Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
luuklucky
BerichtGeplaatst: 06-06-2008 23:49 Reageer met quote

Ik herken een heleboel van de dingen die ik lees. Mijn vrouw heeft sinds een 3-tal weken heel erg last van haar bil en heup met uitstraling naar haar been, vooral achterzijde en dit gaat tot in de kuitspier.
Zelf ben ik manueel therapeut dus is het logisch dat ik haar behandel. Ze is naar de huisarts geweest en heeft een verwijzing gekregen naar een "therapeut" Uit ervaring (verpleegkundige) weet ik dat een goede pijnstiller een combinatie is van Voltaren en 250mg paracetamol. Verder behandel ik haar met klassieke massage en shiatsu, een oosterse vorm van massage die tot doel heeft om het lichaam zichzelf te laten herstellen. Ook doet ze oefeningen waarbij ze extra spanning op de spieren brengt zodat deze zich makkelijker kunnen ontspannen. De pijnklacht lijkt op ischias en ik behandel deze ook als zodanig. Als je meer info wilt kijk eens op internet en zoek een shiatsu therapeut in jouw buurt.

luuklucky
Ad
henrie
BerichtGeplaatst: 14-06-2008 12:47 Reageer met quote

hallo,ik herken echt zoveel wat iedereen schrijft,ik heb nu 3 weken last van zoals ze zeggen ischias,2weken ibuprofen + de nodige paracetamol,+2 keer fysio,niets dus,laatste week diclofinac +nog steeds fysio ,overdag lukt het wel een beetje,vooral als je er snachts even uit moet om naar het toilet te gaan,ben je 15 minuten onderweg voor je weer in bed ligt,+de hele familie wakker,je verrekt echt van de pijn,vanuit de rechterbil-naar buitenkant knie,en zo door tot onderin de kuit,en als je dan weer wakker word begint het weer opnieuw,denk dat ik maar eens fotos laat maken om toch maar eens wat meer duidelijkheid te krijgen als je al wat kunt zien,dat is ook nog maar de vraag,over 3 weken naar kroatie kan ik denk ik wel vergeten kom niet eens de auto in.
iemand nog suggesties???? Sad
vanput
BerichtGeplaatst: 17-06-2008 18:52 Reageer met quote

graag wil ik reageren op bovenstaande klachten over pijn in bil,heup, bovenbenen,kuiten, prikkeling in de voeten en zgn dove zone's in de benen.
Zelf loop ik al jaren met deze klachten, al verschillende malen het hele ziekenhuis door geweest, en als resultaat..... we erkennen uw klachten, we zien duidelijk dat u kracht verlies heeft, maar..... we kunnen geen oorzaak vinden. Met als gevolg, niet meer kunnen lopen, niet kunnen zitten, niet meer kunnen autorijden,dus al met al gewoon invalide!!!!Nu na een MRI scan, blijkt dat bij mij de zenuwen beknelt zitten in de onderrug en moet ik geopereerd worden, vlg de neurloog een veel voork. verschijnsel. Hoop dat anderen hier iets aan hebben en ook geholpen kunnen worden
mister
BerichtGeplaatst: 21-06-2008 11:50 Reageer met quote

Hallo,

Ik jongeman van 23 jaar loop ook al ruim 3 mnd. met dezelfde klachten als iedereen hier op het forum.

Bij mij begon het plotseling een stekende pijn onder in de rug met uitstraling naar de knie tot aan de enkels toe. Na 2 weken rusten was het heel wat minder. Bijna pijn vrij, maar klachten bleven.

Ik kreeg van fysio oefeningen wat ik moest doen. Als je de oefeningen doet heb ik geen pijn maar na een uur begint het weer. Het is niet constant. De pijn komt en gaat weer vanzelf weg. Soms is de pijn weinig en soms echt heel erg dat je het niet kunt uithouden.

Huisarts en fysio zeggen dat dit blijkbaar een zenuw is die geirriteerd is. Maar misschien ook een hernia kan zijn. Moet volgende week naar neuroloog, ben benieuwd wat die gaat zeggen.

