele traject al achter me - gynaecoloog, reumatoloog, internist, maag-darm specialist, neuroloog, ja zelfs psychiater...nks te vinden, maar wel veel diagnoses. Van prikkelbaar darm syndroom tot ME, van hernia tot fibromyalgie. Nu na 20 ! jaar zegt men dat ik depressief ben....nou, dat wordt je er ook wel van, of niet ?
Ik ga nu naar de Maartenskliniek in Nijmegen, die zijn gespecialiseerd in alles wat met het bewegingsapparaat te maken heeft. Zelf denk ik nog steeds dat het te maken heeft met de ziekte van Lyme ( ik heb ooit een tekenbeet opgelopen) en sindsdien vel last van slijmbeursontstekingen in mijn schouder. Maar in de heup en in het SI gewricht zitten ook slijmbeurzen, misschien is dat wel de verklaring.
mgreven
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 22:22 Reageer met quote

sinds 20 november 07 heb ik pijn in mijn rechter heup.
op die dag begon ik met een nieuwe baan en moest veel meer lopen en tillen dan normaal.
ik voelde smiddags spierpijn in mijn been.
de volgende ochtend kon ik haast niet meer lopen,liggen en staan door de pijn in de heup, been en enkel.
ik dacht dit is spierpijn dus dat gaat wel weer over.
nee dus. nu 17 januari 2008 heb ik het nog net zo hevig, en slaap daarom heel slecht.
lopen is de beste optie. liggen en zitten is haast niet te doen.
ik ben niet klein zerig, maar ben bang om mijn baan te moeten opzeggen.
wie kan mij helpen? wie weet raad?
groetjes marieke
Kleintje100
BerichtGeplaatst: 26-01-2008 21:00 Reageer met quote

Hallo allemaal,
hopelijk kunnen jullie me helpen. Heb al heel lang rugpijn, na veel onderzoeken hadden ze 'n goedaardige tumor in mijn eierstok gevonden. Hij was erg groot, en mijn eierstok drukte dus ook helemaal tegen mijn rug aan. Vandaar de rugpijn. Ben inmiddels geopereerd en alles is weer helemaal goed. Na een half jaar niet te mogen sporten, ben ik sinds 2 weekjes weer lekker vol aan het sporten. Met gevolg: ik heb aan de rechterkant (dus de andere kant dan waar ik eerst pijn had) een hele andere pijn, een stekende pijn, en als ik een onverwachte beweging maak, dan krijg ik echt een pijscheut. Ik dacht, misschien heb ik 'n spiertje gescheurd, gewoon beetje overbelast. Maar het gaat maar niet over. Heb toen voordat die tumor was ontdekt lang bij de fysio gelopen (ze dachten eerst dat ik 'n rugblessure had van 't vele sporten) maar dat hielp niet.

Weten jullie of dit iets met een hernia te maken heeft? Ik heb echt pijn, en hoop dat jullie me kunnen helpen.
Groetjes, Kleintje100

P.s. Toen met al die onderzoeken eerst, had ik al CT-scan, MRI-scan, Röntgenfoto laten maken, maar toen konden ze niks in mijn rug vinden, omdat de pijn van die tumor kwam. Maar zou ik dan stel dat opnieuw foto's moeten laten maken? Kun je op röntgenfoto's iets zien?
hmmos
BerichtGeplaatst: 28-01-2008 21:48 Reageer met quote

ik ken het gevoel van de pijn sinds twee weken ben ik thuis omdat ik niet meer recht kon staan, niet moeilijk kon zitten omdat dat in mijn rechter been doortrok, daarnaast enorme last van de rug. De pijn is bij mij wel eerder begonnen ( september 2007) maar met wat medicatie en fysio daarna mensendieck ging het wel en bleef ik werken. twee weken terug was het over ik kon niks meer en de pijn is verschrikkelijk. Via huisarts ontstekingsremmers gekregen en voor de nacht diazepam voor de ontspanning van de spieren omdat ik s'nachts door de pijn niet meer sliep. Foto's laten maken 2 vernauwde wervels Tussen wervels verder was de foto goed. Nu blijft de pijn over, en weet niet goed hoe nu verder.

