Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Vocht vast houden
Auteur Onderwerp: Vocht vast houden
Anjer
BerichtGeplaatst: 19-03-2006 21:55 Reageer met quote

Ik wordt niet goed van het vocht vasthouden. Heeft iemand hier een goede tip voor me. Ik eet al veel verse peterselie en selderij dat vind ik ronduit vies.
Is er op homeopatisch gebied iets.
Ad
amber
BerichtGeplaatst: 29-03-2006 22:11 Reageer met quote

hallo Anjer,
Heel vervelend lijkt me dat dat je vocht vast houdt. Maar waar hou je vocht vast, in de benen,armen of handen. Het kan namelijk wel gevaarlijk worden als je teveel vocht vast houdt. Ik weet niet of je al bij de huisarts bent geweest, maar die kan je dan vast vertellen waardoor je vocht vasthoud en wat je er aan kan doen. En misschien kun je op internet wta vinden en wat je kunt doen.
Succes, en laat even wat horen als je meer weet.

groetjes Amber
nettie
BerichtGeplaatst: 30-03-2006 7:41 Reageer met quote

hoi ik heb pas gehoord (door een arts geadviseerd) om ananas te eten een paar schijfjes per dag ..dit drijft ook vocht af ...mag verse zijn of uit een blikje ..misschien de moeite waard om het te proberen..
nettie
BerichtGeplaatst: 30-03-2006 7:44 Reageer met quote

wil net gaan vragen wat amber ook al vroeg..waarom en waar houd je vocht vast ...zwanger , hart problemen .?????...etc...
voldoende bewegen ...pompwerking (van de spieren)in je lichaam ..die het vocht weg drijft ..
Anjer
BerichtGeplaatst: 30-03-2006 9:02 Reageer met quote

Ik denk dat ik vocht vasthoud door bepaalde levensmiddelen. Ik reageer heel erg op tarwe. Maar dit is niet alles.
Het is wel zo dat als ik veel brood eet dat het dan erger is.
Ik heb jaren plastabletten gebruik maar dat mocht niet meer van de internist. Er ligt nl geen medische oorzaak aan ten grondslag, gelukkig.
Ik gebruik die nu al een jaar of 10 niet meer.
Als ik een dieet volg waar ik al de koolhydraten laat staan dan gaat het prima. Maar dit is gewoon niet vol te houden. Ook omdat iedereen zegt dat het zo slecht is. Je hebt dan gewoon iedereen tegen je. Nu volg ik dit niet meer, krijg ik geen commentaar meer maar voel ik me onder de streep niet lekker.
Ik ben al met homeopathie begonnen.
Solidagodruppels. Die helpen best wel.
Ik ga er maar eens ananas bij doen denk ik.
Kan het altijd proberen. Thanks.
nettie
BerichtGeplaatst: 05-04-2006 0:10 Reageer met quote

laat effe weten of de ananas werkt hoop het wel voor je...enne doen wat jij denkt dat goed is hoor en waar jij je goed bij voelt..
Gast
BerichtGeplaatst: 05-04-2006 7:54 Reageer met quote

Ik heb de ananas in de kast staan dus het helpt niet zo veel Smile
Ik ben weer naar de huisarts geweest en heb weer medicijnen gekregen die wel weer wat helpen. Nog niet helemaal maar ze mogen nog opgehoogd worden. Daar ben ik alleen heel voorzichtig mee omdat ik bang ben dat het dan na verloop niet meer helpt en dat je dan weer iets anders moet.
nettie
BerichtGeplaatst: 10-04-2006 7:16 Reageer met quote

jammer dat het niet werkte maar ja in iedergeval geprobeerd...
welke medicijnen heb je er zijn zoveel verschillende...als ik vragen mag tenminste...
Gast
BerichtGeplaatst: 10-04-2006 8:10 Reageer met quote

Ik heb Hydrochloorthiazide gekregen.

Gr Rhoos.
anoniem1
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2006 22:25 Reageer met quote

Hallo, ik hou voornamelijk vocht vast bij mijn voeten en enkels zeker als het warm weer is, ben al eens naar de huisarts geweest en heb toen plaspillen gekregen die helpen een beetje, maar ik hou niet zo van plaspillen buiten dat ze lastig zijn(veel plassen tuurlijk) kunnen ze op den duur ook je nieren aan tasten. Wie heeft er nog een tip voor mij?
Fran
GastBerichtGeplaatst: 01-05-2006 13:09 Reageer met quote

Ben bezig met een dieet en werd geadviseerd door de dietist om Vocht-evenwicht thee van de Tuinen te drinken omdat ik ontzettend veel vocht vasthou. De eerste dagen heb ik alleen maar naar de WC gelopen en hielp het geweldig. Alleen nu heb ik weer dat er teveel vocht uit mijn lichaam is, waardoor mijn lichaam alles weer vasthoudt net als eerst, terwijl ik me suf drink aan water. Beetje vicieuze cirkel dus. Weet iemand wat de oorzaak kan zijn dat mijn lichaam zo reageert?
De bleekselderij en ananas at ik trouwens al geregeld en hielpen geen moer.
wuppie
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2006 5:57 Reageer met quote

nou dan kan ik die thee ook nog proberen, heb precies het zelfde. Als het eindelijk weer heerlijk weer wordt loop ik met dikke enkels en kuiten en is een rokje echt niet om aan te zien.
tip van de dokter? steunkousen! ja alsof ik daar vrolijk van wordt met warm weer en dan pak je wel misschien het probleem aan maar niet de oorzaak...
dus ik vraag me ook af waarom bij warm weer?!?
Sofietje
BerichtGeplaatst: 15-05-2006 13:03 Reageer met quote

Hallo,

Is het niet een keer beter dat er word gekeken waardoor je vocht vasthoud??
Er moet toch een reden voor zijn en mij lijkt zomaar plaspillen geven niet echt goed als je niet weet waar het vandaan komt.