Ik heb van een paar collega's gehoord dat het ook over gaat zonder een operatie. Wat zijn de tips van jullie? Zwemmen/fitness/fietsen????

Ik wordt hier echt moe van. Loop nu al 3 mnd rond en nog hebben we oorzaak niet echt kunnen vinden.

Ik hoop dat iedereen van zijn pijn afkomt en wens iedereen beterschap!!!!
blondje1980
BerichtGeplaatst: 21-06-2008 12:01 Reageer met quote

Hoi Mister

Ik ben hier nieuw omdat ik eigenlijk eze onderwerp nog niet gezien heb.
Maar Mister wanneer moet je naar de neuroloog? HEb je medicijnen gekregen om de pijn te verzachten. Als je echt een hernia heb moet je rustig aan doen dan mag je bijv niet zwaar tillen fietsen was volgnes mij ook niet goed. Dan moet je afwisselde houding hebben dus liggen, lopen en zitten maar allemaal niet te lang. Operatie doen ze alleen als het echt nooit zakelijk en als die persoon het ook wil. Ik loop zelf al bijna 1 jaar met een hernia.Als het goed ging met mij ging ik er weer doorheen en kon ik weer opnieuwe beginnen.BIj mij waren de klachten krampen in mij kuit, liep heeel erg schref,lopen kosten mij behoorelijk veel moeite.
Ik ga nu even jullie verhalen lezen.
Nou heeel veel sterkte iedereeen

liefs blond
blondje1980
BerichtGeplaatst: 21-06-2008 12:06 Reageer met quote

Hoi henrie

Dat klinkt niet allemaal zo postief maar kan je dan niet beter achter in de auto liggen. Maar blijft de fysio zeggen dat je nog steeds een ischias? Merk je dat het minder wordt zo nee zal ik naar dokter toe gaan of nog een sterke medicijnen vragen ook vanwege je vakantie.
Nou sterkte liefs blond
marian38
BerichtGeplaatst: 21-06-2008 18:49 Reageer met quote

hallo,iedereen
Ik ben marian en 38 jr oud.Al deze klachten die ik hier lees,heb ik ook .Loop al 3a4 mnd met hevige pijnen in de heup en de pijn trekt naar het been tot aan de kuiten.Ik ben eerst begonnen met fysio,maar hielp niet.Moest alleen oefeningen doen.Heeft ook niet geholpen.Daarna weer naar huisarts en die stuurde mij door naar de manuele therapie.Die heeft een aantal sessies gedaan,maar de pijn ging maar niet weg.Uiteindelijk mocht ik een foto maken,maar ook geen resultaat.Natuurlijk weer naar de huisarts.Ik heb daarna een MRI-scan gemaakt.Daar kwam ook niets uit wat betreft de rugpijn,want ze dachten eerst dat het een hernia kon zijn.Wat ze wel konden zien is dat er in mijn buikholte in de buurt vd baarmoeder een soort van cyste zit, en daarvoor moet weer naar de dokter.Ik moet nu naar de mensendieck-therapie en ik hoop dat er wel resultaat uitkomt.
Verder wens ik iedereen veel sterkte die met deze pijnen ook rondloopt.
mister
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 11:29 Reageer met quote

Hoi blonde,

Ik heb tot nu helemaal geen medicijn gehad. Ik heb zelf paar keer paracetamol gebruikt maar dat helpt ff-tjes daarna begint het weer. Daar heb ik ook weinig aan. Ik wil gewoon de oorzaak kunnen vinden en niet heel mijn leven lang pijnstillers gebruiken.

Ik moet as donderdag naar neuroloog. Het zal denk ik beginnen met anamnese. Dus kan ik weer 3/4 weken wachten voor vervolg afspraak. Het duurt allemaal veels te lang! Ik moet gewoon echt heel veel rusten maar ja dan heb je ook nog je werkgever die moeilijk doet omdat je zolang ziek bent he!