hoelang gaat dit nog duren??? wat kan er aan gedaan worden????
LBE
BerichtGeplaatst: 13-02-2008 13:05 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben nieuw hier.
Ik had dit forum gevonden omdat ik meer informatie aan het zoeken was over dit soort pijn.
Ik ben 23 jaar en word 's nachts ook heel vaak wakker van pijn in mijn linkerheup.
Ik ben hier nog niet mee naar de dokter geweest omdat ik dacht dat het gewoon door een verkeerde matras kwam ofzo, of verkeerde slaapgewoonte.
Nu heb ik hier dus ook een link kunnen leggen met endometriose.
Hier heb ik dus ook last van, hier ben ik wel al 3 keer mee naar de dokter geweest omdat ik echt ontzettende pijn had tijdens mijn regels ( precies weëen) en er kwam een groot stuk "vlees" mee.
Omdat ik zo verschrokken was ben ik hier dus direct mee naar de dokter geweest en blijkbaar kan het geen kwaad.
Hierna is dit nog 2 keer achter elkaar gebeurd en nu heeft de dokter me gewoon een andere pil voorgeschreven.
Nu is het (voorlopig) niet meer voorgekomen dat er zo'n stuk "vlees" (slijmvlies) mee naar buiten is gekomen maar heb wel nog last van mijn heup.
Maar blijkbaar heeft dit er dus mee te maken.
Dus nu ben ik toch een beetje gerustgesteld...
Hoewel... op een site heb ik wel gelezen dat door endometriose de kans bestaat dat ge onvruchtbaar zou kunnen zijn... dus hier maak ik me nu toch wel zorgen om.
Maar de dokter had thans tegen mij gezegd dat ik me daar geen zorgen over moest maken.
Dusja... wat is waar?
Heeft hier nog iemand te maken met endometriose?
Bij mij was het stuk "vlees" (slijmvlies) ongeveer 7 cm lang en 3 cm breed. En het vormde een soort zakje.
Eerst dachten ze dat het om een miskraam ging maar toen ze het hadden onderzocht zeiden ze dus dat het gewoon opgehoopt baarmoederslijmvlies was.
Dus als iemand hier ook ooit mee te maken heeft gehad mag het me altijd laten weten.
Merci!
Groetjes
Anouk-josine
BerichtGeplaatst: 13-03-2008 14:41 Reageer met quote

Nooouu ik weet het niet hoor, ik heb sinds Gisteravond spontaant last van mn linkerheup-bil
soort steken ofzo, maar bij mij ligt het dus NIET aan een bevalling want ik ben 16.

tis me een raadsel Shocked
Daphne-k
BerichtGeplaatst: 18-03-2008 20:37 Reageer met quote

Ik heb dus hetzelfde probleem en zit ook al lang in de ziekenhuis molen, heb al zoveel lichamelijke onderzoeken gehad.
En vooral in mijn menstruatie werd ik helemaal gek van de pijn en had extreme bloedingen.
2 jaar geleden een rug scan gehad in Harderwijk bij een vreselijk vent en ach een beetje versleten rug, dat heb je met 40 jaar dat is normaal...
Vorig jaar Februari is mijn vergrote baarmoeder verwijderd omdat ze dachten dat die de oorzaak was en ik ben totaal 6 weken van de pijn afgeweest en toen kwam alle pijnlijke ellende weer terug.
Pas weer een rug scan laten maken en ja hoor een hernia, en ben direct geopereerd....
Zal je zeggen probleem opgelost maar nee hoor ik word gek van de pijn en ben erg depressief.
Ik slik tramadol en oxazepam en 1 April moet ik weer terug naar de neuroloog.

Dit zijn mijn klachten...

1.pijn die verergert in rust en verbetert bij activiteit
2.lang staan en lopen doet de pijn weer toenemen.
3.Fietsen gaat perfect en doet geen pijn.
4.Pijn rechts onder in de rug net boven mijn rechter bil tot vaak in mijn rechter bil.
5.Op de rug liggen kan een paar minuten daarna loop ik vast en wil op mijn zij draaien wat met veel pijn en gekreun gepaard gaat.
6.hol maken van de rug doet pijn.
7.hond uitlaten ook als hij trekt doet geen pijn.
8.persen doet pijn en ik heb een idee dat het daarna verergert
9.Heb ook een idee dat de pijnlijke plek altijd heet aanvoelt.
10.al ruim 2 jaar loop ik met deze zeer pijnlijke rugklachten.
11.vaak doof gevoel in de rechter heup en tintelen en pijn in de bovenbenen(voornamelijk s,nachts)
12.iets optillen doet pijn
13.de ene dag kan ik veel meer dan de andere dag echt duidelijk verschil.
14.S,nachts word ik regelmatig wakker van de pijn waarschijnlijk omdat ik mij in mijn slaap om wil draaien.
15.plassen komt langzaam op gang en onlasting is een grote ramp elke keer weer.
16.Ik wil graag liggen als ik pijn heb alleen als ik te lang lig kan ik niet meer draaien of overeind komen omdat dat pijn doet.

