Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > onder temperatuur
Auteur Onderwerp: onder temperatuur
auktje
BerichtGeplaatst: 13-03-2006 11:21 Reageer met quote

mijn zoon van 21 jaar heeft de laatste tijd,wisselende temperatuur,vaak verhoging maar ook vaak 34graden,hij hoest veel is verkouden,dat duurd al een aantal weken ,tijd terug moest hij maar paracetamol slikken van de huisarts,maar het wordt er niet beter op,wat betekend die onder temperatuur?
gr auktje
Ad
jupa
GastBerichtGeplaatst: 14-03-2006 20:09 Reageer met quote

Ik weet niet wat het bij jouw zoon betekend, maar ik zou toch terug gaan naar mijn huisarts (misschien vindt hij het prettiger als jij mee bent, mijn grote zoon in zo'n geval wel) en uitleggen dat je er niet gerust op bent en of hij in ieder geval kan beginnen met een bloed- en urineonderzoek. Laat je zoon ook duidelijk vertellen tegen jou wat voor klachten hij precies heeft, want mijn ervaring is dat die jongens zo gauw mogelijk weer de spreekkamer uit willen. En later blijken ze de helft niet tegen de arts te hebben gezegd en als jij erbij bent kan je eventueel aanvullen.
van der leer
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 21:15 Reageer met quote

ik ben het met de voorgaande reactie eens naar de dokter! ,de keren dat mijn dochter ondertemperatuur heeft gehad werden uiteindelijk gevolgd door bloedvergiftiging!zowel hele hoge als hele lage temperatuur wijst er over het algemeen op dat er vervelende bacterien in het lichaam aanwezig zijn ..[bij mijn dochter waren haar amandelen de grote boosdoeners]
auktje
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 21:18 Reageer met quote

hij is gisteren weer heen geweest,de lucht wegen zaten vol ,eneen bijholte ontsteking,die ondertempratuur kon geen kwaad ,hij heeft een kuur gekregen,en nu maar afwachten,volgens mij gaat het al wat beter,maar ja ik heb hem maar eventjes gezien,hij is veel bij zijn vriendin,dus zie ik hem niet zo veel dus, moet op zijn uitelijk uit gaan ,dat was beter dan van de week,maar ik hou hem wel in de gaten,bedankt voor je reactie,gr auktje
van der leer
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 21:34 Reageer met quote

gelukkig heeft hij een antibioticakuur gehad ,ik ben het alleen echt niet met de huisarts eens, ondertemperatuur kan wel degelijk heel erg gevaarlijk zijn.
Karen
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 21:45 Reageer met quote

auktje schreef:
mijn zoon van 21 jaar heeft de laatste tijd,wisselende temperatuur,vaak verhoging maar ook vaak 34graden,hij hoest veel is verkouden,dat duurd al een aantal weken ,tijd terug moest hij maar paracetamol slikken van de huisarts,maar het wordt er niet beter op,wat betekend die onder temperatuur?
gr auktje

Hoi Auktje, gelukkig zegt ondertemperatuur niet zoveel. Pasgeborenen kunnen door een infectie ondertemperatuur krijgen maar volwassenen krijgen er een hogere temperatuur van.

Een temperatuur van onder 36 graden wordt vaak gemeten indien de thermometer niet diep genoeg in de anus wordt ingebracht. Oorthermometers of huidthermometers geven zowiezo vaak een verkeerde (te lage) waarde weer. Dus ondertemperatuur zegt vaak meer iets over de manier van meten dan over de mogelijke oorzaak van de patient.

Groetjes,
Karen
trudy
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 23:10 Reageer met quote

Hoi Karen,jou verhaal gaat maar ten dele op.
Ik heb heel vaak een ondertemperatuur,maar geen 34 gelukkig.
Ik heb met een botinfectie in het ziekenhuis gelegen en heb toen ook regelmatig een ondertemperatuur gehad.
Deze is echt op de correte manier gemeten rectaal en met verschillende thermometers.
Ehh ik ben al jaren heel erg volwassen.
Groetjes Trudy
Hendrik2
GastBerichtGeplaatst: 05-09-2006 17:43 Reageer met quote