Alleen bij mij is de pijn nu nog wel te verdragen. Maar hoelang dit nog gaat duren weet ik niet. Ben bang dat het erger gaat worden als we de oorzaak niet kunnen vinden. Maar voor een hernia operatie zou ik persoonlijk gezien niet willen omdat ik allemaal slechte verhalen hoor. Het wordt alleen maar erger!

Succes iedereen hier op het forum en veel beterschap!!
verona
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 12:07 Reageer met quote

hallo,

Ik heb ook al jaren last van mijn heupen/bekken, ik ben daar ook voor naar de dokter geweest en die zei dat: de kom waar jou heup in moet daar zit smeersel tussen en bij mij is het geval dat die smeersel af en toe/ regelmatig weg is waar er delen van de kop over bot scheuren, wat dus pijnlijk is. daar kon die eigelijk nikss aan doen het enige wat zou kunnen helpen was om op het moment dat ik last zou hebben om dan een afspraak bij te dokter te maken zodat hij dat smeersel er in kon spuiten ( zonder verdoving met een holle spuit ) zeer pijnlijk zodat de pijn over zou zijn, nadeel: als je dat eenmaal doet zul je dat vaker moeten laten doen omdat je lichaam het dan niet zelf meer hoeft aan te maken zijn advies: neem een parasetamol en neem rust! je kunt de pijn die ik voel vergelijken met het gevoel als je heup op slot schiet!! wat ik ook nog wel eens heb. gr.
marian38
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 14:20 Reageer met quote

Hallo, verona

Hebben ze ook foto's van gemaakt of een scan? En wat is daaruit gekomen?Want bij mij heeft het lang geduurd voordat er eindelijk een scan gemaakt kon worden.Ze konden bij mij niet meteen zeggen wat het zou kunnen zijn.Een hele lange slopende weg is het.En nu nog steeds.

grtz, marian38
verona
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 14:56 Reageer met quote

nee, ze hebben helemaal niks gedaan, maar aan de hand van wat ik vertelde, zei hij dus dat er eigelijk niks aan te doen is op die spuiten na dan, ik heb het ook niet elke dag of elke week, meestal heb ik het met weersomslag en dan heb ik er een paar dagen last van, of soms dan zit ik op de bank en dan krijg ik in 1 x van die stekende pijnen, als ik er last van heb dan loop ik meestal wat moeilijk door de pijn maar op zich is de pijn voor mij nog wel te harde, als het echt te erg gaat worden die pijn dan ga ik nog wel een x terug naar de dokter.
Ik ben alleen een beetje angstig voor als ik zwanger ga worden, want dan komt er op een gegeven moment wel een hoop druk op staan, en ik denk dat tijdens de bevalling bekkeninstabielitijd wel wat groter is dan bij iedere ander.
maar ja dat zien ik dan wel weer, tegen die tijd dan vraag ik wel weer raad bij de dokter.

gr.
diana44
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 19:37 Reageer met quote

Ook ik heb last van stekende pijn vanuit li-bil naar heup dan even niets en dan naar achterkant kuit , doortrekkend naar hiel en voet.
Vooral lopen en staan is heel pijnlijk, bij zitten fietsen en liggen geen last maar weer wel veel pijn in heup bij het omdraaien in bed.
Moest deze week voor controle na 2 hernia operaties bij de neuro-chirurg zijn .
Ik was zelf bang voor weer een hernia omdat de klachten er vel op leken.
De chirurg drukte op een punt ( bovenrand van het bekken ) en ja dat was heeeel pijnlijk.
Volgens hem een zwaar ge-irriteerde aanhechting van een bilspier.
Ben nu bij een manueel therapeut waar ik bij de 1e behandeling s'nachts veel pijn had.
Ga nu ook naar een osteopaat, kijken wat deze kan doen.
Allemaal veel sterkte
marian38
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 20:22 Reageer met quote