Ik heb op internet zitten zoeken en vond per toeval dit...

De lumbale kanaalstenose of vernauwing?
http://www.nvvn.org/voorlichting/LST_lumbale_stenose.html

Herkend iemand dit of is het verholpen?
mo*
BerichtGeplaatst: 23-03-2008 15:00 Reageer met quote

Hallo allemaal,

De berichten zijn vind ik wel heel verschillend, maar toch zitten er berichten tussen die overeen komen met mijn klachten.
Ik heb nu ongeveer twee jaar klachten. Het is bij mij steeds op en af. Ik kan soms weken geen last hebben en dan weer een paar weken wel. Oke de periodes zijn heel wisselend soms heb ik drie weken last van en dan weer maar een paar dagen. In het begin was de pijn nog niet zo heel erg. Het was hoog uit irritant en ik was minder flexibel. Inmiddels is de pijn steeds heviger geworden. Het zit nu sinds een jaar ook niet alleen meer in mijn bil maar trekt ook door tot mijn voet en soms ook in mijn onderrug. Heb zelf het idee dat dat komt doordat ik mijn spieren aan ga spannen om maar die pijn weg te drukken.
Ook bij mij wordt de pijn 's nachts erger. Kan er niet van slapen, ik wordt om de paar uur wakker.
Het rare is dat het soms ook zomaar ineens weg kan zijn.
Heb geprobeerd om een lijn te zien in het moment waarop het begint en zat voordat ik dit forum las al te denken aan mijn menstruatie. Ik heb sinds een half jaar ook ontzettend veel pijn tijdens mijn menstruatie, zo erg dat ik soms bijna flauwval van de plotselinge pijn.
Ik las bij iemand ook iets over cystes. Nu zijn er bij mijn nicht een erfelijke vorm van cystes ontdekt. Dus moest ik toch al een echo voor laten maken.
Verder naar de huisarts geweest. Die wist het ook niet. Heb een verwijzing naar de fysiotherapeut. Dat ga ik eerst maar proberen. Maar als het naar vier keer niet heeft geholpen stop ik daar mee. Fysiotherapie moet namelijk heel snel resultaat geven.
Ik laat nog wel even weten wat er bij mij uitkomt.
Sterkte iedereen!
Ohja ook ik ben nog jong, 23 jaar en ben nog nooit zwanger geweest.
Saskiak
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 15:59 Reageer met quote

Sinds ik vorig jaar februari geopereerd ben aan mijn blaas heb ik onzettende pijn in mijn linkerheup. Ik heb het idee dat mijn heup tijdens de operatie ontwricht is... Ik heb fysioterapie gehad en foto's van mijn heup en rug laten maken. Uitslag cox artrose... Ik moet nu 2 per week in het ziekenhuis oefeningen doen tussen de oma en opa's ...waar ik onzettend van baal... Ik zie geen verbetering en vooral s'nachts bij het omdraaien veel pijn. En ik kan mijn been absoluut niet meer naar buiten draaien want dan vliegt hij als het ware op slot wat zeer pijnlijk is. Ook heb ik onwijs last van startpijn... de eerte 5 a 6 stappen vanuit rust zijn vreselijk. Ik ben 35 jaar en voel me nu heel oud...

Ik was altijd heel aktief met motorrijden en paardrijden en ik vindt het moeilijk te accepteren dat ik door het leven moet als een bejaarde...
Ook mijn werk kan ik niet meer uitvoeren en ik ben zelfstandig ondernemer...

Na een simpele operatie zomaar opeens van de een op de andere dag valt je hele toekomst in duigen...
Sad
Herkent iemand zich hierin of heeft iemand een tip?

Groetjes Saskia
WD
BerichtGeplaatst: 08-04-2008 6:16 Reageer met quote

Hallo allemaal

Ook ik (52jr) herken vele klachten van jullie.
Ik heb sinds 2 jaar afwisselend linker of rechter been, pijn in mn benen dat begint aan de bovenkant/buitenkant van mn been via de knie naar de voet. Het is een doffe zeurende vervelende pijn, die optreed in rust en ondragelijk wordt.

