Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Gebroken of gekneusde teen: hoelang duurt genezing?
Auteur Onderwerp: Gebroken of gekneusde teen: hoelang duurt genezing?
anoniem333
GastBerichtGeplaatst: 19-10-2006 9:24 Reageer met quote

Mijn huisarts adivseerde me om mijn gebroken kleine teen vast te tapen aan de naastliggende teen en om klompen te dragen, je beweegt je teen dan niet zo veel en heeft rust. Nu na een week is de pijn al veel minder en soms moet ik me eraan herinneren dat ik een gebroken teen heb en bepaalde dingen beter niet kan doen. Hij zei dat een teen met ongeveer 4 weken genezen zou moeten zijn.
Ad
anoniemteen
GastBerichtGeplaatst: 01-11-2006 18:23 Reageer met quote

ik heb mijn 4de teentje gebroken en het zit nu ingetaped aan de kleine teen. Het blijft gevoelig en oppassen geblazen met voorwerpen op de grond om er niet tegenaan te lopen. Mijn vraag is hoe lang moet die tape blijven zitten? Het zit nu een week en de teen is nog erg gevoelig.
noah
GastBerichtGeplaatst: 01-11-2006 20:42 Reageer met quote

Hooi mensen Very Happy
Ik he mijn enkel en enkelbanden zwaar geknuist mijn linker voet en die knokel is hele maal dik Confused
niet fijn dus en blauw en soms rodd of paars doet vet pijn Sad
dada Razz Lara:P
Mariette
GastBerichtGeplaatst: 05-11-2006 12:50 Reageer met quote

Reagerend op Eva4: ga eens naar de pedicure en laat onderzoeken of het een naar binnen gegroeide likdoorn is. Dit komt nogal eens voor, moeilijk te zien en erg pijnlijk. De pedicure kan je adviseren in de teen zacht maken zodat de likdoorn een gegeven moment compleet verwijderd kan worden.
Sterkte!!
roy
GastBerichtGeplaatst: 07-11-2006 18:56 Reageer met quote

ik heb mijn teen gekneust of gebroken maar hij is helemaal opgezwolle
joe
GastBerichtGeplaatst: 07-11-2006 18:58 Reageer met quote

ik heb 84 botten gebroken ik ben van de flat gevallen ik lig nu helemaal in het gips en ik heb heel erg pijn
ippp
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 20:21 Reageer met quote

ik heb geknuesde pink die doet erg pijn au Shocked Twisted Evil Surprised
spooky
BerichtGeplaatst: 09-11-2006 20:34 Reageer met quote

heb ooit een gebroken teen gehad heb er toen eerst een week of 2 mee gelopen voordat ik foto's mocht maken, bleek toen toch gebroken te zijn.
Kon toen niet in gips of spalk dus de teen is scheef gegroeid, was wel vrij snel over een week of 2 na diagnose

gr joyce
Xeen
GastBerichtGeplaatst: 10-11-2006 8:43 Reageer met quote

Hallo iedereen

ik heb inmiddels gisterren op sgool men teen gebroken de dokter zegt dat men eerste 2 tenen zijn gebroken en men 3 de teen zwaar gekneusd is .. wat gaan ze daaran doen ?? tog niet in plaaster he want dat zie ik absolut niet zitte !! hoelang zal dit zeer doen?
liana
GastBerichtGeplaatst: 29-11-2006 14:38 Reageer met quote

ik was op mijn werk en wilde een plank schoonmaken van een kast en ja hoor had de flessen er terug op gezet, valt plank en flessen op me teen!!! doet erg pijn. is al de 3e keer in een jaar tijd op de zelfde plek.. Crying or Very sad
mendy
GastBerichtGeplaatst: 09-12-2006 16:23 Reageer met quote

k hb al een tijdje last van mij teen en kan hem ook niet buigen niemand weet wt ht s k dnk dt ht gekneust is maar dt weet ik niet cker Confused . wie wil er andwoord geven?? Sad

pijnlijke groen mij
Nickske
BerichtGeplaatst: 11-12-2006 20:10 Reageer met quote

Co schreef:
In december heb ik mijn kleine teen tijdens een voetbaltraining flink geblesseerd. De weken hierna bleef de teen gevoelig en lichtelijk opgezet. Uiteindelijk in maart toch naar de dokter geweest die me vertelde dat ik m'n teen hoogstwaarschijnlijk had gebroken en dat de pijn in totaal wel een aantal maanden kan duren. Hij heeft gezegd dat rust niet nodig was. Inmiddels is het eind mei, ik voetbal geregeld, maar na iedere training/wedstrijd wordt m'n teen weer gevoelig en rood/blauw. Ik tape hem wel geregeld aan m'n andere teen vast, maar blijkbaar is dit niet voldoende of doe ik het verkeerd. Heeft er iemand tips?