Hallo diana

Het is voor mij ook allemaal herkenbaar.Die klachten heb ik ook.en nu zit ik in een stadium dat ik doorverwezen ben naar de mensendieck-therapie.Dat moet ik 2 keer in de week doen en dat 6 weken lang.Mocht het niks baten dan moet ik naar de orthopeed.Dus het is nu even afwachten wat de therapie doet.

grtz, marian
Woman47
BerichtGeplaatst: 19-07-2008 8:04 Reageer met quote

Ik heb al 13 jaar last van een pijnlijke heup,ik heb Fisio gehad,Scan,Spuit in me heup,en niks helpt.
Ik zwem 2x in de week dus ook dat helpt niet meer,moet as Maandag weer een foto laten maken van mijn heup,de pijn straalt uit naar me been linker kant Sad Ik werk als verzorgende dus ik loop veel,als ik na mijn diensd naar huis ga dan sleept mijn been en krijg ik een naar gevoel in me l voet.ik krijg geen pijnstillers en het is nu dat ik in de ziektewet zit want de pijn wordt erger,vooral als ik op bed lig dan draai ik van de ene naar de andere kant,smorgens vooral heel stijf in de botten.
Karen1710
BerichtGeplaatst: 27-07-2008 16:37 Reageer met quote

Ook ik heb al geruime tijd last van een gedeelte van de genoemde klachten. Bij mij gaat het om pijn in de rechterheup. Deze pijn straalt uit via mijn dijbenen en knieën naar mijn enkel. De huisarts heeft op dit moment fysiotherapie voorgeschreven en hij denkt aan een beginnende slijmbeursontsteking. Aangezien ik eind maart ben geopereerd aan een zelfde kwaal in mijn rechterschouder en ik de pijn herken lijkt mij dat een logische diagnose.

Ik hoop dat ik nu wel op tijd ben (met mijn schouder heb ik jarenlang doorgelopen zonder naar een dokter te gaan) en dat fysio voor nu voldoende oplossing biedt. Als het inderdaad bursitis is en fysio brengt niet de pijnverlichting die ik hoop, denk ik toch in eerste instantie aan een injectie i.p.v. een operatie.

Tijdens het doorlezen van jullie verhalen zinkt de moed mij een klein beetje in de schoenen v.w.b. een pijnloos leven, maar ik wacht toch nog even af.

Gr. Karen
poespas
BerichtGeplaatst: 25-08-2008 11:31 Reageer met quote

Bij mij zijn de eerste klachten begonnen in mijn puberteit, inmiddels alweer meer dan 30 jaar geleden Shocked Ik kreeg vaak pijn in mijn onderrug en later, heel veel later, is geconstateerd middels een MRI scan, dat ik een geblokkeerd SI gewricht heb. Niks aan te doen. Tijdens de prille zwangerschap van mijn oudste zoon, nu 15 jaar geleden, kreeg ik ineens een enorme pijnscheut in mijn linkerbil. Omdat het niet overging, kwam ik weer bij een specialist terecht en die gooide het op zwangerschapsischias. Helaas heb ik er nu nog steeds regelmatig last van en mijn jongste zoon is 10 jaar. Ongeveer 6 jaar geleden begon de pijn in mijn linkerheup, maar ik heb in tegenstelling tot velen van jullie, geen uitstraling naar mijn been. Ik denk dat het slijtage (artrose) is, want ik heb daar ook last van in mijn nek. Omdat ik inmiddels alweer een aantal jaren pijn in mijn handen en knieen heb en laatst spontaan een dikke pijnlijke enkel kreeg, moet ik nu naar de reumatoloog. Ik ben benieuwd. Je moet wel een lange adem hebben, want zoals je kunt zien loop ik al meer dan 30 jaar te tobben. Ik heb het ook een groot aantal jaren op zijn beloop gelaten vanwege andere, ernstigere medische problemen, maar nu moet er toch maar weer eens iemand naar kijken. Ik ben pas 42. Pijnstillers zoals Ibuprofen en Diclofenac mag ik niet en paracetamol helpt niet voldoende. Ik wens jullie allemaal veel sterkte. Het komt toch best vaak voor.
Gitte-
BerichtGeplaatst: 08-09-2008 2:58 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Sinds jaren heb ik af en toe last van "wat" pijn in de rechterbil gehad. In de loop van de jaren is dat erger geworden, waarbij de pijn zelf niet alleen feller werd, maar ook naar de heup, de onderrug, het bovenbeen, de knie, de hiel en uiteindelijk ook naar de voet/zool trok, allemaal rechts dus.
Op dit moment is het erger dan ik het ooit eerder gehad heb. Ik sleepte wel eens met het been, maar nu kan ik echt zo goed als niet lopen van de pijn, ook omdat ik soms zomaar door het been heenzak.
Ik heb er al de hele dag last van, en soms is het even bijna weg, maar nu is het dus sinds een uur of twee zo erg dat ik soms bijna jank van de pijn als ik beweeg.