Ik heb ooit ook veel vocht vast gehouden en kreeg ook zomaar plaspillen ondanks dat ik nog jong was (24 jaar) werd er niet gekeken waar het vandaan kwam. Ik ben toen 6 kilo lichter geworden in 2 dagen en heb heeeeel veel geplast Shocked . Met als gevolg dat ik erg ziek werd en het heel erg benauwd kreeg. Was kortademig en mijn hart sloeg op hol. Er werd toen gedacht dat ik een longembolie had maar gelukkig was dat niet zo en kwam het doordat ik veel vocht kwijt was geraakt in korte tijd.

Later werd er pas echt gekeken waardoor ik zoveel vocht vasthield en toen bleek dat ik teveel van het hormoon cortisol in mijn bloed had en daardoor kan je dat hebben.

Ik had die plaspillen toen nooit moeten krijgen en ze hadden beter eerst kunnen kijken waardoor ik het had Confused .

Groetjes,

Sofietje
wuppie
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2006 21:48 Reageer met quote

wat apart want ik heb namelijk medicijnen voor mijn astma en daar zit ook die cortisol in, maar omdat ik eigenlijk nu gewoon van al mijn medicijnen af wil (en dat gaat heel goed, het blijkt dat ik gewoon zonder kan) neem ik die medicijnen niet meer.
er zitten corticosteroiden in en dat is gewoon erg slecht voor je lichaam en daarom wou ik proberen om het gewoon niet meer te nemen.
het zijn onstekingsremmers maar ik lees net dat het ook te maken kan hebben met suikerziekte omdat het een suikerhormoon is en dat heeft mijn oma ook Shocked
misschien moet ik me daar ook maar eens op laten onderzoeken, het is alleen wel zo dat als ik me prik ik eigenlijk wel altijd goed zit...
ik heb in iedergeval een afspraak morgen bij de dokter (alweer) kijken wat ze nu te melden heeft...
Confused ik wil gewoon weten waar het vandaan komt zonder allerlei troep te moeten slikken!!
taraelan
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2006 21:50 Reageer met quote

bij toeval kwam ik hier even langs surfen, maar misschien kan het helpen om zoveel mogelijk in rust de benen wat hoger te leggen en toch ook zo veel mogelijk bewegen(wandelen en zo). Doordat de benen het laagste punt in het lichaam zijn en de vaten in de zomer wat wijder open komen te staan zal vocht zich makkelijker in de zomer bij warm weer kunnen ophopen in de benen.
Al is het geen prettig idee, veel te warm, maar het goed inzwachtelen van de benen of toch de steunkousen kan het vocht wel wat afdrijven. Wat een oorzaak kan zijn van vocht vast houden is moeilijk te noemen, vezels, natrium, nierfunctie, te weinig drinken of te weinig bewegen, aanleg.... dus dat is zeker een onderzoek waard, maar als een oorzaak niet direct te vinden is blijft het aanpakken van het probleem altijd nog zinvol. Succes en goetjes
@nn
GastBerichtGeplaatst: 09-06-2006 18:31 Reageer met quote

Wat ik ook gehoord heb is muisdoorn of zoiets te verkrijgen bij de gezond en wel winkel
nettie
BerichtGeplaatst: 09-06-2006 20:12 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Ik heb Hydrochloorthiazide gekregen.

Gr Rhoos.ja dat medicijn ken ik wel...
helpt het ..we zijn inmiddels wat maandjes verder...
Anjer
BerichtGeplaatst: 10-06-2006 11:52 Reageer met quote

Nee het hielp niet echt. Nu heb ik furesomide en dit help beter. Ik loop me suf naar het toilet en na een paar dagen loop ik weer vol en begin ik weer opnieuw. Ik slik dus niet elke dag.

Gr Anjer
gaste
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2006 14:49 Reageer met quote

Heb eigenlijk een gerelateerde vraag hier:

Is het gevaarlijk of zo als je vocht vasthoud in voeten,enkels en onderbenen? Behalve dan dat het lastig is om je schoenen aan te hebben en zo. Dank voor info
alida
GastBerichtGeplaatst: 25-06-2006 11:32 Reageer met quote

Hoi, Ik ben de afgelopen maand bijna 4 kilo aangekomen. Ik drink 1,5 liter per dag en sinds het warmer is geworden, houd ik volgens mij vocht vast in mijn handen. Weet iemand een homeopatisch middel om van het vocht af te komen ( peterselie? selderij?...) alvast bedankt voor de info.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Vocht vast houden Bookmark and Share
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016