Sinds 2 weken kreeg ik ineens snachts een felle scherpe pijn in mn rechter bil met een tintelende uitstraling door mn hele been (buitenkant) naar onderkant voet. De pijn neemt zachtjesaan toe en er is zelfs vanaf gisteren een gevoelloos gedeelte in onderbeen en voet. Het is alsof ik op watten loop. Krijg ook het idee dat er nu vocht ophoping in mn voet is.

De dokter dacht aan ischias en stuurde me ook naar fysio, maar ik heb zo mn bedenkingen daarbij. Slapen is bijna onmogelijk.
Vandaag maar weer een doktersbezoek regelen want dat gevoelloze vertrouw ik niet.

Voor de pijn in mn benen heb ik al vele artsen bezocht en allerlei onderzoeken scans ondergaan, helaas zonder resultaat.

Heeft er al iemand een oplossing gevonden?
Demmie19622
BerichtGeplaatst: 14-04-2008 8:01 Reageer met quote

Ongelooflijk hoeveel van jullie diezelfde pijn hebben als ik.
OOk ik heb al maanden last van pijn in mijn linkerheup/bil wat uitstraalt naar mijn been. Het gekke is dat het alleen links is. Woensdag heb ik een afspraak met de huisarts en ik hoop dat daar iets uit gaat komen.
Verder ga ik dit forum natuurlijk lezen, wellicht is daar iets in te vinden.
groetjes Demmie
WD
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 5:15 Reageer met quote

Inmiddels heb ik een 2e bloedonderzoek gehad en wordt gekeken naar eventueel tekort van vitamine B / B12. Wat ik zelf niet denk, maar je weet nooit.

Afgelopen donderdag ben ik bij de chiropractor geweest, vanaf vrijdag is het nu erger. Slapen is weer een grote ramp, ondanks mn slaappilletjes. Zonder die slaappilletjes verga ik van de pijn snachts en raak ik totaal uitgeput waardoor de pijn heviger wordt. Maandag 2e behandeling, dan zal ik horen of dit normaal is dat de pijn toe neemt.

We wonen sinds 6 weken in een nieuw huis, genieten kan ik niet echt door die pijn en ik voel me hoog bejaard.

Dinsdag terugkomen voor bloeduitslagen bij de huisarts. De huisarts wil eventueel ook foto's laten maken van mn rug. Zonder rugpijn is een hernia ook mogelijk zei ze.
Nou afwachten maar weer.

Sterkte allemaal!
Groetjes!
Sofie...
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 11:57 Reageer met quote

WD schreef:
Zonder rugpijn is een hernia ook mogelijk zei ze.


Het is zelfs vaak dat de beenpijn meer op de voorgrond staat dan rugpijn. Ik heb ook al jaren pijn in benen en sinds nu 7 maanden alleen in linker been maar heb ook echt geen rugpijn. Zelfde baan als jij beschrijft tot bovenop de voet of soms grote teen.

Ik ben bij orthomanueel arts geweest 3 keer en mee gestopt omdat de pijn alleen maar veel erger is geworden en ik lag te creperen na de behandeling.

Succes ermee!!

Groetjes,

Sofie
kweetje
BerichtGeplaatst: 20-05-2008 22:50 Reageer met quote

hallo allemaal dit is een hele waslijst,
en ook ik heb er al jarenlang last van,
op het ogenblik heel erg dus hele zware pijn stillers.
Het is soms niet uit te houden maar bij mij kunnen ze niet zo veel meer doen het wachten is nu op de pijn polie waar ik drie maanden terug een afspraak mee moest maken zo druk is het Mad
en 16 juni ben ik dan eindelijk aan de beurd dus nu maar afwachten wat hij gaat doen ??
heb dus ook al allerlei dingen gehad diverse hernias en geopereerd aan de nek werwels en nu zeggen ze dat het de issias zenuw is,
maar ik zeg het is de heup die te ruim is en dan er half uit gaat, heb 2 cm beenlengte verschil en ben gister weer ervoor behandeld en dan oefeningen doen en dan gaat het redelijk
Maar nog steeds die pijn die erinschiet tot de tenen. Beslist niet prettig dus nu eerst maar afwachten.
alemaal veel sterkte en misschien kunnen we toch nog wat voor elkaar betekenen nou!!!
Sad
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil? Bookmark and Share
Pagina 5 van 11  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016