Ik heb van alles uitgeprobeerd wat in het verleden soms wat hielp, zoals in een andere houding gaan zitten, de ergste pijnplek (ergens midden in de bil) masseren, er VSM spiroflor SRL gelei op smeren, de pijnlijke spieren strekken/ontspannen, wat gymoefeningen doen (gaat nu dus helemáál niet), en ga zo maar door. Niets helpt, al is er één ding wat de pijn wel tijdelijk verhelpt, en dat is op een eigenlijk nogal ongemakkelijke bureau stoel zitten (zoals ik nu dus doe). Zolang ik hierop zit is de pijn even weg, en des te langer ik hier zit, des te minder snel komt de pijn weer terug als ik opsta en loop (om naar het toilet te gaan wat ik net dus moest doen enzo). Raar, maar ja... Momenteel helpt het dus even.

Nu is het zo dat ik ook al meerdere kwalen heb die met de gewrichten, wervelschijven en slijmbeurzen te doen hebben. Ik heb namelijk een versleten nek, een langdurig pijnlijke schouder (al zo'n 9 maanden) van een slijmbeursontsteking, en heb al vaker symptomen gehad van een hernia, die hier dus erg op lijken, maar wat toen toch echt meer in de onderrug zelf zat volgens mij.

Mijn grootste moeilijkheid bij dit alles is dat ik ook al jarenlang aan huis gebonden ben door agorafobie, ofwel straat- of pleinvrees, met een ernstige paniekstoornis. Hierdoor kon ik ongeveer 5 jaar zo goed als bijna helemaal niet naar buiten, al gaat dat sinds ik met (internet) therapie bezig ben gegaan wel ietsje beter.
Maar toch heb ik nog wel veel last van angsten en paniekaanvallen, die maken dat ik toch nog HEEL erg beperkt buiten kan komen.

Dit houdt dus onder andere ook in dat ik al die tijd erg weinig lichaamsbeweging heb gehad, al probeerde ik wel elke dag te gymmen enzo. Dat gevoegd bij een aanleg om dik te worden heeft er ook voor gezorgd dat ik erg zwaar geworden ben, ondanks het feit dat ik feitelijk juist TE WEINIG eet. Ik denk dan ook dat mijn schildklier niet goed werkt (zit ook in de familie, net als de artrose), maar deel van mijn angsten maken ook dat ik niet naar de dokter kan, ook door de straatvrees natuurlijk, maar ook de dokter thuis laten komen dat kan ik niet.
Dus kan ik nooit iets laten onderzoeken of behandelen, al heb ik wel al sinds jaren een ontstekingsremmer/pijnstiller/spierontspanner die ik geregeld inneem als de nek opspeelt (ook dat wordt in de loop van de jaren erger en zit nu tot ergens tussen de schouderbladen), en die neem ik ook veel vaker in sinds de bursitis (slijmbeursontsteking), omdat die anders elke dag voor veel pijn zorgt.

Deze pijn in de bil/been enz. heb ik dus nu ondanks dat ik die dagelijkse pil al een tijd inneem ! !