Ik vind de reactie van Karen enigzins gevaarlijk. Het is correct dat oor- en huidtemperatuur opnemers vaak een forse afwijking veroorzaken tot wel 1,5 a 2 graden. Echter een onder temperatuur dient wel in de gaten gehouden te worden ongeacht de manier van meten. Het beste is, zeker bij kinderen met enige regelmaat de lichaamstemperatuur te meten (rectaal), en vooral altijd op dezelde wijze te meten. Indien de lichaamstemperatuur op enig moment een tijd significant lager is dan de normale lichaamstemperatuur dan is het verstandig ene arts te raadplegen.
roos49
GastBerichtGeplaatst: 10-04-2007 12:31 Reageer met quote

ik heb sinds december steeds temperatuur van tussen de 34.2 en 36.1 en voel me niet echt lekker wordt ook steeds weggestuurd en nu heb ik voor morgen een afspraak wordt 50 eerdaags en laat me niet meer wegsturen ik word er gek van krijg mezelf niet warm Embarassed
roos49
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2007 9:33 Reageer met quote

zo ik kom bij de huisarts vandaan en hij heeft mijn temperatuur gemeten en die was 35.1 niet goed dus hij heeft me helemaal nagekeken en ik heb een zware longinfectie en een infectie op de luchtwegen en heb nu antibiotica en prednison en over 2 weken terugkomen
en daar hebben ze dus al die tijd overheen gekeken
maar ik weigerde nu om met nee genoegen te krijgen
nu maar even afwachten maar inderdaad is ondertemperatuur een gevaarlijk iets wat je niet moet onderschatten
laat er nakijken en sta op een onderzoek dring aan zoals ik gedaan heb
verder wens ik iedereen sterkte
Mevr L
GastBerichtGeplaatst: 13-05-2007 9:27 Reageer met quote

Je komt uit de huisarts niet zo goed wijs. Alles wordt maar afgewimpeld met stress.Toen ik 60 jaar was kreeg ik te horen wat wil je bent 60, ik ben inmiddels 71 heb veel en steeds weer dezelfde klachten en voel me vaak hondsberoerd.Maar ik heb geen zin meer om naar de huisarts te gaan,ik probeer maar te genieten van die enkele dagen dat het wat beter gaat.
Tinekee
BerichtGeplaatst: 12-02-2009 22:13 Reageer met quote

Hallo allemaal,
ik ben nieuw
heb een zoontje van 3.5 jaar.
hij ziet er ziek uit.
ik heb nog niet getempt
door dat als hij het al ziet trek hij alles samen.
heeft iemand handige tips voor mij
groetjes
missyl
BerichtGeplaatst: 12-11-2009 22:18 Reageer met quote

hallo allemaal.

ik heb een zoontje van 5 hij heeft een temperatuur van 35.8....kan zo,n tem kwaad? hij hoest en heeft ook keelpijn witjes om zijn snoetje oortjes zijn koud en was vandaag hangerig....groetjes missy
vragen
BerichtGeplaatst: 04-03-2010 0:17 Reageer met quote

auktje schreef:
mijn zoon van 21 jaar heeft de laatste tijd,wisselende temperatuur,vaak verhoging maar ook vaak 34graden,hij hoest veel is verkouden,dat duurd al een aantal weken ,tijd terug moest hij maar paracetamol slikken van de huisarts,maar het wordt er niet beter op,wat betekend die onder temperatuur?
gr auktje


Hallo Aukje

Ik ben benieuwd hoe het met je
zoon is afgelopen is het allemaal nog
goed gekomen met hem.
Of heeft hij nog steeds een
wisselende temperatuur?
Over verhoging of koorts hoor en lees
je veel maar een temperatuur van 34 graden
is toch wel zeer uitzonderlijk
en gaat richting onderkoeling.

Gr Jan
Mamieke
BerichtGeplaatst: 06-03-2010 14:40 Reageer met quote

Ik heb een gehandicapte zoon gehad, die altijd ondertemp had (tussen de 34,5 en 36). Als we dachten dat hij zich niet lekker voelde en zijn temperatuur kwam boven de 37, dan werd dat behandeld als flinke koorts.
Dit stond zo in zijn medisch verslag en gelukkig heeft dat, tijdens de talloze opnames in het ziekenhuis, ook nooit problemen opgeleverd.
Ik weet niet of het veroorzaakt werd door zijn handicap, maar het kan dus zijn dat je basistemperatuur (net als je bloeddruk) gewoon lager dan gemiddeld is.
Index > Overige ziekten > onder temperatuur Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016