Co, ik heb precies hetzelfde als jij hebt.. Heb 3/4 jaar geleden mijn teen tijdens het zaalvoetballen gekneusd en heb er na iedere training/wedstrijd (beide buiten) erg last van. Ik smeer heel de week door VSM op de kneuzing. Voor iedere wedstrijd spalk ik de (grote)teen.. nu de winterstop eraan komt ga ik proberen meer te rusten.. Misschien helpt het om stevigere schoenen te dragen (zal ik in het vervolg ook meer gaan doen)..
Uil
GastBerichtGeplaatst: 12-12-2006 16:15 Reageer met quote

Ik zie veel mensen met de vraag of iets gekneusd of gebroken is. Je hebt 2 voeten, dus palpeer grondig en zoek de verschillen. Het beste laat je dit door een tweede persoon uitvoeren. Bij aanhoudende pijn (>2 weken) is in het gros van de gevallen sprake van een breuk. De huisarts zal uitsluitsel geven.

***** Uil

cletje
GastBerichtGeplaatst: 07-01-2007 11:40 Reageer met quote

mia schreef:
ik heb foto s laten maken van de teen hij is gescheurd de teen was aan de andere teen getape ik heb het naar 5 dagen eraf gehaald nog altijd pijnlijk wie weet hoelang ik last kan hebben


Hey mia
ik heb hetzelfde gehad, ook met verband en al, was al duidelijk bij de EHBO dat hij gebroken was, maar er zat blijkbaar een infectie in, erg pijnlijk, veel pijnlijker dan de breuk zelf, maar gelukkig veel sneller te genezen, dat was namelijk alleen 3 keer per dag een cremepje opsmeren die ik van de huiasrts had gekregen!nu staat alles nog krom, maar is alles behalve pijnlijk
Katleen
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2007 1:41 Reageer met quote

Hallo, heb 2 dagen voor nieuwjaar 2 tenen gebroken van m'n linkervoet. Van de trap gedonderd. Ben deze week al terug aan het werk, na 3 weken thuis. Is echt vermoeiend. Hopelijk gaat de pijn vlug over. En staat m'n teen wat rechter. Of zou die scheef blijven? Groetjes x
leen
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2007 23:51 Reageer met quote

ik heb net de teen gestoten naast mijn kleine teentje.
Ik heb gehuild als een klein kind, ik hbe nog nooit iets gebroken of gekneusd maar voel dat dit niet goed zit kan niet op mijn voet staan, of leunen, is het gebroken of gekneusd is wel dikker dan normaal en ik ben NIET kleinzerig. Moet ik foto's laten maken????
jbmkl;
GastBerichtGeplaatst: 05-03-2007 15:41 Reageer met quote

mijn vader heeft zijn rug gebroken hoe lang duurt het genezen? Sad
Bebs
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2007 16:12 Reageer met quote

Hallo mensen,

Kheb last van mijn grote teen volgens mij is die gekneusd.
Hoelang duurt de genezing?
Bastièn.
GastBerichtGeplaatst: 17-03-2007 14:57 Reageer met quote

Beste fisho.

Ik heb gistermiddag tijdens gym erge pijn aan mijn grote teen gehad, met zaalvoetbal schopte iemand erg hard op mijn teen en 1dag later vandaag dus heb ik zo'n pijn dat lopen moeilijk is en ik heb over 4dagen een voetbal wedstrijd zou ik dan tog kunnen voetballen?
Elineee
GastBerichtGeplaatst: 25-03-2007 15:33 Reageer met quote

cindyy.. schreef:
Ik kan mijn teen niet bewegen.
dit is heel erg onhandig
ik denk dat hij wel gebroken is.
aan al die verhalen te lezen die hiet staan..
heel veel dingen heb ik ook.

groetjes

cindy..


Heee Cindy,
Als je teen nog na paar dagen pyn doet dan moet je wel even naar de dokter gaan, die kan je door verwijzen om een foto te maken.
Ik heb zelf ook vandaag me kleine teen gekneusd ga morgen hiermee naar de dokter.

Eline
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Gebroken of gekneusde teen: hoelang duurt genezing? Bookmark and Share
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016