Ik ben 46 en heb ook een hoop symptomen van de overgang, en ik heb al jaren last van soms hele erge, soms wat minder erge depressies.

Pas toen ik hier vannacht (kan toch niet slapen door de overgang dus, want liggend in bed heb ik eigenlijk maar weinig last van de bil/heup, alleen als ik me wat te wild omdraai in mijn slaap) bij mijn googlezoektocht "pijn in bil" bij dit forum uitkwam en al jullie verhalen las, ging ik ook nadenken over dingen als de menstruatie e.d.
Feit is dat ik op dit moment net ongesteld ben geweest (gisteren gestopt). Omdat ik daar nooit eerder bij stil heb gestaan als ik deze pijn(en) had enzo, weet ik niet hoe die zich verhielden tot mijn menstruatie, maar ik vond het toch wel opvallend genoeg dat ik dat dus net geweest ben om het hier even te vermelden.

Voorheen, toen de pijn minder erg was, hielp het vaak om de pijnlijke plek te masseren. Dit ging bij mij het gemakkelijkst en het beste met (niet lachen...) de deegroller, want die kun je gemakkelijk met beide handen vasthouden en zo over je bil halen enzo Smile
Ik heb natuurlijk geen mogelijkheid (als ik het al zou kunnen ivm mijn angsten) om me te láten masseren dmv fysiotherapie ofzo.
Maar op dit moment helpt dat dus niet, of niet voldoende. Zodra ik weer even loop begint het weer terug te komen. Ook als ik voorover buk of mijn rug strek en recht overeind probeer te zitten.

Ik schrok er best wel van hoe erg het nu ineens werd hoor. Ik ben geen piepert wat pijn betreft (ik heb best een hoge pijngrens dus), maar dit...!

Het valt me wel op na het lezen van alle berichten hier, dat er veel mensen reageren en dan vertellen dat ze onderzoeken gaan krijgen, of behandelingen zelfs, en dat daar dan nooit meer wat over verteld wordt, zodat niet duidelijk wordt hoe of wat die onderzoeken en/of behandelingen voor resultaten hadden enzo.
Dat is jammer.

Verder wil ik iedereen die net als ikzelf deze rotpijn moet zien te verdragen heel veel sterkte wensen, en hoop hier ooit nog die "gouden tip" te kunnen vinden van iemand die het WEL gelukt is er wat (blijvends) tegen te doen.
Ik hoop alleen dat dat dan iets is wat ik ook ZELF zal kunnen doen, aangezien ik ook voor medische zaken dus volledig op mezelf (en wat ik via internet te weten kan komen) aangewezen ben. Crying or Very sad

Groetjes, Gitte
JenK
BerichtGeplaatst: 19-10-2008 13:48 Reageer met quote

Ik heb de genoemde verschijnselen sinds 3 maanden. Mijn fysio heeft direct geconstateerd dat een bepaald gewricht (weet niet meer hoe het heet maar lijkt op een weegschaal en zit in de onderrug)scheef zat. Daardoor zijn de aanhechtingen van de pezen geirriteerd. Nadat het gewricht weer op zijn plaats is geduwd heb ik al veel minder last, maar het is nog niet over. Met name de geirriteerde aanhechtingen geven nog regelmatig klachten. Hoe ernstig, dat verschilt per dag. Na massage vam de aanhechtingen ben ik enkele dagen klachtenvrij, maar daarna komt het weer terug. Heb nog vervolgafspraken bij de fysio.
Gitte-
BerichtGeplaatst: 19-10-2008 15:37 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb net bericht gekregen van JenK zijn/haar plaatsing, dus kwam ik hier voor het eerst in een poosje weer. Leek me een goed moment om ook weer eens wat te laten horen Smile

Zo erg als ik het had op de dag dat ik mijn vorige (eerste) bericht schreef, had ik het nog niet eerder gehad, en ook sindsdien niet meer, gelukkig.
Het heeft in totaal bijna een week geduurd voor het echt begon te minderen, maar de allerergste pijn was na die ene avond/nacht wel weg, meest van de tijd. Het kwam alleen nog af en toe in vlagen (wel heel erg pijnlijk telkens dus) terug.

