Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > zwarte plekjes voor mijn ogen
Auteur Onderwerp: zwarte plekjes voor mijn ogen
martinejanssen
BerichtGeplaatst: 17-03-2006 16:17 Reageer met quote

Hoi, ik ben een meisje van 17 jaar en heb een vraag. Vorig jaar in maart ben ik naar de oogarts geweest omdat ik niet meer zo goed zag. Bij het oogonderzoek scheen hij met een zeer scherpe lamp in mijn ogen. Vanaf de dag erna heb ik voor ieder oog een klein zwart plekje!!! Ondertussen zitten we al een jaar verder en de zwarte plekjes zijn nog niet verdwenen of kleiner geworden! Ik weet echter niet of het de moeite is om hiermee naar de dokter tegaan, vermits het helemaal geen pijn doet. Weet iemand wat deze plekjes zijn, of waar ze vandaan kunnen komen?????

alvast bedankt,
Cool
Ad
nachtvlinder
BerichtGeplaatst: 18-03-2006 9:22 Reageer met quote

beste martine,
als ik jou was zou ik terug gaan naar diezelfde oogarts en hem dit verschijnsel uitleggen. Succes
elsgiss
BerichtGeplaatst: 18-03-2006 23:17 Reageer met quote

nachtvlinder schreef:
beste martine,
als ik jou was zou ik terug gaan naar diezelfde oogarts en hem dit verschijnsel uitleggen. Succes
Het lijkt me dat je dit met spoed moet doen, want misschien lopen meer mensen het risico op een beschadiging?
Donna
BerichtGeplaatst: 19-03-2006 19:01 Reageer met quote

martine heb je zwarte vlekjes en sliertjes, vooral als je in het licht kijk, ik heb dat nl wel, dat is losrakend netvlies, ik zou het eens navragen aan de dokter, waar je toen geweest ben

groetjes Donna
liezje
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2006 20:45 Reageer met quote

Van een scherp lampje kan je nooit zo'n zwart vlekje krijgen. Als het beweegt ,en je het vooral ziet als je een lichte achtergrond hebt, is het een mouche volante, stofje in je glasvocht,wat in je oog zit. Bij netvliesloslating zie je vaak een soort halo's en lichtflitsen. Laat je oogdruk dan eens meten. Je kan ook heel goed terecht bij een HBO optometrist die in de meeste optiek zaken wel te vinden is. Succes.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 29-03-2006 14:01 Reageer met quote

Ik heb pas geleden waarschijnlijk ook zo'n mouche volante gehad: een klein zwart puntje wat je overal blijft "zien". Ik herinner me vaag dat ik in eerste instantie ook dacht dat er een beestje in mijn oog zat.
Na ca. 1 week ben ik het kwijt geraakt.
Gast
BerichtGeplaatst: 11-09-2006 11:27 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb dit forum eens gelezen omdat ik een lange tijd meer dan een jaar denk ik rondloop met van die vlekjes en sliertjes voor mijn ogen. overal waar ik heen kijk komen ze mee maar net alsof ze iets achter lopen (zeg maar bij het kijken naar iets anders zweven ze erachteraan) nou begin ik me steeds meer eraan te irriteren en zelft af te vragen of ik niet meer 100 procent ben. kan iemand vertellen wat het zou kunnen zijn en wat eraan te doen valt?

Het is wel zo dat als ik druk bezig ben met iets gewoon buiten er meestal wel doorheen kijk. maar op het moment dat ik naar een computer, witte muur, of zelfs als ik in een vliegtuig naar buiten kijk ik er niet omheen kan en er dan de erigste last van heb.

groetjes
ukkal
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2007 18:30 Reageer met quote

elsgiss schreef:
Ik heb pas geleden waarschijnlijk ook zo'n mouche volante gehad: een klein zwart puntje wat je overal blijft "zien". Ik herinner me vaag dat ik in eerste instantie ook dacht dat er een beestje in mijn oog zat.
Na ca. 1 week ben ik het kwijt geraakt.

ECHT WAAR??? ik ben 15 jaar, en ik heb nu al zo'n mouche volante, en mij is verteld dat ik er de rest van mijn leven mee moet lopen, en er gewoon mee moet kunnen leren leven, ik kan dat voorlopig echt nog niet, dus ik denk niet dat dat van jou een mouche volante is geweest eigenlijk
arturosway
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 19:23 Reageer met quote

Ik heb er de laatste 2 jaar ook erg last van.Ben voor grondig onderzoek bij een oogarts geweest maar hij zag geen afwijking in mn oog.Het schijnt dat dit in de loop der tijd vanzelf verdwijnt.Het is vervelend maar gelukkig niet ernstig.
Oogappeltje
GastBerichtGeplaatst: 21-03-2007 20:37 Reageer met quote

Iedereen raad ik aan met deze klachten van zwarte vlekjes en/of sliertjes voor de ogen, hiermee naar een oogziekenhuis te gaan. Zelf ben ik een paar jaar geleden plotseling blind geworden aan 1 oog. Na vele onderzoekingen in het oogziekenhuis van Rotterdam en 3 maanden later hebben ze mij geopereerd, toen bleek dat ik een giga bloeduitstorting had en een gat in mijn netvlies. Inmiddels kan ik weer goed zien, maar in het ziekenhuis vertelde men dat ik wel goed in de gaten moet houden of er zich weer vlekjes of een vlek voor de ogen verschijnt, zoja dan moet ik meteen weer een afspraak maken voor een consult.
Dus mensen wees niet eigenwijs en vraag een consult aan bij een oogziekenhuis! Daar lopen tenminste de juisten specialisten en zijn echt beter dan een oogarts.
Jouke
GastBerichtGeplaatst: 04-06-2007 10:31 Reageer met quote

Hallo, ik ben Jouke (16) en ik heb ook een rare zwarte vlek voor mn linkeroog.. vooral als ik in de zon zit en ik kijk naar rechts of naar links zie ik een vervelende zwarte vlek. Hier loop ik al een paar maanden mee, heel vervelend. Is dit ook een mouche volante? Ik ben er nog niet mee naar de dokter geweest, maar dat ga ik nog wel doen.. Verder zit die netvliesloslating in de familie bij mij, mijn oma heeft er ook last van, maar dat zijn lichtflitsen en dat heb ik dan weer niet..
DAGJES Cool
mr d
BerichtGeplaatst: 13-08-2007 1:03 Reageer met quote

Ik heb hetzelfde. Ben 34 ondertussen en heb sinds een jaar Mouches. Slierten spagettie etc. Tevens heb ik daarvoor ook last gehad van spontane oorsuizing. Ik lijk wel een freak maar ben kern gezond verder en kan zeer goed horen en zien.
Goed dit wil ik melden. Ga eens naar een goede alternatieve arts die allergien na kan kijken. Ik lees dat er steeds meer jongeren rare klachten krijgen die normaal bij oudere mensen geschieden.
Bij mij werd namelijk een zeer erge melk allergie geconstateerd. Yep melk. Ik ben met de melk producten gestopt en het oorsuizen ( en daar werd ik echt gek van, vliegtuig hard op een gegeven moment toen ik ziek was ) is voor 90 tot 99.9% weg.
Ik denk dat we veel klachten krijgen die niet te verklaren zijn in eerste instantie door allergieen, gecombinnerd met een moment van stress in je leven ( wie zal het zeggen ) . Mij hielp het lactoze vrije dieet iig 100%. Probeer het eens.
Index > Overige ziekten > zwarte plekjes voor mijn ogen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016