Ik heb niets ontdekt wat maakte dat het wegging, behalve dan dat druk in een bepaalde zithouding (op de ongemakkelijke stoel) op de bil de pijn leek te verdoven, en als ik dat lang genoeg deed, dan bleef de pijn ook een hele tijd weg. In de loop van de dagen werd het gewoon steeds iets minder erg. Toch heeft het wel heel lang geduurd voor ik weer merkte dat ik normaal kon lopen, met gewone stappen ipv korte schuifelpasjes of voorzichtig en langzaam lopen enzo.

Sindsdien heb ik deze pijn niet meer gehad, ook niet in mindere mate als ervoor wel eens het geval was, maar wel heb ik nu dat mijn HEUP (bot en spieren) knap zeer doet 's nachts in bed. Alleen in bed ook. Zodra ik 's morgens opsta is het weg.
Soms is de pijn zo erg dat ik er wakker van wordt, maar als ik dan van lighouding verander slaap ik wel weer in meestal. Ik denk dan ook dat ik misschien te lang achtereen in dezelfde houding(en) blijf liggen in mijn slaap ofzo, want het kan in alle mogelijke houdingen op gaan spelen, heb ik gemerkt.

Dit lijkt me wel iets anders dan wat ik hiervoor beschreef, ook met een andere oorzaak denk ik zelf, maar omdat het ongeveer in dezelfde streek zit leek het me toch wel goed om dit even te melden.

Bij wat JenK schreef kan ik me wel wat voorstellen. Ik heb namelijk inmiddels wel gemerkt dat ik heel vaak de neiging heb om in dezelfde, wat schuine houding te gaan zitten, waarbij dan de onderrug dus wat gekanteld is. Als ik dat langere tijd gedaan heb, voel ik dat de plek waar die hele erge pijn zat (midden in de bil) wel weer wat gevoelig is geworden, alsof er even iets (die pezen?) knel heeft gezeten. Let ik erop NIET zo te gaan of te blijven zitten, dan krijg ik daar dus geen last meer van.
Dat zou dus misschien met dat weegschaalvormige gewricht te maken kunnen hebben, dat ik dan te lang in zo'n verkeerde richting duw door zo schuin te zitten Question

Ik ben dus benieuwd naar berichten over je vervolgafspraken bij de fysio en hoe het verder met je gaat, JenK, en ik hoop voor je dat je er snel helemaal vanaf zult zijn. Niet in het minst omdat je ONS ALLEMAAL dan mooi precies uit de doeken zult kunnen doen hoe wij er óók voorgoed vanaf kunnen komen Laughing

Groetjes,
Gitte
poespas
BerichtGeplaatst: 19-10-2008 18:24 Reageer met quote

Inmiddels is een MRI-scan gemaakt van mijn nek en onderrug. Daaruit bleek dat er zowel in de nek als in de rug sprake is van slijtage (artrose). Voor mijn nek moet ik binnenkort naar een neurochirurg in Amsterdam en voor mijn rug zit ik goed in mijn eigen streekziekenhuis, waar toevallig een van de beste orthopedisten van Nederland werkt. Vooral mijn nek geeft veel problemen met dagelijkse dingen in het huishouden, maar ook in mijn werk, veelal achter de pc. De pijn in mijn rug is er al meer dan 30 jaar, maar ik merk dat ik vooral veel last heb als ik wat langer moet staan. Ik sport veel, drie keer per week spinning in de sportschool, wat beslist zorgt voor minder pijn. Als ik bijvoorbeeld weer eens 'door mijn rug gegaan' ben, ga ik toch gewoon spinnen en al gauw voel ik me daarna beter. Veel succes allemaal en ik hoop dat jullie een manier kunnen vinden om met de pijn om te gaan.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil? Bookmark and Share
Pagina 6 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016